2017 Aralık Anneleri

Insallah canim. Aklima bin türlü şey geliyor. Kimisi de kolay bir ameliyat diyor. Yara izi olacak vücudunda. Anestezi alacak. Ağrısı olabilir. Yazık yavrularımıza. Allah'a emanet. Yarin bir doktora daha göstereceğim. Belki sünnetini de birlikte yaptırırım.
Allah buyuktur canim ona sığın.yavrun sagligina kavussunda iz onemli degil canim.allahim sana size bagislasin. gunahsiz melek kuluna allahim aci cektirmez rahat ol dua et canim. ameliyatida sunnetide guzel hayirli olur insallah.

Yarın ilk iş onu edinicem
Teşekkürler :)
Çok sağma fırsatım olmuyor ama arada sağdıklarımı atayım lazım oldukça çıkartırım
Kaçar cc doldurup koydun sen poşetlere canım
Ben doktora mesaj attim kacar cc doldurmaliyim poşete diye ne kadar cikarsa onu donduracaksin dedi. 135 cc de var 70 cc de var. Değisiyor. Ben artık bebegimi 2 saatte bir besliyorum önceden her aglamaya memeyi dayiyordum. Daha çok rahatsız oluyordu çocuk. Gaz bebeklerde emme isteği uyandırıyor biliyorsun. Şimdi bir mememi veriyorum saate bakıyorum 2 saat sonra yine ayni memeyi veriyorum diger meme de baya doluyor. Sağıyorum 130-140 cc civari süt elde ediyorum son 3 gündür. Sonra da bir o meme nir diğer meme 2 saatte bir verince sütüm bitmiyor yenileniyor. Önceden sağınca bebek her ağladığında meme veridiğim için memem kupkuru oluyordu. Bebek doymuyordu uykuya dalmıyordu. Vakitsiz içtiği gün içindeki sütleri de kusuyordu. Şimdi emme isteği olunca emzigi verip göğsüme yasliyorum. O meme emdigini sanıyor.

Göster tabi canım yaa kıyamam onların minik bedenlerine... Koca koca bizlerin bile en ufak bir yeri ağrısa canım yanıyor diyoruz onlar nasıl desin bide dikkatli olman çok güzel maşAllah baştan farkettin inşAllahhhh hemencecik iyileşir yavrında bi sıkıntısı kalmaz kuzum haberdar et bizi ❤
Erken farketmem çok iyi oldu. Allah korusun farkedilmezse bebek safra kusabiliyormuş. Her soymada, alt degistirmede iyice kontrol etmek lazım bebeleri.

O kadar karmaşık duygulardayım ki, gittim bir sigara yaktım az evvel. Bugün eşimin doğum günüydü. Sabah ona kahvaltı hazırlayacaktım oğlan uyandi huzursuzlandı. Hep evdeyim hediye de alamadım pasta da alamadım. Ama ina sarıldım öptüm. O da daha bir uysaldı bugün. Sürekli sizi seviyorum Zeynep dedi durdu. Akşam uyurken de bir pasta bile alan olmadı dedi. Ben şunun şunun doğum gününü kutladım, pasta aldım hediye aldım da o benimkini hatırlamadı bile dedi. Kimisi de arayıp gelirken pasta alak mı diye sordular. Hayatım boyunca senden başka kimse doğum günümü kutlamadı dedi. Anne babası ayrılmışlar çocukken. Hiçbiri arayıp kutlamadılar. Benim annem babamınkini de kutlar. Onlar da hatırlamadı. Ee ben de arayıp kutlayın demek istemedim. Bana ters geliyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum, hayatım boyunca da böyle hissettim dedi. Öyle değilsin dedim benim bir tanemsin dedim,öptüm kokladım, Ali Hamza'mın bir tanecik kıymetli babasisin dedim diller döktüm ama döndü uyudu. Yüreğime bir taş oturdu.

inş etkilemez acaip ağrım var hafif kozarıklık var dikişin üstü şişti bide acaip kokulu bi akıntım var doktorumu aradım iltihap kapmıştır dedi antibiyotik vericem ptesi dedi
Benimde bazen yürürken kendimi zorlladigim ds falan agrim oluyir ama dayanilmayacak kadar değil ilk kesinin atildigi yerde şişlik bende de var ama normalmis insallah bisey olmaz sutune ki bisey olsa emzirme derdi doktor antibiyotik kirutur zaten iltihabi

Kuzum iltihap kapsa ilk önce ağrımaya başlar şişer ve dikiş yeri kızarır arkadaşın dediği gibi koku ve akıntı oluyor, ablamında en dış dikiş yapıştırmaydı yinede akıntı oldu yapış yapışdı kokusuda bi acayipdi ama antibiyotikle hemen toparladı, sende olsa inan hemen anlarsın zaten ağrıdan durmazsın
Yapistirmanin oldugu yerde mi akinti oluyor kuzum bende de zaman zaman agri oluuor ama normaldir ben doğumdan sonra hiç yatmadim dinlenmedim kızıma kendim baktım hastanede bile diğer ihtiyaclarimi kendim karşıladım

O kadar karmaşık duygulardayım ki, gittim bir sigara yaktım az evvel. Bugün eşimin doğum günüydü. Sabah ona kahvaltı hazırlayacaktım oğlan uyandi huzursuzlandı. Hep evdeyim hediye de alamadım pasta da alamadım. Ama ina sarıldım öptüm. O da daha bir uysaldı bugün. Sürekli sizi seviyorum Zeynep dedi durdu. Akşam uyurken de bir pasta bile alan olmadı dedi. Ben şunun şunun doğum gününü kutladım, pasta aldım hediye aldım da o benimkini hatırlamadı bile dedi. Kimisi de arayıp gelirken pasta alak mı diye sordular. Hayatım boyunca senden başka kimse doğum günümü kutlamadı dedi. Anne babası ayrılmışlar çocukken. Hiçbiri arayıp kutlamadılar. Benim annem babamınkini de kutlar. Onlar da hatırlamadı. Ee ben de arayıp kutlayın demek istemedim. Bana ters geliyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum, hayatım boyunca da böyle hissettim dedi. Öyle değilsin dedim benim bir tanemsin dedim,öptüm kokladım, Ali Hamza'mın bir tanecik kıymetli babasisin dedim diller döktüm ama döndü uyudu. Yüreğime bir taş oturdu.

Aranzda guzel bı bag var anlasılan allah bozmasn.. bzmkı devmz böle seylerı kutlamazda beklemezde. Madem semnkı önemsıyo ysrn sabh yskn bı pastaneyı srs evr yollarlar beljı ysda bı yakınndsn rıca et edın mtlu olr.. bı arada sıgarada ıcmeee

Aranzda guzel bı bag var anlasılan allah bozmasn.. bzmkı devmz böle seylerı kutlamazda beklemezde. Madem semnkı önemsıyo ysrn sabh yskn bı pastaneyı srs evr yollarlar beljı ysda bı yakınndsn rıca et edın mtlu olr.. bı arada sıgarada ıcmeee
Normalde icmem sigara ilkti canım

Ben doktora mesaj attim kacar cc doldurmaliyim poşete diye ne kadar cikarsa onu donduracaksin dedi. 135 cc de var 70 cc de var. Değisiyor. Ben artık bebegimi 2 saatte bir besliyorum önceden her aglamaya memeyi dayiyordum. Daha çok rahatsız oluyordu çocuk. Gaz bebeklerde emme isteği uyandırıyor biliyorsun. Şimdi bir mememi veriyorum saate bakıyorum 2 saat sonra yine ayni memeyi veriyorum diger meme de baya doluyor. Sağıyorum 130-140 cc civari süt elde ediyorum son 3 gündür. Sonra da bir o meme nir diğer meme 2 saatte bir verince sütüm bitmiyor yenileniyor. Önceden sağınca bebek her ağladığında meme veridiğim için memem kupkuru oluyordu. Bebek doymuyordu uykuya dalmıyordu. Vakitsiz içtiği gün içindeki sütleri de kusuyordu. Şimdi emme isteği olunca emzigi verip göğsüme yasliyorum. O meme emdigini sanıyor.
Peki onu çıkardığımızda önce alt bölmede çözünmesini mi beklicez yoksa direk sıcak suda çöZdürüp içirebilirmiyiz canım?

Ama
Peki onu çıkardığımızda önce alt bölmede çözünmesini mi beklicez yoksa direk sıcak suda çöZdürüp içirebilirmiyiz canım?
Alt bölmede çözdürmek en doğru yöntem ama acil durumda akan suyun altına tutmak gerekiyor. Onu da yapamiyorsak hafif ilik suda cozdurmemiz lazim asla sicak suda eritme. Besin değerini kaybeder. Çözdüğün sütün de kullanacagin kadarını benmari usülü sıcak suya oturtarak ilitacaksin. Kalani dolap kısmında 4 derecede saklayacaksin. Onu da 24 saat içinde tüketmek gerekiyor. Çözdürülen süt tekrar dondurulmaz. Anne sütü mikrodalgaya konulmaz

Bebek su ıstermı cnm .. burnu acıkmı tıkalı olmasn

Aynn ben de anne sütü herşeyi karşılıyor diye biliyrm yarın yine de çocuk doktrouna soracam şekerli su içiren bi arkadaş vardı ii geldi deyince ben de merk ettim en iyisini doktr bilir

Gazi vardr canım.Ben de aglıyrm onunla bazen.Annelik zor.Biz de 5 saattr uyutmaya calısyz.Uyku gozunden akiyr,dalamiyr.Aglamiyr da

Allh sabır versn bizlere Canm ağladıkça yavrularımız mahfoluyrz..
el kadar bebekler sancı ile cebelleşiyorlar en son çare duş yaptırmakı,, yıkadık sıcak su iyi geldi şükür.. sanırım benm oğlum haff üşütmüş gazdan ziyade bu yüzdendi ağlamaları haff yeşildi büyük tuvaleti

Kzlar bebslerı nasl emzırıyosunuz ben emzrme yastıgı ıle bıle zor emzırıuorm ya dikişten yada sırt omuz agrmdan tahatbedemıuorm kucagnda emzırenler nasıl sabredıyo bazen 45 dkyı buluyo koluma ızı cıkıyo kulagının :)

Kzlar bebslerı nasl emzırıyosunuz ben emzrme yastıgı ıle bıle zor emzırıuorm ya dikişten yada sırt omuz agrmdan tahatbedemıuorm kucagnda emzırenler nasıl sabredıyo bazen 45 dkyı buluyo koluma ızı cıkıyo kulagının :)

Ben de çok zorlanıyrm cnm boynum ve omuzlarım çok ağrıyor.. geceleri yastık kullanıyrm bebeği üstüne yatırıyrm öle emzirurm

Back