hanımlar yanlıış anlamayın ama sizin doktorlar habire kan testi mi yaptırıyor? yani ben iki hamileliğimde de ne öğrendiğim doktordan ne de takip eden doktordan hcg değeri vs gibi birşeyin yorumunu duymadım. yani sürekli bunun artışını takip etmenin nasıl bir faydası var ki? beşinci haftanın sonunda keseyi görüp hamilesin dedi ilk gittiğim doktor, sonra kendi doktorumu aradım, altıncı haftanın içinde kalbini dinletti, nabzını ölçtü, çok iyi dedi, hepsi bu. bu kadar stresi kaldıramazdım ben zaten, arttı mı artmadı mı, yeternce yüksek mi değil mi, vs. etrafımda da o kadar çok hamile arkadaşım oldu ki son yıllarda, onların da benimle aynı şekilde ilerledi hep... kan testi vs yaptırmadık yani. bence artık bu değerleri düşünmeyin. azlığı çokluğu vs bebeğin sağlığı hakkında fikir veriyor olsa bzimkiler de bakardı sanırım. ama benim de bildiğim kadarıyla hamilelikte belirli bir hızla artan bir değer bu ve bu şekilde gebeliğin olup olmadığının tespiti için kullanılıyor sadece. tarih ileriyse yüksek çıkıyor haliyle. amma velakin o süreçte zaten iyi bir doktor ve yeterli bir ultrason cihazı vajinal veya karından muayene ile zaten artık tespit etmiş oluyor hamileliği...