şimdi okuyrdum canm zararı açıklanmamış ama içilmese iyidir diyorlar.
doktorun ne diyor.
ay ben normalde kahve içince wc den çıkamam canım metobolizma hemen çalışıyor e sen hamileyken 1-2 içiyorsan hiç wc den çıkmaman lazım
doktorun ne diyor.
ay ben normalde kahve içince wc den çıkamam canım metobolizma hemen çalışıyor e sen hamileyken 1-2 içiyorsan hiç wc den çıkmaman lazım
evet çok tuvalet ihtiyacım oluyor ama kahveden olabileceği hiç aklıma gelmemişti şu an yakındığım tek konu sık tuvalete gitmek Allaha şükür başka sıkıntım yok ben bu kahveyi bırakayım en iyisi.
doktorun ne diyor.
ben doktora sormayı unuttum ne kadarlık diye heyecandan başka başka şeyler sordum. dün ilk defa gitmiştim.
tekrar gittiğimde öğrenebilirim değil mi ?
bende sattan hesapladm kendime
onlar neye göre geç döllenmedir diyor acaba ve yeni tarih belirliyor
Bebişin kese içersinde göründüğünde crl ölçüsü alıcak ve ona göre sana sat belirleyecek. Geç döllenme olmuşsa tabi. 12. Haftadan sonra bebişler genlere göre büyüyorlar ama o haftaya kadar standarttır crl ölçüleri. Ben 6+2 de gördüm
İyi geceler hanımlar ya aklıma takılan bişey var ben cuma akşam beta hcg yaptırdım 98 di bugün iş yerinde genel sağlık taraması vardı kan alınmışken tekrar beta bakıldı 680 olmuş artış yüksek değil mi bana mı öyle geliyor hepten acemi oldum ben bunda
12-14 haftalar arasında yapılan ense kalınlığı ölçümüdür. Bebişin ense kalınlığına bakılır ve down sendromu riski belirlenir. Bir tüpte kan verilip kanda araştır
İyi geceler hanımlar ya aklıma takılan bişey var ben cuma akşam beta hcg yaptırdım 98 di bugün iş yerinde genel sağlık taraması vardı kan alınmışken tekrar beta bakıldı 680 olmuş artış yüksek değil mi bana mı öyle geliyor hepten acemi oldum ben bunda
benimde bir 3 katı bir 2,5 katı gitti hep. Hiç 2 katı olmadı. Zaten en az 2 katı deniyor. Ne güzel maşallah artıyor işte. Bir de hep aynı lab'a baktırın diyor doktorlar.
Kac kaybin var canim
Benim 1 tane 8 haftalikken kalp atışı duyulmadi ve düşük yaptım.
Pıhtılaşmâ testini fakülte hastanesinin genetik bölümünde yaptirdim
Aynen bende de hafif kasık ağrısı dışında belirti Yok neredeyse. Ben hala doktora girmedim yalnız, pazartesi gününe rand bu aldım. Sadece sağlık ocağına gidip testlerimi yaptırdım. O yüzden tedirginlik diz boyu. Zaten bir önceki kayıp nedeniyle bu sıkıntıyı daha birkaç hafta çekerim herhalde
Aynen bende de hafif kasık ağrısı dışında belirti Yok neredeyse. Ben hala doktora girmedim yalnız, pazartesi gününe rand bu aldım. Sadece sağlık ocağına gidip testlerimi yaptırdım. O yüzden tedirginlik diz boyu. Zaten bir önceki kayıp nedeniyle bu sıkıntıyı daha birkaç hafta çekerim herhalde
ay evet artık görüşürüz bence de, pazartesi gidicem hayırlısıyla, allah herkese güzel haberler almayı nasip etsin. şu 12 haftalık süreç beni benden alıyor resmen. kimseye söylemeyecegim diyorum ama bir yandan da ailelere 9.hafta gibi söylesek mi diyorum. Kafam karışık. bu sefer sağlıklı olsun da, sanki önemli olan 8. haftayı atlatmakmış gibi geliyor.
benim de 6+4'te 66bin civarıydı. ama tabi ben henüz doktora gitmedim, erken ya da geç döllenmeden dolayı belki de 6+4 değil günüm, ona göre de değişir tabi betahcg değeri. bence çok değil, korkutma kendini. sonuçta 7-12. hafta arasındaki değere bakman gerek, bence problem yok.
Gebelik Haftası Beta HCG Değerleri
3. hafta 10 – 50
4. hafta 5 – 425
5. hafta 20 – 7300
6. hafta 1,080 – 56,000
7. – 12. hafta 7,650 – 290,000
13. – 16. hafta 13,300 – 250,000
17. – 24. hafta 4,000 – 165,000
25. – 40. hafta 3,640 – 117,000