• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Başka bi grupta okudum da hemen hemen herkez 8aylık bebek için 10cm fark söylüyodu 78-79cm falan. 1aydada 10cm uzamicağına göre kısamı acaba dedim bi an. Ondan merak ettim birde.
Benim oğlum 3 ağustos doğumlu 74 cm 1o.5 kg. Doğduğunda da 54 cm 4.15 kg idi. Bence bu genetik bir olay, bebeğiniz doğduğundaki boyuna göre gayet iyi uzamış bence.

Arkadaşlar persentil tablosuna bakin oradan once onemli olan sinirlarin icinde olmasi... uzalik kisalik olayi ise yuzde 50 ye geliyorsa ortalamada bir bebek oldugunu 75 ve uzerine ise uzun bir bebek oldugunu soyleyebiliriz 8 ay icin 79 cm cok uzun bu arada fazla yazmislar bence de... bi de erkek bebekler bir miktar daha uzun olur ama cok da fark yoktur zaten her cinsiyet icin farkli tablo var

evet,3 hafta once diyaframdan ameliyat oldu. kan degerleri ve solunum cihazinin ayarlari ameliyat oncesine gore daha iyi ama cihazdan ayrilamadi henüz. birkac defa denediler ayirmayi ama tolere edemedi.hipotonisi oldugu icin solunum kaslarinda bir gucsuzluk oldugunu soyluyorlar. hipotoni de bir hastaligin belirtisi olabilirmis. sma hastaligi icin kan aldilar. ayrica kas biyopsisi yapilacak 12 nisanda. kas hastaligi var mi yok mu bakacaklar.bu aksam uyku ilaclarini kesip yarin yeniden cihazdan ayirmayi deneyecekler. dualarinizi eksik etmeyin kuzumdan.
İnşallah ilaçları kestikten sonra cihazsız nefes almaya başlamıştır. Emir’i eksik etmiyorum dualarımdan, umarım iyileşecek güzel bebek hepimizin duaları da işe yarayacak. Müsait olduğunda haber ver, aklım sende.

Valla bize çok aslında ama heryerde öyle yazıyor.Bizimki babannesinde çok ağlamış eşim işten izin alıp eve gitmiş haftaya da bir hafta yıllık izin alacak. Bizim oğlan çok zorluyor bizi hadi hayırlısı
Zorlu sürec ama alışacak insallah.. gececek bunlar da..:)

Bugün sınavlarım bitti ama ne bitiş. Neyse finallere kadar rahatım. Gerçi ev almış başını gidiyor.

Ferrum başladık bir haftadır yine mahvetti bizi. Gaz, sanci, uykusuzluk, gece kabız sabah beline kadar cıvık kaka...
Gece uykusu mahvoldu ya. Sancılanıyor tam 2de kaka yapıyor kati halde. Sonra uyutma çalışmaları...

Bugün akşam 17.30da sınavım vardı. O kadar tatsızdı ki kız kanguruya koydum düştüm yollara saat 3 gibi. Ev almış başını gidiyor. Damlaya bakacağım derken sütü taşırdım. Mutfak halısına salçalı yemek döktüm bi tabak... Damlayı uyutayim mesaim başlıyor birazdan. Hali silinecek. Utu duruyor. Iki haftadır eve elimi sürmedim süpürmek dışında. Hayır bi de Ev mandıraya dondu ek gıdayla ... sütü peyniri yoğurdu kefiri derken... Üstüne blwnin dağınıklığı... Çıkan çamaşırları... anaların işi bitmez. Bir haftadır oturma odasına gitmedim sanırım :))

Bizden haberler böyle işte. Nefes alacak vakit yok. Herkeslere iyi akşamlar :)
Bir an bizim ev canlandı gözümde:) üzülme yalnız deilsin;)

Kızlar ben de demir damlasınınkullanmıyprum kabız yapıyor çünkü çeşitlerini de denedim ama hepsi kabız yaptı. Alternatif olarak yapabileceğim bişey var mı

Arkadaşlar persentil tablosuna bakin oradan once onemli olan sinirlarin icinde olmasi... uzalik kisalik olayi ise yuzde 50 ye geliyorsa ortalamada bir bebek oldugunu 75 ve uzerine ise uzun bir bebek oldugunu soyleyebiliriz 8 ay icin 79 cm cok uzun bu arada fazla yazmislar bence de... bi de erkek bebekler bir miktar daha uzun olur ama cok da fark yoktur zaten her cinsiyet icin farkli tablo var
Kızlar benim bebiş 29 ağustos doğumlu 7800 persantil çizgileri arasında ama alt çizgiye yakın ne yapabilşrşm ek gıdayı da sevmedi yumurta almıyor yoğurt yemiyor

Kızlar benim bebiş 29 ağustos doğumlu 7800 persantil çizgileri arasında ama alt çizgiye yakın ne yapabilşrşm ek gıdayı da sevmedi yumurta almıyor yoğurt yemiyor
Her seyden once stres yapma derim. O da hissediyor hic yemiyor. Ek gida biz de tam anlamiyla yediremiyorz hala yogurdu hala sevdiremedim. Sabah sadece ufaktan kahvaltisini yapiyor onu da ihlamurla baska turlu yemiyor. Zar zor tadimlari yaptik, yapiyoruz. Yani neredeyse hic bir bebek direk alisamiyor ek gidaya. Zorlamadan hergun teklif etmeye devam et derim. Ozellikle sizin de yediginiz zamanlarda vermen istahini acabilir. Kabiz oluyorsa kesinlikle cok etkiliyor yemek istemiyorlar karinagrisindan. İhlamur, kayisi gibi seyler deneyebilirsin. Biz de oyle atlattik suan da neredeyse her sabah kucuk bir fincan ihlamur iciyor cay niyetine:KK48: yani zorlamadan hergun azar azar teklif et canim bir gun mutlaka yiyecek kilo alimi da bu aylar azaliyor. Kabizlik, dis sıkıntısı derken uyku bile uyumuyorlar.. İnsallah duzene girecek zamanla...

giriyoruz canim. bugun oglenkine esim girdi.
simdi de ben girmek istiyorum ama yogunbakima giren cikan hemsire doktor yok. bekliyorum biri ciksin da sorayim diye.
haftasonlari cok ıssız buralar.
Canim okudum ama yazamadim.hava degisimi maduruyum.mersindeyim hala bir anda cok fazla insana karisinca bagisiklik sistemim coktu galiba.oglani korumaya calisiyorum maske takiyorum.
Emir kuzumu Allahim korusun insallah.eylul bebegi kaan onca ameliyat ve tedavi surecinden sonra bin masallah taburcu oldu:)) darisi guzel oglusumuz emire olsun tez zamanda hayirla saglikla insallahhh.

Her seyden once stres yapma derim. O da hissediyor hic yemiyor. Ek gida biz de tam anlamiyla yediremiyorz hala yogurdu hala sevdiremedim. Sabah sadece ufaktan kahvaltisini yapiyor onu da ihlamurla baska turlu yemiyor. Zar zor tadimlari yaptik, yapiyoruz. Yani neredeyse hic bir bebek direk alisamiyor ek gidaya. Zorlamadan hergun teklif etmeye devam et derim. Ozellikle sizin de yediginiz zamanlarda vermen istahini acabilir. Kabiz oluyorsa kesinlikle cok etkiliyor yemek istemiyorlar karinagrisindan. İhlamur, kayisi gibi seyler deneyebilirsin. Biz de oyle atlattik suan da neredeyse her sabah kucuk bir fincan ihlamur iciyor cay niyetine:KK48: yani zorlamadan hergun azar azar teklif et canim bir gun mutlaka yiyecek kilo alimi da bu aylar azaliyor. Kabizlik, dis sıkıntısı derken uyku bile uyumuyorlar.. İnsallah duzene girecek zamanla...
Ağzı kocaman ağlıyor kaşığı ağzına götürüyorum kilitliyor resmen tatlı şeyler istiyo hep meyve püresini yiyor mesela. Bi de kv sağolsun göz açıp kapatıncaya kadar reçeli dayıyo çocuğa kaç kere verme dedim anlamıyor. Geçen gün eline çıcuk kreker vermiş onda kırmış ağzında son anda aldım

Ağzı kocaman ağlıyor kaşığı ağzına götürüyorum kilitliyor resmen tatlı şeyler istiyo hep meyve püresini yiyor mesela. Bi de kv sağolsun göz açıp kapatıncaya kadar reçeli dayıyo çocuğa kaç kere verme dedim anlamıyor. Geçen gün eline çıcuk kreker vermiş onda kırmış ağzında son anda aldım
Evet bizimki de tatli her seyi afiyetle yyiyor. Denedin mi biliyorum ama sebzeleri kendinoze pisiriyormus gibi zeytinyagli soganli yapip ezerek verebilirsin. Bizim minik oyle sevdi sadece suda pisirip verdigim hicbir seyi yemiyor. Recel yerine pekmez tercih etse daha iyi olurmus tabi:olamaz:

Çalışan anneler ne kadar süt bırakıyorsunuz?Bizimki içmiyor gerçi ama zorla icirmeye calisiyorlar

Anneler Bu ara haşlanmış yemedigi için yumurta sarısı ceviz ve tuzsuz lordan omlet yapıyorum. Bu şekilde de yumurta tüketmesi iyi midir? Birde benim ki kahvaltida başka bir şey yemedigi için yumurta oluyor her gün bu bir sıkıntı olur mu? Siz neler veriyorsunuz kahvaltıda?
Not:Ceviz alerjik biliyorum ama tepkisini ölçtüm bayadir veriyorum çok şükür bir sıkıntı yok .

Back