• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Dogmadan onceki utu ne uzun surdu öyle yaaa...bir de acemilik var.oyle ice sinmeyip bir daha bir daha utulemeler...ay corabi dustu bir daha yikamalar :)
Haha aynen birde eşime diyorum düzgün yerlestir..Kirismasin yok hastane çantasına koyarken kiristi diye tekrar ütüle hem de Hatay sıcağında bir de. Ya ben kesinlikle ev kadını değilim çünkü alışkın değilim.Bir de yapı olarak biraz yavaşlık ta var. Insallah oğlum babasına çeksin bu konuda:dua:.Bu yüzden becerikli kadinlari çok takdir ederim:KK9:

Haha aynen birde eşime diyorum düzgün yerlestir..Kirismasin yok hastane çantasına koyarken kiristi diye tekrar ütüle hem de Hatay sıcağında bir de. Ya ben kesinlikle ev kadını değilim çünkü alışkın değilim.Bir de yapı olarak biraz yavaşlık ta var. Insallah oğlum babasına çeksin bu konuda:dua:.Bu yüzden becerikli kadinlari çok takdir ederim:KK9:
Ya isten ayrilali 3.senenin icindeyim ev hanimi olamadim. Calissa da calismasa da evinin hanimi olan kadinlari takdir ederim.beni is hayatina atacaksin unutacaksin yatirimlik arsa gibiyim:KK70:ama ev hanimi olmanin hakkini veremedim.issizim demek daha kolay benim icin.laf lafi acti : Allahim tez zamanda bana hayirli bir is kapisi.amin
Hatayin/iskenderunun sicagini bilirim.lise bitene kadar tatillerde demircelikte ya da belendeydik

Bu arada bebeğinin kıyafetlerini ütüleyen var mı ?:KK17: Doktorumuz sordu bende evet hala ütülüyorum dedim. Ütülemeyi bırak bence dedi. Yanındaki hemşire ilk çocuğunda herşeyini sürekli ütülüyormuş. Ve artık bebeğin cildi alerji olmuş ütülemeden giydirdiği zaman heryeri kızarıp kaşıntı ve döküntü oluyormuş. Hemşire kendisi anlattı çocuk büüyüdü 6 yaşına geldi hala ütülüyorum herseyini , şimdi 10 aylık bi bebeğim daha var sadece hastane çıkışını ütüledim bidaha hiç ütülemedim dedi. Ütü yerine kıyafetleri yıkarken 2 kez durulama yaptırmamı söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?:kahve:
Cnm bende doğumdan önce ütülemştim doğumdan sonrada iki üç kez yaptım.:oops::KK48:sonra yapmadım çok şükür ki negatif etkisini de görmedim umarım görmedim

Ya isten ayrilali 3.senenin icindeyim ev hanimi olamadim. Calissa da calismasa da evinin hanimi olan kadinlari takdir ederim.beni is hayatina atacaksin unutacaksin yatirimlik arsa gibiyim:KK70:ama ev hanimi olmanin hakkini veremedim.issizim demek daha kolay benim icin.laf lafi acti : Allahim tez zamanda bana hayirli bir is kapisi.amin
Hatayin/iskenderunun sicagini bilirim.lise bitene kadar tatillerde demircelikte ya da belendeydik
Aynı ben aynı ha ha hiç gulecegim yoktu canım ya:KK70:Amin inşallah en hayirlisindan en tez zamanında işin olsun inşallah.Yolun düşerse yine beklerim ben misafir ederim sizi :KK37:

Corabi da utuleyeyim bu body de utueyeyim bir daha utu yapmayayim diye diye birakamiyorum utuyu
:-) aynen bak yikanmis camasirlari vardi toplayayim direk katlayip koyayim dedim once sonra hadi bu sefer de utuleyeyim deyip vazgectim :KK48: bakalim bir sonraki sefer basarabilecek miyim :)

Ben doğmadan giyeceklerini hepsini ütüledim sonra bir daha yapmadım. Ütü benim için çok rahatsız edici bir alet, mümkün olduğunca ütü kullanmam gerektirmeyen şeylerde.

Evet Unibaby kullanıyorum daha uzun süre de kullanırım. Çünkü normal deterjanlar daha ağır parfümlü.

@Bayankuş

Ben hiç ütülemedim ona ayırıcak vaktim olmuyor benim :KK35:

Cnm bende doğumdan önce ütülemştim doğumdan sonrada iki üç kez yaptım.:oops::KK48:sonra yapmadım çok şükür ki negatif etkisini de görmedim umarım görmedim
Siz bastan alistirmissiniz sukur bir sey de olmamis biz de utulu utulu alistrdik ama en cok da kendimizi, simdi utulemeyince belki o rahatsiz olmayacak ama biz bi hapsursa falan" hah utulemedim ya ondan!" diyecegiz :olamaz::KK48:

Dogmadan onceki utu ne uzun surdu öyle yaaa...bir de acemilik var.oyle ice sinmeyip bir daha bir daha utulemeler...ay corabi dustu bir daha yikamalar :)
Ay evet ya ne titizlenirdik, çamaşırları ütüledikten sonra koltuğa değmesin diye altına örtü koy, tozlanmasın diye üstüne örtü ser, hastane çantasına koyarken çıtçıtlı poşete koy, gerçi onu şimsi de yapıyorum ama çantada tek tek aramamak için tek seferde hepsine ulaşmak için. Şimdi biraz rahata erdik :-)

Sadece yoğurda tepki verdiyse alerji doktoruna gitmenin acelesi yoktur diye düşünüyorum. Alerjik tepki veren gıdayı kesip bundan sonra yeni gıdaları 3 gün denetip verdikten ve ilk tadım gününde az verip zamanla arttırdıktan sonra sorun olmaz büyük ihtimalle. Alerjik gıdaları da daha ileri zamanlarda verirsen bu süreci temiz şekilde atlatırsınız bence. Bir de vücudu kendini güçlendiriyor zaman geçtikçe, ayda bir yarım çay kaşığıyla başlayıp yine üç gün yoğurt verirsen alerjisi bitmiş olabilir. Ben de 8. aydan itibaren alerji yasaklarını delmeyi düşünüyorum yavaş yavaş. Tepki vermeyenlere devam edeceğim. Umarım başka bir şeye alerji çıkmaz.

@bursa_83 Çok fazla giremiyorum bu ara hala daha tamamını okuyamadım sayfaların ama aklım hep sende ve Emir’de. Allah güç versin yavruna ve en kısa zamanda sağlıkla çıksın o hastaneden. Sana da dayanma gücü versin, güçlü kadınsın, annesin, dayanabilirsin. Bu süreci atlatıp kötü bir anı olduğu güzel günler çok çabuk gelir umarım. Dua etmekten başka yapabileceğim bir şey varsa söyle lütfen. Elimden geleni yaparım.
Biz alerjik bir aileyiz :KK70:. Sute alerjisi olanimiz yok ama galiba yatkınız alerji durumlarina. Ablamın çogu meyveye, kardesimin guneşe, benim de balıga aklerjim var. O yuzden biraz hassas davraniyorum galiba.
Bende senin gibi düsundum aslinda ama doktora gitmeden de icime sinmeyecekti ki randevumuzu da aldık. Zaten test falan yapmıyorlar 3 yaşından once burada yapilsa da cikmiyormus ki yetişkinlerde bile cikmayabiliyor. Doktora gidene kadar yogurt vermicem ve yeni sebze meyvelerdrki tapkilerine dikkat edecem. Sagol
Cnm besin alerjisi çocukların %5 inde görülüyormuş.yani çok sık olan bir durum sayılmaz. Hatta 3 yaştan sonra bu çocukların %90’ı da hassasiyetten kurtulmuş oluyormuş. Ahmet Akçay’ın yazısını okumuştum ben, Duru alerjik olabilir dediklerinde ona gidecektik çünkü de, yoğurda alerji de aslında süte alerjiden kaynaklıymış. Yani ıgE antikorlarına bakılınca hepsi çıkmış oluyor. sıkıntı yoktur inşallah, endişelenme şimdiden hiç.
Detaylica cevabin icin teşekkur ederim insallah alerji falan degildir olsa bile gecicidir. Yukarida dedigim gibi galiba ben hassasım bu konuda damar yolu ignesine bile alerjim var ki allahtan artik igneyi bitakmiyorlar.

Ağzını hiçbir türlü açmıyor ki fircalasam şu hastalıktan sonra oldu.Şurup verdigimiz için şimdi mümkün değil açmıyor .Önceden yemeyince elimle verirdim yerdi şimdi onu da yemiyor.Disine bakmak falan hak getire zaten :KK43:
:( geçicek cnm.. ben fırçayı uzatıyorum, kendi tutuyor ağzına götürüyor, zaten bu ara sürekli diş kaşıdığı için.. ben de hızlı hızlı fırçalıyorum o arada.. oyuna çevirdik yani.. Ayşe’de çok çektiğim için bunda iki kat dikkat ediyorum. Yapısal olabilirmiş çünkü :(

Biz alerjik bir aileyiz :KK70:. Sute alerjisi olanimiz yok ama galiba yatkınız alerji durumlarina. Ablamın çogu meyveye, kardesimin guneşe, benim de balıga aklerjim var. O yuzden biraz hassas davraniyorum galiba.
Bende senin gibi düsundum aslinda ama doktora gitmeden de icime sinmeyecekti ki randevumuzu da aldık. Zaten test falan yapmıyorlar 3 yaşından once burada yapilsa da cikmiyormus ki yetişkinlerde bile cikmayabiliyor. Doktora gidene kadar yogurt vermicem ve yeni sebze meyvelerdrki tapkilerine dikkat edecem. Sagol

Detaylica cevabin icin teşekkur ederim insallah alerji falan degildir olsa bile gecicidir. Yukarida dedigim gibi galiba ben hassasım bu konuda damar yolu ignesine bile alerjim var ki allahtan artik igneyi bitakmiyorlar.
İnşallah.. insan kendi çektiği bişey olunca gerçekten daha bir hassas oluyor çocukta da aynı eğilim olacak diye.. bizde yaşıyoruz bazı konularda aynı endişeyi :(

Back