• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar selamlar,

Nasılsınız? Bu aralar katı gıda macerasıyla meşgulüz. Bizimki meyveci çıktı, sebzelere çok fena surat yapıyor :) Yine de sevdirmeye uğraşıyorum. Yakında kıyma ve yumurtaya da başlamaya düşünüyoruz. Bakalım inşallah kolay geçer.

Bu arada B bursa_83 Emir’i dualarımızdan eksik etmiyoruz. Sürekli yazamasam da yazdıklarını girip okuyorum. İnşallah güzel haberler alıcaz Emir’den.

Kızlar aranızda öğretmenlik başvurusunda bulunacak varsa yarın başlıyor. Bilginiz olsun.

Hepinize iyi geceler diliyorum :)

Kızlar ben de doğumdan önce 2 gün ütü yaptım. Ne kadar titizlendim anlatamam :) Çorapları bile tek tek altlı üstlü ütüledim, ay oraya değmesin ay buraya değmesin. Bir süredir maalesef ütüye vakit bulamıyorum. Ege bey’in gömlekleri var yalnız onları mecbur ütülüyorum :)) Gömlek ütülemeyi de hiç sevmem ama ufak olduğu için onlar sorun değil :)

Biz alerjik bir aileyiz :KK70:. Sute alerjisi olanimiz yok ama galiba yatkınız alerji durumlarina. Ablamın çogu meyveye, kardesimin guneşe, benim de balıga aklerjim var. O yuzden biraz hassas davraniyorum galiba.
Bende senin gibi düsundum aslinda ama doktora gitmeden de icime sinmeyecekti ki randevumuzu da aldık. Zaten test falan yapmıyorlar 3 yaşından once burada yapilsa da cikmiyormus ki yetişkinlerde bile cikmayabiliyor. Doktora gidene kadar yogurt vermicem ve yeni sebze meyvelerdrki tapkilerine dikkat edecem. Sagol

Detaylica cevabin icin teşekkur ederim insallah alerji falan degildir olsa bile gecicidir. Yukarida dedigim gibi galiba ben hassasım bu konuda damar yolu ignesine bile alerjim var ki allahtan artik igneyi bitakmiyorlar.
Ailede alerji varsa çocuk da risk grubunda oluyor o yüzden titizlenmekte haklısın. İnşallah temiz çıkar. Güneş alerjisi bende de olabilir ya da hamileyken bir garipti bilmiyorum ama güneşe çıkınca parmklarım kıpkırmızı olur ve şişerdi. Elim kaşınırdı falan, umarım hamilelikle tetiklenip kalıcı olan bir şey değildir. Alerjik aile zor bir şeydir eminim, evde sürekli bir şeyler birilerine yasak, çok stresli.

Bu arada bebeğinin kıyafetlerini ütüleyen var mı ?:KK17: Doktorumuz sordu bende evet hala ütülüyorum dedim. Ütülemeyi bırak bence dedi. Yanındaki hemşire ilk çocuğunda herşeyini sürekli ütülüyormuş. Ve artık bebeğin cildi alerji olmuş ütülemeden giydirdiği zaman heryeri kızarıp kaşıntı ve döküntü oluyormuş. Hemşire kendisi anlattı çocuk büüyüdü 6 yaşına geldi hala ütülüyorum herseyini , şimdi 10 aylık bi bebeğim daha var sadece hastane çıkışını ütüledim bidaha hiç ütülemedim dedi. Ütü yerine kıyafetleri yıkarken 2 kez durulama yaptırmamı söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?:kahve:
Ben utuluyorum hala... ama ben kendimize ait herseyi de utuluyorum... utuden nefret etsem de kirisik kiyafetten cok daha fazla nefret ediyorum... hasasiyet konusunda dogru soyluyor olabilirler

Screenshot_2018-03-01-23-31-29.png kızlar ben oglumunkine baktım biraz benziyor sanki sizinkilerde mi böyle?Yalnız bu olayı ilk kez duydum ben

Herkese iyi geceler hanımlar. Umarım herkes iyidir. Yarın 6 ayı dolduruyor oğlum. Destekli oturuyor da desteksiz oturaniyor normal mi. Yuvarlanarak gitmeye başladı yavaştan. Çok tehlikeli oldu böyle sanki ya. Bir bakiyorum iki üç tur dönmüş. Dişler de geliyor sanırım. Max huysuzluk,min uyku gidiyoruz bakalim.

Bu arada bebeğinin kıyafetlerini ütüleyen var mı ?:KK17: Doktorumuz sordu bende evet hala ütülüyorum dedim. Ütülemeyi bırak bence dedi. Yanındaki hemşire ilk çocuğunda herşeyini sürekli ütülüyormuş. Ve artık bebeğin cildi alerji olmuş ütülemeden giydirdiği zaman heryeri kızarıp kaşıntı ve döküntü oluyormuş. Hemşire kendisi anlattı çocuk büüyüdü 6 yaşına geldi hala ütülüyorum herseyini , şimdi 10 aylık bi bebeğim daha var sadece hastane çıkışını ütüledim bidaha hiç ütülemedim dedi. Ütü yerine kıyafetleri yıkarken 2 kez durulama yaptırmamı söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?:kahve:
İkisininkini de ütülüyorum hala. 4 yaşında olduğu için nadiren de olsa ütüsüz giyiyor şimdi Ayşe ama bizim doktor sizinkinin aksine kıyafetler iç dış ütülenecek demişti. O yüzden 2-3 yaşına kadar da genelde öyle devam ettik. Şimdi bir yüzü ütülüyoruz sadece. Duru için de aynı şekilde..

Herkese iyi geceler hanımlar. Umarım herkes iyidir. Yarın 6 ayı dolduruyor oğlum. Destekli oturuyor da desteksiz oturaniyor normal mi. Yuvarlanarak gitmeye başladı yavaştan. Çok tehlikeli oldu böyle sanki ya. Bir bakiyorum iki üç tur dönmüş. Dişler de geliyor sanırım. Max huysuzluk,min uyku gidiyoruz bakalim.
Canim benim oglan da desteksiz oturamiyor cok komik sallaniyor resmen:))) emzirme yastigini destek olarak kullaniyorum ya da mama sandalyesine oturtuyorum.bi kac gune hersey degisir merak etme.civa gibi kayiyor yuvarlaniyor.oturmaya geldi mi icmeden sarhos:)))

Tortikollis konusunda tecrube kazanmis ve bebegimin tedavisini kendisi yapmis bir anneyim..
Ben de bu durumu ilk farkettigimde hem yeni dogum yapmis olmanin psikolojisiyle hem de bebegime bisey olur mu diye cok kendimi yipratmistim..haklisiniz bunlari bu duygulari yasamak kadar dogal birsey olamaz ..anne evladi icin canini bile verir emin olun yasadiginiz her hissiyati anliyorum.
Size tavsiyem bu sendromda butun kontrol sizin elinizde eger siz butun uzuntulerinizi bir kenara birakip bir an once egzersizlere baslarsaniz emin olun ameliyata kalmadan bu isin ustesinden gelebilirsiniz..boyun bolgesindeki kasin kasilmasi sebebiyle bebeginiz basini tek yone ceviriyorsa evet artik masajlara ve egzersizlere baslayin
Bu arada tortikollis olan bebeklerin bir cogunda kalca cikikligi ayni zamanda gozde de hasarlar olabiliyor unutmayin bunlarin hepsi gecici
Ben ve bebegim bunu atlattik insallah bu durumu yasayan tum anne ve bebekler de bir an once sifasini bulur

Sadece 3 ay ütüledim sonrasında bıraktım Sonrasında kurutma makinasında devam ettim oda yeter sıcak hava veriyo dedim. Hemde hop diye kuruduğu için çok işime yaramıştı. Şimdi ikisinide yapmıyorum geçen hafta 6 aylık oldu.

Birde anneler benimki hala desteksiz oturmuyor yani denedim en fazla 10 saniye
Sonrasında yıkılıyor hep bir şeylere bakmak için egiliyor oturmak umrunda değil. Mama sandalyesinde gayet dik oturuyor anlamadim:KK43:
Al benden de okadar. Emzirme yastığını destek yapıyorum bu seferde ayaklarını tutmak için eğiliyo. Mama dandalyesi ikeanın var oda küçük geliyo sanırım pek rahat edemedi onda. Hemen mızıklanıyo Seninki nekadarlık şuan

Son düzenleme:
ben idare etmeye calisiyorum canim. yanimdaki yatakta hasta yoktu dun gece,cok sukur ki.o yuzden annem kaldi.cocuk klinigi oldugu icin 2 kisilik odalara erkekleri almiyorlar kalmak icin. hoş annemi de almiyorlardi ama sagolsun hemsire yardimci oldu,kalsin dedi.
3 saatte bir besledigimiz icin sadece o saatlerde uyandim,besledim yattim,annem takip etti emiri. burnunda ve boynunda hortumla oldugu icin 1kisinin uyumadan takip etmesi lazim. tutup cikariyor cunku. rahatsiz oluyor:KK43:
kisa surede cikabilecegimizi sanmiyorum ama bakalim..bugun kardesim geliyor. doktorlarla gorusecek.daha net bilgi alabilecegiz.

cok sagol canim benim:KK200:
Canım bebeğinin nesi var ben uzun süredir giremediğim için konudan bihaberim. Çok çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede atlatır.

Al benden de okadar. Emzirme yastığını destek yapıyorum bu seferde ayaklarını tutmak için eğiliyo. Mama dandalyesi ikeanın var oda küçük geliyo sanırım pek rahat edemedi onda. Hemen mızıklanıyo Seninki nekadarlık şuan
Bizim de ikea minderi ile küçük gelmeye başladı 7 aylık oldu seninki ne kadarlık ?

Ailede alerji varsa çocuk da risk grubunda oluyor o yüzden titizlenmekte haklısın. İnşallah temiz çıkar. Güneş alerjisi bende de olabilir ya da hamileyken bir garipti bilmiyorum ama güneşe çıkınca parmklarım kıpkırmızı olur ve şişerdi. Elim kaşınırdı falan, umarım hamilelikle tetiklenip kalıcı olan bir şey değildir. Alerjik aile zor bir şeydir eminim, evde sürekli bir şeyler birilerine yasak, çok stresli.
Cocukken bende de vardı güneş alerjisi git gide azaldı artık sadece elerim pötür pötür oluyor ama kızarma kaşıntı yok. Ama mesela balık alerjim 5 yıldır var sonradan çıktı oncesinde her balığı yiyordum.
Inşallah seninki de gecicidir, hamilelikte vucut cok farklı tepkiler verebiliyor.

Ben iki kez durulama yapıyorum hep.ilk 40 gün anca ütüledim sonra hiç ütülemedim valla.

Back