• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba kizlar folic asiti doktora yazdirmayi unutmuşum gunde kac kere kullaniyorsunuz.
Eger cok kilolu degilsen gunde 1 adet folidoce yeterli olur. asiri kilolu veya daha onceden noral tup defektli bebege sahip olan riskli gebelere folbiol veriliyor. normal gebeler icin folbiolun mg ı cok cok fazla... bu arada dr un yazmasini beklemeden kullanmaya baslamalisin gebeligin de aslinda epey ilerlemis bence yarin vakit kaybetmeden eczaneden al ve kullanmaya basla zaten noral tup 9. haftaya kadar kapanmis oluyor...

Benimde degerim cok yüksek ozaman ama neyapıım Allahtan hayırlısı diyorum..4+4 ken 3250 cıktı
doktorunuz mu söyledi yüksek olduğunu. Bana 1200 4 haftalık demişti doktorum. Ama beta hcg değişebiliyor sınırlar içerisinde mi baktınız mı?

Hanımlar bir sıkıntım var. Ben günde bir paket sigara içen bir insanım. Hamileliğimi öğrendiğimden beri 7 8 e kadar düşürebildim. Bugün hiç içmedim ama Pek bir haylaz bir oğlum var ve ben de gayet toleranslı bir anneyim. Bugün bütün sabrımı kaybettim. Oturup ağladım hanginize zarar vermeyi seçsem diye :(((( Nasıl başaçıkabilirim bununla bilmiyorum. Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.​

Hanımlar bir sıkıntım var. Ben günde bir paket sigara içen bir insanım. Hamileliğimi öğrendiğimden beri 7 8 e kadar düşürebildim. Bugün hiç içmedim ama Pek bir haylaz bir oğlum var ve ben de gayet toleranslı bir anneyim. Bugün bütün sabrımı kaybettim. Oturup ağladım hanginize zarar vermeyi seçsem diye :KK43:((( Nasıl başaçıkabilirim bununla bilmiyorum. Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.​
Ben varım ..ilk hamileliğimde baya ictim hergün kendime lanet ederek..sükür sorunsuz doğdu ama o vicdan azabını bi ben bilirim..şimdi icmek istemiorum bugun 7 içtim kalp atısını duyana kadar azaltcam inş..midem bulansın diye dua ediyorum En azından su 1 m lik ler var ya ondan al..ve bırakmaya calıs seni en iyi ben anlarım ama bu sefer bende çabalıycam

Eger cok kilolu degilsen gunde 1 adet folidoce yeterli olur. asiri kilolu veya daha onceden noral tup defektli bebege sahip olan riskli gebelere folbiol veriliyor. normal gebeler icin folbiolun mg ı cok cok fazla... bu arada dr un yazmasini beklemeden kullanmaya baslamalisin gebeligin de aslinda epey ilerlemis bence yarin vakit kaybetmeden eczaneden al ve kullanmaya basla zaten noral tup 9. haftaya kadar kapanmis oluyor...
Merhaba arkadaşım, bu bilgiyi nereden aldın? Bana doktorum folbiol verdi günde 1 adet. Ben 166cm 52 kg biriyim. Acaba başka bir doktora mı sormak gerek? Gerçi bildiğim kadarıyla c vitamini ve folik asitin fazlasını vücut dışarı atabiliyor. Fazla olmasını tolere edebiliyor yani.

Ben varım ..ilk hamileliğimde baya ictim hergün kendime lanet ederek..sükür sorunsuz doğdu ama o vicdan azabını bi ben bilirim..şimdi icmek istemiorum bugun 7 içtim kalp atısını duyana kadar azaltcam inş..midem bulansın diye dua ediyorum En azından su 1 m lik ler var ya ondan al..ve bırakmaya calıs seni en iyi ben anlarım ama bu sefer bende çabalıycam
Ah arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var :( eşim de içmediği için çok baskı yapıyor. Ancak günde 2 ye indirebildim. Ama ümitliyim ilk gebeliğim 8.haftada sonlanmıştı ama 6. Haftayı bitirdikten sonra sigara isteğim bitmişti. Umarım bu sefer de öyle olur

Merhaba arkadaşım, bu bilgiyi nereden aldın? Bana doktorum folbiol verdi günde 1 adet. Ben 166cm 52 kg biriyim. Acaba başka bir doktora mı sormak gerek? Gerçi bildiğim kadarıyla c vitamini ve folik asitin fazlasını vücut dışarı atabiliyor. Fazla olmasını tolere edebiliyor yani.
Dr larin cogu folbiol yazip gonderiyor ama folbiol daki folic miktarı 5 mg ve bu yaklasik folic ihtiyacimizin 12 katindan bile fazla... 400 mcg ihtiyacimiz olan biseyde 5 mg olarak alip kalanini da vucut atar demek bana dogru gelmiyor. acibadem hastahanesimde melih atahan guven diye bir perinatolog var bana bu bilgiyi o verdi ayrica fazla folic asitin bebekte otizm ile baglantili olduguna dair calismalar oldugunu da soyledi... cogu dr bunu es geciyor fazlasini vucut atar diyor ama niye fazla alayim ki niye bu bilgiyi es geceyim...

Sigara tuketen arkadaslarim sigarayi ne kadar azaltirsaniz o kadar faydasi olacaktir. 1 paketten yarim pakete 10 taneden 5 adete indirmenin bile buyuk faydasi olacak. dr lar cok cok strese sebebiyet veriyor ise gun de 3-5 adete kadar musama gosteriyorlar. ama size birkaç tüyo vereyim. 1 ) az nikotinli ve zifirli olandan alin 2) ince sigaralardan alin psikolojik olarak gec bitiyor oldugundan uzun sureli olarak bu eylem gerceklestiriyor hissi verir 3) 1 adet sigarayi 3 parcada tuketin... bu sizin ictiginiz sigara adetini 3 te bire dusurmenize yardimci olur.

Arkadaslar ben de araniza katildim.27 aylik bi kizim var ve bu hamilelik gerçekten cok buyuk bi surpriz oldu.Benim su aralar cok fena mide bulantilarim var.Bir de ogretmenim çalışıyorum. Bebegim olacagini duyuncaya kadar ben de sigara iciyordum.Ama biraktim simdi.Birakamiyorsaniz da gunde bir iki tane slim icin derim.

Ayyy çok heyecanlı hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bana günler geçmiyor
Hanımlar bir sıkıntım var. Ben günde bir paket sigara içen bir insanım. Hamileliğimi öğrendiğimden beri 7 8 e kadar düşürebildim. Bugün hiç içmedim ama Pek bir haylaz bir oğlum var ve ben de gayet toleranslı bir anneyim. Bugün bütün sabrımı kaybettim. Oturup ağladım hanginize zarar vermeyi seçsem diye :KK43:((( Nasıl başaçıkabilirim bununla bilmiyorum. Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.

Mide bulantısı yok mu baciM sende bende 1 paket sigara ıciodum ama kokusunu duyduğumda midem bulanıyor kesinlikle içmem içemem zaten tiksinti war​

İlk oğlumda içmedim bıraktım 5. Ayda bazı üzümtüler yaşadığım için günde 6 7 tane içmeye devam ettim 1 mg olanlardan. Çok şükür sorun olmadı ama o vicdan azabının ve korkunum tanıımı yok gerçekten. Bu sefer inşallah midem bulanır diye dua ettim ama yine aynı durum üzgünüm ki :( sırf bu sebeple etrafımda eleştirmek üzmek için hazırda bekleyen insanlar duymasın diye kimseye söylemiyorum hamileliğimi. Ben de çabalıyıcam ama yöntemi nedir bunun bilemiyorum işte :(

Sigara tuketen arkadaslarim sigarayi ne kadar azaltirsaniz o kadar faydasi olacaktir. 1 paketten yarim pakete 10 taneden 5 adete indirmenin bile buyuk faydasi olacak. dr lar cok cok strese sebebiyet veriyor ise gun de 3-5 adete kadar musama gosteriyorlar. ama size birkaç tüyo vereyim. 1 ) az nikotinli ve zifirli olandan alin 2) ince sigaralardan alin psikolojik olarak gec bitiyor oldugundan uzun sureli olarak bu eylem gerceklestiriyor hissi verir 3) 1 adet sigarayi 3 parcada tuketin... bu sizin ictiginiz sigara adetini 3 te bire dusurmenize yardimci olur.
Teşekkürler:KK200: düşük mg içiyorum zaten. İnce sigarayı ve tek sigarayı üç kere de içmeyi deniyicem

günaydın kızlar bizde bugün 5+5 olduk sabahları çok fazla bel ağrım oluyor çok korkuyorum sizde bel ağrısı var mı

Benimde kasıklarım ağrıyor bazen belim :) diolar ki hurafeler bel agrısı erkek kasık kız :)) iyi tarafından bakalım ..benim henüz kız mı erkek mi belli olamadı sanırım:halay::halay:

günaydın kızlar bizde bugün 5+5 olduk sabahları çok fazla bel ağrım oluyor çok korkuyorum sizde bel ağrısı var mı
Canım normalde hamilelikte bel ağrısı normal, ama her türlü ağrının fazlası şüphe uyandırabilir. Yerinde olsam doktoruma telefon açıp sorardım.

Back