2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Can'ım benim doktorum ikili testi kendi yapıyordu detaylı ultrasyon için alanında uzman bir doktora gönderdi.Ama ben ikili test kendi isteğimle yaptırmadım direkt detaylı ultrasyona gittim.sadece 11.haftada ense kalınlığına falan bakıldı o kadar.

İkili test denilen şeyde ense kalınlığı ve burun kemiği ne bakılıyor zaten ekstra birde kan alıyorlar sanırım tabi ben böyle biliyorum

Forumları karıştırırken sıkça okudum yaptırmayanlar baya var sanırım. Yaptırmama sebebi "zaten aldırmayı düşünmüyorum o yüzden yaptırmaya gerek yok" diye mi düşündünüZ yoksa zararlı bir durum mu oluşturuyor bebek veya anneye? Bilmiyorum çünkü bu konuda pek bilgim Yok

Benim kızım da öyleydi babası üzülüyordu 3 yasa doğru babaya duskunluğu artıyor eşine öyle söyle üzülmeyin

bendede kansızlık çıktı dün doktorum şuan için ilaç vermiycem çok bulantı yapar böyle devam edelim dedi çocuk kendini besler sen merak etme dedi sence mantlıklımı canım ya
Bir baska dr a danisin bence ben hicbir zaman tek bir kisiye butunuyle kendimi emanet etmem. Ben coook dr hatasi duydum gordum cnm bu nedenle dr larda insan ve hata yapabiliyorlar en azindan bir baska dr a daha gorunmende fayda var.

Benim kızım da öyleydi babası üzülüyordu 3 yasa doğru babaya duskunluğu artıyor eşine öyle söyle üzülmeyin
Bir an önce babasına düşkün olur insallaaaahh. Bugün anne anne diye onun peşinden koşuyordu. Gün boyu beni mahvetti desem yeri. Sürekli elimden tutup bir yere götürme derdinde. O kadar da halsizdim ki. Kafam doldu resmen. Gurbetlik de mahvediyor. Kapiyi çalan yok doğru düzgün. Gelen de onu bunu incelemekten yiyip içmekten başka ise yaramıyor. Asla misafirin yeidgine bakmam ama su da olsaydı diyen komşum olduğu için. Bir çoğu da lüks düşkünü olunca ya bir gel kahve içelim yada kızı al azıcık sende dursun diyemiyorum. Havada buz gibi dışarı çıkamıyoruz salgın korkusuna

Kızlar benim hafiften gobegim çıkmaya başladı gibi. Kendini az az belli ediyor gibi. Sadece kendim farkedecek kadar ama olsun. Bulantilarimda çok yokluyor dua ediyorum kızmdaki gibi olmayayım diye. Aşırı halsiz kalıyorum ani bir açlık bastırıyor ama yemek de istemiyorum.. Çok ilginç bir hal

Birazcikmi benim gobek 5 aylik gibi duruyor simdiden kilo almadim cokda yemiyorum istahim yok ama karin cikti baya belli benimki

Kızlar selam ben de 7+1 günlük hamileyim çok şükür.inşallah agustos annesi olucam . 7+0 ken doktora gittim kalp atışlarını duyduk bir takım testler verdi ve 15 gün sonra tekrar kontrole gitmemi söyledi sizce neden sizler doktor kontrollerinizi hangi aralıkta yapıyosunuz?

Kizlarrr ya idrar yolu enfeksiyonu olan yada daha önce böyle bir durum geçiren var mi???? Neler yaptınızzzz...

Kizlarrr ya idrar yolu enfeksiyonu olan yada daha önce böyle bir durum geçiren var mi???? Neler yaptınızzzz...
Dr unuzun tedavi etmesi gerekiyor. Enfeksiyonlar EMR ye sebep olabiliyor 11. Haftadan sonra... bu sebeple tedavinize baslanmasi lazim.

Kizlar bulantı ilaclari ise yaramiyor
Aksam hastaneye yattim yine serum bağladılar
Simdide bi serum taktılar yine.

Evet aldırmayı düşünmediğim için ve detaylı ultrasyona zaten gireceğim için yaptırmadım.Yok Can'ım zararlı bir durum yok ama doktorun iyi olması önemli yoksa bazı sonuçlar yaş faktörü falan nedeniyle riskli çıkıyor ama bebek sağlıklı doğuyor falan yani boşu boşuna insan üzülüp stres oluyor.Yine de Karar tabi ki kişinin.

İkili test denilen şeyde ense kalınlığı ve burun kemiği ne bakılıyor zaten ekstra birde kan alıyorlar sanırım tabi ben böyle biliyorum
Evet Can'ım bunların hepsi değerlendirilerek Bebek'te down sendromu ve trizomi 18 gibi zeka hastalıklarının riski tespit ediliyor ama kesin sonuç vermiyor.Eğer risk yüksek çıkarsa kesin tanı için amniyosentez ya da pahalı bir kan testi var bir kaç adı var sanırım onun o yapılıyor yurt dışına gittiği için pahalı olsa gerek.Bunlar kesin sonuç veriyor.Neyse kızlar Allah hepimize sağlıklı bebekler versin de böyle şeyleri hiç bilmeyelim inşallah.

Kizlar bulantı ilaclari ise yaramiyor
Aksam hastaneye yattim yine serum bağladılar
Simdide bi serum taktılar yine.
Geçmiş olsun. Benim de bu hamileliğim zor geçiyor midem bulanıyor Ağrı'larım var.Allah yardım etsin inşallah biraz sabır 1,5 aya kadar geçer Can'ım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…