• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Selam kızlar. Yakında 15 aylık oluyoruz.
Benim bücürükde geceleri hala sık uyanıyor. 2 kez uyandığı çok nadirdir.
Gündüz uykularımız hala 2 kere.. Gece yattığı saatte sıkıntı yoksa. 9 - 9.30 da yatıyor ise gündüz 2 kere uyumasında sıkıntı yok. Çünkü ben bi ara gündüz 1 kere uyuttum. O zamanda geceleri sık uyandı yani hiçbişey farketmedi :KK43:

Yemek saatleri diye bir düzenimiz yok. Sabah uyandıktan yarımsaat sonra kahvaltı yapıyor 10.5 gibi uyuyor. 12 de kalkıyor. Saat 1.5 2 gibi acıkınca yemek yiyor aralarda meyve bazen yoğurt yiyor. Saat 3 gibide ikinci uykusuna yatıyor Akşamda 6.5- 7 gibi yine ne zaman acıkırsa akşam yemegi yiyor. Yemekleri beraber yiyoruz ona ayrı vakitte vermiyorum.
Oynadığımız oyunlara gelince;
Su oyunları favorimiz. Mutfak kaplarına su doldurup içine oyuncak atıyoruz. Yada kepçe ile bir kaptan başka kaba su aktarma yapıyoruz.
Artık renkli oyuncaklarımızda renkleri ayırarak oynuyoruz. Kırmızı mavi ve sarı renkli büyük daire kestim. Onları yere koyup üzerine renk eşleştirme yapıyoruz.
İkeadan alınmış büyük rulo kağıdımız var ondan büyükçe kopartıp yere yapıştırıyprız renkli boyalarla boya yapıyoruz.
Bazende kendi başına oyun oynuyor şimdilik en çok arabaları seviyor. Yerde sürtüp kaldırıyor tekerleklerini izliyor.
Birde oyun hamuru yaptım onu veriyorum mıncıklamaya ve koparmaya bayılıyor.

Herkese merhabaa
Hamileyken daha aktiftim bayadiir yazmamisim umarim herkes iyidir..

Arkadaslar moralim biraz bozuk benmi kuruntu yapiyorum bilemiyorum ama arastirinca int vs kafam daha cok karisti
sorun su ki bebegim ismine pek tepki vermiyor.
Hareketli bi bebek aktif fildir fildir herseyi iyi masallah bay bay yapar, opucuk verir, anne baba ufak tefek biseyler soyluyor goz temasida var. Ismiyle sesleniyorum oglum diorum baska seylerle uğraşıyor bana bakmiyo cani isterse arada bakiyo.
Sizin msj lariniz cok cok onemli moralim cok bozuldu su saat oldu uykum kacti int den bakip duruyorum
Buarada oglum subat dogumlu ve iki ismi var .
Ben iki isminide soyluyorum baba tek ismini. Genelde disarda da tek ismini soyluyolar ama ben tek ismini soyledigimde de pek bakmiyo:(

Herkese merhabaa

Arkadaslar moralim biraz bozuk benmi kuruntu yapiyorum bilemiyorum ama arastirinca int vs kafam daha cok karisti
Hareketli bi bebek aktif fildir fildir herseyi iyi masallah bay bay yapar, opucuk verir, anne baba ufak tefek biseyler soyluyor goz temasida var. Ismiyle sesleniyorum oglum diorum baska seylerle uğraşıyor bana bakmiyo cani isterse arada bakiyo.
Sizin msj lariniz cok cok onemli moralim cok bozuldu su saat oldu uykum kacti int den bakip duruyorum
Ben iki isminide soyluyorum baba tek ismini. Genelde disarda da tek ismini soyluyolar ama ben tek ismini soyledigimde de pek bakmiyo:KK43:
Benim kızım da iki isimli ama tek ismini kullanıyoruz. Diğer ismi ile hitap edilince bakmıyor.. Zaten ne diye 2 isim koyduysam :kızgın: seninki canı istediği an karşılık veriyodur bence:) diğer anlattıkların gayet normal.. canı isterse arada bakıyo demişsin

C

Canım bnm ki de 29 Şubat doğumlu boyu geçen ay 74 cm di bizimde kısa geliyor bana . Doktor normal dedi. Kaç cm doğdu
Geçen ay 74 müş sizin canım bizimki 70 ama. :// fazlasıyla kısa benimki. 48 cm doğdu canım seninki kaç cm di doğarken?

O okan10 canım seninki 3500 doğmuş, doğum boyunu yazmamışsın ama bana kilosu az geldi. Çünkü benim kız 2850 ve 48 cm doğdu. Şuan 8 buçk kilo 70 cm boyu. Seninki 3500e göre az kilo almış. Dr drdur ha devlet ha özel bencede özeller bazen sadrce para koparmaya çalışıyor. Çok pahalı fiyatları cep yakıyor. Bakalım size ne diyecek dr bende merakla bekliyorum

Herkese merhabaa

Ben iki isminide soyluyorum baba tek ismini. Genelde disarda da tek ismini soyluyolar ama ben tek ismini soyledigimde de pek bakmiyo:KK43:
Canım en önemlisi göz teması ve işaret parmağı ile bir şeyler göstermesi. Bnm ki de ismini söylediğimde canı isterse bakıyor.

Geçen ay 74 müş sizin canım bizimki 70 ama. :// fazlasıyla kısa benimki. 48 cm doğdu canım seninki kaç cm di doğarken?
Canım bnm ki 29 ocak doğumlu yanlışlıkla Şubat yazmışım. Bnm ki de 47 cm doğdu. Yanı 14 aylıkken 74 cm di.

Canım bnm ki 29 ocak doğumlu yanlışlıkla Şubat yazmışım. Bnm ki de 47 cm doğdu. Yanı 14 aylıkken 74 cm di.
Anladım canım. Bence senin kızının boyu biraz daha normal benimkine göre. Çünkü 48 cm doğdu bnmki ve 14 aylıkken 70 cm boyu

Gündüz uykularımız hala 2 kere.. Gece yattığı saatte sıkıntı yoksa. 9 - 9.30 da yatıyor ise gündüz 2 kere uyumasında sıkıntı yok. Çünkü ben bi ara gündüz 1 kere uyuttum. O zamanda geceleri sık uyandı yani hiçbişey farketmedi :KK43:

Yemek saatleri diye bir düzenimiz yok. Sabah uyandıktan yarımsaat sonra kahvaltı yapıyor 10.5 gibi uyuyor. 12 de kalkıyor. Saat 1.5 2 gibi acıkınca yemek yiyor aralarda meyve bazen yoğurt yiyor. Saat 3 gibide ikinci uykusuna yatıyor Akşamda 6.5- 7 gibi yine ne zaman acıkırsa akşam yemegi yiyor. Yemekleri beraber yiyoruz ona ayrı vakitte vermiyorum.
Su oyunları favorimiz. Mutfak kaplarına su doldurup içine oyuncak atıyoruz. Yada kepçe ile bir kaptan başka kaba su aktarma yapıyoruz.
Artık renkli oyuncaklarımızda renkleri ayırarak oynuyoruz. Kırmızı mavi ve sarı renkli büyük daire kestim. Onları yere koyup üzerine renk eşleştirme yapıyoruz.
İkeadan alınmış büyük rulo kağıdımız var ondan büyükçe kopartıp yere yapıştırıyprız renkli boyalarla boya yapıyoruz.
Bazende kendi başına oyun oynuyor şimdilik en çok arabaları seviyor. Yerde sürtüp kaldırıyor tekerleklerini izliyor.
Canim benimkide cok sık uyaniyodu 1 haftadir tek uykuya dusurdum gerci 2 gundr yine 2 kere uyuyo 8de kalkarsa 2 uyku 9 9 bucukta kalkarsa tek uyku 2 bucuga kadar oyaliyorm uyutyrm gece daha az uyaniyo bende bi kere denemstm tkek uykuyu onceden gece daha fazla uynmsti ama suan tam zamani gbi bi kac kere daha dene bence

Merhaba canım, maşallah kuzucuğa. etkinlik fikirlerin için teşekkür ederim. Bizimki hala her şeyin tadını merak ediyor. :işsiz:Parmak boya yapıyoruz, hoppp ağza :dondurma: hamurdan korkuyorum açıkçası. bugün suyla oynayalım biz de sağ ol :KK37:

Herkese merhabaa

başka odaya gidip çağarsanız gelmez mı peki... Bence çok takmayın. benim de oğlum bazen bakmaz. kafası meşgulse.

oğlım bana çok nadir ama çok nadir anne diyor :110: gel çorba içelim deyince çorba diyor ama... birçok ses taklidi yapıyor ama anne yok...:anne:

Herkese merhabaa

Canim merhaba sadece ismine mi tepkivermiyor ? göz temasi kuruyor mu ? Başkalariyla oynuyor mu ? Birde işitme testine falan götürdüñ mü ?

Merhaba canım, maşallah kuzucuğa. etkinlik fikirlerin için teşekkür ederim. Bizimki hala her şeyin tadını merak ediyor. :işsiz:Parmak boya yapıyoruz, hoppp ağza :dondurma: hamurdan korkuyorum açıkçası. bugün suyla oynayalım biz de sağ ol :KK37:
Benimki de ne varsa ağzına götürüyor ya.bir oyunun keyfini çıkardığı) yok.hersey yemek onun için. Zaten eli ve ağzı hic boş durmuyor bu yuzden.kendisi cekmece açıp getiriyor bana.ne istiyorsa. Bizim en sıkıntılı olayımız) bnim tlf onun icin cocuk sarkili video çalar.acmazsam inletiyor evi.bn alıştırdım videoya :( çünkü baska türlü altını degistiremiyordum.simdi de bağımlılık yaptı

Benimki de ne varsa ağzına götürüyor ya.bir oyunun keyfini çıkardığı) yok.hersey yemek onun için. Zaten eli ve ağzı hic boş durmuyor bu yuzden.kendisi cekmece açıp getiriyor bana.ne istiyorsa. Bizim en sıkıntılı olayımız) bnim tlf onun icin cocuk sarkili video çalar.acmazsam inletiyor evi.bn alıştırdım videoya :KK43: çünkü baska türlü altını degistiremiyordum.simdi de bağımlılık yaptı

biz de uyurken ya da yemek açıyoruz. durmaz ki. dün arkadaşlarım gördü valla dediğin kadar var dediler. valla herkesin yavaşındaki ne sulandı , bıraksam ne varsa yiyecek ... senin nasıl gidiyor hamilelik...

Günaydın anneler ve çocukları :) oğlunu bir sıkıntısı var. bence sıkıntı... herkese gidiyor istisnasız. ona gülen gel diyen gezmeye götürme ihtimali olan herkes e ... yolda kimse ona selam vermeden geçemez o seslenir mutlaka... evet çok güzel. maşallah aşırı sosyal bir çocuk... amaaa... yarın birgün bu önüne gelenle giderse... parkta gel diyene gidiyor... hiç demiyor yabancı bu

Günaydın anneler ve çocukları :) oğlunu bir sıkıntısı var. bence sıkıntı... herkese gidiyor istisnasız. ona gülen gel diyen gezmeye götürme ihtimali olan herkes e ... yolda kimse ona selam vermeden geçemez o seslenir mutlaka... evet çok güzel. maşallah aşırı sosyal bir çocuk... amaaa... yarın birgün bu önüne gelenle giderse... parkta gel diyene gidiyor... hiç demiyor yabancı bu
oğlumda aynı şekilde canim ya herkese gidiyor dönüp annem nerde bakmıyor bile bende çok korkuyorum bu durumdan ama anlayacak bi yasa gelsinler anlatır öğretiriz diye düşünüyorum başka çare yok.aynen parkta yolda herkese satasip konuşturuyor çığlık atıyor yicegini uzatıyor:) ondan hele büyük çocuklarla oynamaya bayiliyor onlar kendi aralarında oynuyor benim minnosta hemen gidip katiliyor:)

biz de uyurken ya da yemek açıyoruz. durmaz ki. dün arkadaşlarım gördü valla dediğin kadar var dediler. valla herkesin yavaşındaki ne sulandı , bıraksam ne varsa yiyecek ... senin nasıl gidiyor hamilelik...
Biraz yavasladi hareketlerim tabiki.ama yine de cok iyi gidiyor cok şükür. Kızım biraz daha uslu olsa hersey super olacak ;)

oğlumda aynı şekilde canim ya herkese gidiyor dönüp annem nerde bakmıyor bile bende çok korkuyorum bu durumdan ama anlayacak bi yasa gelsinler anlatır öğretiriz diye düşünüyorum başka çare yok.aynen parkta yolda herkese satasip konuşturuyor çığlık atıyor yicegini uzatıyor:) ondan hele büyük çocuklarla oynamaya bayiliyor onlar kendi aralarında oynuyor benim minnosta hemen gidip katiliyor:)

aynen canım. şükür hiç yabancılama yok . işten gelince kucaklar mutlaka sarılır vs, giderken baybay eder. Şükür hiç sıkıntı yaşamadım. ama ortamda beni çok aramaz .

Back