• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Bu ay genel olarak adet gecikmesi var sanırım benimde 3 gün geçti test falan yapmadm ama tırsmıyorum dersem yalan söylemiş olurum:olamaz: :KK17:

Çok güzelmiş. 6. aydan itibaren emmedi maalesef. Hala gece mama içerken kıtlıktan çıkmış gibi lukur lukur içiyor, aç olmadığına emin olamıyorum, çoktan keserdim yoksa. Yedirmediğim geceler uyumuyor, ben de açlığına bağlıyorum.
Seni emmiyorsa ver canım. Sana tavsiyem biraz daha büyüdükçe akşam yemegini iyi yedirirsin sabaha kadar acıkmaz.
Birde şu var aslında; emmeyen bebegi uyku düzenine alıştırman daha kolay. Çünkü doktor bana: bebekler gece acıktığı için uyanmaz alışkanlıktan uyanır demişti.
Seni emmiyorsa uyku eğitimine alışsa sende rahatlarsın canım.

Anneler adet görmemenin süresi nedir, kızım 6 subat dogumlu, simdiye kadar da görmedim. Sdc anne sütü aldı ilk 5 ay. Hala emziriyorum. Kendimden endişe etmeye başladım da. Bi yardım:KK43:

Anneler adet görmemenin süresi nedir, kızım 6 subat dogumlu, simdiye kadar da görmedim. Sdc anne sütü aldı ilk 5 ay. Hala emziriyorum. Kendimden endişe etmeye başladım da. Bi yardım:KK43:
bebeklerimız aynı Gündoğmuş canım:)
bildiğim kadarı ile 1 yıl süresi var. Hatta bazıları ancak sütten kestikten sonra adet oluyorMuş .

Seni emmiyorsa ver canım. Sana tavsiyem biraz daha büyüdükçe akşam yemegini iyi yedirirsin sabaha kadar acıkmaz.
Birde şu var aslında; emmeyen bebegi uyku düzenine alıştırman daha kolay. Çünkü doktor bana: bebekler gece acıktığı için uyanmaz alışkanlıktan uyanır demişti.
Seni emmiyorsa uyku eğitimine alışsa sende rahatlarsın canım.
firkan canım sende emziriyordun sanırım di mi? nasıl sütten kesecez bebekleri bi de bu gece uyanmalari kesene kadar devam eder di mi? sütten kesmeyecem de şimdiden sorayım dedim belki sonra bulamadım seni:) bi de sen yanında yatırıyordun di mi bebeğini odasını şimdi ayırmayı düşünmüyorum ben 1.5 2 yaş arasında düşünüyorum. çok geç olmaz di mi

Kızlar bebeğimin gözü suçlanıyor göz damlası verdi doktor sizde böyle bir problem oldu mu

firkan canım sende emziriyordun sanırım di mi? nasıl sütten kesecez bebekleri bi de bu gece uyanmalari kesene kadar devam eder di mi? sütten kesmeyecem de şimdiden sorayım dedim belki sonra bulamadım seni:) bi de sen yanında yatırıyordun di mi bebeğini odasını şimdi ayırmayı düşünmüyorum ben 1.5 2 yaş arasında düşünüyorum. çok geç olmaz di mi
Canım ben ilk oğlumu 6 aylık ayırmıştım. Şimdi çok pişmanım oğlumun duygusal yaşını (korku-kaygı) toparlayıp düzeltene kadar çok uğraştık.
O yüzden bu sefer adem güneşi dinleyip 2 yaşına kadar odandan çıkarmayacagım. Yatagı yatagımın hemen yanında ona yatırıyorum. Sık uyanmaya başlayana kadar yatırıyorum. Bazen nadiren 2.3 saat uyudugu oluyor. O zaman almıyorum. Saat başı kalkmalarında yanıma alıyorum.

Evet emziriyorum. Büyügünü 18 aylıkken gece çok sık uyanması yüzünden bıraktırmıştım.
Öncelikle gündüz bıraktırdım. Meme istediğinde eline kuruyemiş meyve verdim. Öyle öyle gündüz memeyi unuttu ve sütüm azalmaya başladı. sadece gece uyuyacagı zaman veriyordum.
Böyle yaklaşık 2.3 hafta sürdü. Çünkü gündüz emzirmediğim için başlarda gögüslerim doluyordu sızlıyordu. Gece yatarken emzirmek iyi oluyordu.
Daha sonrada eşim ile konuştum artık gecede memeyi kesecegim bu çocuk ağlayacak hemdr çok ağlayacak dayanmaya hazırmısın dedim. Hazırım dedi.
Sadece ilk gün meme ucuma bant yapıştırdım. Şu kağıt yapıştırma bantları varya şeffaf ondan... emmek isteyince ucunu bulamadı bende artık meme bitmiş dedim. Oda denedi denedi tutamadı.
Sonra bir daha memeyi görmek istemedi. Ama gece uyumakda istemedi. 2.3 gün geceleri uyuyana kadar ağladı biraz emmek istedi sonra istemedi gibi birşey oldu.
Ama hiç pes etmeden meme vermedim. Çünkü bir kere versem hep isterdi.

O ağlayınca bende ağladım. Memeden ayırmak bebek için olduğu kadar anne içinde zor oluyor. Aranızdaki en önemli bağ bitiveriyor. Garip bir his.

Şimdi belki bazıları diyecek o zaman 2 yaşını beklemeden neden kestin diye.
Çünkü bir zaman sonra artık iyice bunlmaya başlıyorsunuz ve kendinizi gece uyandığı için çocuğa kızarken buluyorsunuz. Ve bu hem onu yıkıyor hem anneyi yıpratıyor. Geceleri çok sık uyanmayan bir çocuk olsa emzirirdim hiiç sıkıntı olmazdı.
Bu minişimdede duruma göre emzirmeye devam edecegim. En az 1.5 yaşına kadar kesin düşünüüyorum.

Meme kesme yönteminde anneden ayırmak memeye acı bir şey sürüp bebegi tiksindirmek doğru degil diye okumuştum. Kendimce böyle bir yöntemle bıraktırmıştım.

Ama önce gündüz sonra gece olmak üzere kademeli bıraktırmayı tavsiye ederim. Çünkü gögüslerde süt birikirse çook ağrı yapıyor. Sütün çekilmesi ve bitmesi uzun sürebiliyor. Gündüz memeyi unutturmak daha kolay. Hem böylece sütte azalmaya başlıyor. ;)

Biraz uzun oldu kusura bakma ;)

Kizlae bueaya bu haneri bu kadar erken verecegimi hiç ummazdim.soklardayim gulsemmi.aglasam mi bilmiyorum. elim ayağım boşaldı. Adetim bir hafta gecikmisti şimdi test yaptım. ve hamileyim
Ayy canım. Hem şaşırdım hem sevindim. :KK19:
İlk doğum yaptığımız aylarda konuşulmuştu . Bakalım aramızdan hamile kalan olacakmı diye :) o kısmetli senmişsin :KK200:
Şimdi bocalıyorsun belki ama sıkıntı yapma ikisi birden büyür rahatlarsın inş.
Allah saglıkla kucagına almayı nasib etsin.
Bakalım 2017 haziranmı temmuzmu annesi olacaksın.

Kizlae bueaya bu haneri bu kadar erken verecegimi hiç ummazdim.soklardayim gulsemmi.aglasam mi bilmiyorum. elim ayağım boşaldı. Adetim bir hafta gecikmisti şimdi test yaptım. ve hamileyim
Tebrik ederim. Benin cocuklarimin arasi da com yakin. Zor ama ikisi birden buyuyor.

Tebrik ederim. Benin cocuklarimin arasi da com yakin. Zor ama ikisi birden buyuyor.
Cok karışık duygular içindeyim. gurbetteyim kimsem yok.nasil buyitecegim ikisini.ayrica kızım hala emiyor.sen ne yapmıştın.sutu ne zaman kestin.zor oldu mu ilk başlar.
Bn hiç başıma geleceğini tahmin etmiyirdum.korunuyordu eşim oysa.ama demek geleceği varmış bu bebeğin firkan firkan

Canım ben ilk oğlumu 6 aylık ayırmıştım. Şimdi çok pişmanım oğlumun duygusal yaşını (korku-kaygı) toparlayıp düzeltene kadar çok uğraştık.
O yüzden bu sefer adem güneşi dinleyip 2 yaşına kadar odandan çıkarmayacagım. Yatagı yatagımın hemen yanında ona yatırıyorum. Sık uyanmaya başlayana kadar yatırıyorum. Bazen nadiren 2.3 saat uyudugu oluyor. O zaman almıyorum. Saat başı kalkmalarında yanıma alıyorum.

Evet emziriyorum. Büyügünü 18 aylıkken gece çok sık uyanması yüzünden bıraktırmıştım.
Öncelikle gündüz bıraktırdım. Meme istediğinde eline kuruyemiş meyve verdim. Öyle öyle gündüz memeyi unuttu ve sütüm azalmaya başladı. sadece gece uyuyacagı zaman veriyordum.
Böyle yaklaşık 2.3 hafta sürdü. Çünkü gündüz emzirmediğim için başlarda gögüslerim doluyordu sızlıyordu. Gece yatarken emzirmek iyi oluyordu.
Daha sonrada eşim ile konuştum artık gecede memeyi kesecegim bu çocuk ağlayacak hemdr çok ağlayacak dayanmaya hazırmısın dedim. Hazırım dedi.
Sadece ilk gün meme ucuma bant yapıştırdım. Şu kağıt yapıştırma bantları varya şeffaf ondan... emmek isteyince ucunu bulamadı bende artık meme bitmiş dedim. Oda denedi denedi tutamadı.
Sonra bir daha memeyi görmek istemedi. Ama gece uyumakda istemedi. 2.3 gün geceleri uyuyana kadar ağladı biraz emmek istedi sonra istemedi gibi birşey oldu.
Ama hiç pes etmeden meme vermedim. Çünkü bir kere versem hep isterdi.

O ağlayınca bende ağladım. Memeden ayırmak bebek için olduğu kadar anne içinde zor oluyor. Aranızdaki en önemli bağ bitiveriyor. Garip bir his.

Şimdi belki bazıları diyecek o zaman 2 yaşını beklemeden neden kestin diye.
Çünkü bir zaman sonra artık iyice bunlmaya başlıyorsunuz ve kendinizi gece uyandığı için çocuğa kızarken buluyorsunuz. Ve bu hem onu yıkıyor hem anneyi yıpratıyor. Geceleri çok sık uyanmayan bir çocuk olsa emzirirdim hiiç sıkıntı olmazdı.
Bu minişimdede duruma göre emzirmeye devam edecegim. En az 1.5 yaşına kadar kesin düşünüüyorum.

Meme kesme yönteminde anneden ayırmak memeye acı bir şey sürüp bebegi tiksindirmek doğru degil diye okumuştum. Kendimce böyle bir yöntemle bıraktırmıştım.

Ama önce gündüz sonra gece olmak üzere kademeli bıraktırmayı tavsiye ederim. Çünkü gögüslerde süt birikirse çook ağrı yapıyor. Sütün çekilmesi ve bitmesi uzun sürebiliyor. Gündüz memeyi unutturmak daha kolay. Hem böylece sütte azalmaya başlıyor. :KK66:

Biraz uzun oldu kusura bakma :KK66:
rica ederim öyle uzun ve detaylı yazdığın için ayrıca teşekkür ederim çok güzel bilgiler verdin . ben çalıştığım için gündüz emmelerimız çok azaldı. Bu duruma üzülüyorum sanki oğlum gündüz yemek yenir gece Emilir gibi ayırdı:) işten gelince hemen meme veriyorum bi iki firt çekiyor sonra bırakıyor.oynarken arada gelip emıyor çok nadir de olsa uzun uzun emdiği oluyor. Ama akşam yatmak için uzun uzun emiyor ve gece çok sık uyanıyor Emmek için. bende yatağımin hemen yanında yatağında yatıyorum ama bu aralar eşim yok bende hergün yanımda yatırıyorum bayagi bi alıştık öyle:) şimdilik 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum ama zaman ne gösterir belli olmaz .güzel bi yöntem bulmuşsun memeden ayırmak için bende hiç etkilemeden ayırmak isterim ayıracagim zaman.tekrar teşekkür ederim bu arada ıspanagıda demedim sevdi. dün yumurta ile verdim bugün cevizli ıspanak yaptım uydurma bi şey:)

canım benim güzel bi haber ve biraz ürkütücü:) ikisini aynı anda büyütmek zor gibi görünüyor ama daha kolay diyor herkes. Allah sağlık sıhhat versin bebeğine .ay heyecanlandim nedense:)

Ay ne güzel çok sevindim keşke bende hamile olsam ikisi bir buyuse ama bizim tedaviyle 8 yıl sonra olduğu için pek umutlu değilim seninki hayırlı olsun sakın sütten kesme bebisi tandem emzirmeyi araştır canım ikisini bir emziriyor anneler

Back