- 30 Nisan 2012
- 644
- 479
- 73
İşte bence bir anneyi bitiren en önemli faktör bu. Gece zırt pırt uyanmak
Sen 17 kez deyince aklıma büyük oğlum geldi. 1 yaşına kadar gayet normaldi. Ama sonra bir haller oldu habire uyanmaya başladı. O yüzden 18 aylık ola a kadar zor sabretmiştim ve 2 yaşı dolmadan memeden kesmiştim. Yoksa çıldıracaktım. Bazen hiç yatmıyordum o zaman nisbeten daha iyi oluyordu. Yat kalk serseme dönüyor insan.
Canım maalesef bu meme işi varken bitmez bu kısır döngü, tek çare uyku eğitimi yada sabır. Uyku egitimini bende ağlatarak desteklemiyorum. Memeyi bıraktıktan sonra zaten kendi uyuyacak o zaman senden bagımsız uyumaya alıştırırsın.
Kocanada etrafındakilerede bakma yanında yatır. Bir anneye herşey mübah canım
Ayrıca büyük oğlumu 6 aylık başka odaya ayırmıştım. 6 yaşına kadar kaygı -anneyi kaybetme korkusu -karanlık korkusu gibi duygusal eksiklikleri çok yaşadı. Devamlı hergece yatagımıza gelmek istedi. Sonunda bir terapist ile oyun terapisi yaparak kurtuldu.
O yüzden bu sefer Adem Güneşin dediği güvenli bağlanma olayını gerçekleştirecegim. Yani 2 yaşına kadar anne ile aynı yatakta yatabilir. 4 yaşına kadar da aynı oda da diyor. Bu 4 yaş kısmı biraz fazla geldi bana ama 2 yaşına kadar odamdan çıkarmayacagım. İlk uyuttuğumda yatagımın yanında kendi yatagına koyuyorum sonra kalkıncada kendi yatagına koyuyorum ama sık uyanmaya başlayınca hemen yanıma alıyorum. Memede iyice bir uyuyor sonra çıkarıyorum memeyi ağzından devam ediyor yanımda kokumda..
Eşimde büyük oğlumun yaşadıklarından dolayı bu yanımızda yatırma durumunu onaylıyor canım.
Adem güneşi facebookta bende takip ediyorum..çok çok iyi bir adam bilgili..
Benim 2,5 yaşına kadar bizle yattı..şimdi 4 yaşında hafta sonları ve babaannemiz gelmediğinde kardeşi ile beraber aynı odada yatıyor..yani 4 yaşında kendi yatagında yatmaya başladı..
Ama oğlumu hiç yanıma almadım yatmadım bile..sadece ben kendi anneanneme gidince yatıyoruz..Oda 2-3 akşam..hafta sonları yazlığa gidince de aynı tüm aile aynı odada yatıyoruz ama diğer zamanlar kendi yatağında ve odasında..