• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

İşte bence bir anneyi bitiren en önemli faktör bu. Gece zırt pırt uyanmak :deli:
Sen 17 kez deyince aklıma büyük oğlum geldi. 1 yaşına kadar gayet normaldi. Ama sonra bir haller oldu habire uyanmaya başladı. O yüzden 18 aylık ola a kadar zor sabretmiştim ve 2 yaşı dolmadan memeden kesmiştim. Yoksa çıldıracaktım. Bazen hiç yatmıyordum o zaman nisbeten daha iyi oluyordu. Yat kalk serseme dönüyor insan.
Canım maalesef bu meme işi varken bitmez bu kısır döngü, tek çare uyku eğitimi yada sabır. Uyku egitimini bende ağlatarak desteklemiyorum. Memeyi bıraktıktan sonra zaten kendi uyuyacak o zaman senden bagımsız uyumaya alıştırırsın.
Kocanada etrafındakilerede bakma yanında yatır. Bir anneye herşey mübah canım:KK19:
Ayrıca büyük oğlumu 6 aylık başka odaya ayırmıştım. 6 yaşına kadar kaygı -anneyi kaybetme korkusu -karanlık korkusu gibi duygusal eksiklikleri çok yaşadı. Devamlı hergece yatagımıza gelmek istedi. Sonunda bir terapist ile oyun terapisi yaparak kurtuldu.
O yüzden bu sefer Adem Güneşin dediği güvenli bağlanma olayını gerçekleştirecegim. Yani 2 yaşına kadar anne ile aynı yatakta yatabilir. 4 yaşına kadar da aynı oda da diyor. Bu 4 yaş kısmı biraz fazla geldi bana ama 2 yaşına kadar odamdan çıkarmayacagım. İlk uyuttuğumda yatagımın yanında kendi yatagına koyuyorum sonra kalkıncada kendi yatagına koyuyorum ama sık uyanmaya başlayınca hemen yanıma alıyorum. Memede iyice bir uyuyor sonra çıkarıyorum memeyi ağzından devam ediyor yanımda kokumda..
Eşimde büyük oğlumun yaşadıklarından dolayı bu yanımızda yatırma durumunu onaylıyor canım.

Adem güneşi facebookta bende takip ediyorum..çok çok iyi bir adam bilgili..
Benim 2,5 yaşına kadar bizle yattı..şimdi 4 yaşında hafta sonları ve babaannemiz gelmediğinde kardeşi ile beraber aynı odada yatıyor..yani 4 yaşında kendi yatagında yatmaya başladı..
Ama oğlumu hiç yanıma almadım yatmadım bile..sadece ben kendi anneanneme gidince yatıyoruz..Oda 2-3 akşam..hafta sonları yazlığa gidince de aynı tüm aile aynı odada yatıyoruz ama diğer zamanlar kendi yatağında ve odasında..

Benim kizda yapiyor onu..biseye ulasmak ister heyecan yaparsa..malum ulasamiyor sinir yapiyo sanirim

aynısını yapıyor sanırım nasıl tepki vereceğini bilemeyip çok sevinmekten beni görünce çok sevdiği bir oyuncağı gördüğünde kollarını kasıp titrer gibi heyecan yapıyor. umarım normaldir .

Kızlar yazdığınız için teşekkürler. Tek olmadığımızı görmek rahatlattı :) Bu arada ben doktorumuza sordum bugün ve bunun normal olduğunu diş çıkarma döneminde bebeklerin kendini sıkıp kasabileceğini söyledi. Dişle ne alakası var çözemedim ama yine de normalmiş çok şükür :) Eğer kendini sıkması bilincini kaybeder gibi oluyorsa tehlikeliymiş bu şekilde söyledi.

Ya kızlar bende balatalar sıyrıldı artık diş huysuzluğu hastalık mızmızlığı derken 2 ayı geçti gece uykusu diye birşey yok sabaha karşı 4.30 dan önce dalamıyor uykuya uyutuyorum yatağna koyuyorum kendim daha yatağa dönmeden uyanıyor iyice sinirlerim yıprandı kimse beni anlamıyor arkadaşım bir haftadr uyku eğitimine devam ediyormuş 2 saatte ağlasa gitmiyorum başına diyor okadarnı ben asla yapamam ama Allah aşkına bana bir şey önerin gecede 17 kez uyandı ya bi gece inat ettim saydım dahası var mı bu işin birde galiba memeye düşkünlük arttı gece dayanamayıp yatakta yanmda emzirdiğimde uyuyor esimde yanımıza alıştırma diye söyleniyor ama benimki de can hele gece 3ten sonra resmen sersemliyorum uykusuzluktan çok emdiği için yemekte yemiyor pek fazla hala 7.525 kg ne yapayım nereye gideyim kime ne anlatayım bilemiyorum anneme kv anlatıyorum sabret geçer anne olmak kolay değil diyorlar zaten doğdu doğalı gece çok uyanan bir bebekti 4-7kez arası uyanırdı ama böyle uyut uyansn uyut uyansn sürekli kısır döngü içinde devam ediyor :KK14:
Uyku egitimi konusunu tavsiye edebilirim. Aglatmadan yapilan be begin kendini guvende hissettigi egitimlerde var. Ben uyguladim simdi daha iyi.

Kızlar zıp zıp hop hop gibi bişeyler aldınız mı? Yürüteç istemiyorum ama zıpzıp yürüteçler daha iyi kısa Süreli tutmak için olabilir.ama çok pahalı...400 tl diyor o kadar beklemiyordum yaa :(

Canım çok geçmiş olsun.
Öksürük için aktarlarda satılan `GÜNLüK`diye minik minik taşlar halinde birşey var. Ondan birkaç tane bir çay tabagına koyup ocaga koyuyorsun. Bir süre sonra duman çıkarmaya başlıyor o zaman büyükçe bir pamuğu o dumana tutuyorsun. İyice tut pamuk ısınsın Sonrada hemen ılık ılık bebegin gögsüne koyuyorsun. (Gece yatarken daha bir faydalı) bunu yapabikirsin hırıltısını azaltıyor.
Ayrıca viks sürüyorum demişsin. Viks 2 yaşın altındaki çocuklara kullanılmıyor. Oldukça tehlikeli bir krem. Netten alıntı yaptığım bir yazıyı paylaşmak istedim.

Vicks VapoRub, Proctor and Gambel firması tarafından üretilen ve neredeyse yüzyıldan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde de çok popüler olan buharlaşan merhem şeklinde bir ilaç.

İçinde kâfur, Hindistan cevizi yağı, mentol, okaliptüs yağı, timol, terebentin ve sedir ağacı yaprağı yağı bulunuyor. Hastaların göğsüne, boynuna ve ağrıyan yerleri üzerine sürülüp ovalanarak uygulanan ilacın öksürüğe, kas ağrılarına, burun tıkanıklığı ve hapşırmaya, ses kısıklığına iyi geldiğine ve solunumu rahatlattığına inanılıyor.

İlacı üreten firma ise bu araştırmaya itiraz ediyor. İlacın bir asırdan beri kullanıldığını, son beş yıl içinde bir milyardan fazla satıldığını ve herhangi olumsuz etkisinin bildirilmediğini ve hayvanlar üzerinde elde edilen sonuçların insanlar için geçerli olmayabileceğini ileri sürüyor.

İlaç üretici firma çok haksız da değil, zira ilacın prospektüsünde iki yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması ve 6 yaşından küçüklerin ilacı soluyarak içlerine çekmemeleri gerektiği ve ilacın burun deliklerine sürülmemesi uyarısı yer alıyor. Çünkü ilacın içinde bulunan kâfur yutulduğunda ve emildiğinde toksik etkiler gösterebiliyor.

Gelelim neticeye

Her ne olursa olsun, bu araştırmadan çıkarılması gereken çok önemli dersler var:
1. Bir ilacın yüzyıldır kullanılıyor olması bile onun güvenli olduğunu göstermiyor.

2. Bitkisel ilaçların yan etkilerinin olmadığı veya faydaları olmasa bile zararlarının da olmadığı kesinlikle doğru değil.

3. İlaçlar mutlaka tavsiye edildiği şekilde kullanılmalı, dozlara ve doz aralıklarına çok dikkat edilmeli.

4. Senelerdir kullanılan çok popüler ilaçlardan bazılarının aslında hiçbir faydalarının olmayabileceği unutulmamalı.

5. Küçük çocuklara ilaç verirken doktorlar çok iyi düşünmeli, rastgele ilaç kullanmaktan kaçınmalı.

Eczanelerde bebekler icin ozel viksler satiliyor bilginiz olsun. Benim oglumun dosunde hirlti oldugunda doktor mendili utu ile isit ve ustune bebek viksi sur onu da atleti ile pijamasinin arasina koy tenine temas etmesin demisti. Ben oyle yaptim ve cok faydasinj gordum. Bir de corekotunun uzerine kaynar su koyup iliyinca suyunu icirdim o herseyden daha cok fayda etti.

Ayni korkulari Ben de yasamistim. HIC merak etmeyin. Aksamlari bol bol ilgi sevgi verin. Bebek olsa bile anlar Anneyi farkli Yere koyar.
teşekkür ederim içimi rahatlattıniz. çok üzüldüm bu duruma inanır misiniz keşke calismiyor olsaydim bile dedim.eve döndüğümde dediğiniz gibi ilgileniyorum oyunlar oynuyoruz beraber. sizde mı çalışıyorsunuz ilk çocuğunuzda mı bu hisleri yaşamıştıniz?

Uyku egitimi konusunu tavsiye edebilirim. Aglatmadan yapilan be begin kendini guvende hissettigi egitimlerde var. Ben uyguladim simdi daha iyi.
hangi uyku eğitimini uyguladıniz? ben kıyamıyorum o şekilde ağlatmak istemiyorum. ama emzirdigimden dolayı memeyi kesene kadar öyle devam eder diyorlar

teşekkür ederim içimi rahatlattıniz. çok üzüldüm bu duruma inanır misiniz keşke calismiyor olsaydim bile dedim.eve döndüğümde dediğiniz gibi ilgileniyorum oyunlar oynuyoruz beraber. sizde mı çalışıyorsunuz ilk çocuğunuzda mı bu hisleri yaşamıştıniz?
evet şimdi 2.5 yaşında. 6 aylik ti calismaya başladığımda. Çok uzuluyordum ilgi göstermiyorgibi duruyordu eve gidince. Ama sşimdi anne düşkünü kendisi.yter ki onunla kaliteli zaman gegeçirin eve gidince.

[QUOTEHong vsimMehtap, post: 48607870, member: 698984"]hangi uyku eğitimini uyguladıniz? ben kıyamıyorum o şekilde ağlatmak istemiyorum. ama emzirdigimden dolayı memeyi kesene kadar öyle devam eder diyorlar[/QUOTE]
Tracy hogg yatır kaldır yöntemi. Kitabı var okuyabilirsiniz.

evet şimdi 2.5 yaşında. 6 aylik ti calismaya başladığımda. Çok uzuluyordum ilgi göstermiyorgibi duruyordu eve gidince. Ama sşimdi anne düşkünü kendisi.yter ki onunla kaliteli zaman gegeçirin eve gidince.
Teşekkürler cevabınız için. peki hala çalışıyor musunuz? bu bebeğinizde de ilgisizlik var mı ilk bebeğiniz gibi? dün eve gittiğimde bana bi önceki günden daha çok ilgi gösterdi ayaklar eller heyecan yaptı:)

Gunaydin kizlar, bebeklerinizin uyku duzeni ne durumda.. Ben sabahlari Uzay'i zor uyandiriyorum artik.. hava karanlik oldugu icin uyanmak istemiyor sanirim :/

Gunaydin kizlar, bebeklerinizin uyku duzeni ne durumda.. Ben sabahlari Uzay'i zor uyandiriyorum artik.. hava karanlik oldugu icin uyanmak istemiyor sanirim :/
Önceden 6.30 da uyanan kızım şimdi 8-8.30 gibi uyaniyor akşamda 8-8.30 gibi uyuyor 2 saatte 1 mutlaka uyaniyor bazen de saat başı ama emip tekrar uyuyor

Gündüz uykusu pek yok ama 2 defa 40 dk ile 1 saat arası uyuyor gece uykusu iyi olsun da gündüz çok uyumasada olur diye avutuyorum kendimi

Önceden 6.30 da uyanan kızım şimdi 8-8.30 gibi uyaniyor akşamda 8-8.30 gibi uyuyor 2 saatte 1 mutlaka uyaniyor bazen de saat başı ama emip tekrar uyuyor
Benimkisi de gündüz uykularini 2ye düşürdü. biri bir saat digeri birbucuk filan sürüyor. genelde 8 veya 9gibi uyuyor. ama sabah 6 30 yatakta beni burdan çıkarın diye haykiriyor sanki.mecbur yanımıza aliyoruz.biri tokatliyor sacimi çekiyor :P Bizde mecbur 7de uyaniyoruz.ders olsa da olmasa da. Dedigin gibi gece cok uyanıyor. onu bi türlü cozemedik

Back