• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Ben de üç öğün besliyorum. Ama yeterli mi bilmiyorum. Meyveyi yemiyor artık. Rendeliyorum yada eziyorum karıştırıyorum ağzını açmıyor. Kafayı çeviriyor. Severek yediği tek şey yoğurt. Akşamları muhallebi yapıp veriyorum onuda srvmiyor. Kandırarak yediriyorum. Ama öylede içime sinmiyor. Öyle alışsın istemiyorum. Şimdi daha küçük diye yapıyorum ama biraz daha büyüdü mü kandırsanda yemezler :). Sağol cnm bende deniyeyim tariflerinden.
çorba yedirmiyor musun peki canım ya da sebze püresi falan? meyveyi dogra eline ver canım yiyebilirse. yoğurdun içine salatalık rendeliyorum cacık gibi oluyor ya da bulgur, buğday veya pirinç haşlayıp karıştırıyorum öyle de
seviyor. yaptığın yemeklerin tadını sevmiyor ise içine nane ve maydanoz ekle tatlaniyor öyle seviyor benimki.

çorba yedirmiyor musun peki canım ya da sebze püresi falan? meyveyi dogra eline ver canım yiyebilirse. yoğurdun içine salatalık rendeliyorum cacık gibi oluyor ya da bulgur, buğday veya pirinç haşlayıp karıştırıyorum öyle de
seviyor. yaptığın yemeklerin tadını sevmiyor ise içine nane ve maydanoz ekle tatlaniyor öyle seviyor benimki.
Yok çorba yiyor. Hergün yapıyorum. Sabah kahvaltı öğlen çorba akşam muhallebi yada yerse meyve bu kadar. Öğlen güzel yiyor zaten bir daha birşey yemiyor.

Merhaba hanımlar, yeni üye oldum fazlasıyla acemiyim :) 26 şubat doğumlu erkek bebek annesiyim. Şu sıralar kafama takılan bir durum var. Bebeğim özellikle heyecanlandığında, yiyecek içecek bir şey görüp uzandığında kollarını sıkıp kasıyor. Aranızda bebeği buna benzer hareket yapan var mı? Bu normal mi bilemiyorum :(

Uyku tulumu kararsızlığııııııı!!! :)
Kollu mu kolsuz mu
AYAKLI mı torba mı pofff
Dezavantajı da var avantajı da...Torbalıya sinir olur mu kalkamazsa vs? Kolsuzda kollar üşür mü? Vıyyy sanırım her bebeğe göre değişiyor.kullanmadan bilemiceeeeemmm

Geçmiş olsun cnm. Neye dayanarak direk alerjik astım dedi. 2 yaşından önce alerjik astım tanısı konamaz demişti bize doktor. Benim oğlumda bronşiolit geçirdi. Uzun süre geçmedi bizde alerjiden şühelendik ama olmaz dedi doktor. Şuan bizde de burun akıntısı var. Ama öksürük yok burunlar tıkalı ne kadar açsamda gene doluyor.
bizimde canım bir haftadır burun akıntısu vararada öksürük çok değil ama burun temizliyorum doluyor hemen dr a gitmedim birşey vermez diye ıhlamur veriyorum hoş içmiyor pek ama sen neler yapıyorsun canım

bizimde canım bir haftadır burun akıntısu vararada öksürük çok değil ama burun temizliyorum doluyor hemen dr a gitmedim birşey vermez diye ıhlamur veriyorum hoş içmiyor pek ama sen neler yapıyorsun canım
Bende aynı burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Ihlamur veriyorum sabahları. Başka ne yapılır ki? Doktora gitsek ne vercek bu durumda şimdilik böyle inş ilerlemezler.

Merhaba hanımlar, yeni üye oldum fazlasıyla acemiyim :) 26 şubat doğumlu erkek bebek annesiyim. Şu sıralar kafama takılan bir durum var. Bebeğim özellikle heyecanlandığında, yiyecek içecek bir şey görüp uzandığında kollarını sıkıp kasıyor. Aranızda bebeği buna benzer hareket yapan var mı? Bu normal mi bilemiyorum :KK43:
Benim kizda yapiyor onu..biseye ulasmak ister heyecan yaparsa..malum ulasamiyor sinir yapiyo sanirim

muhallebisini nasıl yaptın canım
Canım biraz suda haşlıyorum. Soğuyu nca blendırdan geçiriyorum. İçine az un koyarak pişiriyorum. Bu kadar. İçine ister labne koy ister çekilmiş ceviz koy. :KK66:
misscaglayan misscaglayan ve @Ela yesil merhb...bebisim 9 aylik suan....1aylikken...6 aylikken ve 8.5aylikken bronsiolit oldu..6 aydaki cok fenaydi..1aylikkende yogunbakimda kaldi..alerjiye yatkin bagisikligi dusuk bir bebek.kucuk bir ilcedeyim dr antibiyotigi basip eve yolluyor bu defa itiraz ettim beni yonlendirecek 15 gun sonra izmire immnunolojiye gidecegiz..korkuyorum astim olursa diye cunku hastanede yatarken gordüm cocuklar hiril hiril cok kotü oluyorlar..biyandanda canini yakacaklar test mest icin...4.5yasindaki oglumda cok sık bronsiolit olurdu burnu akmasin ertesi gün tikanirdi hava makinemiz evde herdaim..3 yasinda sonra olmadi 1 yil..buyaz oda tikandi tekrar..oglum cok terleyen bir cocuk anindq oksuruyor..kizim okadar deil ama oda hassas ...

Neler yapmaliyim özellikle bebis icin..alerjisi varsq neye var tespiti ni ben yapamam sanirim.yedigo ictigimi dokunuyor. Yada toz vs e mi bulmak güc
Canım çok geçmiş olsun. Komşumun kızındada aynı rahatsızlık var. Oda doktor doktor dolaşmış. En sonunda bir doktor evdeki halıları çıkar demiş. Hepsini toplamış yerden ve tabi yünlü kıyafetler de yok. Sende bir dene istersen belki bir faydası olur.
Öyle yiyor. Ama herşeyide yoğurtla yesin istemiyorum. Tadına alışsın istiyorum.
Canım yumuşak meyveleri çok püre yapmadan elin ile ezdirip vermeyi dene sert meyveleride buharda pişirip yine minikminik koparıp vermeyi dene bakalım belki sever.
Birde sadece çorba veriyorsan sebzeleri pütürlü yada minik doğranmış vermiyorsan ilerde çok zor alışır. Arada vermen lazım. :KK66:
Kollu mu kolsuz mu
AYAKLI mı torba mı pofff
Dezavantajı da var avantajı da...Torbalıya sinir olur mu kalkamazsa vs? Kolsuzda kollar üşür mü? Vıyyy sanırım her bebeğe göre değişiyor.kullanmadan bilemiceeeeemmm
Ayy ilk oğlumda neler aldım. Altı kapalı olanı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Evet bebekler farklıdır ama doğduğundan beri ayakları komple kapalı uyumuyorsa kesinlikle torbalıyıda istemez. Tecrübe ile sabit.
Ayakları açık olup pufuduk ve kollu olanlardan kullandım ben. (Kolları üşüyebilir. ) Ama içine sadece atleti varken giydirmiştim. Çünkü çook sıcak oluyor yoksa :KK66: Şimdi bu minişimdede aynı şekilde ayakları açık pufuduk olanlardan alacagım.

Kollu mu kolsuz mu
AYAKLI mı torba mı pofff
Ben de cok arastirdim. Ama bebegin uzerini ortturmedigi icin tulum alacaksan torba gibi olani kabul etmez acmak ister acamayinca sinir olur uyanir. Bence ayakli ve kollu al. Haa ben almaktan vazgectim cunku bebegim yanimizda yatiyor arkadaslarim hem sizin sicaginiz hem tulumun sicagi cok fazla olur bu sefer de terler dediler almaktan vazgeçtim ki gercekten zaten cok terleyen bir bebek. Normal kalinlikta bir battaniyesini katlayip kollari ve ayaklari acikta kalacak sekilfe ortuyorum uzerine ayaklarina bisey ortulmedigi icin rahatsiz olup acmiyor.

Kollu mu kolsuz mu
AYAKLI mı torba mı pofff
Ben kolsuz torbali aldim acamasin diye ustunu deniciiiz

Balkabağı, minik patates,minik haivuç, irmik haslanınca blendırdan geçşrdim çook güzel çorba oldu, sarımsakta koyucam bidakine, birde trabzon hurmasına emin olamamıştım ama 8.aydan sonra verilşyomuş ve çocuğun bağışıklığını güçlendiriyomuş arkadaşlar bilgilerinize :KK52:

Balkabağı, minik patates,minik haivuç, irmik haslanınca blendırdan geçşrdim çook güzel çorba oldu, sarımsakta koyucam bidakine, birde trabzon hurmasına emin olamamıştım ama 8.aydan sonra verilşyomuş ve çocuğun bağışıklığını güçlendiriyomuş arkadaşlar bilgilerinize :KK52:
Bende hurmayi merak ediyodum soyledigin iyi oldu :))) ben bayilirimmm

Kollu mu kolsuz mu
AYAKLI mı torba mı pofff
Canim ben bundan aldm torbalida imkani yok durmaz benimki eminim ustune battaniye ortunce bile hemen itiyo eliyle zaten surekli donuyo uyku halinde bile hareketli
Screenshot_2016-10-24-09-06-41.png

Kızlar aklıma gelmişken yazayım. Malum yumurta beyazı vermiyoruz. O zaman omletler haliyle sert oluyor. O yüzden ne omleti olursa olsun içine az yoğurt az un ve yarım çay kaşığı karbonat koyarsanız yumuş yumuş oluyor ve çok seviyorlar. :super:
Mutlaka bilenler vardır da bilmeyenler varsa diye yazayım dedim. :KK68:

Canım biraz suda haşlıyorum. Soğuyu nca blendırdan geçiriyorum. İçine az un koyarak pişiriyorum. Bu kadar. İçine ister labne koy ister çekilmiş ceviz koy. :KK66:

Canım çok geçmiş olsun. Komşumun kızındada aynı rahatsızlık var. Oda doktor doktor dolaşmış. En sonunda bir doktor evdeki halıları çıkar demiş. Hepsini toplamış yerden ve tabi yünlü kıyafetler de yok. Sende bir dene istersen belki bir faydası olur.

Canım yumuşak meyveleri çok püre yapmadan elin ile ezdirip vermeyi dene sert meyveleride buharda pişirip yine minikminik koparıp vermeyi dene bakalım belki sever.
Birde sadece çorba veriyorsan sebzeleri pütürlü yada minik doğranmış vermiyorsan ilerde çok zor alışır. Arada vermen lazım. :KK66:

Ayy ilk oğlumda neler aldım. Altı kapalı olanı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Evet bebekler farklıdır ama doğduğundan beri ayakları komple kapalı uyumuyorsa kesinlikle torbalıyıda istemez. Tecrübe ile sabit.
Ayakları açık olup pufuduk ve kollu olanlardan kullandım ben. (Kolları üşüyebilir. ) Ama içine sadece atleti varken giydirmiştim. Çünkü çook sıcak oluyor yoksa :KK66: Şimdi bu minişimdede aynı şekilde ayakları açık pufuduk olanlardan alacagım.
Mothercare da Ayakları kapalı var canım ama niye Ayakları açık istedin? Bizimki hiç örtürmüyor çünkü.ayaklar bu kez çıplak kalacak? Çorap da istemiyorum aslında.

Kızlar aklıma gelmişken yazayım. Malum yumurta beyazı vermiyoruz. O zaman omletler haliyle sert oluyor. O yüzden ne omleti olursa olsun içine az yoğurt az un ve yarım çay kaşığı karbonat koyarsanız yumuş yumuş oluyor ve çok seviyorlar. :super:
teşekkür ederim canım paylasimların ve tarif için. peki balkabağı tatlı mı tatlandirmak için bi şeyler katıyor musun?

Benimki 8 ayda 3 kere bronsiolittwn hastanede yatti..bu taniyi nasil koydu alerjik astim ciddi bir tani test mest yaptirdnz.mi...bizde izmire solunum ve alerji bolumune gidecegiz bukadar sık hasta olmasina sebep.

Alerji testi için gün verdi daha yaptırmadık. ama kan tahlilleri falan yaptı işte benimde kafamda takılı kalan işte test yapmadan nasıl kesin konuşuyor diye düşünüyorum. ama çok arastırdım dr. cok öneriyorlar. arkadaşımın cocugu da alerjik astım bu dr. sonradan bulmuşlar ve tanıyı bu dr. koymus cocuk şuan cok rahatladı. işin acı kısmı ilaçlar bizede iyi geldi bebeğim iyileşmeye başladı. bakalım ayın başında gideceğiz test yaptıracagım Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin... Ama ırsi dedi :anne:

Oncelikle gecmis olsun 2017 subat annelerindenim,yaziyi gorunce yazmak.istedim,ilk cocugum da var yaklasik 3 senedir yasiyoruz bu durumu,gecen sene arttti ve teshis kesin olarak kondu,alerjik astim bronsit,en onemli sey burnunun tikanmamasi,terlememesi;oksuruk icin de ben keciboynuzu ozu aldim iciriyorim ayirca ihlamur ilik limonlu biraz bal eklenebilir alerji riski yoksa,elma ayva kaynatilip icerse,birde bol su
Bize artik kriz geliyor ve makinamiz var oksuruk basldiginda kullaniyoruz hava veriyoruz,yattigi oda ne cok soguk ne cok sicak olsun ilik yeterli,kosturmak ve tatli gidalar da mesela cikolata kakao turu arttiriyor alerjik astimi suan yemiyordur yasi kucuk ama ilerisi icin soylemek istedim birde eylul ekim ve nisan mayis en cok.etkilendikleri aydir genelde o donem artiyor bizim.oksurugumuz mevsim.gecislerinde,ama gecici sure dr 7 yasinda falan biter dedi,siz terlemesine dikkat edin tozdan sigara dumanindan ve deterjandan uzak tutun ozellikle yumusatici kullanmayin eger kullaniyorsaniz,cook uzuldum bu hastalik yuzunden bikac senedir en son hastanede yatarak atlattik suan odum kopuyor tekrar hasta olacak diye,birde sunu eklemek istiyorum eger teshis kesin ise gripli birinden uzak tutun cunki boyle olan cocuklar grip olmuyor neyazikki direk cigerlere iniyor virus cok gecmis olsun

Canım yazını dikkatlice okudum. Cok teşekkür ederim. Bizim burun hala tıkalı bebeğim resmen horluyor uykusunda... daha sekiz aylık olunca herşeyi de veremiyorum bu ara portakal kivi suyu sıkıyorup gribine falan iyi gelir belki diye... dünya kadar ilacımız var zatenlonları kullanıyor yavrum... İşin garibi dinlenemiyoruz bile ben çalışıyorum o ablama gidiyor hergün kayınvalidem olmadığı için kaynım bende kalıyor askerde idi bugun geliyor tabiki misafirlerde işten gidince temizlik yemek yap derken cocucgum perişan oluyor :(

Benim oglusumun 3 gundur ust kopek disleri cikmis daha yeni ogreniyorum bakici ablamizdan, geceleri sizlanmasi filan bir hafta oncesinden oldu simdi bir sorunumuz yok, valla billa anlamadim ben bu dis olayini kizlar :))))

vayyy bunuda bir koseye yazalim :))

Back