• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Mothercare da Ayakları kapalı var canım ama niye Ayakları açık istedin? Bizimki hiç örtürmüyor çünkü.ayaklar bu kez çıplak kalacak? Çorap da istemiyorum aslında.
Patiklilerde var canım. Sadece torbalı olanlar rahat degil :KK66:
Ben çorap giydiriyorum. Arada çıkarıyorum yine giydiriyorum. Benimki ayakları sıcak pek sevmiyor. Sıkıntı yapıyor.
teşekkür ederim canım paylasimların ve tarif için. peki balkabağı tatlı mı tatlandirmak için bi şeyler katıyor musun?
Yok kendi tatlı canım hele güzel kabak ise sen bile yersin muhallebiyi.. o kadar tatlı oluyor.

Canım yazını dikkatlice okudum. Cok teşekkür ederim. Bizim burun hala tıkalı bebeğim resmen horluyor uykusunda... daha sekiz aylık olunca herşeyi de veremiyorum bu ara portakal kivi suyu sıkıyorup gribine falan iyi gelir belki diye... dünya kadar ilacımız var zatenlonları kullanıyor yavrum... İşin garibi dinlenemiyoruz bile ben çalışıyorum o ablama gidiyor hergün kayınvalidem olmadığı için kaynım bende kalıyor askerde idi bugun geliyor tabiki misafirlerde işten gidince temizlik yemek yap derken cocucgum perişan oluyor :KK43:
Anladim.takipte kalin ozaman insallah atlatirsiniz gecici birseydir insallah ter burun en onemli seyler kiyamam daha cok kucuk insallah gecici bir oksuruktur gcemie olsun tekrardan

Uyku tulumu kararsızlığııııııı!!! :)
Kollu mu kolsuz mu
AYAKLI mı torba mı pofff
Dezavantajı da var avantajı da...Torbalıya sinir olur mu kalkamazsa vs? Kolsuzda kollar üşür mü? Vıyyy sanırım her bebeğe göre değişiyor.kullanmadan bilemiceeeeemmm
Ben e bebekten aldım hello baby sanırım markası öyle aman aman kalın olmadığı için içine ince pijamasyla giydiriyorum çünkü bn daha arkamı dönmeden açıyor üstünü benimki eli ayağı açık torba gibi olanda asla durmazdı benimki

Merhaba hanımlar, yeni üye oldum fazlasıyla acemiyim :) 26 şubat doğumlu erkek bebek annesiyim. Şu sıralar kafama takılan bir durum var. Bebeğim özellikle heyecanlandığında, yiyecek içecek bir şey görüp uzandığında kollarını sıkıp kasıyor. Aranızda bebeği buna benzer hareket yapan var mı? Bu normal mi bilemiyorum :KK43:
aynısını yapıyor sanırım nasıl tepki vereceğini bilemeyip çok sevinmekten beni görünce çok sevdiği bir oyuncağı gördüğünde kollarını kasıp titrer gibi heyecan yapıyor. umarım normaldir .

Selam hanımlar..yazamıyorum kusura bakmayın valla..bütün gün canım çıkıyor 2 çocukla büyüğü yuvaya verdim sabah 9 öğlen 12.30 A kadar o arada rahatım..Ama sonra.koştur koştur helak oluyorum..ev işi çocuklar yemek ütü temizlik kocanın gönlünü yap..bitiyorum resmen..

Bugün oğlum 9 aylık oldu..yürümekten inmiyor arada sıkılıyor kucağa alıyorum tabii..sıralama emekleme adım atma herşey mevcut..baba baba aba mama diyoruz.. :)))
Yemekle hiç bir sorun yok.. Herşey çok iyi..uykumuz da fena değil ama bazen sabaha karşı kalkıyoruz 1 saat falan vakit geçiriyoruz neden olduğunu bilmiyorum ama..
Bu aralar bizde çok hastayız..göğüs hırıl hırıl burun akıyor öksürüyor..daha yeni ay başında hastaydı ayı bitirmeden yine hastayız.. :(( ben öksürük için prospan diye bir ilaç kullanıyorum burnumuzuda çekiyorum 5 -6 kere..hee bir de rahat uyusun diye akşamları carpol veriyorum.. Yatağında da cok fazla olmamak kaydı ile viks sürüyorum rahat nefes alsın diye..Ama çok sıkıldım hasta olmasınlar yaa..

Bu arada uyku tulumu aldım lcw den..kırmızı uçakla ama 12-18 aldım büyük büyük rahat rahat giysin diye..şahsen izmirde daha uyku tutumuna gerek yok.. :)) ama kışın şart çünkü üstünü çok açıyor bizim sıpa..

Hasta olanlara acil şifalar diyorum..inşallah geçer hiç hasta olmazlar diş çıkarmaları da hafif geçer ateşsiz huysuz geçer..

Herkese iyi geceler diyorum.. Kuzuları öpüyorum kokluyorum..

Merhabalar,
öncelikle bebegi hasta olan annelere acil şifalar diliyorm. Dogum zamani alis verisleri icin cok konusmustuk simdi sira geldi araba koltuguna. Alan var mi kizlar aranjzda isofixli bir araba koltugu modeli tavsiyenize ihtiyacim var.
Ben koala ino fix aldim joker mağazasından çarpışma testlerinden geçmiş olması önemli bide yatma pozisyonu başinın ayarlanmasida lazım tabi benimki 9-36 kilo içinde ekstra yumuşak kılıf var kumaşı delikli delikli terletmez kumasmis 850 tl ye aldık biz şimdilik gayet güzel bence tavsiye ederim çok daha güzelleri var ama 2-2.5 milyar çok pahalı geldi bana bu fiyat kalite olarak en mantiklisi diye tercih ettim
Uyku tulumu kararsızlığııııııı!!! :)
Kollu mu kolsuz mu
AYAKLI mı torba mı pofff
Dezavantajı da var avantajı da...Torbalıya sinir olur mu kalkamazsa vs? Kolsuzda kollar üşür mü? Vıyyy sanırım her bebeğe göre değişiyor.kullanmadan bilemiceeeeemmm
Ben hemen fikirlerimi yazayım 3 farklı tulum aldım
torba gibi kolsuz olan english home ama hiç begenmedim rahat yatamadı onda
Uzun kollu içi elyaf olan çok ama çok terletti yorgan gibi hasta olur diye korktum
Uzun kollu içi pamuk olan bebitof marka çok kullanışlı çok begendim içinde sadece citcitli badi ile giydiriyorum ayaklarinada çorap süper oluyor fiyatida ucuz ben 30 tl ye aldım

Kızlar bebislerinize balık yağı kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangi marka tavsiye etti doktorlar ben kullanmıyorum bayagidir çocuk doktoruna da gitmedik çünkü merak ettim

Kızlar bebislerinize balık yağı kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangi marka tavsiye etti doktorlar ben kullanmıyorum bayagidir çocuk doktoruna da gitmedik çünkü merak ettim
Bende kullanmıyorum hiç vermedim şuana kadar 9.ayda somon vermeye başlıcam yağ vermek çok gerekli mi hiç araştırmadm bu konuyu

Ya kızlar bende balatalar sıyrıldı artık diş huysuzluğu hastalık mızmızlığı derken 2 ayı geçti gece uykusu diye birşey yok sabaha karşı 4.30 dan önce dalamıyor uykuya uyutuyorum yatağna koyuyorum kendim daha yatağa dönmeden uyanıyor iyice sinirlerim yıprandı kimse beni anlamıyor arkadaşım bir haftadr uyku eğitimine devam ediyormuş 2 saatte ağlasa gitmiyorum başına diyor okadarnı ben asla yapamam ama Allah aşkına bana bir şey önerin gecede 17 kez uyandı ya bi gece inat ettim saydım dahası var mı bu işin birde galiba memeye düşkünlük arttı gece dayanamayıp yatakta yanmda emzirdiğimde uyuyor esimde yanımıza alıştırma diye söyleniyor ama benimki de can hele gece 3ten sonra resmen sersemliyorum uykusuzluktan çok emdiği için yemekte yemiyor pek fazla hala 7.525 kg ne yapayım nereye gideyim kime ne anlatayım bilemiyorum anneme kv anlatıyorum sabret geçer anne olmak kolay değil diyorlar zaten doğdu doğalı gece çok uyanan bir bebekti 4-7kez arası uyanırdı ama böyle uyut uyansn uyut uyansn sürekli kısır döngü içinde devam ediyor :KK14:

Bende aynı burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Ihlamur veriyorum sabahları. Başka ne yapılır ki? Doktora gitsek ne vercek bu durumda şimdilik böyle inş ilerlemezler.
ben birde akşamları sarımsaklı tarhana veriyorum ama çok kaka yapıyor acaba sarımsakmu etkiledi inşallah canım ya hemen geçer Allah tüm hasta bebişlere şifa versin

Ya kızlar bende balatalar sıyrıldı artık diş huysuzluğu hastalık mızmızlığı derken 2 ayı geçti gece uykusu diye birşey yok sabaha karşı 4.30 dan önce dalamıyor uykuya uyutuyorum yatağna koyuyorum kendim daha yatağa dönmeden uyanıyor iyice sinirlerim yıprandı kimse beni anlamıyor arkadaşım bir haftadr uyku eğitimine devam ediyormuş 2 saatte ağlasa gitmiyorum başına diyor okadarnı ben asla yapamam ama Allah aşkına bana bir şey önerin gecede 17 kez uyandı ya bi gece inat ettim saydım dahası var mı bu işin birde galiba memeye düşkünlük arttı gece dayanamayıp yatakta yanmda emzirdiğimde uyuyor esimde yanımıza alıştırma diye söyleniyor ama benimki de can hele gece 3ten sonra resmen sersemliyorum uykusuzluktan çok emdiği için yemekte yemiyor pek fazla hala 7.525 kg ne yapayım nereye gideyim kime ne anlatayım bilemiyorum anneme kv anlatıyorum sabret geçer anne olmak kolay değil diyorlar zaten doğdu doğalı gece çok uyanan bir bebekti 4-7kez arası uyanırdı ama böyle uyut uyansn uyut uyansn sürekli kısır döngü içinde devam ediyor :KK14:
İşte bence bir anneyi bitiren en önemli faktör bu. Gece zırt pırt uyanmak :deli:
Sen 17 kez deyince aklıma büyük oğlum geldi. 1 yaşına kadar gayet normaldi. Ama sonra bir haller oldu habire uyanmaya başladı. O yüzden 18 aylık ola a kadar zor sabretmiştim ve 2 yaşı dolmadan memeden kesmiştim. Yoksa çıldıracaktım. Bazen hiç yatmıyordum o zaman nisbeten daha iyi oluyordu. Yat kalk serseme dönüyor insan.
Canım maalesef bu meme işi varken bitmez bu kısır döngü, tek çare uyku eğitimi yada sabır. Uyku egitimini bende ağlatarak desteklemiyorum. Memeyi bıraktıktan sonra zaten kendi uyuyacak o zaman senden bagımsız uyumaya alıştırırsın.
Kocanada etrafındakilerede bakma yanında yatır. Bir anneye herşey mübah canım:KK19:
Ayrıca büyük oğlumu 6 aylık başka odaya ayırmıştım. 6 yaşına kadar kaygı -anneyi kaybetme korkusu -karanlık korkusu gibi duygusal eksiklikleri çok yaşadı. Devamlı hergece yatagımıza gelmek istedi. Sonunda bir terapist ile oyun terapisi yaparak kurtuldu.
O yüzden bu sefer Adem Güneşin dediği güvenli bağlanma olayını gerçekleştirecegim. Yani 2 yaşına kadar anne ile aynı yatakta yatabilir. 4 yaşına kadar da aynı oda da diyor. Bu 4 yaş kısmı biraz fazla geldi bana ama 2 yaşına kadar odamdan çıkarmayacagım. İlk uyuttuğumda yatagımın yanında kendi yatagına koyuyorum sonra kalkıncada kendi yatagına koyuyorum ama sık uyanmaya başlayınca hemen yanıma alıyorum. Memede iyice bir uyuyor sonra çıkarıyorum memeyi ağzından devam ediyor yanımda kokumda..
Eşimde büyük oğlumun yaşadıklarından dolayı bu yanımızda yatırma durumunu onaylıyor canım.

Selam hanımlar..yazamıyorum kusura bakmayın valla..bütün gün canım çıkıyor 2 çocukla büyüğü yuvaya verdim sabah 9 öğlen 12.30 A kadar o arada rahatım..Ama sonra.koştur koştur helak oluyorum..ev işi çocuklar yemek ütü temizlik kocanın gönlünü yap..bitiyorum resmen..

Bugün oğlum 9 aylık oldu..yürümekten inmiyor arada sıkılıyor kucağa alıyorum tabii..sıralama emekleme adım atma herşey mevcut..baba baba aba mama diyoruz.. :)))
Yemekle hiç bir sorun yok.. Herşey çok iyi..uykumuz da fena değil ama bazen sabaha karşı kalkıyoruz 1 saat falan vakit geçiriyoruz neden olduğunu bilmiyorum ama..
Bu aralar bizde çok hastayız..göğüs hırıl hırıl burun akıyor öksürüyor..daha yeni ay başında hastaydı ayı bitirmeden yine hastayız.. :KK43:( ben öksürük için prospan diye bir ilaç kullanıyorum burnumuzuda çekiyorum 5 -6 kere..hee bir de rahat uyusun diye akşamları carpol veriyorum.. Yatağında da cok fazla olmamak kaydı ile viks sürüyorum rahat nefes alsın diye..Ama çok sıkıldım hasta olmasınlar yaa..

Bu arada uyku tulumu aldım lcw den..kırmızı uçakla ama 12-18 aldım büyük büyük rahat rahat giysin diye..şahsen izmirde daha uyku tutumuna gerek yok.. :)) ama kışın şart çünkü üstünü çok açıyor bizim sıpa..

Hasta olanlara acil şifalar diyorum..inşallah geçer hiç hasta olmazlar diş çıkarmaları da hafif geçer ateşsiz huysuz geçer..

Herkese iyi geceler diyorum.. Kuzuları öpüyorum kokluyorum..
Canım çok geçmiş olsun.
Öksürük için aktarlarda satılan `GÜNLüK`diye minik minik taşlar halinde birşey var. Ondan birkaç tane bir çay tabagına koyup ocaga koyuyorsun. Bir süre sonra duman çıkarmaya başlıyor o zaman büyükçe bir pamuğu o dumana tutuyorsun. İyice tut pamuk ısınsın Sonrada hemen ılık ılık bebegin gögsüne koyuyorsun. (Gece yatarken daha bir faydalı) bunu yapabikirsin hırıltısını azaltıyor.
Ayrıca viks sürüyorum demişsin. Viks 2 yaşın altındaki çocuklara kullanılmıyor. Oldukça tehlikeli bir krem. Netten alıntı yaptığım bir yazıyı paylaşmak istedim.

Vicks VapoRub, Proctor and Gambel firması tarafından üretilen ve neredeyse yüzyıldan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde de çok popüler olan buharlaşan merhem şeklinde bir ilaç.

İçinde kâfur, Hindistan cevizi yağı, mentol, okaliptüs yağı, timol, terebentin ve sedir ağacı yaprağı yağı bulunuyor. Hastaların göğsüne, boynuna ve ağrıyan yerleri üzerine sürülüp ovalanarak uygulanan ilacın öksürüğe, kas ağrılarına, burun tıkanıklığı ve hapşırmaya, ses kısıklığına iyi geldiğine ve solunumu rahatlattığına inanılıyor.

İlacı üreten firma ise bu araştırmaya itiraz ediyor. İlacın bir asırdan beri kullanıldığını, son beş yıl içinde bir milyardan fazla satıldığını ve herhangi olumsuz etkisinin bildirilmediğini ve hayvanlar üzerinde elde edilen sonuçların insanlar için geçerli olmayabileceğini ileri sürüyor.

İlaç üretici firma çok haksız da değil, zira ilacın prospektüsünde iki yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması ve 6 yaşından küçüklerin ilacı soluyarak içlerine çekmemeleri gerektiği ve ilacın burun deliklerine sürülmemesi uyarısı yer alıyor. Çünkü ilacın içinde bulunan kâfur yutulduğunda ve emildiğinde toksik etkiler gösterebiliyor.

Gelelim neticeye

Her ne olursa olsun, bu araştırmadan çıkarılması gereken çok önemli dersler var:
1. Bir ilacın yüzyıldır kullanılıyor olması bile onun güvenli olduğunu göstermiyor.

2. Bitkisel ilaçların yan etkilerinin olmadığı veya faydaları olmasa bile zararlarının da olmadığı kesinlikle doğru değil.

3. İlaçlar mutlaka tavsiye edildiği şekilde kullanılmalı, dozlara ve doz aralıklarına çok dikkat edilmeli.

4. Senelerdir kullanılan çok popüler ilaçlardan bazılarının aslında hiçbir faydalarının olmayabileceği unutulmamalı.

5. Küçük çocuklara ilaç verirken doktorlar çok iyi düşünmeli, rastgele ilaç kullanmaktan kaçınmalı.

seni çok iyi anlıyorum canım benim bebeğimde gece çok sık uyanıyor her saat başı emmek için kalkıyor. ben biraz alıştım gibi tüm gün evde kalsam daha sersem oluyorum çalıştığım için biraz dinlenmis oluyorum. aman al yanına seninki de can başka ne yapabilirsinki ben dayanamadigim zaman yanıma alıyorum açıkçası. benim bebeğimde 7665 kg bünye meselesi bence Dr boydan gidiyor senin bebek diyor. çalıştığım için gündüz ek besin ağırlıklı yiyor. işten sonra ve gece emziriyorum sadece. annelik zor tabi ama onların zamanındaki çocuklar yok artık maşallah şimdiki bebekler çok daha aktif ve mızmız. annem yanımda yattığı zaman hiç uyumuyor ki bebeğin diyor şok oluyor:)

firkan firkan canım ağzına sağlık nede güzel yazmışsn desteğe okdar ihtiyacım vardı ki eşime bunları okutup bu gece yanımda yatıracağım çünkü dün gece bende dediğin gibi hiç yatmamayı seçtim yatağının dibinde bekledim her uyandığnda daha ses çıkarır çıkarmaz hemen beni gördü ve uyumya devam etti buda demek oluyor ki gerçekten benim yanmda uyumak istiyor
@mevsimMehtap ben çalışmıyorum canım iste oyüzden annem ve kv göre gece bebek uyumasada ben gündüz o uyudukca uyuyabilirmişim birincisi gece uykusunun yerini gündüz tutmuyor ve kızım gündüz maksimum 40dk uyuyor ben dün gecede iyice emin oldum ki benim yanmda uyumak istiyor bende öyle yapıcam artk yoksa dayanamayabilirim bu halde ikinizede yazdığınız için teşekkür ederim iyiki burası var :KK68::KK15:

firkan firkan canım ağzına sağlık nede güzel yazmışsn desteğe okdar ihtiyacım vardı ki eşime bunları okutup bu gece yanımda yatıracağım çünkü dün gece bende dediğin gibi hiç yatmamayı seçtim yatağının dibinde bekledim her uyandığnda daha ses çıkarır çıkarmaz hemen beni gördü ve uyumya devam etti buda demek oluyor ki gerçekten benim yanmda uyumak istiyor
@mevsimMehtap ben çalışmıyorum canım iste oyüzden annem ve kv göre gece bebek uyumasada ben gündüz o uyudukca uyuyabilirmişim birincisi gece uykusunun yerini gündüz tutmuyor ve kızım gündüz maksimum 40dk uyuyor ben dün gecede iyice emin oldum ki benim yanmda uyumak istiyor bende öyle yapıcam artk yoksa dayanamayabilirim bu halde ikinizede yazdığınız için teşekkür ederim iyiki burası var :KK68::KK15:
evet canım iyiki burasi var insan yazdıkca rahatlıyor. evet benim bebeğimde gözünü açıp bakıyor orda isem yatmaya devam ediyor. şimdi benim başka bi sorunum var kızlar. ben calismaya başlayalı 1.5 ay oldu bebeğime annemle ablam bakıyor .ilk zamanlar eve gittiğimde bana gelmek için bebeğim can atardi hemen meme isterdi şimdi ise oralı bile olmuyor .kucağıma gelmek için can atmıyor beni görünce heyecanlanmıyor normal mi sizce bu durum?

evet canım iyiki burasi var insan yazdıkca rahatlıyor. evet benim bebeğimde gözünü açıp bakıyor orda isem yatmaya devam ediyor. şimdi benim başka bi sorunum var kızlar. ben calismaya başlayalı 1.5 ay oldu bebeğime annemle ablam bakıyor .ilk zamanlar eve gittiğimde bana gelmek için bebeğim can atardi hemen meme isterdi şimdi ise oralı bile olmuyor .kucağıma gelmek için can atmıyor beni görünce heyecanlanmıyor normal mi sizce bu durum?
Sürece oda alışmıştır belki canım benim bebeğimde bazen 2 saatlik ayrılık sonrası gördüğünde pek sallanıyor beni tabi bu normal mi değil mi diye hiç bakmamıştm olaya

Sürece oda alışmıştır belki canım benim bebeğimde bazen 2 saatlik ayrılık sonrası gördüğünde pek sallanıyor beni tabi bu normal mi değil mi diye hiç bakmamıştm olaya
olabilir canım alışmış olabilir geri geleceğimi biliyor belkide . annesi olarak beni unutmaz di mi? ablamı annesi sanıyor olabilir mi?

olabilir canım alışmış olabilir geri geleceğimi biliyor belkide . annesi olarak beni unutmaz di mi? ablamı annesi sanıyor olabilir mi?
Hayr canım bence ablanı annesi sanması imkansız çünkü onlar daha doğar doğmaz annelerini biliyor kokusundan sesinden ayrıca emzirme işinide sen yapıyorsun

Canım çok geçmiş olsun.
Öksürük için aktarlarda satılan `GÜNLüK`diye minik minik taşlar halinde birşey var. Ondan birkaç tane bir çay tabagına koyup ocaga koyuyorsun. Bir süre sonra duman çıkarmaya başlıyor o zaman büyükçe bir pamuğu o dumana tutuyorsun. İyice tut pamuk ısınsın Sonrada hemen ılık ılık bebegin gögsüne koyuyorsun. (Gece yatarken daha bir faydalı) bunu yapabikirsin hırıltısını azaltıyor.
Ayrıca viks sürüyorum demişsin. Viks 2 yaşın altındaki çocuklara kullanılmıyor. Oldukça tehlikeli bir krem. Netten alıntı yaptığım bir yazıyı paylaşmak istedim.

Vicks VapoRub, Proctor and Gambel firması tarafından üretilen ve neredeyse yüzyıldan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde de çok popüler olan buharlaşan merhem şeklinde bir ilaç.

İçinde kâfur, Hindistan cevizi yağı, mentol, okaliptüs yağı, timol, terebentin ve sedir ağacı yaprağı yağı bulunuyor. Hastaların göğsüne, boynuna ve ağrıyan yerleri üzerine sürülüp ovalanarak uygulanan ilacın öksürüğe, kas ağrılarına, burun tıkanıklığı ve hapşırmaya, ses kısıklığına iyi geldiğine ve solunumu rahatlattığına inanılıyor.

İlacı üreten firma ise bu araştırmaya itiraz ediyor. İlacın bir asırdan beri kullanıldığını, son beş yıl içinde bir milyardan fazla satıldığını ve herhangi olumsuz etkisinin bildirilmediğini ve hayvanlar üzerinde elde edilen sonuçların insanlar için geçerli olmayabileceğini ileri sürüyor.

İlaç üretici firma çok haksız da değil, zira ilacın prospektüsünde iki yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması ve 6 yaşından küçüklerin ilacı soluyarak içlerine çekmemeleri gerektiği ve ilacın burun deliklerine sürülmemesi uyarısı yer alıyor. Çünkü ilacın içinde bulunan kâfur yutulduğunda ve emildiğinde toksik etkiler gösterebiliyor.

Gelelim neticeye

Her ne olursa olsun, bu araştırmadan çıkarılması gereken çok önemli dersler var:
1. Bir ilacın yüzyıldır kullanılıyor olması bile onun güvenli olduğunu göstermiyor.

2. Bitkisel ilaçların yan etkilerinin olmadığı veya faydaları olmasa bile zararlarının da olmadığı kesinlikle doğru değil.

3. İlaçlar mutlaka tavsiye edildiği şekilde kullanılmalı, dozlara ve doz aralıklarına çok dikkat edilmeli.

4. Senelerdir kullanılan çok popüler ilaçlardan bazılarının aslında hiçbir faydalarının olmayabileceği unutulmamalı.

5. Küçük çocuklara ilaç verirken doktorlar çok iyi düşünmeli, rastgele ilaç kullanmaktan kaçınmalı.

Çok çok iyi biliyorum viksin zararını ama çok ve çok az sürüyorum yatağına o da kenarlarına maksat o nane kokusu dağılsın diyee..
Ama yine de çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için..

Back