• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Obezite olabilir midesi gereksiz büyürse diye canım arkadaşımn bebeği 4 aylık 8.500 kg doğum kgsi 3650 doktor ek gıda nekadar geç başlarsa okadar iyi diyormuş ama senin oğlun 8 kg fazla değil doktoruna danış istersen

İşte benim kızım şuanda 600 650gr alıyor canım ilk doğduğu ay 400gr almıştı ikinci ay 550 yani hiç bir ayda 1 kg alamadı ek gıda ile toparladı kendini ama deli gibide emiyor gece özellikle babaanneme göre benim kokumda uyumak istiyormuş oyüzden sık sık uyanıyor diyor ama bizim yatağımzda hiç yatırmadım birde ona alışmasını istemiyorum bu saatten sonra
bilmiyorum ki belki ondandir canım. bende başlarda yatağıma almıyordum şimdi ara ara almaya başladım çok zor oluyor benim için sabahta ise gidiyorum.

Benmki hemen uyuyo ama gece cok uyaniyo bende anlamyrm niye uyandigini yatmadan once karnini doyuruyorm iyice kac gundur mahvoldu bide dun esimle tartstm bu konu. Yuzunden biseyler yedirmeye calsyrm yemiyo bende ugrasyrm birak ugrasma yemiyosa dedi bende yemezse gece cok sık uyaniyo mahvoluyrm dedm sen nasl annesn kalkcaksn tabi nasl insansn diye bi suru hakaret etti bende kizdim bagrdm cagrdm aksama kadar evdesin diyo sanki otryrm aksama kadar
erkeklere diyecek söz bulamıyorum canım çok benciller ve her şeyi biliyormuş gibi konuşuyorlar bu beni çok kızdıriyor bizde eşimle aynı sorunları yaşıyoruz. ise gidiyorum geliyorum . ogleden sonra ve tüm gece bebekle ben ilgileniyorum üzerine ev işi yemek bana sen ne yapıyorsun ki diyor. bazen insan neden evlenir diye çok soruyorum gereksiz bi yük. iyi tek yanı kalbini güzellikle dolduran bi bebek.

erkeklere diyecek söz bulamıyorum canım çok benciller ve her şeyi biliyormuş gibi konuşuyorlar bu beni çok kızdıriyor bizde eşimle aynı sorunları yaşıyoruz. ise gidiyorum geliyorum . ogleden sonra ve tüm gece bebekle ben ilgileniyorum üzerine ev işi yemek bana sen ne yapıyorsun ki diyor. bazen insan neden evlenir diye çok soruyorum gereksiz bi yük. iyi tek yanı kalbini güzellikle dolduran bi bebek.
Aynen oyle canim ben calsmyrm ama evdede is bitmiyo ki sabah kalkiyorm kahvaltımi zar zor yapyrm durmuyo bi tarftanda ogluma yedrmeye calsyrm sonra evi toplyrm mutfagi toplyrm cocugu yatryrm camasir ev supurme silme banyo yikama derken uyaniyo aksama dogruda yemek yapyrm ee aksamfa ben ilgileniyorm cocukla isten gelince 5 dk seviyo skliyo al ya durmuyo bi dk yernde diyo ee ben nasl yetisyorm o zaman aksama kadar kosustryrm bide her gun makyajimi sacimi yapyrm daha ne bekliyo ki gecen gun evi supurmedm disari ciktm aksam buranin hali ne diyo lafini yapma o zaman isin bende yatiyim uyuyum

Yeni doğan kıyafetlerinin hepsini ve yaz kıyafetlerinin bir çoğunu verdim ben ama bundan sonraki kuculenleri sizin için ayırabilirim diğerlerini verdiğim yer çokta ihtiyaç sahibi değil evde kalabalık etmesin diye elden çıkardım. Ben kütahya da yaşıyorum siz hangi ildesiniz Hazel12 Hazel12

Canim ya kiz bana duskun cok agliyor..siz nasil yaptinz alistirma sureci oldumu..nasil alistirdin..kimse bulamadim 4 gunum kaldi cok zor isim..insallah biran once bulunur.herkes evine istiyor ben istemiyorum.

Oğlum asla bana çok duskun bir bebek değildi. İlk hafta baba kv baktı sonra bakıcı geldi. Surec olmadi çünkü ilk bakıcı başlamadan bıraktı. :( Eve vermiyotum eve geliyor. İdareye söylesene belki bulurlar

Nasıl bir geceydi o :( ve ben hala dinçim :) dış mi ki :( dış yok yeri yok ama ağlayarak uyanmalar, bagirmalar :( surekli... Sonra kaldırdım bir saat oynadık :) yeniden uyutuyotum. :)

Burayı çok özledim . Ama öyle bir yoğunluk var ki hep koşuyorum sanki ::( okula kos, evin işine koş, yemek , bulaşık , bebek vs... Arada bakıyorum ancak.

Bi arkadasin ikizleri vardi onun biri sanırım gokceydi çok hareketliydi o yurudu sanirim. Cunku bizimkiler daha yeni donerken o maşallah tutup kalkiyordu
Maşallah canım evet hatırlıyorum o arkadaşımızı :) Yürümeye başlayınca rahatlar mıyız ki şimdi peşlerinden ayrılamıyo insan

Ayy inanır misin Bu aralar bende bunu düşünüyordum benim bebeğimde gece emmek için çok sık uyanıyor. mama versem mi diye düşünüyordum benimde içime sinmiyor ve aynen senin gibi her şeyi evde kendim hazırlıyorum. peki kaşık mama yiyince gece uykusu nasıl oldu bi düzelme oldu mu?
Canım oldu normalde 2 saatte bir kalkardı hele ilk uykusundan gece 12 kadar daha sık. Sonra vermeye başladım kesildi bir süre 4 5 saat uyuduğu oldu. Bu sıralar yine cok sık kalkıyor 4 diş birden çıkartıyo çünkü. Zaten ayına göre miktarı arkada yazıyor şuan 5 6 kaşık vermem lazım ama ben ilk başladığım zamanki kadar veriyorum 3 kaşıkla hazırlıyorum. Kilosu da fazla çünkü. Meme isteme açlıktan olabildiği gibi alışkanlık ya da anne kokusundan da olabiliyor. Kerem doğdugunda ilk zamanlar sadece sütümle 2 kilo alıyordu sütüm boldu ama hiç bir zaman düzgün uyumadı dodugundan beri 2 saatte bir uyanma durumu vardı hatta 2 çeker geri uyurdu. Alışkanlıktanda kaynaklanabiliyor o zamandan beri ama emzik versemde ağlamaya dönüşürdü yapacak birşey yok.. Mama alan bebekler sanırım daha sık kalkmıyor kokumuzu vs istiyorlar. 2 yaşına kadar uyku nedir bilmeyen aileler var ge e hiç uyumayan yine şükrediyorum halime. @mevsimMehtap

Aynen oyle canim ben calsmyrm ama evdede is bitmiyo ki sabah kalkiyorm kahvaltımi zar zor yapyrm durmuyo bi tarftanda ogluma yedrmeye calsyrm sonra evi toplyrm mutfagi toplyrm cocugu yatryrm camasir ev supurme silme banyo yikama derken uyaniyo aksama dogruda yemek yapyrm ee aksamfa ben ilgileniyorm cocukla isten gelince 5 dk seviyo skliyo al ya durmuyo bi dk yernde diyo ee ben nasl yetisyorm o zaman aksama kadar kosustryrm bide her gun makyajimi sacimi yapyrm daha ne bekliyo ki gecen gun evi supurmedm disari ciktm aksam buranin hali ne diyo lafini yapma o zaman isin bende yatiyim uyuyum
ev işi başlı başına zor ve insan evde durdukca daha çok bunalıyor ben yeni calismaya başladım 4 senedir evliyim ve hep evdeyim evde durdukca daha çok kafayı yiyordum gene memnuniyetsiz bi eşim vardı gene memnuniyetsiz şimdi de. benimki de az bi seviyor durmuyor oglun diyor çizgi film açalım ve ben tv izletmek istemiyorum. aynı şeylerle yaşıyoruz canım allahtan sabır diliyorum hepimize. gelsinler bizim yaptıklarımizı yapsınlar

Canım oldu normalde 2 saatte bir kalkardı hele ilk uykusundan gece 12 kadar daha sık. Sonra vermeye başladım kesildi bir süre 4 5 saat uyuduğu oldu. Bu sıralar yine cok sık kalkıyor 4 diş birden çıkartıyo çünkü. Zaten ayına göre miktarı arkada yazıyor şuan 5 6 kaşık vermem lazım ama ben ilk başladığım zamanki kadar veriyorum 3 kaşıkla hazırlıyorum. Kilosu da fazla çünkü. Meme isteme açlıktan olabildiği gibi alışkanlık ya da anne kokusundan da olabiliyor. Kerem doğdugunda ilk zamanlar sadece sütümle 2 kilo alıyordu sütüm boldu ama hiç bir zaman düzgün uyumadı dodugundan beri 2 saatte bir uyanma durumu vardı hatta 2 çeker geri uyurdu. Alışkanlıktanda kaynaklanabiliyor o zamandan beri ama emzik versemde ağlamaya dönüşürdü yapacak birşey yok.. Mama alan bebekler sanırım daha sık kalkmıyor kokumuzu vs istiyorlar. 2 yaşına kadar uyku nedir bilmeyen aileler var ge e hiç uyumayan yine şükrediyorum halime. @mevsimMehtap
benimkinin de alışkanlık sanırım canım doğduğundan beri çünkü değişen bi şey olmadı. başlarda sarılık olmasın diye zorla uyandırıp yediriyordum öyle alışkanlık oldu sanırım. deneseM mı bilemedim ama ya:( maşallah aynı anda o kadar dış bayagi zorlamıstir hayırlı olsun minige. bizim henüz dış falan yok.

bebeğin çok tatlı maşallah kuzuya.peki akşam yatırmak için çok uğraşıyor musun canım ? benimki çok geç dalıyor

Bebekten bebeğe değişiyor canım diş çıkarma genetikte olabiliyor ilk dişlerini 3 aylıkken cıkardı şimdi 4 ü geliyor işte 4ün 2 si çıktı 2 si de ucunda. Cok sağol canım hepimizin bebekleri cok tatlı. Akşam doğdugundN beri kendi kendine yatırıyordum emziği agzına verip hatta yanından da ayrılıyordum herkes cok sanslısın vs diye diye nazar mı değdi ne olduysa son 1 2 aydır koydugumda aglıyo kucagımda olmak istiyo öyle uyuyordu bende cok yoruluyordum. Bir gün yanına uzandım bende emziği verdim bir o yana bu yana döne döne uyudu en fazla emmek istiyordu emerek uykuya dalıyor. Şimdi uyurken yanına uzanıyorum öyle uyuyo canım tabi bu hemen uykuya daldığı anlamına gelmiyo :) şöyle birşey yapabilirsin belki işe yarar uyutmak istediğin saate yakın ışıkları kapa salondaysan tv ışıgı kalabilir. Daha sonra normal karanlık bir odaya geçersin.@mevsimMehtap

ev işi başlı başına zor ve insan evde durdukca daha çok bunalıyor ben yeni calismaya başladım 4 senedir evliyim ve hep evdeyim evde durdukca daha çok kafayı yiyordum gene memnuniyetsiz bi eşim vardı gene memnuniyetsiz şimdi de. benimki de az bi seviyor durmuyor oglun diyor çizgi film açalım ve ben tv izletmek istemiyorum. aynı şeylerle yaşıyoruz canım allahtan sabır diliyorum hepimize. gelsinler bizim yaptıklarımizı yapsınlar
Aynen hepimizde ayni sorunlar genel olarak 5 dk bile bakamazlar cocuga bi tuvalete gidyrm verip 100 kere sesleniyo annesi gel diye 5 dk tutamiyo

Bebekten bebeğe değişiyor canım diş çıkarma genetikte olabiliyor ilk dişlerini 3 aylıkken cıkardı şimdi 4 ü geliyor işte 4ün 2 si çıktı 2 si de ucunda. Cok sağol canım hepimizin bebekleri cok tatlı. Akşam doğdugundN beri kendi kendine yatırıyordum emziği agzına verip hatta yanından da ayrılıyordum herkes cok sanslısın vs diye diye nazar mı değdi ne olduysa son 1 2 aydır koydugumda aglıyo kucagımda olmak istiyo öyle uyuyordu bende cok yoruluyordum. Bir gün yanına uzandım bende emziği verdim bir o yana bu yana döne döne uyudu en fazla emmek istiyordu emerek uykuya dalıyor. Şimdi uyurken yanına uzanıyorum öyle uyuyo canım @mevsimMehtap
Nazar cok degiyo yaa benm oglum 6 bucuk 7 saat uyanmazdi aksam yatirrdm 11de sabah 6da kalkardi gece hic uyanmazdi kvgil 4 5 bizde kaldilar sabah aksam geldi gitti masallah oglum sabaha kadar uyuyo hic uyanmiyo dedi gorumcelerime telefonda 100 kere soyledi kpe 100 kere soyledi bi daha hic uyumadi o kadar 3 saat bile uyumuyo artk araliksiz

ilknurrr22 ilknurrr22 işte çok kötü ya.. sonuçta rabbim hepimizi nasıl birbirimizden farklı yaratmış birbirimize sima olarak bile benzemiyor iken. Farklı birşey gördüğünde neden insanlar şaşırıyor Her bebeğin hikmeti farklı. Sonuç itibari ile şükretmemiz gerekiyo. Ay böyle iken böyle demek yerine

ilknurrr22 ilknurrr22 işte çok kötü ya.. sonuçta rabbim hepimizi nasıl birbirimizden farklı yaratmış birbirimize sima olarak bile benzemiyor iken. Farklı birşey gördüğünde neden insanlar şaşırıyor Her bebeğin hikmeti farklı. Sonuç itibari ile şükretmemiz gerekiyo. Ay böyle iken böyle demek yerine
Belki kotu niyetle demedi ama gorumcemr ssoyledi oda belki baskasina soyledi yada icinden gecirdi onun kizi sabaha kadar uyumazms ayakta sallarms sabaha kadsr olablr yani boyle seyler

ilknurrr22 ilknurrr22 Annenin bile nazarı değiyor. Biz de kötü niyetl demiyoruz. kötü niyetle alakası yok bu işin aslında canım

Kizlar gecen basima cok ilginc bisey geldi. Bebegimi doktora gotrdum beklerken hastanenin bebek bakim odasinda emziriyorum. Bir kafin geldi babaanne ya da anneanne ve ogluma aaa koca oglan emiyor dedi. Ben de neresi koca oglan daha 7 aylik dedim. Olsun bizim ki 1.5 aylik birakti bak bu kocaman dedi. Sonra bebegim emmek istemedi doydu diye kaldirdim. Neyse eve geldik imkani yok cocuk meme almiyor. Allahim ne yapsam solu aldi ama sagi almıyor. Anneme anlattim kadin dediginde hangi gogsunu emiyirdu dedi sag dedim nazar etmis dedi. Ve inanin bir teyzeye oğlumu ve kendimi okutana kadar oglum 2 gun sag gogsumu almadi mecbur surekli sagdim sag göğsü. Allah razi olsun teyze okuyunca daha onun evinden cikmadan sag gogsumu emdi cocugum. Onun icin siz de dikkat edin dostlar. Elde ne haset fesatlar var.
Be vijdansız bi maaşallah desene yazık bu kadın ne zorluklarla emziriyo ama yok demezler. Nasıl göz var millette ya çok korkuyorum nazardan derler ya deve sürüsünü devirir diye. Bebeğim yoğun bakımdayken hastanenin Bebek odasında pompayla sağardım sütümü çok bişey çıkmazdı ama annem onu bile peçeteyle sardırırdı binbir türlü göz var deyip. Maaşallah demeden ne kimsenin bebeğine bakarım ne severim keşke herkes aynı şekilde davransa. Uyutmadan okuyun illa bebişlerinize kızlar nazara karşı

Back