- 6 Mart 2015
- 922
- 1.745
- 63
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #63.901
Merhaba arkadaşlar bir süredir foruma giremedim. Tüm hasta bebişlere ve annelere geçmiş olsun öncelikle... aklıma takılan hususlarda sizlerden görüş isteyeceğim;
1- gece beslenmeleriniz devam ediyor mu? Ne sıklıkta ve ne miktarda besliyorsunuz?
2- menenjit aşısı yaptırdınız mı? Yaptırmayı düşünüyor musunuz?
3- bebeğim kahvaltıda karışım yemedi. Ayrı ayrı verince de yumurta sevmiyor. Değişik kahvaltı tarifleriniz varsa paylaşır mısınız?
Merhaba @shrylz biz gece emmeye devam ediyoruz 1 saat ile 3 saat arası nezmn uyanırsa artık şansıma. Menenjit yaptırmadık söyleyen olmadı bize en son kızamık yaptırdık. Biz yumurtayı akşam üzeri içine taze soğan ıspanak doğrayıp yumurta sarısını çırpıp omlet yapıyoruz öyle yiyor yerse.
Benim de bir sorum olacak çalışan anneler bebekleriniz siz yokken nasıl uyutuluyor özellikle emzik sevmiyorsa?
Yürüteç kullandın mı canım kullanan bebeklerde oluyormuş parmak ucunda yürümek nasıl bıraktı gece emmelerini keşke benimki de bıraksa dr bıraksın artık dedi ama 2-3 saatte bir uyanıyor kabus gibiKizlar benim kiz yurumek istemiyor ben yürüteyim diorum ama sevmiyor tek başına biryerlere tutunarak ayaga kalkiyo ama ben yurutmeye kalksam hemen oturmak istiyo birde ayaklarini atamiyo tam cunku parmak uclariyla yuruyo sonra hemen oturuyo önerileriniz varmi benim kız neden boyle yapiyor
Gece emmeyi birakan bebekler varmi bizim gibi acaba ?
Yürüteç kullandın mı canım kullanan bebeklerde oluyormuş parmak ucunda yürümek nasıl bıraktı gece emmelerini keşke benimki de bıraksa dr bıraksın artık dedi ama 2-3 saatte bir uyanıyor kabus gibi
Canım benim kızda yaklaşık bir ay önce öyle yapiyodu kendi isteyince tutunup kalkiyor adım atmaya çalışıyordu ben yaptırmaya çalışınca oturuyordu sonra parmak ucunda birkac adım atmaya başladı simdi ayaklarını düz basip 7_8 adım düşmeden atabiliyor. Ben biraz erken yürümüşüm kizimda erken yürümeye başladı. Hiç merak etme yakın bir zamanda yürümeye başlar.Kizlar benim kiz yurumek istemiyor ben yürüteyim diorum ama sevmiyor tek başına biryerlere tutunarak ayaga kalkiyo ama ben yurutmeye kalksam hemen oturmak istiyo birde ayaklarini atamiyo tam cunku parmak uclariyla yuruyo sonra hemen oturuyo önerileriniz varmi benim kız neden boyle yapiyor
Gece emmeakan bebekler varmi bizim gibi acaba ?
Canım benim kızda yaklaşık bir ay önce öyle yapiyodu kendi isteyince tutunup kalkiyor adım atmaya çalışıyordu ben yaptırmaya çalışınca oturuyordu sonra parmak ucunda birkac adım atmaya başladı simdi ayaklarını düz basip 7_8 adım düşmeden atabiliyor. Ben biraz erken yürümüşüm kizimda erken yürümeye başladı. Hiç merak etme yakın bir zamanda yürümeye başlar.
Gece beslenmesine gelirsek ben hic ekstra mama vermedim şimdiye kadar sadece emzirdim sabaha karşı uyanıp 2 dk süt içip tekrar uykuya dalıyor. Bu ara dişinden ve gribal enfeksiyondan dolayı birkaç defa uyanıp emmek istiyor. Tamamiyle bırakamadık yani.
Benim kız da emzik kullanıyor mama yapana kadar ağlama krizine girer uykusu açılır nasıl yapsam bilemedim emmesi de 5 dk zaten hemen uykuya geçiyorCanim yürüteç kullandı ya nasil düzelir bidaha yurutece koymiyim mi
Valla benim yaptigim ekstra bisey olmadi ilk zamanlarda sık sık kalkip mama yapardim gun gectikce 3 lere 2 lere 1lere indi ve artik hic emmio emzikte kullaniyo ona bagladim ondan uyanmiyo dedim ama ben uyandikca mama yapiyorim hepsi cope gidio cunku 30 cc bile icmiyo
Maşallah bence yemeğini güzel yiyor neden nama veriyorsun ki bu arada emiyor mu emmese bile yeterli bence yedikleri benim ki sizin bir öğünü 1 günde yiyorKizlar bilgisi olan varmi benim kiz artik mamayi icmek istemiyo neden olabilir acaba ben bugunki verdiklerimi yazim eksiklerimi yazarsaniz sevinirim
sabah 10 da kalkti 30 cc mama bir saat sonra 1 haslama yumurta 1 saat sonra peynir pekmez karisim tam tahill muhallebiden kahvalti sonra banyo yapip uyuttum kalkinca yarim kase etsuyua sebze corbasi birkac saat sonra mama yaptım yemedi 1 saat sonra kaşık meyve küpu sonra yarim saat uyudu kalktıktan sonra keçi sütüyle yaptığım pirinç çorbası icti birksc saat sonra mama yaptim yemedi 100 gr yogurt verdim uyuyacagi zaman muhtemelen 30 cc icip uyur gecede kalkmaz aglasada emzik icin ağliyo agzina verince uyuyo
kizlar az mi besleniyo yada eksik verdiğim seyler varsa yazarmisinz neler ekleyebilrim menülerine
Birde mama içmemesi yararina mi olur sizce ?
Maşallah bence yemeğini güzel yiyor neden nama veriyorsun ki bu arada emiyor mu emmese bile yeterli bence yedikleri benim ki sizin bir öğünü 1 günde yiyor
Bence doyuyordur canım mideleri yumrukları kadar oluyormuş benim ki yumurta peynir yoğurt yemiyor mama da içmiyor düşün artık lapa olan yiyecekleri sevmiyor taneli olacak kendi yiyecek makarna pilavcı çok zor bakalım ne yapacağız bence senin ki gayet iyi aç olsa içer zaten mamayı yemekkerden sonra verdiğin içindir öğünlerden önce açken versen içer bence ama yemek yemesi ddha iyi değil miCanim iki aylikken meme reddi yapti iyuzden sadece mama ile beslendi simdi tabi ek gida ama corbalari yarim kase çorbası kadar yiyo ve mamayi artik icmemeye basladi ve bende bu yuzden sordum yeterli mi acaba beslenmesi die
simdi sizin bebekler anne sutu aldigu icin doyum yaşıyorlar yedikleri ek gidayi da tatli niyetine :) azda olsa yiyolar ama benim kiz anne sütü de almiyo artik mama da pek istemedigi icin mecbur doymasi lazim ki umarim doyuyordur
Kizlar benim kiz yurumek istemiyor ben yürüteyim diorum ama sevmiyor tek başına biryerlere tutunarak ayaga kalkiyo ama ben yurutmeye kalksam hemen oturmak istiyo birde ayaklarini atamiyo tam cunku parmak uclariyla yuruyo sonra hemen oturuyo önerileriniz varmi benim kız neden boyle yapiyor
Gece emmeyi birakan bebekler varmi bizim gibi acaba ?
Bizde de aynı durum ama 2 saatte bir uyanıyor 5 dk emiyor, yatağına koyarken emzik veriyorum, uykuya geçiyor . yanımda yattığında emziğide reddediyordu sürekli emmek istiyor onun için yatağında yatırdım yanına da bir kaç kere giyindiğin tişörtü koydum. Sende yatağında yatırmayı dene en azından sürekli emmeyi unuttur yoksa heryeri tutuluyor insanınMerhabalaar ...
Gece beslenmesinden bahsetmişsiniz... ben artık isyan derecesindeyim çünkü saat geçmeden uyanıyo emmek istiyo sürekli. Artık yara olma derecesine geldi canım yanıyo o yüzden sabaha kadar yapışık bir şekilde yatamıyoruz. Bu emme problemi yüzünden gece uykularımız haram oldu özellikle son bir haftadır. Nasıl çözeriz bu problemii yardım edin lütfeeeen
Bizde de aynı durum ama 2 saatte bir uyanıyor 5 dk emiyor, yatağına koyarken emzik veriyorum, uykuya geçiyor . yanımda yattığında emziğide reddediyordu sürekli emmek istiyor onun için yatağında yatırdım yanına da bir kaç kere giyindiğin tişörtü koydum. Sende yatağında yatırmayı dene en azından sürekli emmeyi unuttur yoksa heryeri tutuluyor insanın
Canım hic sıkla bacak kasları gelişmekte olduğu için ve tam basmayı bilmediği için hep oturmak isteyecektir. Sadece koltuğu tutturup yavaş yavaş adım atmasına yardımcı olabilirsin. Hiç merak etme 1 aya kadar yürüdüğünü göreceksin.Canim ben yurumesi icin onu yürüteyim mi yoksa hic sıkmayıp nezaman kendihazir olduğunda yürür mu bilemiyorum ne yapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?