2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

Merhaba :)
Gece emmeye kalkıyor kızım ama aralığı ve miktarı değişiyor. Bazen iki kere kalkıyor bazen beş kere. Kimi zaman iki emip uyuyor hemen. Kimi zaman göğsü boşaltıyor.
Menenjit aşısı yaptırdık. 9-13 ay olmak üzere iki doz olanı yaptırdık. Yaşında tek doz olanı da varmış.
Benim kızım kahvaltı yapmıyordu. Birkaç gün önce bebe bisküvisini sütle ıslatıp yedirdik. Bugün de ilk kez yumurta yedi :) onu da bisküviye kattık. 4 aydır hiç yumurta yedirememiştim.

Kucakta pış pışlayarak uyuyor. Biberonla sütünü içiriyor kayınvalidem. Sonra gazını çıkarır gibi pış pışlayarak evi gezdiriyor ninni eşliğinde. Hemen kafasını koyuyor. Ama alışıktı kızım. Meme reddi olduğunda ben de öyle uyutuyordum.

rulem kızım çok zor uyuyormuş canım gezdiriyorlarmış filan öyle kucakta onda bile istemiyormuş yatırdığında zaten feryat figan meme diye ağlıyormuş(meme benim bu arada) kendi kendine yatarak uyumayı öğretmem lazım sanrıım benimle öyle uyuyor zaten de başkasıyla nasıl uyucak çözemedim çünkü beraber yatıyoruz oturuyor yatakta dönüyor geliyor mememi açıyor biraz emiyor bana gülüyor filn derken en son uyuyup kalıyor. emme kısmı olmadan başkasıyla uyur mu bilemiyorum..

Ben nike aldım kampanya vardı yarı fiyatına dusmustu ama satıcı kız yuzunden büyük numara aldim bahçede bir kaç kez giydirdim çocuk yuruyemeyince değiştirmeyin dedim giyilmiş diye almadilar. Bende şimdi adidas bakıyorum.

Kizlar benim kiz yurumek istemiyor ben yürüteyim diorum ama sevmiyor tek başına biryerlere tutunarak ayaga kalkiyo ama ben yurutmeye kalksam hemen oturmak istiyo birde ayaklarini atamiyo tam cunku parmak uclariyla yuruyo sonra hemen oturuyo önerileriniz varmi benim kız neden boyle yapiyor

Gece emmeyi birakan bebekler varmi bizim gibi acaba ?

Yürüteç kullandın mı canım kullanan bebeklerde oluyormuş parmak ucunda yürümek nasıl bıraktı gece emmelerini keşke benimki de bıraksa dr bıraksın artık dedi ama 2-3 saatte bir uyanıyor kabus gibi

Canim yürüteç kullandı ya nasil düzelir bidaha yurutece koymiyim mi

Valla benim yaptigim ekstra bisey olmadi ilk zamanlarda sık sık kalkip mama yapardim gun gectikce 3 lere 2 lere 1lere indi ve artik hic emmio emzikte kullaniyo ona bagladim ondan uyanmiyo dedim ama ben uyandikca mama yapiyorim hepsi cope gidio cunku 30 cc bile icmiyo
Yürüteç kullandın mı canım kullanan bebeklerde oluyormuş parmak ucunda yürümek nasıl bıraktı gece emmelerini keşke benimki de bıraksa dr bıraksın artık dedi ama 2-3 saatte bir uyanıyor kabus gibi

Kizlar bilgisi olan varmi benim kiz artik mamayi icmek istemiyo neden olabilir acaba ben bugunki verdiklerimi yazim eksiklerimi yazarsaniz sevinirim

sabah 10 da kalkti 30 cc mama bir saat sonra 1 haslama yumurta 1 saat sonra peynir pekmez karisim tam tahill muhallebiden kahvalti sonra banyo yapip uyuttum kalkinca yarim kase etsuyua sebze corbasi birkac saat sonra mama yaptım yemedi 1 saat sonra kaşık meyve küpu sonra yarim saat uyudu kalktıktan sonra keçi sütüyle yaptığım pirinç çorbası icti birksc saat sonra mama yaptim yemedi 100 gr yogurt verdim uyuyacagi zaman muhtemelen 30 cc icip uyur gecede kalkmaz aglasada emzik icin ağliyo agzina verince uyuyo

kizlar az mi besleniyo yada eksik verdiğim seyler varsa yazarmisinz neler ekleyebilrim menülerine

Birde mama içmemesi yararina mi olur sizce ?

Canım benim kızda yaklaşık bir ay önce öyle yapiyodu kendi isteyince tutunup kalkiyor adım atmaya çalışıyordu ben yaptırmaya çalışınca oturuyordu sonra parmak ucunda birkac adım atmaya başladı simdi ayaklarını düz basip 7_8 adım düşmeden atabiliyor. Ben biraz erken yürümüşüm kizimda erken yürümeye başladı. Hiç merak etme yakın bir zamanda yürümeye başlar.
Gece beslenmesine gelirsek ben hic ekstra mama vermedim şimdiye kadar sadece emzirdim sabaha karşı uyanıp 2 dk süt içip tekrar uykuya dalıyor. Bu ara dişinden ve gribal enfeksiyondan dolayı birkaç defa uyanıp emmek istiyor. Tamamiyle bırakamadık yani.

Canim ben yurumesi icin onu yürüteyim mi yoksa hic sıkmayıp nezaman kendihazir olduğunda yürür mu bilemiyorum ne yapsam

Benim kız da emzik kullanıyor mama yapana kadar ağlama krizine girer uykusu açılır nasıl yapsam bilemedim emmesi de 5 dk zaten hemen uykuya geçiyor

Yürütece artık koyma tembelleşmesin unutur sanırım parmak uçlarında yürümeyi benim fikrim tabii ben çit yaptım onun içinde oynuyor dolaşıyor ben iş yaparken de mama sandalyesine koyuyorum önüne oyuncak koyuyorum beni izliyor

Maşallah bence yemeğini güzel yiyor neden nama veriyorsun ki bu arada emiyor mu emmese bile yeterli bence yedikleri benim ki sizin bir öğünü 1 günde yiyor

Canim iki aylikken meme reddi yapti iyuzden sadece mama ile beslendi simdi tabi ek gida ama corbalari yarim kase çorbası kadar yiyo ve mamayi artik icmemeye basladi ve bende bu yuzden sordum yeterli mi acaba beslenmesi die

simdi sizin bebekler anne sutu aldigu icin doyum yaşıyorlar yedikleri ek gidayi da tatli niyetine :) azda olsa yiyolar ama benim kiz anne sütü de almiyo artik mama da pek istemedigi icin mecbur doymasi lazim ki umarim doyuyordur
Maşallah bence yemeğini güzel yiyor neden nama veriyorsun ki bu arada emiyor mu emmese bile yeterli bence yedikleri benim ki sizin bir öğünü 1 günde yiyor

Bence doyuyordur canım mideleri yumrukları kadar oluyormuş benim ki yumurta peynir yoğurt yemiyor mama da içmiyor düşün artık lapa olan yiyecekleri sevmiyor taneli olacak kendi yiyecek makarna pilavcı çok zor bakalım ne yapacağız bence senin ki gayet iyi aç olsa içer zaten mamayı yemekkerden sonra verdiğin içindir öğünlerden önce açken versen içer bence ama yemek yemesi ddha iyi değil mi

Canım çok sıkma çocuğu kendi tutunup yürüyorsa yanında dur sadece düşerse tutmak için, benim oğlumda artık yurutece binmek istemiyor, parmak uçlarında yürürdü hep şimdi yavaştan düzeltti.
Gece emmeleri bitmedi oğlumun, bazen 3 4 kere uyanıyor bazen bi kere uyanıyor değişiyor yani, ek gidayida maşallah güzel yiyor seninki, benimki çorba seviyor sadece, yumurta peynir meyve felan yemiyor, makarna pilavda sevmiyor, yoğurdu zorunsayarak yiyor, bi çorba yapıyorum bazen akşama kadar 3 4 posta aynı çorbayı yiyor, şimdi senin yazdıklarını okuyunca çocugum vitaminsiz mi kalıyor acaba diye düşündüm.
Sen çok ilgili bir annesin canım bunu ben hissedebiliyorum, kendini çok fazla üzme yediği yere kadar doyuyordur mutlaka yoksa reddetmezdi, birde önce ek gıda sonra mama vermeyi dene istersen

Merhabalaar ...

Gece beslenmesinden bahsetmişsiniz... ben artık isyan derecesindeyim çünkü saat geçmeden uyanıyo emmek istiyo sürekli. Artık yara olma derecesine geldi canım yanıyo o yüzden sabaha kadar yapışık bir şekilde yatamıyoruz. Bu emme problemi yüzünden gece uykularımız haram oldu özellikle son bir haftadır. Nasıl çözeriz bu problemii yardım edin lütfeeeen

Bizde de aynı durum ama 2 saatte bir uyanıyor 5 dk emiyor, yatağına koyarken emzik veriyorum, uykuya geçiyor . yanımda yattığında emziğide reddediyordu sürekli emmek istiyor onun için yatağında yatırdım yanına da bir kaç kere giyindiğin tişörtü koydum. Sende yatağında yatırmayı dene en azından sürekli emmeyi unuttur yoksa heryeri tutuluyor insanın

Israrla yatağına yatırıyorum ama en fazla yarım saat sürüyor .şimdi bile saat 2 den beri ayaktayız salona geldik tv karşısında ayağımda salladım uyudu yatağına yatırdım .ışığı ve tv yi kapatmaya geldim tekrAr uyandı. Sonuç olarak yine salondayız
Emzikte ilk altı ay kullandık çok güzel biberonda alıyodu o zaman ama bi anda bıraktı ikisinide kabul etmiyo .

Ay kizlar biz 3 gundur cok kotuyuz iki gun ateslendik atesi 40 a kadar cikti ates dusurucu ilik banyo fitil fln fayda etmedi doktora gittik kan degerleri dusuk cikti gribal enfeksiyon dedi bi suru ilac verdi bir de dokuntu olursa bilki 6. Hastaliktir dedi bir daha ates olmaz korkmayin tedvisi yok gecer dedi gercekten de kizimin vucudunda kirmizi kabarikliklar oldu oyle olunca ilaci kestim zaten iki kere vermistim. Atesin sebebi belli oldu ama gece uykusuna dlarken sanki bir yeri agriyormus gibi tam 2 saat agladi kizim dun. Mahvoldum icim parcalandi. Sanki sinir krizi geciriyor ne yapcagimizi sasirdik insallah bugun olmaz
Sizinde basiniza gelirse aklinizda olsun eger once ates olursa hemen ilaca sarilmayin 6.hastaliksa bir ise yaramiyormus tedavisi yokmus cunku

Canim ben yurumesi icin onu yürüteyim mi yoksa hic sıkmayıp nezaman kendihazir olduğunda yürür mu bilemiyorum ne yapsam
Canım hic sıkla bacak kasları gelişmekte olduğu için ve tam basmayı bilmediği için hep oturmak isteyecektir. Sadece koltuğu tutturup yavaş yavaş adım atmasına yardımcı olabilirsin. Hiç merak etme 1 aya kadar yürüdüğünü göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…