• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kizlar bilgisi olan varmi benim kiz artik mamayi icmek istemiyo neden olabilir acaba ben bugunki verdiklerimi yazim eksiklerimi yazarsaniz sevinirim

sabah 10 da kalkti 30 cc mama bir saat sonra 1 haslama yumurta 1 saat sonra peynir pekmez karisim tam tahill muhallebiden kahvalti sonra banyo yapip uyuttum kalkinca yarim kase etsuyua sebze corbasi birkac saat sonra mama yaptım yemedi 1 saat sonra kaşık meyve küpu sonra yarim saat uyudu kalktıktan sonra keçi sütüyle yaptığım pirinç çorbası icti birksc saat sonra mama yaptim yemedi 100 gr yogurt verdim uyuyacagi zaman muhtemelen 30 cc icip uyur gecede kalkmaz aglasada emzik icin ağliyo agzina verince uyuyo

kizlar az mi besleniyo yada eksik verdiğim seyler varsa yazarmisinz neler ekleyebilrim menülerine

Birde mama içmemesi yararina mi olur sizce ?
Canım Sen bayağı sey yediriyorsun. Gayet iyi bence Ben bunların 3te 1ini yedirebiliyorum. Hele bu ara dis çıkardığı için yemek yemiyor desem yalan olmaz. Hiçbir şekilde karışım yemiyor. Yumurta fındık kadar tavada sarisini iyice bisirip önüne minik minik verirsem ancak öyle kahvaltıda sadece kaşar peyniri yiyor ceviz beyaz peynir zeytinyağı filan karistiriyorum değişik şeyler yapıyorum tadida çok güzel oluyor ama yemiyor. Tavuk çorbasına yoğurt çorbasına ağzını surmuyor sadece mercimek yiyor. Günlük yaptığım yoğurttan biraz yiyor. Meyve olarak muz yiyor elma armut kemiriyor portakal suyu sıkıyorum onu içiyor. Sebze yemeklerini genelde yiyor. Ben yeşil sebzelerden ıspanak pazı pırasa soğan patates maydanoz havuç gibi sebzeleri küçük küçük doğrayıp rendeliyorum içine biraz mısır unu ilave edip harmanlayıp zeytinyağı ile sebzeler sert kalmayacak şekilde pisiriyorum onu çok seviyor hem bagirsaklarina iyi geliyor hemde bütün sebzelerin vitaminini almis oluyor tavsiye ederim. İstediğiniz sebzeyi kivircik karnıbahar brokoli kereviz gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz damak zevkinize kalmis.Tabi bunların yaninda sürekli emziriyorum.

Son düzenleme:
Kizlar cok sagolun rahatlattiniz beni annelik cok baska bisey sürekli kendimi sorgular oldum

Birşey daha sormak istiyorum kizlar malum miniklerimizin 1 yasina girmesine az zaman kaldi 1 yasindan sonra süt verilebilir gerci ben keçi sütünü mamalarina azda olsa katiyodum ama 1 yasindan sonra mama vermeyip keçi sütü mu icirsem mama istedigi zamanlar? artik mamayi sevmiyo sıkıldı surekli icmekten sanirsam yada ek gidayi tam yediyi icin bilemiyorum artik

Kizlar cok sagolun rahatlattiniz beni annelik cok baska bisey sürekli kendimi sorgular oldum

Birşey daha sormak istiyorum kizlar malum miniklerimizin 1 yasina girmesine az zaman kaldi 1 yasindan sonra süt verilebilir gerci ben keçi sütünü mamalarina azda olsa katiyodum ama 1 yasindan sonra mama vermeyip keçi sütü mu icirsem mama istedigi zamanlar? artik mamayi sevmiyo sıkıldı surekli icmekten sanirsam yada ek gidayi tam yediyi icin bilemiyorum artik
Aynen bnm kizda iyi yerse mama icmeden uyuyor yemegi az yerse mama icip uyuyor ama en fazla gunde 3 def 150 cc mama. Bazen tum gun icmiyor. Gece yatarken mama yapiyrm bence mamayi birakiyirlar yavastan. 1yastan sonra tabiki sut verebikirsin . Tadi degisik gelir basta belki mamayla karistirir sonrada sade sut vririm diyorum

Kızlar uyandığında hep ağlıyor hiç gülerek uyanmıyor birde bu aralar herşeyi ağlayarak istiyor ağlak bir kız oldu başıma Ağladığı zaman istediği şeyi vermiyorum krize giriyor var mı sizde de aynı durum

Aglama bizde de var canim şoyleki elinden birseyi alsam ağliyo istedigi birseyi eline vermezsem onunla oynamazsam tek basina durmaktan aglamaya basliyo ama cok aşırı kriz denilecek kadar
Kızlar uyandığında hep ağlıyor hiç gülerek uyanmıyor birde bu aralar herşeyi ağlayarak istiyor ağlak bir kız oldu başıma Ağladığı zaman istediği şeyi vermiyorum krize giriyor var mı sizde de aynı durum
degil

Ben hic mama verme ihtiyacı duymadım çok şükür doktorumda tavsiye etmedi acikcasi sütümu arttırmak için yapmadigim şey kalmamıştı ilk aylarda. Bence de artik normal sute geçip mamayı bırakabilirsin. Ek besinle karınlarını doyurabiliyorlar artik sonucta.

Ağlama sorunu bizde de mevcut malesef herşeyi ağlayarak isteme ağlayarak yaptırma. Benim kız müziği çok seviyor öyle bisey olduğunda müzik açıp dikkatini başka yöne çekiyorum krize girmeden ağlamayı bitiriyoruz.
Tabi şimdilik...

Merhabalaar ...

Gece beslenmesinden bahsetmişsiniz... ben artık isyan derecesindeyim çünkü saat geçmeden uyanıyo emmek istiyo sürekli. Artık yara olma derecesine geldi canım yanıyo o yüzden sabaha kadar yapışık bir şekilde yatamıyoruz. Bu emme problemi yüzünden gece uykularımız haram oldu özellikle son bir haftadır. Nasıl çözeriz bu problemii yardım edin lütfeeeen :işsiz:
Canım muhtemelen sıkıntısı var ve büyük olasılıkla diş çıkartıyor, benim oğlumun 8 dişi kolay çıktı büyük sıkıntı olmadı ama azı diş felaket zorluyor 2 aydır çıkaramadı çocuk, bazı geceler bizimde öyle oluyor geçen haftaya kadar hiç uyuyamıyordum biraz rahatladı çok şükür, yatmadan yarım saat kadar önce ağrı kesici ver canım çocuğu da rahatlatır biraz

Canım eltimin kızı 22 aylık şuan ve bi süre önce mamayi bıraktı süt içiyor süt içine 1 tane bebe bisküvisi atıyor ok seviyor o şekilde

Sıkıntısı var canım yoksa öyle yaparmı oda uykusunu alamıyor belki başı ağrıyor, dili yokki anlatsın

Bi kaç gündür çok yoruluyorum, bizim oğlan yürümeye heveslendi ellerimi tutup gezdir beni diyor, ellerinden tutup iki büklüm, ayağına basmamaya çalışarak yürüyorum peşinde, inşallah çok uzatmaz bir an önce kendi başına yürür yoksa kambur ve çarpık olacam

Canım muhtemelen sıkıntısı var ve büyük olasılıkla diş çıkartıyor, benim oğlumun 8 dişi kolay çıktı büyük sıkıntı olmadı ama azı diş felaket zorluyor 2 aydır çıkaramadı çocuk, bazı geceler bizimde öyle oluyor geçen haftaya kadar hiç uyuyamıyordum biraz rahatladı çok şükür, yatmadan yarım saat kadar önce ağrı kesici ver canım çocuğu da rahatlatır biraz

Canım eltimin kızı 22 aylık şuan ve bi süre önce mamayi bıraktı süt içiyor süt içine 1 tane bebe bisküvisi atıyor ok seviyor o şekilde

Sıkıntısı var canım yoksa öyle yaparmı oda uykusunu alamıyor belki başı ağrıyor, dili yokki anlatsın

İnşallah diştrn dolayı böyledir en azından nedenini bilmiş oluruz . Kaç gündür birde inanılmaz bana bağlandk babasına bile gitmek istemiyor sürekli benim kucağıma gelmek istiyor. Normalde hiç kucak isteyen bir bebek değildi. Bugün annemdeydik kalabalıktı biraz halalarım teyzelerim herkes vardı kAlabalığıda yadırgamayan çocuk iyice hırçınlaştı . Annemide benden ayırt etmez normalde ona bile gitmek istemedi. Ağtı kesicide çok sıkışmadıkça kullanamıyorum canım ben. Hemanjiomu var kızımın gözüne yakın onun için tansiyon hapı ile tedavi oluyor o yüzden çok zor durumda kalmadıkça ilaç kullanmıyorum kullanacaksamda kendi ilacına ara veriyorum

Diş sıkıntısı var sanırım üst dişleri çıkmadı daha ama ağlama olayını eşim ve ailesi yaptı elindekini alıp ağlatıyorlar verince susuyordu gülüyorlardı söyledim öyle yapmayın ağlamayı huy edinecek diye ama dinleyen kim müdahale edincede tek çocuk sizde var deniyor sıkıntısını ben çekiyorum

İnşallah diştrn dolayı böyledir en azından nedenini bilmiş oluruz . Kaç gündür birde inanılmaz bana bağlandk babasına bile gitmek istemiyor sürekli benim kucağıma gelmek istiyor. Normalde hiç kucak isteyen bir bebek değildi. Bugün annemdeydik kalabalıktı biraz halalarım teyzelerim herkes vardı kAlabalığıda yadırgamayan çocuk iyice hırçınlaştı . Annemide benden ayırt etmez normalde ona bile gitmek istemedi. Ağtı kesicide çok sıkışmadıkça kullanamıyorum canım ben. Hemanjiomu var kızımın gözüne yakın onun için tansiyon hapı ile tedavi oluyor o yüzden çok zor durumda kalmadıkça ilaç kullanmıyorum kullanacaksamda kendi ilacına ara veriyorum
Geçmiş olsun kuzuya bizimki de kalabalık ortama girince huysuzluğu artıyor bana yapışıyor kv zorla kucağımdan alıyor alışmasın öyle diye, ağlıyor kıyamıyorum birşeyde söylenmiyor çok zor ya büyüklere de laf anlat çocuk olunca ayrı sıkıntılar başlıyor neyse akşam akşam dedikodu yaptım

Geçmiş olsun kuzuya bizimki de kalabalık ortama girince huysuzluğu artıyor bana yapışıyor kv zorla kucağımdan alıyor alışmasın öyle diye, ağlıyor kıyamıyorum birşeyde söylenmiyor çok zor ya büyüklere de laf anlat çocuk olunca ayrı sıkıntılar başlıyor neyse akşam akşam dedikodu yaptım

Evet canım çocuktan sonra bambaşka problemler çıkıyor . Ben bebekten önce çalışıyodum çok muhattap olmazdım kv lerle . Başlarda istemediğim şeyler yapıp söyleyince sesimi çıkarmazdım ama artık pek sabrım kalmadı. Şimdide arkamdan söylenmeye başlamış eskiden bize daha ilgiliydi daha güleryüzlüydü diye . Kendi kendilerine soğuttular yapmacık olamıyorum napalımm :lülülü:

Benim kv de aynı yapıyordu alip gelenin kucağına vermeye çalışıyordu. Geçenler de kp eniştesi geldi kızım bakmasına bile ağlıyordu kv ayri iken çocuklar kendilerini güvende hissetmedikleri durumlarda böyle yaparlar gitmek istemiyorsa zorlama dedim ertesi gün yine aynı yine konuştum ertesi gün yine yine yine aynı kucağına vermeye çalışıyo surekli vs. bende dayanamayıp misafirin yanında anne zorlama artik demiş bulundum.Ben öyle sert çıkınca dahada yapmadi ama yinede misafir gelince gözümün içine bakiyo en ufak boşlukta aynı seyi yapmak için. Bide misafir kırılacak diye bisey demiyo elinden yüzünden öptürüyo birkaç gün önce komşu geldi kızım çok seviyor kadıni tutup çocuğun dudağından öpmüş orda bile tepki vermiyo niye kısılırmis. Ayyy düşününce bile sinirleniyorum en son cildiricam :rolleyes: o olacak. Nedir bu kv lerden çektiğimiz. Eylülde işe başlıcam nasıl emanet edip gidicem bilmiyorum.

Sizin kv nasıl tepki veriyor bilmiyorum ben bir şey söylediğimde surat asıyor Her söylediğimin altından bir şey bulmaya çalışıyor onun için ben de konuşmamayı tercih ediyorum gittiğimizde hiçbir yorum yapmayıp sohbet etmeden dönüyoruz ancak böyle çözüm bulabildim

Evet canım çocuktan sonra bambaşka problemler çıkıyor . Ben bebekten önce çalışıyodum çok muhattap olmazdım kv lerle . Başlarda istemediğim şeyler yapıp söyleyince sesimi çıkarmazdım ama artık pek sabrım kalmadı. Şimdide arkamdan söylenmeye başlamış eskiden bize daha ilgiliydi daha güleryüzlüydü diye . Kendi kendilerine soğuttular yapmacık olamıyorum napalımm :lülülü:
Dönüp bir baksınlar acaba neden böyle olunuyor diye kendileri hiç üstlerine alınmıyorlar doğum gününde ne yapacağım kara kara düşünüyorum bizimkilerle aynı ortamda olmaları mümkün değil

Benim kv de aynı yapıyordu alip gelenin kucağına vermeye çalışıyordu. Geçenler de kp eniştesi geldi kızım bakmasına bile ağlıyordu kv ayri iken çocuklar kendilerini güvende hissetmedikleri durumlarda böyle yaparlar gitmek istemiyorsa zorlama dedim ertesi gün yine aynı yine konuştum ertesi gün yine yine yine aynı kucağına vermeye çalışıyo surekli vs. bende dayanamayıp misafirin yanında anne zorlama artik demiş bulundum.Ben öyle sert çıkınca dahada yapmadi ama yinede misafir gelince gözümün içine bakiyo en ufak boşlukta aynı seyi yapmak için. Bide misafir kırılacak diye bisey demiyo elinden yüzünden öptürüyo birkaç gün önce komşu geldi kızım çok seviyor kadıni tutup çocuğun dudağından öpmüş orda bile tepki vermiyo niye kısılırmis. Ayyy düşününce bile sinirleniyorum en son cildiricam :rolleyes: o olacak. Nedir bu kv lerden çektiğimiz. Eylülde işe başlıcam nasıl emanet edip gidicem bilmiyorum.
Yuh ya biz bile kıyıp öpemiyoruz insanlarda ki yüzsüzlüğe bakın kendi gelini kızı yok mu bunların torunlarına yaptırırlar mı acaba

Bende en son 2 ay önce istemsiz bir şekilde bağırdım günlerce ben hayır dediğim halde eşim yokken aynı şeyi söyleyip duruyordu. En son eminimki oğluda tepkimi duysun diye hiiç konuşulmamış gibi yine aynı şeyi söyledi çocuğun kafasını kazıtcaklarmış(kimin çocuğu bunu daha anlayamıyolar kafalarına göre plan yapıyolar kendi çocukları gibi) . Eşimde yanımda olduğu için belkide ona güvenerek sesimi yükselttim artık bilerek yapıyosun herlde günlerdir aynı şeyi hayır dediğim halde konuşuyosun dedim giydi montunu ben gidiyorum daha da gelmem böyle çocuğu sevmeye dedi . İçimden isabet oldu dedim ama 2 hafta sürmedi . Hergün geliyoda çocuğu görmeyeee evimde huzurla oturamıyorum :KK12:

Dönüp bir baksınlar acaba neden böyle olunuyor diye kendileri hiç üstlerine alınmıyorlar doğum gününde ne yapacağım kara kara düşünüyorum bizimkilerle aynı ortamda olmaları mümkün değil

Aynı şeyi bende düşünüyorum . Normal de bizimkilerle bir problem yoktu ama ne olduysa ben doğum yaptığım zaman oldu kaynana sağolsun elini hiçbirşeye sürmedi . Kırkım çıkana kadar hergün annem geldi gitti yemek yaptı bebişi yıkadı geleni gideni ağırladı. Ama kv hergün geldi 1 saat çocuğu gördü çayını önüne bekledi bide o yetmezmiş gibi komşusunu akrabasını topladı onlarla misafir gibi geldi gitti sürekli . Onalarada hizmet eden benim annemdi .

Birde kolum kırılmıştı benim kızım 3 aylıkken 1 buçuk ay kolum alçıda kaldı anneme taşındım mecburen . Gel ben bakarım çocuğa evinde kal dedi nadıl güvenip geldiysem ilk sabah yalnız bıraktı beni vde kızımla öğlen geldi . Bide gelip akşama ne yemek yapıcaksın diye sordu . Akşamına gittim geri anneme . Bunlardan sonra bizimkilerde hiç bi araya gelmek istemiyolar

Sizin kv nasıl tepki veriyor bilmiyorum ben bir şey söylediğimde surat asıyor Her söylediğimin altından bir şey bulmaya çalışıyor onun için ben de konuşmamayı tercih ediyorum gittiğimizde hiçbir yorum yapmayıp sohbet etmeden dönüyoruz ancak böyle çözüm bulabildim
Benimkide surat asiyo canım eşim anneci olduğu için ben yatınca dedikodumu yapıyorlar. Ben obsesif titizlik hastasiyim her olayda bunu öne sürüyorlar. Emzirmem bitince tedavi goorucem bakalım o zaman neyi öne surecekler.

Back