- 6 Mart 2015
- 922
- 1.745
- 63
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
- #63.901
Merhaba arkadaşlar bir süredir foruma giremedim. Tüm hasta bebişlere ve annelere geçmiş olsun öncelikle... aklıma takılan hususlarda sizlerden görüş isteyeceğim;
1- gece beslenmeleriniz devam ediyor mu? Ne sıklıkta ve ne miktarda besliyorsunuz?
2- menenjit aşısı yaptırdınız mı? Yaptırmayı düşünüyor musunuz?
3- bebeğim kahvaltıda karışım yemedi. Ayrı ayrı verince de yumurta sevmiyor. Değişik kahvaltı tarifleriniz varsa paylaşır mısınız?
Merhaba :)
Gece emmeye kalkıyor kızım ama aralığı ve miktarı değişiyor. Bazen iki kere kalkıyor bazen beş kere. Kimi zaman iki emip uyuyor hemen. Kimi zaman göğsü boşaltıyor.
Menenjit aşısı yaptırdık. 9-13 ay olmak üzere iki doz olanı yaptırdık. Yaşında tek doz olanı da varmış.
Benim kızım kahvaltı yapmıyordu. Birkaç gün önce bebe bisküvisini sütle ıslatıp yedirdik. Bugün de ilk kez yumurta yedi :) onu da bisküviye kattık. 4 aydır hiç yumurta yedirememiştim.
Merhaba @shrylz biz gece emmeye devam ediyoruz 1 saat ile 3 saat arası nezmn uyanırsa artık şansıma. Menenjit yaptırmadık söyleyen olmadı bize en son kızamık yaptırdık. Biz yumurtayı akşam üzeri içine taze soğan ıspanak doğrayıp yumurta sarısını çırpıp omlet yapıyoruz öyle yiyor yerse.
Benim de bir sorum olacak çalışan anneler bebekleriniz siz yokken nasıl uyutuluyor özellikle emzik sevmiyorsa?
Kucakta pış pışlayarak uyuyor. Biberonla sütünü içiriyor kayınvalidem. Sonra gazını çıkarır gibi pış pışlayarak evi gezdiriyor ninni eşliğinde. Hemen kafasını koyuyor. Ama alışıktı kızım. Meme reddi olduğunda ben de öyle uyutuyordum.