• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kizlar bebeginiz tv izliyomu evet biliyorum zararli ama kizimla yalnz evdeyim bir saat kapali kalsa mutlaka diher saat aciliyo ve kizim cok izlio evde yapacak pek biseyde olmayinca mecbir isler bitince tv izliyom siz hic izletmiyonuz mu lutfen bütün annelr yorum yazsin
Ben minderlerle kapatiorum o goremeyecek şekilde acik oluo. Ama tabi yemek yerken biz falan bakakalio. Evde k valide kbaba var. Onlara ayrı odada tv var. İzlemek isteyen oraya gitsin diom bebeme baktirmiom. Gulup tepki verio yazık algılarını yipratmasin istiom

Kızlar oglum ve kv aynı anda grip oldu, tavuk suyu kaynattim, kv için sarmısak sirke limon ve baharat ekledimde oğluma olmaz dimi bunlar yani azcık sirke veya limon koysam yavrum iyilesse olurmu
Yazdigim gibi 6 ay doldu de tarhana verdi sogan sarimsak kavurmadan haslama sekliunde herseyine koyabikirsin dedi.
Sende bi tarhana yap oglusuna sarimsak sogan koy icine azcik da zyagi dok. Mis gibi icsin tam hasta çorbası

Mısır, domates, patates, pirinç, soya, buğday, kabak, bal kabağı, ayçiçeği, yer fıstığı, bazı balık türleri gdoludur. Bunların dışında çalışmaların devam ettiği ürünler: muz, ahududu, çilek, kiraz, ananas, biber, kavun, karpuz, kanola.
kızlar ek gıdaya geçerken araştırıyorum. daha tazecik bebeğime anne sütünden sonra vermek istediğim ürünlere dikkat edicem inş. ilerde illaki yiyecek ama şimdilerde vermeyi düşüşnmüyorum. sizlerle de bu yiyevekleri paylaşmak istedim
Bende organik sertifikali urun twrcih ediyorm bu yuzden ama heryerde bulunmuyor malesef. Hele yumurta mutlaka organik olmali.ne hikayeler okudum

Kizlar bebeginiz tv izliyomu evet biliyorum zararli ama kizimla yalnz evdeyim bir saat kapali kalsa mutlaka diher saat aciliyo ve kizim cok izlio evde yapacak pek biseyde olmayinca mecbir isler bitince tv izliyom siz hic izletmiyonuz mu lutfen bütün annelr yorum yazsin

Canim bizim evde de tv devamli acik ama Allah tan oğlumun pek ilgisi yok, hareketli bi müzik olursa göz ucuyla bakıp geri oyununa dönüyor

Sagolun arkadaşlar cvp verdiğiniz icin benim kizim cok izliyo kafasini cevirdigimde bile acaip bi sekilde donup tv ye bakma cabasina geciyo bende minderle kapatmayi deneyecem bakalim oluyo mu tek oldugum ocon ister istemez tv acik oluyo

Sagol cnm ben bilmiyodum bebek tarhanasinin oldugunu bulup alim bende

Bir kasik pirinc bir kasik mercimek iki dilim patats iki dilim kabak suda pisiriyom sonra biraz zytyagi ekliyom guzel oluyo kizlar benim gibi tecrubesiz anneler varsa
BiZ evde yaptik annem yapti extra tuz yaparken az atildi . Simdi pisirdim tuzsuz tadi
Aci da yok. Baharat olarak nane ve kimyon verdi dr. Azcik zeytinyagi kattim. Bakalim sevecek mi . Bebek tarhanasi bazi marketlerde ve ebebek joker gibi bebe magazalarinda gördüm evde yapmadiysaniz

Ben minderlerle kapatiorum o goremeyecek şekilde acik oluo. Ama tabi yemek yerken biz falan bakakalio. Evde k valide kbaba var. Onlara ayrı odada tv var. İzlemek isteyen oraya gitsin diom bebeme baktirmiom. Gulup tepki verio yazık algılarını yipratmasin istiom

LargeGemini LargeGemini canm ben kesinlikle izletmiyorum ama kv izliyor ben işteyken o arada kızım da izliyor sanrm :KK43: ben gelince de çocuk tv ye bakıyor dediğimde kv tiye almıyor ben kapatmazsam kapatayım demiyor çünkü :sopa:

Canim bizim evde de tv devamli acik ama Allah tan oğlumun pek ilgisi yok, hareketli bi müzik olursa göz ucuyla bakıp geri oyununa dönüyor

Kızlar bebegime ne versem aynen kaka da görüyorum . Bu kötü bisi mi
Mesela dun yarmali yoğurt çorbası verdim. Hepsini gördüm. . Bagirsaklarina zarar verir mi. Pure vermem mi gerekio. Blender dan mi gecirmeliyim

Kızlar ek gıda konusunda epey hızlı gidiliyor gibi. Ben mi geri kaldım yoksa:deli:
Okuyup araştırdıklarıma göre şuan sadece tadımlar yapılmalı.
Çorbalara kahvaltılara doyumluk öğünlere 7-8. aylarda başlanıyor.
Ben doktorun tavsiyesine de uymadım bu konuda :duduk::KK47:
Biz kızımla havuç tadımını yaptık ve beğendi. Patatesi bugün 2. kez denedim sevmedi. Yarın evde olursam bal kabağı tadımına başlayacağız. Sonra avakado, yoğurt, lor peyniri, vb devam edeceğiz. Ama hepsi tadımlık.

Kızlar ek gıda konusunda epey hızlı gidiliyor gibi. Ben mi geri kaldım yoksa:deli:
Biz kızımla havuç tadımını yaptık ve beğendi. Patatesi bugün 2. kez denedim sevmedi. Yarın evde olursam bal kabağı tadımına başlayacağız. Sonra avakado, yoğurt, lor peyniri, vb devam edeceğiz. Ama hepsi tadımlık.
Biz de aynı canım tadımlık zaten kızımın iştahı okadar..birkaç gündür balkabağı patates ve yer elması ezip veriyorum zeytin yağı ile(hepsini tek tek tatmıştık) yarın labne denemeyi düşünüyorum çünkü kızıma hem inek yoğurdu hem keçi yoğurdu kaşıntı yaptı peynir yapmaz inşallah.. ben de bi hızlandıramadım açıkçası

bu arada ferber da bebeği bırakın öylece aglasın yok.
ilk gecede ilk defada 3 dk sonra, 2. si 5 dk sonra vs vs olacak şekilde gittikçe uzayan periyodlarda cocugun yanına gidip 1 dk yı geçmeyecek sürelerde teskin ediyorsunuz.
kendisini yalnız ve terkedilmiş hissetmesine müsade etmiyorsunuz.
ilk 4 gece her ziyaretimin arkasından daha çok bagırdı. göz yaşları akıttı ama 4 günün sonunda artık sızlanıyor sadece. o da uykuya geçemediği için.
öpüyorum iyi geceler yavrum diyorum saçlarını okşayıp tavşanını koynuna koyup emzigini agzına veriyorum, loş ışıkta alıştığı uyku muziğini açıp odadan çıkıyorum.
maksimum 20 dk da uyuyor. ilk 10 dk sında da tavşanla oynayarak.
en son emzik düşünce ağzından mızıklıyor. artık o sesi tanıyorum :)
anne gel emziğim düştü bi kere daha okşa saçlarımı uyuyayım diyor bana.. :)
sonra minik totosunu devirip uyuyor.. :))

ay helal olsun vallahi sherricim. ben yapamadim o isi. aglattim bir saat, kendim de icerde agladim. iceriye gittim once 3 sonra 5 sonra 8 sonra da 15er dk da bir. her seferinde iyi geceler dedim dedigin gibi. ustunu orttum emzigini verdim. ama bana misin demedi. hep agladi surekli agladi. boncuk boncuk yaslar dokulmus gozlerinden.
evet sonu yok ama baska turlusu de mi yok bunun ya?? acikcasi buna 4 gun dayanabilecegimi sanmiyorum. keske dayanabilsem de cocugum geceleri iskence cekmese.

four dahlia four dahlia mış arkadaş ben de merak ettim ve buldum..

şimdi soruyorum 4 meleğin annesi biz 1er taneyle baş edemezken sen nasılsın ne durumdasın :))
Merhaba canim...rabbim.herkesin yar ve yardımcısi olsun. Ben kv ile bakiyorum o cok yardimci oluyor Allah razi olsun.
Yaramaz cocuklar degiller şükür 2-3 saate bi gündüz uykumuz ve gece 3 saate mama yemek kaydiyla 7 de başlayan gece uykumuz var şükür
Bizim evde tv yasak gun icinde acilmaz hemen seyre başlıyorlar çünkü. Aksam uyduklarinda dizilere bakiyoruz:)
Ek gida da ufaktan veriyorum özellikle kahvaltilik ve meyve corba da ara sira daha tam yemiyorlar çünkü doymuyorlar illa mama:))

Biz de aynı canım tadımlık zaten kızımın iştahı okadar..birkaç gündür balkabağı patates ve yer elması ezip veriyorum zeytin yağı ile(hepsini tek tek tatmıştık) yarın labne denemeyi düşünüyorum çünkü kızıma hem inek yoğurdu hem keçi yoğurdu kaşıntı yaptı peynir yapmaz inşallah.. ben de bi hızlandıramadım açıkçası

benim sutum yetmiyo, devin mamayi da kabul etmedi. tukuruyor.
ben uc hafta once basladim tadimliklara ama simdi masallah devin kucuk bir ayi gibi yiyor. su ana kadar kasik mamasi, yogurt, muz, elma, armut, avokado, tatli patates, mor erik puresi verdim.
simdi gunde uc ogun yiyor. sabah tadimliklarimiz oluyor. uc gun ayni sey. 3, 7 ve 15 kasik seklinde. oglen daha once yedigi bir meyveyi yiyor. ozellikle muzu kendi basina yemegi cok seviyor. 3te 1 muz, ceyrek avokado, ceyrek elma, yarim armut herhangi birini yiyor. aksamlari muhakkak bir corba kasesi kasik mamasi yiyor. bunun yaninda gunde 10-12 kez arasi emziriyorum.
tam 5.5 aylikken yogurt alerji yapti devine. egzema gibi yaralar cikti vucudunda. onu hemen kestik ve doktora goturduk. o zaman tam 5.5 aylikti ve 7.0 kg cikti. ertesi hafta, tam 7 gun sonra tekrar kontrole goturduk. ve bilin bakalim bu kadar yemege devin in yeni kilosu kacti? 7.010kg. 10 gram almis haftada! hadi memem bos, sutu cekmiyo diyeyim. ya da cis yapiyor gidiyo olsun. abi bu cocuk bu kadar meyveyi napiyo? midesinde kara delik var galiba... hawking duysa incelemeye alir o derece!

tadimlik diye basladik, baya baya yemek yer oldu. ama o bile yetmiyor. devam sutu gidip alacagim bugun. belki tadini sever de icer. cunku mamayi da icmiyor.

ay bu cocuk niye kilo tutmuyo yaaaaaaaaaa

Merhaba canim...rabbim.herkesin yar ve yardımcısi olsun. Ben kv ile bakiyorum o cok yardimci oluyor Allah razi olsun.
Yaramaz cocuklar degiller şükür 2-3 saate bi gündüz uykumuz ve gece 3 saate mama yemek kaydiyla 7 de başlayan gece uykumuz var şükür
Bizim evde tv yasak gun icinde acilmaz hemen seyre başlıyorlar çünkü. Aksam uyduklarinda dizilere bakiyoruz:)
Ek gida da ufaktan veriyorum özellikle kahvaltilik ve meyve corba da ara sira daha tam yemiyorlar çünkü doymuyorlar illa mama:))
aman yarabbi. ben birinin pesinden kosamiyorum. sen 4 taneyle! allah kolaylik versin bacim. sen cennetlik kadinsin vallahi.
tuylerim diken diken oldu bi an. hem bu kadar guzeller (masallah masallah masallah masallah, her birine ayri bi kere), hem de ne kadar zordur. sen ne zaman uyuyorsun da, yemek yiyorsun da, dusunu aliyorsun! aklim yetmedi, devrelerim zarar gordu :)))))

sabrin bol olsun hayatim. hepsinin teker teker, okullu, universiteli, diplomali, gelin/damat, anne/baba olduklarini gormek nasip olsun insallah.

aman yarabbi. ben birinin pesinden kosamiyorum. sen 4 taneyle! allah kolaylik versin bacim. sen cennetlik kadinsin vallahi.
tuylerim diken diken oldu bi an. hem bu kadar guzeller (masallah masallah masallah masallah, her birine ayri bi kere), hem de ne kadar zordur. sen ne zaman uyuyorsun da, yemek yiyorsun da, dusunu aliyorsun! aklim yetmedi, devrelerim zarar gordu :)))))

sabrin bol olsun hayatim. hepsinin teker teker, okullu, universiteli, diplomali, gelin/damat, anne/baba olduklarini gormek nasip olsun insallah.
Allah razi olsun canim.ne güzel dualar etmişsin öyle amin diyorum inşallah sende evladinin güzel gunlerini görürsün hayirli evlat olur inşallah..
Şimdi ikisi emekliyor onun pesinden koşuyoruz diger ikisi onlar emekliyor kendileri gidemiyor die arkasından agliyor :) hole oturup gidenleri gizetip oturanlara şebeklik yapiyorum ne edim:)) bazen kalkip göbek atiyorum bana bakıyorlar die ankara havasi falan söylüyorum işte tam da benim devrelerin yandigi an o an :))öğle yemegi yiyemiyoruz zati bazen hepsi birden uyursa yiyoruz akşama kadar yedir uyut alt degistir vs geçiyor zaman işte bazen kv birakip evi süpürüp.siliyorum ann4m calisiyor ama aksam yemekleri annemde 6 da gelirler 7 ye kadar miniklerle oynalarlar yedirir uyutur sonra yemegimizi yeriz duş vs akşam öyle işte
Ama şöyle bişey var şikayetçi degilim şükür çünkü gercekten rabbim yardim ediyor.
Kv bu cuma köyüne gidecek 1 hafta ben tek bakacam sen beni o zaman gör oturur aglarim heralde onlarla :)))

Allah razi olsun canim.ne güzel dualar etmişsin öyle amin diyorum inşallah sende evladinin güzel gunlerini görürsün hayirli evlat olur inşallah..
Şimdi ikisi emekliyor onun pesinden koşuyoruz diger ikisi onlar emekliyor kendileri gidemiyor die arkasından agliyor :) hole oturup gidenleri gizetip oturanlara şebeklik yapiyorum ne edim:)) bazen kalkip göbek atiyorum bana bakıyorlar die ankara havasi falan söylüyorum işte tam da benim devrelerin yandigi an o an :))öğle yemegi yiyemiyoruz zati bazen hepsi birden uyursa yiyoruz akşama kadar yedir uyut alt degistir vs geçiyor zaman işte bazen kv birakip evi süpürüp.siliyorum ann4m calisiyor ama aksam yemekleri annemde 6 da gelirler 7 ye kadar miniklerle oynalarlar yedirir uyutur sonra yemegimizi yeriz duş vs akşam öyle işte
Ama şöyle bişey var şikayetçi degilim şükür çünkü gercekten rabbim yardim ediyor.
Kv bu cuma köyüne gidecek 1 hafta ben tek bakacam sen beni o zaman gör oturur aglarim heralde onlarla :)))

oyyy, oyyy bir hafta tek basina haa? konu komsu kim varsa cagir kiz. ay turkiye de olsam ben cikar gelirdim. 4 une 1 de benimkini ekler 5 tanesine bakardik artik ikimiz. masallah vallahi. yicegini icecegini simdiden ayarlayip dolaba koy bari. boyle kendin de yorgun duseceksin. anam ben bi bebek dogurdum hastaliktan hastalik sectim.. sen dordune birden bakiyon. kirmizi pelerin lazim sana.
elimden pek bisi gelmedi, kocaman sevgi gonderiyorum :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

oyyy, oyyy bir hafta tek basina haa? konu komsu kim varsa cagir kiz. ay turkiye de olsam ben cikar gelirdim. 4 une 1 de benimkini ekler 5 tanesine bakardik artik ikimiz. masallah vallahi. yicegini icecegini simdiden ayarlayip dolaba koy bari. boyle kendin de yorgun duseceksin. anam ben bi bebek dogurdum hastaliktan hastalik sectim.. sen dordune birden bakiyon. kirmizi pelerin lazim sana.
elimden pek bisi gelmedi, kocaman sevgi gonderiyorum :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Sağol cnm.Allah razi olsun.içtenliğin ve sevgin icin cok teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum yardimsiz imkansiz çünkü.

Sevindim canm iyi olmana :) maşallah kuzularına Allah gerçekten ona göre yaratıyor benimki yalnız ve sürekli ilgi üzerinde olunca biraz şımarık biraz nazlı mesela :)) Bugünlerde öksürüyor numarası yapıyor sürekli dikkat çektiğini farkettiği için :)

Ben akşam dizi filan izleyemiyorum valla kızım yattıktan sonra ben yatana kadar 3-4 defa uyanıyor sürekli kulağım onda oturuyorum sonra aman be diyip yatıyorum ben de :))

benim sutum yetmiyo, devin mamayi da kabul etmedi. tukuruyor.
ben uc hafta once basladim tadimliklara ama simdi masallah devin kucuk bir ayi gibi yiyor. su ana kadar kasik mamasi, yogurt, muz, elma, armut, avokado, tatli patates, mor erik puresi verdim.
simdi gunde uc ogun yiyor. sabah tadimliklarimiz oluyor. uc gun ayni sey. 3, 7 ve 15 kasik seklinde. oglen daha once yedigi bir meyveyi yiyor. ozellikle muzu kendi basina yemegi cok seviyor. 3te 1 muz, ceyrek avokado, ceyrek elma, yarim armut herhangi birini yiyor. aksamlari muhakkak bir corba kasesi kasik mamasi yiyor. bunun yaninda gunde 10-12 kez arasi emziriyorum.
tam 5.5 aylikken yogurt alerji yapti devine. egzema gibi yaralar cikti vucudunda. onu hemen kestik ve doktora goturduk. o zaman tam 5.5 aylikti ve 7.0 kg cikti. ertesi hafta, tam 7 gun sonra tekrar kontrole goturduk. ve bilin bakalim bu kadar yemege devin in yeni kilosu kacti? 7.010kg. 10 gram almis haftada! hadi memem bos, sutu cekmiyo diyeyim. ya da cis yapiyor gidiyo olsun. abi bu cocuk bu kadar meyveyi napiyo? midesinde kara delik var galiba... hawking duysa incelemeye alir o derece!

tadimlik diye basladik, baya baya yemek yer oldu. ama o bile yetmiyor. devam sutu gidip alacagim bugun. belki tadini sever de icer. cunku mamayi da icmiyor.

ay bu cocuk niye kilo tutmuyo yaaaaaaaaaa
Hahaha devine bak sen yiyip yiyip kilo almayan bir tip olacak başımıza herlde :)) benim kızım da fazla bi lokma yemiyor yerse kusuyor manken gibi daha şimdiden :))

Bizde havuç yaptı o egzama tarzı şeyleri ama yoğurt da kaşıntı yapıyor onu da yiyemiyoruz..bi ara avakadoya fena takmıştık ondan yiyordu ince bir dilim kadar her akşamüstü ama dün itibariyle istemiyor muzu da aynı şekilde bıraktı..bu ek gıda işi çok zormuş demiş miydim :))

Yiyorsa illaki alır canm sen kafanı takma bizimki yemiyor ekmeğe taktı bugünlerde bize yedirmiyor istiyor dişlerini kaşıyor sanırım ekmek canavarı :hamarat:

Sevindim canm iyi olmana :) maşallah kuzularına Allah gerçekten ona göre yaratıyor benimki yalnız ve sürekli ilgi üzerinde olunca biraz şımarık biraz nazlı mesela :)) Bugünlerde öksürüyor numarası yapıyor sürekli dikkat çektiğini farkettiği için :)

Ben akşam dizi filan izleyemiyorum valla kızım yattıktan sonra ben yatana kadar 3-4 defa uyanıyor sürekli kulağım onda oturuyorum sonra aman be diyip yatıyorum ben de :))
Sagol.canim.benim ama bizde de öyle emzikleri düşüyor agliyorlar acıkıyor agliyorlar ama gün icinde yanlarindan ayrilamiyoruz bizimkilerden biiri de nazli ayni öksürük numarasi yapiyor ama şükrediyoruz uyduklarinda:))) firsati kaçırmıyoruz o yüzden

Back