• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar benim oglum bana aşırı düşkün, karni tok bile olsa ben onun olduğu yere girip ciksam hemen peşime ağlıyor, kv sevmek için alıyor 1 dk duruyor durmuyor bana atılıyor ve enneh diyor, anne diyor olabilirmi yani daha erken mi bilmiyorum, kv ve eşimde farketti, anne diyor bu diyorlar, olabilirmiki
Normal cbence bizimkide basladi seslerçıkarmaya. Dedeyi cok net soyluyr dedeleri bayiliyor. Bazem ge ge diyor ve bikac gundur anne ye benzer bisey çıkıyor. Normalmis bgn hemsirede kelimelerw baslar artik dedi

Kızlar ikea antilop mama sandalyesi alcaktım ama E Bebek'te de 60tl ye düşen bir mama sandalyesi vardı onu sipariş ettim. Ayrıca isofixli oto koltuğu da vardı indirimli olmuş baya. Oto koltuğunu alınca bir daha ikeaya gitmeye gerek yok dedim mama sandalyesini de ekledim. İnşallah güzel çıkarlar. Mama sandalyesi neyse de koltuk iyidir umarım.

Ben yazsam bu kadar olurdu benım kızda ne yese tutmuyor öğlen patates kabak havuç püresi öğleden sonra yoğurt kilosu 7080 çıktı doktor az buldu bide gece yatmadan mamayla muhallebı yap dedı bakalım nolcak yarın kontrol var 1 haftada ne oldu bakışmaz ama fena Can'ım sıkkın sanki kılosu az oldukça oturması emeklemedi gecıkcek gıbı gelıyor:KK43:(
Kelin ilaci olsa kendi başına sürermiş ya du bakalim dediklerim ise yarayacak mi...
Şimdi öncelikle Az kilolu bebek sagliksiz gelişimi geride demek değil. Ben de sık sık kendime bunu hatırlatma ihtiyaci hissediyorum. Mesela devin neredeyse kendi kendine oturmak üzere. Destekli çok rahat oturuyor. Desteksiz de iki üç dk anca. Oturmak emeklemek bunlar hep pratikle oluyor. Ne kadar pratik yaparsa o kadar kolay olur. Ama diyelim geç oldu. Yine de sorun değil. Her bebeginn gelişimi kendine özgü. Emeklemeden yürüyen bir sürü bebek var. Benim yeğenim de yürümeden koştu mesela. Dengesini kaybetmemek için kosardi. bir süre de hep koşarak ilerledi. Yürümeyi daha geç öğrendi sıpa :)

Benim asıl korkum bebeğin aç kalıyor olması. Devin ne versen yiyor ve sürekli daha fazla istiyor. Şu aya geldik hala geceleri iki saatte bir emiyor. Öyle iki gidim da değil ha. Goguslerimi boşaltıyor. Hoş uykusuzluktan çok dolmuyo ama, o ne bulduysa hüplüyor.

Ben devam sütü aldım. Yani o da aslında 6+ ay mama. Bizimki yine icmedi derken bişi keşfettik. Devin mamayi sadece babadan yiyor. Kocam biberounun yarısına kadar veriyor bizimki cuk cuk içiyor. Ben alıyorum yarısından sonra tükürmeye başlıyor. Babasına geri veriyorum yine cuk cuk. Uc gecedir beni emdikten sonra babasından da 80cc kadar mama iciyor. Arkasından da kaşıkla üç beş kaşık su veriyorum. Gece hala iki saatte bi emiyor ama belki böyle karnı daha çok doyuyor. Bilemiyorum. Ama çocuk iciyo diye vermeye devam edeceğim herhalde.
Mama almadiysa senin minnak sen de bi dene istersen. bizz altı aydan sonra mamaya da basladik

benim bebeğimde de 2 hafta olcak nerdeyse bir burun akıntısı tıkanıklığı var. biraz hafifledi ama bir türlü tamamen geçmedi. ne serum sıktırıyor ne de çektiriyor. acayip ağlıyor. yavrum bir de uyurken o halini görseniz, ağzını açıyor nefes almak için hım hom hom sesler çıkarıyor. ay bebişim. işyerindeyim şimdi özledim yaaaaa:anne:
Geçmiş olsun

Oğlumun disleri çıktiginda ısırıyor mu diye soran arkadaşlar artık ısırıyor, az önce memeyi geç verdim diye ağzına alır almaz ısırdı sıpa, dün gecede kendi uyumadi ben uyukluyom diye ısırıyor birde utanmadan gulerek yüzüme bakıyor, felaket olacak bu minik tosuncuk
Yaa yerim ben onun atarını :)) benim kız da bir ergen bir ergen sorma onla ilgilenmeyimce bağırıyor bize :KK12:

Oğlumun disleri çıktiginda ısırıyor mu diye soran arkadaşlar artık ısırıyor, az önce memeyi geç verdim diye ağzına alır almaz ısırdı sıpa, dün gecede kendi uyumadi ben uyukluyom diye ısırıyor birde utanmadan gulerek yüzüme bakıyor, felaket olacak bu minik tosuncuk

bizim daha hiç dişimiz çıkmadı ama şimdiden ısırmaya başladı. ısırıyo çekiyo.. ben de bir gıdıklanıyorum öyle yapınca. gülüyorum o da bu sefer bırakıp bana bakıyo.... miniğim benim

Maşallah canm bence de öyle yap tadımlar önemli :)
Yoğurt ve havuca oldu canm yoğurt kaşıntı yaptı sadece de havuç bildiğin egzama yaptı.yoğurt tekrar veririm haftaya filan bayadır vermedim ama havucu cesaret edemem sanırım :bicak:
Bir de yoğurdu çorbayla filan veririm diye düşünüyorum ilerleyen zamanlarda peynir yerse yine bi nebze rahat olcm bakalım denemedik henüz..

Bugünlerde gece çok sık uyanıyor kızım çok sıktan kastım ise yarım saatte bir ve ben mahvoluyorum sabahları süt sağamaz hale geldim muhallebi mi yapsam yatmadan önce diyorum onla mı alakalı dişle mi onu da bilmiyorum ama tavsiyesi olan var mı?
Canım muhallebi yerine bence mama al. Mama mı oluyor devam sütü mü onları da hiç bilmiyorum ben. Hani doğduğu günden itibaren anne sütü yerine kullanılanlardan. Ben on gün önce alıp içirmek istedim ama ya tok olduğundan yada beğenmediğinden içmedi. Başka markanın 6+ ay olanını alacağım. Sütümün az olduğu, yada doymadığını düşündüğümde vericem.
Muhallebi henüz erken, ağır gelir gibi geliyor bana.

Yoğurt ve havuca oldu canm yoğurt kaşıntı yaptı sadece de havuç bildiğin egzama yaptı.yoğurt tekrar veririm haftaya filan bayadır vermedim ama havucu cesaret edemem sanırım :bicak:
Bir de yoğurdu çorbayla filan veririm diye düşünüyorum ilerleyen zamanlarda peynir yerse yine bi nebze rahat olcm bakalım denemedik henüz..

Bugünlerde gece çok sık uyanıyor kızım çok sıktan kastım ise yarım saatte bir ve ben mahvoluyorum sabahları süt sağamaz hale geldim muhallebi mi yapsam yatmadan önce diyorum onla mı alakalı dişle mi onu da bilmiyorum ama tavsiyesi olan var mı?
Canım muhallebi yerine bence mama al. Mama mı oluyor devam sütü mü onları da hiç bilmiyorum ben. Hani doğduğu günden itibaren anne sütü yerine kullanılanlardan. Ben on gün önce alıp içirmek istedim ama ya tok olduğundan yada beğenmediğinden içmedi. Başka markanın 6+ ay olanını alacağım. Sütümün az olduğu, yada doymadığını düşündüğümde vericem.

Kızlar ikea antilop mama sandalyesi alcaktım ama E Bebek'te de 60tl ye düşen bir mama sandalyesi vardı onu sipariş ettim. Ayrıca isofixli oto koltuğu da vardı indirimli olmuş baya. Oto koltuğunu alınca bir daha ikeaya gitmeye gerek yok dedim mama sandalyesini de ekledim. İnşallah güzel çıkarlar. Mama sandalyesi neyse de koltuk iyidir umarım.
Hangi oto koltuğuacba bende bakmaya başladım

Kızlar benim oglum bana aşırı düşkün, karni tok bile olsa ben onun olduğu yere girip ciksam hemen peşime ağlıyor, kv sevmek için alıyor 1 dk duruyor durmuyor bana atılıyor ve enneh diyor, anne diyor olabilirmi yani daha erken mi bilmiyorum, kv ve eşimde farketti, anne diyor bu diyorlar, olabilirmiki
benimkide öyle canım ya 5 dk durmuyor bi nefes alayım. geçen hafta annem bizde kaldı izin aldı biraz rahatlayayım dedim ama nerdee. resmen anneme gitmiyor kucağımdan ayrılmadı.

6 ay aşısından sonra benimkide sürekli öyle canım ya geceler uyku haram bana. gündüz desen 10 dk ya uyuyor ya uyumuyor. kucağımda uyursa uyuyor ancak. o zaman da beni kitliyor. ne çay ne kahvaltı hiçbir şey yapamaz oldum bu ara. dişte yok görünürlerde anlamadım gitti.

ben veriyorum canım muhallebi. yani muhallebimsi diyelim. yulaf ile irmiği karıştırıyorum birer tatlı kaşığı. önce sade yediriyorum sonra içine sebze ekliyorum öyle de yiyor. doktorum söyledi zayıf olduğundan benimki. pirinç unu vermiyorum ama onu sağlıksız diyorlar.

Bende geçen gün pirinç unu ve irmik aldım muhallebi felan yaparım yemeklerine koyarım diye ama şimdi pişman oldum, oglum zaten kilolu, en son 1 ayda 1 kilo almış boşuna çocuğa yeni kilo eklemek mantıksız olur gibime geliyor, şuana kadarıyla özel yemek yapmadım sofraya denk gelirse sade yoğurt veya yoğurda bişeyler katıp yediriyorum azcık, denk gelmezse emiyor, dün akşam yemeğinde uyanikti patates yemeği yapmıştım yoğurdun içine 2 3 tane patates koydum küçük küçük parcaladim bayıla bayıla yedi.
Sizce gerek varmı pirinç unu veya irmik kullanmama

rulem rulem canım bende doğduğu zaman aldığımız var koca bir kutu sarılık olduğu zaman nolur ne olmaz diye almıştım hiç kullanmadık ama 0-6 aydır sanırım o kullanılabilir mi ki?

ingver ingver ya bizim de diş filan yok canm ama bir atak dönemi olabilir genelimiz böyleyse demek..ben de öyle bir tarif görmüştüm irmik yulaf pişirip soğuyunca buzluktan çıkardığım anne sütünü eklerim diye düşünüyordum ama henüz kızım 2-3 kaşıktan fazla ek gıda istemiyor ne yapıcm bilmiyorum yetiyor mu acaba sütüm ondan mı istemiyor ek gıda :KK51:

M meleksinsen canım balkabağı çorbasını nasıl yapıyorsun?

Bende geçen gün pirinç unu ve irmik aldım muhallebi felan yaparım yemeklerine koyarım diye ama şimdi pişman oldum, oglum zaten kilolu, en son 1 ayda 1 kilo almış boşuna çocuğa yeni kilo eklemek mantıksız olur gibime geliyor, şuana kadarıyla özel yemek yapmadım sofraya denk gelirse sade yoğurt veya yoğurda bişeyler katıp yediriyorum azcık, denk gelmezse emiyor, dün akşam yemeğinde uyanikti patates yemeği yapmıştım yoğurdun içine 2 3 tane patates koydum küçük küçük parcaladim bayıla bayıla yedi.
Sizce gerek varmı pirinç unu veya irmik kullanmama
Bence kesinlikle yok canm ki benim kız 7200 gr oğlundan da gün olarak büyük sanırım. O halde azıcık ek gıda yiyor ve onda da bu tarz şeyler vermiyorum meyvedir sebzedir onları veriyorum fos kilo yaparsın çok kilo da sağlıklı değil anne sütüyle alınan kilo sağlıklı da haricinde alınan iyi değil :)

Bence kesinlikle yok canm ki benim kız 7200 gr oğlundan da gün olarak büyük sanırım. O halde azıcık ek gıda yiyor ve onda da bu tarz şeyler vermiyorum meyvedir sebzedir onları veriyorum fos kilo yaparsın çok kilo da sağlıklı değil anne sütüyle alınan kilo sağlıklı da haricinde alınan iyi değil :)

17 mayis doğumlu canım, 10 gün önce 6.ay kontrolünde 10 kg 73 cm di ve hala %80-85 oranında anne sütü alıyor, 6 ay olana kadarda tek anne sütü aldı bir iki tadimlik dışında

Back