• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
günaydın kızlar... tırnaklarımdan muzdaripim... çok çabuk kırılır oldular. saçıma takılıp yırtıldığı bile oldu. nasıl kırıldıklarını bazen farketmiyorum bile. bir kaç aydır oldu bu durum... sizde de aynı durumda olan varmı? emzirmekle alakalı olabilir diye düşünüyorum
Troidlerine baktır derim. Ben yaklaşık 5 senedir troid ilacı içiyorum. içmediğim dönemler hep tırnaklarım dediğin gibi oluyor. troidimin olduğunun farkında olmadığım zamanlar da hep tırnaklarım kağıt gibiydi.

Troidlerine baktır derim. Ben yaklaşık 5 senedir troid ilacı içiyorum. içmediğim dönemler hep tırnaklarım dediğin gibi oluyor. troidimin olduğunun farkında olmadığım zamanlar da hep tırnaklarım kağıt gibiydi.
Bende ömür boyu troid icin ilac kullanmak zorundayim ablaminda eskiden cok cabuk kırılırdi triidden mi yoksa vitamimsizlik yada kansizliktan olabilecegini dusunuyom
günaydın kızlar... tırnaklarımdan muzdaripim... çok çabuk kırılır oldular. saçıma takılıp yırtıldığı bile oldu. nasıl kırıldıklarını bazen farketmiyorum bile. bir kaç aydır oldu bu durum... sizde de aynı durumda olan varmı? emzirmekle alakalı olabilir diye düşünüyorum[/QUOT

Bende ömür boyu troid icin ilac kullanmak zorundayim ablaminda eskiden cok cabuk kırılırdi triidden mi yoksa vitamimsizlik yada kansizliktan olabilecegini dusunuyom

Troidi hiç düşünmemiştim. İnternet'ten baktım da Demir eksikliği de yaparmış. Acayip bir unutkanlık da oldu doğumdan sonra... Bunu da Demir eksikliğine bağlıyorlar genelde. Hamileliğe kadar tiroidlerde birşey yoktu. Bakalım bu durum ve özellikle unutkanlık devam ederse bir dahaki kontrolünde kendimi de Dr a götürürüm.

Senin süt durumun nasıldı? Troidi olanların sütü az geliyormuş diye duymuştum. Doğru mu acaba? Benimde hep süt sorunum oldu.

kızlarkızım bugün tam 6 aylık oldu. ek gıdaya başlicam. yoğurda başladım. bugün tarhana vermek istiyorum. anne sütüne oranla ne kadar veriyorsunuz

Okadar cok sutum yoktu zaten kizim 3 aylikken memeyi biraktigi icin emzirmiyorum bir ayda sagarak verdim pompa aldım ama pek ise yaramadi makine almaya biraz maddi sikisikliktan dolayi alamadik velhasıl 3 aydir gogsumu sagmiyom suan sutum yok gibi bisey cnm
Senin süt durumun nasıldı? Troidi olanların sütü az geliyormuş diye duymuştum. Doğru mu acaba? Benimde hep süt sorunum oldu.

Arkadaslar 4. Ay asisi herhalde tam hatirlamiyorum kolunda ki igne yeri kipkirmizi kabarik sisik ve kabuk bağlamış bi sikinti mi var acaba

Evet kizariklik olsa igne yaramis diolar ama kizimda kizarikliktan ziyade şişmiş biraz sizin nasil

Arkadaslar 4. Ay asisi herhalde tam hatirlamiyorum kolunda ki igne yeri kipkirmizi kabarik sisik ve kabuk bağlamış bi sikinti mi var acaba

Evet kizariklik olsa igne yaramis diolar ama kizimda kizarikliktan ziyade şişmiş biraz sizin nasil

Anlattığın şey normal gibi görünüyor. Verem aşısı yeri ora. Ben de son gittiğimde Dr a sormuştum. Su topluyor gibi olur patlar sonra bir daha olur normal demişti. En son iz kalıcak bitcek öyle

Merhaba kızlar,
Ek gıda konusunda doktoru dinlemedim.
Havuç tadımına blw ile başladık. İlk gün aldı eline bir parça kopardı ama şok ifadesi ile ağzından çıkardı :) 5-10 dk havuçlarla oyalandı ağzına götürdü çıkardı, götürdü çıkardı attı fırlattı iyice tanıdı havucu :) minicik bir iki parça da yemiş, daha sonra bezinden anladın (aynı şekliyle). Ne kadar yediğini tam bilemediğimden o gün sütümle 2-3 çay kaşığı da ayrıca verdim.
Bugün üçüncü gündü ve ilerlemeye inanamadım. Sanki önceden hep havuç yiyormuş havalarındaydı. Minik minik bir sürü parça koparıp damağında ezerek yedi :) sonrasında yine ezerek, sütümle ve bir çay kaşığı zeytinyağ ile 3-4 tatlı kaşığı verdim. Güzelce yedi çok şükür.
Yarın patatese başlıyoruzzzzz :)

Merhaba kızlar,
Ek gıda konusunda doktoru dinlemedim.
Havuç tadımına blw ile başladık. İlk gün aldı eline bir parça kopardı ama şok ifadesi ile ağzından çıkardı :) 5-10 dk havuçlarla oyalandı ağzına götürdü çıkardı, götürdü çıkardı attı fırlattı iyice tanıdı havucu :) minicik bir iki parça da yemiş, daha sonra bezinden anladın (aynı şekliyle). Ne kadar yediğini tam bilemediğimden o gün sütümle 2-3 çay kaşığı da ayrıca verdim.
Bugün üçüncü gündü ve ilerlemeye inanamadım. Sanki önceden hep havuç yiyormuş havalarındaydı. Minik minik bir sürü parça koparıp damağında ezerek yedi :) sonrasında yine ezerek, sütümle ve bir çay kaşığı zeytinyağ ile 3-4 tatlı kaşığı verdim. Güzelce yedi çok şükür.
Yarın patatese başlıyoruzzzzz :)
Hayırlı olsun canım maşallah :) ya benim havuç alerji yaptı hem inek hem keçi yoğurdu alerji yaptı yiyecek pek birşey kalmadı bir muz bir avakado yiyor severek gerisi surat buruşturmaca ve yememece çok zormuş bu ek gıda meselesi :110:

Kizlar geceleri bebekleriniz kac saatta bir uyaniyo eskiden kizim 3 kere uyanıp mama yerken artik tek bir sefer uyanio hemen hemen 5.6 saat ac kaliyo sizde durumlar nasil

Kizlar geceleri bebekleriniz kac saatta bir uyaniyo eskiden kizim 3 kere uyanıp mama yerken artik tek bir sefer uyanio hemen hemen 5.6 saat ac kaliyo sizde durumlar nasil
Bnmkide cok kalkmaz gece.hatta gunduz ez uyuduysa ki genelde az uyur gece az uyaniyor. Aksam dedigin gibi 6 saat sonrauyandi. Bence normal artik yavas yavas gece beslenmeleei azalir sonrada kesilmesi gerekirmiş

Hayırlı olsun canım maşallah :) ya benim havuç alerji yaptı hem inek hem keçi yoğurdu alerji yaptı yiyecek pek birşey kalmadı bir muz bir avakado yiyor severek gerisi surat buruşturmaca ve yememece çok zormuş bu ek gıda meselesi :110:
Küçük hanım ağzının tadını biliyor tabi :) havuç da neymiş deyip reaksiyon gösteriyor demek ki :) Yavaş yavaş onlar da biz de alışacağız inş.
Ek gıda işi beni de geriyor :deli::bicak::rolleyes:

Kızlar bebeğime yurutec almaya karar verdim . Ne alıyim. Foto atarak yanitlar misiniz .
Canim dün biz ortapedi dr undaydik, oğlumun boynunu muayene ettirdik, aklima geldi yuruteci sordum bana kızdı, sırf kendiniz rahat etmek için çocukları gereksiz şekillere sokuyorsunuz, daha 6 aylık çocuk niye hemen yurusun diye acele ediyorsunuz, surunmeyi, kanepeden tutunup kalkmayi öğrensin önce zamanı gelince kendi yürür zaten, zarari var faydası yok yurutecin dedi.

Back