• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar ek gıda konusunda epey hızlı gidiliyor gibi. Ben mi geri kaldım yoksa:deli:
Okuyup araştırdıklarıma göre şuan sadece tadımlar yapılmalı.
Çorbalara kahvaltılara doyumluk öğünlere 7-8. aylarda başlanıyor.
Ben doktorun tavsiyesine de uymadım bu konuda :duduk::KK47:
Biz kızımla havuç tadımını yaptık ve beğendi. Patatesi bugün 2. kez denedim sevmedi. Yarın evde olursam bal kabağı tadımına başlayacağız. Sonra avakado, yoğurt, lor peyniri, vb devam edeceğiz. Ama hepsi tadımlık.
Avakado verme diycemde bana kizma. Çünkü bizim toplumumuzun bunyesi tropikal meyvelere uygun deil.

benim sutum yetmiyo, devin mamayi da kabul etmedi. tukuruyor.
ben uc hafta once basladim tadimliklara ama simdi masallah devin kucuk bir ayi gibi yiyor. su ana kadar kasik mamasi, yogurt, muz, elma, armut, avokado, tatli patates, mor erik puresi verdim.
simdi gunde uc ogun yiyor. sabah tadimliklarimiz oluyor. uc gun ayni sey. 3, 7 ve 15 kasik seklinde. oglen daha once yedigi bir meyveyi yiyor. ozellikle muzu kendi basina yemegi cok seviyor. 3te 1 muz, ceyrek avokado, ceyrek elma, yarim armut herhangi birini yiyor. aksamlari muhakkak bir corba kasesi kasik mamasi yiyor. bunun yaninda gunde 10-12 kez arasi emziriyorum.
tam 5.5 aylikken yogurt alerji yapti devine. egzema gibi yaralar cikti vucudunda. onu hemen kestik ve doktora goturduk. o zaman tam 5.5 aylikti ve 7.0 kg cikti. ertesi hafta, tam 7 gun sonra tekrar kontrole goturduk. ve bilin bakalim bu kadar yemege devin in yeni kilosu kacti? 7.010kg. 10 gram almis haftada! hadi memem bos, sutu cekmiyo diyeyim. ya da cis yapiyor gidiyo olsun. abi bu cocuk bu kadar meyveyi napiyo? midesinde kara delik var galiba... hawking duysa incelemeye alir o derece!

tadimlik diye basladik, baya baya yemek yer oldu. ama o bile yetmiyor. devam sutu gidip alacagim bugun. belki tadini sever de icer. cunku mamayi da icmiyor.

ay bu cocuk niye kilo tutmuyo yaaaaaaaaaa
Ben yazsam bu kadar olurdu benım kızda ne yese tutmuyor öğlen patates kabak havuç püresi öğleden sonra yoğurt kilosu 7080 çıktı doktor az buldu bide gece yatmadan mamayla muhallebı yap dedı bakalım nolcak yarın kontrol var 1 haftada ne oldu bakışmaz ama fena Can'ım sıkkın sanki kılosu az oldukça oturması emeklemedi gecıkcek gıbı gelıyor:((

Herkesin derdi ayri herhalde benim kizim da meyve yemiyo siz nasil yediriyosunuz allah askina elma armut dilim yapip eline veriyorum oynuyo pek agzina goturup emmiyo az bisey agza goturse eliyle oynuyo muzu da ayni sekil az bisey mandalina portakal emiyo

Ama uyku egitimi nasil bisey bilmiyorum ama kizimi gun icinde karnini doyurup alti temiz olduğunda besigine koyup agzina emzigi verio cikiyorum uykusu gelmezse habire kafasini 10 cm yukari kaldiriyo (Cok komik o hali) yukari bakio ben varmiyim gibisinden habire cabalio ama uykusu varsa birkac kez mizmizlanio agzina tekrar emzik veriyom cikartiyo cunku sonra bi bakiyom uyuya kalmış
Ama uykusu yoksa hayatta uyumaz ses cikarip kafa kaldırır cok aglamz sukur

Kızlar annem 1 hafta önce grip oldu antibiyotik içiyor dün de ona gittik bebeğe çok yaklaşmadı ama bugün sabah kızım hasta uyandı öksürüyor burnu ve gözleri akıyor annemden mi bulaştı acaba devam ederse sabah dr götüreceğim

Kızlar annem 1 hafta önce grip oldu antibiyotik içiyor dün de ona gittik bebeğe çok yaklaşmadı ama bugün sabah kızım hasta uyandı öksürüyor burnu ve gözleri akıyor annemden mi bulaştı acaba devam ederse sabah dr götüreceğim
Gribal durumlar havadan bulaşıyor canm yaklaşmasına gerek yok maske takmadan geziyorsa annenden bulaşmış olabilir ya da sizde vardır semptomları görünmüyordur henüz..
Geçmiş olsun canm inşallah çok ilerlemez ek gıda veriyorsan ıhlamur filan içirebişirsn belki?

Gribal durumlar havadan bulaşıyor canm yaklaşmasına gerek yok maske takmadan geziyorsa annenden bulaşmış olabilir ya da sizde vardır semptomları görünmüyordur henüz..
Geçmiş olsun canm inşallah çok ilerlemez ek gıda veriyorsan ıhlamur filan içirebişirsn belki?
Ihlamur veriyorum ama çok az içiyor bu gece bir geçseydi

benim bebeğimde de 2 hafta olcak nerdeyse bir burun akıntısı tıkanıklığı var. biraz hafifledi ama bir türlü tamamen geçmedi. ne serum sıktırıyor ne de çektiriyor. acayip ağlıyor. yavrum bir de uyurken o halini görseniz, ağzını açıyor nefes almak için hım hom hom sesler çıkarıyor. ay bebişim. işyerindeyim şimdi özledim yaaaaa:anne:

benim bebeğimde de 2 hafta olcak nerdeyse bir burun akıntısı tıkanıklığı var. biraz hafifledi ama bir türlü tamamen geçmedi. ne serum sıktırıyor ne de çektiriyor. acayip ağlıyor. yavrum bir de uyurken o halini görseniz, ağzını açıyor nefes almak için hım hom hom sesler çıkarıyor. ay bebişim. işyerindeyim şimdi özledim yaaaaa:anne:
Aynen canim benim ki yorgunluktan e 1 haftadir burnu tikali serum sikiyorum zorla hic istemiyor. Bazen cekiyorum ama kiyameti kopariyo

Merhaba canim...rabbim.herkesin yar ve yardımcısi olsun. Ben kv ile bakiyorum o cok yardimci oluyor Allah razi olsun.
Yaramaz cocuklar degiller şükür 2-3 saate bi gündüz uykumuz ve gece 3 saate mama yemek kaydiyla 7 de başlayan gece uykumuz var şükür
Bizim evde tv yasak gun icinde acilmaz hemen seyre başlıyorlar çünkü. Aksam uyduklarinda dizilere bakiyoruz:)
Ek gida da ufaktan veriyorum özellikle kahvaltilik ve meyve corba da ara sira daha tam yemiyorlar çünkü doymuyorlar illa mama:))
Ay canim bizde seni merak ediyorduk napiyor nasillar diye:) iyi oldugunuza cok sevindim. Maaşallah hepinize. Hepsini benim icin ayri ayri op:KK68:

Benim oglumda dünden beri grip, burnu tıkalı 2 gecedir uyku haram sabaha kadar emiyor kusuyor meme ağzından çıkmıyor, dün gecede bi göğüs bitti diğerine geçerken kolum çarptı kafasına nasıl ağladı yavrum sabah bi baktım birazcık morarmis kendime çok kızıyorum

Kızlar benim oglum bana aşırı düşkün, karni tok bile olsa ben onun olduğu yere girip ciksam hemen peşime ağlıyor, kv sevmek için alıyor 1 dk duruyor durmuyor bana atılıyor ve enneh diyor, anne diyor olabilirmi yani daha erken mi bilmiyorum, kv ve eşimde farketti, anne diyor bu diyorlar, olabilirmiki

Benimkide öyle ya herkeste mi aynı. bende diyordum üşütmedi de bu nasıl burnu tıkalı kaç zamandır. serum fizyolojik de sıktırmıyor. zorla kafasını tutup sıkıyoruz. çekmesi zaten ayrı dert. 3 kişi zor yapıyoruz. halen biraz tıkalı burnu düzelmedi gitti.

Çok şükür benimki serum da sıktırıyor burnunuda cektiriyor, hatta çekerken hoşuna gidiyor kahkaha atıyor, tabı bende sert çekiyorum çünkü sert çekince hik diye nefessiz kalıyor kızıyor o zaman, hafif hafif canını yakmadan yapıyorum

Çok şükür benimki serum da sıktırıyor burnunuda cektiriyor, hatta çekerken hoşuna gidiyor kahkaha atıyor, tabı bende sert çekiyorum çünkü sert çekince hik diye nefessiz kalıyor kızıyor o zaman, hafif hafif canını yakmadan yapıyorum
Biz de doğduğu ilk geceden itibaren kullanmak zorunda olduğumuzdan mıdır bilmiyorum serum fizyolojik damlatınca ağzını oynatıyor, içiyor sanki kızım :) aspiratörle çekerken de uslu uslu bitirmemi bekliyor elini bile dokunmuyor :) alıştı iyice :)

Herkesin derdi ayri herhalde benim kizim da meyve yemiyo siz nasil yediriyosunuz allah askina elma armut dilim yapip eline veriyorum oynuyo pek agzina goturup emmiyo az bisey agza goturse eliyle oynuyo muzu da ayni sekil az bisey mandalina portakal emiyo

Ama uyku egitimi nasil bisey bilmiyorum ama kizimi gun icinde karnini doyurup alti temiz olduğunda besigine koyup agzina emzigi verio cikiyorum uykusu gelmezse habire kafasini 10 cm yukari kaldiriyo (Cok komik o hali) yukari bakio ben varmiyim gibisinden habire cabalio ama uykusu varsa birkac kez mizmizlanio agzina tekrar emzik veriyom cikartiyo cunku sonra bi bakiyom uyuya kalmış
Ama uykusu yoksa hayatta uyumaz ses cikarip kafa kaldırır cok aglamz sukur
Canım senin uyku eğitimi vermene gerek kalmamış, doğuştan eğitimli kızın maşallah :)

Elma armutu cam rendede geçirip suyunu vermeyi denedin mi ? Mandalina portakal verme bence, pişik yapıyormuş.

Biz de aynı canım tadımlık zaten kızımın iştahı okadar..birkaç gündür balkabağı patates ve yer elması ezip veriyorum zeytin yağı ile(hepsini tek tek tatmıştık) yarın labne denemeyi düşünüyorum çünkü kızıma hem inek yoğurdu hem keçi yoğurdu kaşıntı yaptı peynir yapmaz inşallah.. ben de bi hızlandıramadım açıkçası
Ben de bir ay kadar tadımlarla geçirmeyi düşünüyorum. Bir haftası geçti bile. Kilo ölçümüne göre bir yol çizcem sonra.
Sizin alerjiniz var mı besinlere? Peki bu besinleri tekrar ne zaman denemeli?

Canim verdim oguruyo surekli ve hemen kararip tuaf bi renk aliyo meyveler yogurtlada denedim yine ayni meyveyi sevmeyen ni kizmi olacak ne halbuki ben cok severim acikcasi
Canım senin uyku eğitimi vermene gerek kalmamış, doğuştan eğitimli kızın maşallah :)

Elma armutu cam rendede geçirip suyunu vermeyi denedin mi ? Mandalina portakal verme bence, pişik yapıyormuş.

Biz de doğduğu ilk geceden itibaren kullanmak zorunda olduğumuzdan mıdır bilmiyorum serum fizyolojik damlatınca ağzını oynatıyor, içiyor sanki kızım :) aspiratörle çekerken de uslu uslu bitirmemi bekliyor elini bile dokunmuyor :) alıştı iyice :)

Bizimde doğduğundan beri hikirtili burnunu ama ben bi kaç kere aspirator kullandım dr çok kızdı yeni doğmuş bebeğe kullanılmaz burun içindeki kılcal damarlara zarar verir diye, bıraktım bende daha 1 aydır çok tikanirsa kullanıyorum

Ben de bir ay kadar tadımlarla geçirmeyi düşünüyorum. Bir haftası geçti bile. Kilo ölçümüne göre bir yol çizcem sonra.
Sizin alerjiniz var mı besinlere? Peki bu besinleri tekrar ne zaman denemeli?
Maşallah canm bence de öyle yap tadımlar önemli :)
Yoğurt ve havuca oldu canm yoğurt kaşıntı yaptı sadece de havuç bildiğin egzama yaptı.yoğurt tekrar veririm haftaya filan bayadır vermedim ama havucu cesaret edemem sanırım :bicak:
Bir de yoğurdu çorbayla filan veririm diye düşünüyorum ilerleyen zamanlarda peynir yerse yine bi nebze rahat olcm bakalım denemedik henüz..

Bugünlerde gece çok sık uyanıyor kızım çok sıktan kastım ise yarım saatte bir ve ben mahvoluyorum sabahları süt sağamaz hale geldim muhallebi mi yapsam yatmadan önce diyorum onla mı alakalı dişle mi onu da bilmiyorum ama tavsiyesi olan var mı?

Back