- 13 Kasım 2012
- 534
- 248
- 53
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #57.701
Nasıl yani 2016 mayıs annesimisin
Nasil yani anlamadım canim 9 mayista dogum yaptiysan hemen hamile mi kaldin şasirdim yoksa 2015 mayisini mi kastediyosun
Canim baktımda 2014 mayıs annesiymissin yanlış yazdın galiba
Bayanlar kusura bakmayın 2014 annesiyim geceden sonra tekrar dönmediğim için yazamadim ancak baktım oldu açıklama yapmayaBen de diyorum niye hiç panik yok :)
Bayanlar kusura bakmayın 2014 annesiyim geceden sonra tekrar dönmediğim için yazamadim ancak baktım oldu açıklama yapmaya
Tesekkuredrim tatlım kendi topigime döndüm demin kimse yok ortalıkta malum hepimizin çocuğu hemen hemen 2yaisnda peşlerinden kostuaktan vakitleri kalmıyor herhalde sizin geleceğiniz bunlar bol bol vakit geçirin düşünmeye vaktiniz olmayacakHayırlı olsun canım.
Cin takvimi bende tuttu
Otomatik hesaplayicilar var
Benim tutmadı Çin Rus takvimi..ayrıca kocakarı teorileri de tutmadı göbek şekli filan erkek dedi hepsi benim güzeller güzeli kızım olduTesekkuredrim tatlım kendi topigime döndüm demin kimse yok ortalıkta malum hepimizin çocuğu hemen hemen 2yaisnda peşlerinden kostuaktan vakitleri kalmıyor herhalde sizin geleceğiniz bunlar bol bol vakit geçirin düşünmeye vaktiniz olmayacak
Mrb cnm bizde cuma günü olduk asimizi pazartesi yıkayın dedi hemşiremiz. Bugün yikicaz bizdeKızlar cuma günü verem aşısı olduk bu gün banyo edebilrmiyim siz nasıl yaptınız
Kızlar oğlum 22 günde 500 gr almış gunde 2 kez 30 cc mama vermeme rağmen sütüm hiçbi zaman çok olmadı ama bu kadarda az olduğunu hiç düşünmemiştim çok çaresizim ne yapmam gerek oğlum 3300 doğdu şuan 56 gunlük 5400 gr
Oğlum çok huysuz ve uykusuz birde kakasını 2 yada 3 günde 1 yapıyo kayınvalidem tüm gün aç bu çocuk dedi hep mama vermek istedi artık bende inandım sütümün yetmediğineCnm kilosu gayet guzel niye tedirgun oluyosun ki
2ayda 2 kilo aldi benm kizm bence zayf değil normal seninkideMayıs anneleri yoķsa benim bebegim mi cok zayif bi fikri olan varmi iki aylik bebekleriniz kac kiloydu yazarmisiniz lutfen ona gore onlemimi alim
Benim kizim 75 gunde 1750 gr aldi israrla anne sutune devam... Aylik 600 gra kadar sorun yokmus..Oğlum çok huysuz ve uykusuz birde kakasını 2 yada 3 günde 1 yapıyo kayınvalidem tüm gün aç bu çocuk dedi hep mama vermek istedi artık bende inandım sütümün yetmediğine
Özledik seni mirandacim bittimi misafirlerin gitti mi
Evet kızlar uzun zamandır girmiyordum. Bugün biraz okudum. Baktım ki herkes bebeğim yeterince büyümüş mü diye soruyor. Bu konuda kendi bilgilerimi sizinle paylaşmak isterim:
1. Bebeğin büyümesi her bebek için farklı olur. Başkalarıyla karsilastirmayin. Bunun yerine büyüme grafikleri var. Ben ingilizce olarak baby care diye bi uygulama indirdim. Her ölçüsünü (boy kilo ve kafa çemberi) oraya not ediyorum. Grafiğe göre az ya da çok olduğunu gösteriyor. Ama google lasaniz bulabilirsinizde.
2. Bebeğin yeterince kilo aldığını üç şeyden öğrenebilirsiniz. Günde 30 gr alıyor mu? Yani ayda 30x30=900 gr. Her gün en az 4 kere cisli bezi çıkıyor mu? Günde bir kere kaka yapıyor mu? Bunların hepsine hayır dediyseniz doktorla konuşmanın ve mama ilave etmenin zamanıdir. Ama biri eksik ise sutunuzu cogaltmaya ve emzirme saatlerinizi değiştirmeye bakın. Ayrıca dinlenin. Öğlenleri bir saat uyumak benim iki mememi de en çok dolduran taktik. Mesela benim oğlum haftada 5 kere kaka yapıyor. Ama 3500 doğdu ve tam iki aylıkken 5700 çıktı. Ayrıca yeterince cisli bezi de var. O yüzden mamaya gerek yok. Onun yerine su alimimi ve öğlen uykularımı arttırdım. Bir de kalsiyum alımını. Süt dereotu peynir.
3. Bebeğiniz mutlu mu? Eğer bebek sürekli aç ise durmadan ağlayacaktir. Bunu her gün yapıyor mu? Mesela hiç size gülümsüyor mu? Oyuncaklarla ilgileniyor mu? Eğer bunları yapıyorsa bebek doyuyor demektir. Yok sürekli ağlıyorsa o zaman da doktorla konuşmanın vaktidir.
4. Bebek arada bir ağlayacaktir ve annelerin dediği gibi aç olacaktir. Mesela benim oglum iki üç haftada bir gün falan hiç durmadan agliyo ve emmek istiyor. Bu çok normal. Çünkü bebek büyüdükce daha çok süt lazım. Daha çok süt uretmemiz için, bebeğin daha çok emmesi lazım. Yani iki üç haftada bir oğlum benim sütümü arttırmak için sürekli emmek istiyor ve ememedigi zaman da ağlıyor. Kabul etmem gerekirse o günler çok yoruluyorum. Sürekli ağlaması beni çok üzüyor. Uykusuzluk hatta yemek yiyememek ve hatta wc ye dahi gidememek çok zor. Öyle günlere adapte olmak için muhakkak yardım alıyorum. Mesela buzlukta mikrodalgaya atabileceğim yemekler oluyor. Gaz çıkarma ve bez değiştirme işlemlerini annem ya da eşim yapıyor ben dokunmuyorum bile. Dinlenebildigim her Sn dinleniyorum. Ve et meyve gibi enerji veren yiyecekleri daha çok tüketiyorum. En az 3 lt su ictgimden emin oluyorum. (12 bardak su!) Yine de hala tam adapte olabilmiş değilim. Ve şanslı olduğumun da farkındayım. Bir çok kadın böyle günlerde yardım alamıyor. Ama bir şekilde hazirlanmamiz şart. Belki önceden buzluğa kendimiz yemek atabiliriz ya da buz dolabında kendimiz icin içmeye hazır küçük sisede sütler bulundurabiliriz. Nasıl adapte olacağınız size ve yaşam tarzınıza bağlı.
5. Unutmayın mama ya da ek gıda bebeğimiz için zararlı değil ama anne sütünden alabileceği vitaminlere engel. Bi kere hiç bir mama anne sütünün yerini karşılamıyor. Hatta sagip biberonla bebeğe kendi sütümüzü vermek bile bebeğe ayni vitamini vermiyor. Çünkü meme ucu bebeğin salyasindan, emme gücünden ihtiyacını bulup sütü ona göre ayarlıyor. Mesela on beş dklik bir emme de ilk iki üç dk sıvı ihtiyacını karşılamak için daha çok sulu bir süt üretiyor. Sonra protein ve vitaminleri daha fazla olan koyu kıvamlı bir süt. En son bir iki dk için de doymasi için daha yağlı bir süt. Yani bebeğin neye ihtiyacı varsa o. Hastaysa mesela o anda antibiyotik üretiyor ve bebeğe veriyor. Bunları bebeğin şişeden ve ya kasiktan alması imkansız. O yüzden başka hiç bir çare kalmadıkça bebeğe ek gıda vermeyin. Hatta pompayi bile bir kenariya koyun. Memenin bebeğe ihtiyacı var; aynı bebeğin memeye ihtiyacı olduğu gibi.
6. Fazla telaşı ve üzüntüyü bırakın. Sizin ruh haliniz ne ise bebeginizinki de o. Yaz aylarında olduğumuz için şanslıyız. Gündüzleri sabah çok sıcak olmadan hem siz hem bebeğinizi güneşe çıkartın. Güneş hem size hem bebeğe mutluluk verecektir. Temiz hava da öyle. Arada arkadaşlarinixi davet edin. Ya da eşinizle dışarı çıkın. Mutlu bir anne olmanıza hiç bir şey engel değil. Kendinizi hayattan soyutlarsaniz mutsuz olacak ve bebeği yeterince besleyemeyeceksiniz. Hiç bir neden yokken bile zorla gülümsemek insanın seratonin yani mutluluk hormonunu attırıyor. Kendinizi mutlu olmaya itin.
Sizi ve minnak bebislerinizi çoook seviyor, kocaman kocaman öpüyorum. Ay azıcık da popolarindan ısırdım :)))
Maşallah hepimize!
Tahmin edebiliyorum canım. Eminim ki çok zorlaniyorsundur. Hiç kolay değil bebek büyütmek. Hele herşeyi kendi başına yapıyor olmak hiç hiç kolay değil. Ama bir şekilde bu zorlukları atlatıp bebeklerimizi sevgiyle büyütmek zorundayız. Bu günler bir daha asla geriye gelmeyecek. Her gün büyüyor ve degisiyorlar.Cok guzel anlatmişsiniz ama inanin sizin kadar şansli degilim esinizin ve yardim edenleri kiymetini bilin ailemden uzakta istanbulda yasiyorum bebegime tek bakıyorum eşim gunde 16 saat calisiyo eve gelince birak bez degistirme ve gazı bebegi sevmeye bile takati kalmiyo ev işi yemek ütu camasir temizlik bebegime yani herseye ben koşturuyorum yoğun oldugum icin dişari cikmaya bile vaktim olmuyo ki tek basima oldugum icin disari bile cikasim yok eşimin 3 abisi istanbulda fakat aile olduklarina bin şahit ister bebek gormesine bile gelmediler bebek görmesini birakin dogumda hastaneye gecmis olsuna bile komse gelmedi ben utansınlar die bayramda bebegimi kucagima alip gittim 3 eltime bayramlarina onlar benim bayramimaa bike gelmediler allahtan annem dogumda yanımdaydi ama oda 20 gün sonra gitmişti keşke anlattığınız kadar güzwl gecebilseydi hersey bazen insan misafir istiyo farkli insan yuzu gormek istiyo tek olmak cok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?