- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #57.621
Vorones nerelisin canım sen:))
ne zaman dogum yAptın? doğumdan önce kac kg için şimdi kac kilosun ?yediklerin bence az bile :)
Ay ben de veremiyorum yaaa . Kahvaltı yemekle olacak iş değil kuzumm.bizim bol hareket spor yapmamiz lazım.
Kızlar el emmeden bahsetmişsiniz. 83 günlük kızım 10 15 gündür elini yumruk yapıp emiyor. Ben de parmak emmediği için karışmıyorum. Tükürük miktarında da artış var tabi. 2 gündür alt dudağını da emmeye başladı. Sütümün yağ oranı düşükmüş kilo alımı az olduğu için mama takviyesine başladık. Bizde durumlar böyle kızlar. Kuzularınızla sağlıklı huzurlu günler dilerim. Iyi akşamlar
Kızlar el emmeden bahsetmişsiniz. 83 günlük kızım 10 15 gündür elini yumruk yapıp emiyor. Ben de parmak emmediği için karışmıyorum. Tükürük miktarında da artış var tabi. 2 gündür alt dudağını da emmeye başladı. Sütümün yağ oranı düşükmüş kilo alımı az olduğu için mama takviyesine başladık. Bizde durumlar böyle kızlar. Kuzularınızla sağlıklı huzurlu günler dilerim. Iyi akşamlar
Nasıl emziriyorsun canım?
Benim ilk kızım ilk 6ay ayda 400gr aldı.sonraki 6ay ek gıdayla her ay500gr aldı.
Onu yanlış emziriyordum. Bir sağı bir solu verirdim.
Şimdiki bebeğim ilk ay 1500gr aldı. Çünkü onu emzirirken dikkat ediyorum sağ memeyi sabah 6da verirsem saat 8buçuk 9a kadar solu vermiyorum. Yani her meme en az iki saat emiliyor. Uyuyor uyanınca yine aynı memeyi veriyorum. Böylece en arkadaki yağlı sütü emiyor.
Sana da denemeni tavsiye ederim.
İlk gelen süt şekerli, sonrası mineralli, sonrası yağlı olurmuş..
Canim benim kizim 3500 dogdu ikinci ay kontrolde 5200 cikti her ay 800 almis daha fazla almasi icin önereceğin seyler varmi kilo alimi normal seviyelede birde artik her ay doktor kontrolune goturmuyom saglik ocagina goturuom hemsire olcuyo boy kiloyu her ay doktora goturmek gerekli mi birde
Uyusun da büyüsün demişler ya canım,
Uykusunu geciktirmemeye çalışıyorum,
Gece karanlıkta uyutuyorum.
Ben geceleri yanımda uyutuyorum, gündüz çoğu zaman kucağımda tutuyorum,
Anne şefkati, güveni, büyüme hormonunda etkiliymiş.
Aglatmamaya çalışıyorum, güvenini kırmamaya çalışıyorum.
Çağırıyor geliyorum diyorum.
İlk çocuğumda her ay özele görürürdüm.
Sonrakileri sağlık ocağı yeterli bence.
Özel bi durum olsa zaten sevk ederler
Canim 11 mayista dogum yaptim 68 kilo ile hamile kaldim 88 ile doguma gittim 8 kilo gitti şuan 80 kiloyum iki aydir gitmiyo birturlu ya bu arada boyum 1.67
Kilo alimi sizce cokmu az kizimin
Neden karanlikta uyutuyosun ki cnm
Ben de aynı kilodayim.
Tatlı kurabiye yeyince üstüne 2kiloya yakın almıştım geri verdim bi haftada. Bol su içip gece iyi uyursam süt etkilenmiyor.
Bence:
Akşamları hafif geçirmeye çalış
Saat 8den sonra sadece su veya madensuyu iç.
Uyku, su ve mutluluk süt yapar.
Kahvaltı dolu dolu olmalı ki süt olsun
uzun süreli açlıktan sonra.
Kahvaltıdan sonraki saatler hiçbirşey atıştırma, sadece su iç.
2buçuk 3 saat sonra bi meyve ye.
Yine arada hiçbirşey atıştırma, su veya madensuyu iç.
Meyveden 2 saat sonra öğle yemeği ye azar azar. Dinlen. Hatta uyu, sütün olsun.
Kalkınca su yine saatler sonra bi meyve
Veya kahve ve çayla hafif birşeyler
Yine aralarda su ve akşam yemeğiyle kapatıyoruz.
Benim düzenim:
8.30 kahvaltı
11meyve
13öğle yemeği
15.30 meyve
17.30 ikindi çayı
19.30 akşam yemeği
21 çay veya meyve veya direk yatış..
Biz nerdeyse hergün böyleyiz.
Eşim ve çocuklar yarım saattir uyuyor
Gece karanlıkta melatonin hormonu, büyüme hormonu vs dengelermis vücudu.
İstersen bi google da araştır canım.
Ayrıca eşim de ben de ışıkta uyumayı hiç sevmeyiz.
Gece su içmeye wcye bile karanlıkta giderdim eskiden ama artık ışık açıp etrafa bakıyorum.
İstanbuldan memlekete taşındık müstakil evdeyiz. Koca örümcekler giriyor eve. Tarantula mı nedir, onlar sokar diye korkuyorum , o yüzden.
İlk günler ışık açık yatırdım sonra ben de gece karanlıkta yatırmaya başladım düzen oluşması ve büyüme hormonundan yararlanın diye... Sadece 15/20 gün ışık açıkta yattı...Annem bebekler karanlikta korkar hep ısik acik kalsin dediginden beri işiği hic kapamiyorum ben
Ben hiç dikkat etmedim yahu . Genelde Los isikta hani gece lambali yatio gündüz de zaten ışık ta yatio. Ama bebeklerin geceyi gündüz ü ayırt etmeleri için önemlimış bu ışık olayiİlk günler ışık açık yatırdım sonra ben de gece karanlıkta yatırmaya başladım düzen oluşması ve büyüme hormonundan yararlanın diye... Sadece 15/20 gün ışık açıkta yattı...
Böcekler ışık açılınca kacar ki ..etrafa kaçıs kaçış olurlardı . Ay allahım korusun gelmesin yavrularina bocuklerGece karanlıkta melatonin hormonu, büyüme hormonu vs dengelermis vücudu.
İstersen bi google da araştır canım.
Ayrıca eşim de ben de ışıkta uyumayı hiç sevmeyiz.
Gece su içmeye wcye bile karanlıkta giderdim eskiden ama artık ışık açıp etrafa bakıyorum.
İstanbuldan memlekete taşındık müstakil evdeyiz. Koca örümcekler giriyor eve. Tarantula mı nedir, onlar sokar diye korkuyorum , o yüzden.
Su bi kaç gün yürüyorum nasıl aciii bacakalarim. Spor şart valla. Ay ben bi de likir likir kola iciyorm hem şeker hem de emzirenler icmemeli mis bilmiodum.Şahsen benim bi duzenim yok eşim gec geliyo akşamlari oyuzden aksam yemeklerini 22/23 aradi yiyorum
Ben sabah 12 civari kahvalti yiyorum cunku gec uyaniyorum esim gec geldigi icin saat 2 civari meyve 4veya5 civari oglen yemegi 6/7 civari atıştırmalık biseyler saat 10/11 ise aksam yemegi duzenim yok hic acikcasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?