- 27 Kasım 2012
- 5.626
- 2.895
- 123
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #56.141
Olabilirsin canim. Bende 40 im dolmadan regl oldum. Simdi yine oldum.Kızlar biDe 48gjnluk olduk sezeryan olmustim sadece ilk bir hafta kanamam kırmızı şekildeydi sonra rengi değişti 6 gün öncede tamamen bitti sadece akıntı vardı dünden beri yine kırmızı şekilde kanamam var acaba refl olmuş olabilir miyim karnim agriyor canım acayop tatlı istedi öncesinde adet belirtilerini yaşadım yani ama regl mi değil mi karar veremedkm
Kızlar kilo alımını bebeğinin kafaya takanlar olmus kimse yanlış anlamasın yazdıklarımı ama önemli olan bebegın kilo Alımı degıl boyunun Nasıl uzadıgıymıs asıl bu konuları cok fazla araştıran birisi olarak inanın kilo dan cok boy uzaması daha önemli boyu 1 2 cm uzayıp tombul bebeği ne yapacaksınız bu bir ikincisi emzirip de bebeğine 1 2 kilo aldırabilene kimse bısey diyemez tabi masallah diyorum nazar değmesin ama eğer mama ile bebekleriniz 1 1.5 kilo alıyorsa Bebek mamalarınız buyuk ihtimal nişasta ve şeker ağırlıklı yanı aptamıl bebelac vs gibi kotu mamalar yanlış anlamayın ama bebeğe kof şişmanlıktan Başka bırsey vermiyor evet o mamaları yiyen bebekler tombiş tombık ama saglıklı hıc bir yanı yok o marka ve türevlerinin mama kullanmak isteyen ya da zorunda olan arkadaşlara hıpp ya da sma onerırım özellikle sma nin içeriği cok cok iyi ve şeker ve nişasta yok Bebek kilosunu normal alıyor şekerli şekerli mamalara alıştırıp ilerde sebze yemiyor vs diye üzülmeyin arkadaşlar emzıremılemıyorsa mama seçimi cok önemli... Kilo Alımı ıcınde 600 gr 800 gr cok normal sıkıntı yok üzülen arkadaşlar üzülmesin daha cok boy takibi de yapın
Ya dus deyince aklima geldi.Canım benim de aynı. Bir haftadır öğlen 1-2 gibi ancak yapabiliyorum kahvaltımı. Sabah 6-7 gibi uyanıyor öğlene kadar uyumuyor. Çok zorlanıyorum, o süre beni çok yoruyor. Bugün tüm gün toplam 2 saat uyumadı. Şimdi uyudu gece bakalım nasıl geçecek. Titizim ve ev çok fena halde. Bu yüzden çok mutsuzum ama düşünmemeye çalışıyorumduş almadan güne başlamayan ben üç gündür duş alamıyorum. İnşallah bir düzene girerler bir an önce
Gecmis olsun nefes hanimaTeyzeleri kızım yoğun bakımda ateşlendi araştırılıyor menejitten şüphelendikleri şükür idrar yolu enfeksiyonu çıktı 3. Gün iyiye gidiyor doktorumuz tatile çıkmış sayın dedi yarışa bakın heleEki Görüntüle 1845519
Canım abimin kızının gozu öyle olmuştu goz pınarı kapalı oluyormuş o yüzden capaklaniyormus.goz pinarina hafif masaj yapman lazım henüz oradaki kemikler sertlesmedigi için uygulanan baskıyla açılması daha kolay oluyormuş. Büyüdükçe zorlasiyormus acilmasi ama acilmasada ilerleyen yaşlarda kendiliğinden ediliyormuş merak etme canım.Kızlar bizde 15 günlük olduk. Çok şükür . Bol sutlu günler diliyoruz. Bu sabah kalktığımızda bebisinizin tek gözünün capaklandigini gördüm.basina böyle bişi gelen var mı. Çözüm olarak naptiniz.ilk oglanda böyle bişi yasamamistim.
Teyzeleri kızım yoğun bakımda ateşlendi araştırılıyor menejitten şüphelendikleri şükür idrar yolu enfeksiyonu çıktı 3. Gün iyiye gidiyor doktorumuz tatile çıkmış sayın dedi yarışa bakın heleEki Görüntüle 1845519
Canım hemşire otribebe tahriş eder demişti 1 yaş altı yapmayın demişti @iremerve1990
Canim sen.yan olarak yataga uzaniyorsun.
Bebisi.de.aynen yanina yatırıyorsun, basıni.sana.cevirip memeyi veriyorsun. Nette arama yaparsan fotolari da.var. hatta aile sagligi merkezlerinde emzirme odasında bile resmi vardı. Hem.boyle bel sirt agrin da olmaz.
Emzirme yastigi cok küçük. Sirtima koymak icin kirlentler.var. yastik bebisin basinin altında onun.altında da benim kolum ya da baska bi yastıkla destekliyorum
Su an.kucagimda emiyor mesela. Benim.iki elimde serbest.
Zamanla öğreniyorsun.
Sarilik tehlikesi sanirim.ilk 15 ya da 20 gunden sonra bitiyor. Yine.de.daha iyi bilen anneler aydinlatsin bizi.
Oglundan memeyi cekme canim
Bol.bol.emsin.kilo alsin yavrun.
Biz 22 günlük olduk. 3240 doğmuştu. 3800 olmuşuz.Kızlar bişi daha soracam, sadece anne sütü veren anneler, bebisiniz 15 günlükken kaç gr. almıştı. Bana benimki hiç büyümüyor gibi geliyo.b ir de goguslerim bir iki gün önce taş gibi oluyorken artık hiçbir sertlik yok. Bir de goguslerinize süt inerken yanma oluyo mu?
Kızlar bişi daha soracam, sadece anne sütü veren anneler, bebisiniz 15 günlükken kaç gr. almıştı. Bana benimki hiç büyümüyor gibi geliyo.b ir de goguslerim bir iki gün önce taş gibi oluyorken artık hiçbir sertlik yok. Bir de goguslerinize süt inerken yanma oluyo mu?
Evet artık çekmiyorm sayenizde. Peki uyukalio bu kez de uykusu bolunmesin die . Gaz çıkarmadan uyutmus oluorum. Zaten uyurken de omzunda mesela gaz çıkaramiyor Sancilanio sonra daCanim sen.yan olarak yataga uzaniyorsun.
Bebisi.de.aynen yanina yatırıyorsun, basıni.sana.cevirip memeyi veriyorsun. Nette arama yaparsan fotolari da.var. hatta aile sagligi merkezlerinde emzirme odasında bile resmi vardı. Hem.boyle bel sirt agrin da olmaz.
Emzirme yastigi cok küçük. Sirtima koymak icin kirlentler.var. yastik bebisin basinin altında onun.altında da benim kolum ya da baska bi yastıkla destekliyorum
Su an.kucagimda emiyor mesela. Benim.iki elimde serbest.
Zamanla öğreniyorsun.
Sarilik tehlikesi sanirim.ilk 15 ya da 20 gunden sonra bitiyor. Yine.de.daha iyi bilen anneler aydinlatsin bizi.
Oglundan memeyi cekme canim
Bol.bol.emsin.kilo alsin yavrun.
Benimki de.öyle canim.Kizlar bebegim surekli ikiniyor kendi kendine garip sesler xikartarak..ha kendini rahatlatiyor genellikle ama beni cok huzursuz ediyor bu hali icim gidiyor...hele gece kivranisi var kiaglamiyor sukur ama durum bu..kendine zarar vercek diye korkuyorum.
Bir de pisik problemi olanlar nasil bas eytiniz? Sudokrem ve mustela kullaniyorum 2 3 bezde 1 suruyorum ve gunduz her kakada lavoboda yikiyorum..buna ragmen hafif kizarmalar oluyor(
Benim.aldigim.cok.küçük bi yastik. 20.cm ye 30 cm filan. Altinda da kolunu gecirmek icin.lastikli bi.halka.var. sendeki hamile.yastigi. ben evdeki yastiklari kullandım.sonrasında elimde kalacak.diye almadim ondancok gecmis olsun Allah saglik afiyet versin cabucak iyilesip ciksin
Bize de cocuk doktorumuz serufizyo ve ardindan otribebe dedi.
Ben de yanyatarak emziriyorum genelde cidden daha rahat agrisiz. Ama su emzirme minderini bi kullanamadim.hamilelikte kullaniyordum ama asli gorevinde bi turlu basarili olamadim. C seklinde benim mycey in. Beli boslukta kaliyor gibi geliyor bi elim belinde bi elim basinda bi anlami olmuyo yastigin.
Canim.her.bebek sevmiyormus.kundagi.Kedibochi ne guzel masallah uzun uyuyor bizim 1 saat uyusa cok uyudu diyorum.ve kesintisiz bazen 10 12 duruyorm dun 3 de uyandi bugun aksam 7 de uyudubarada boluk porcuk 10 ar dakikadan toplasan 1 saat flj uyumustur sanirim kundak meselesinde ise denedim epey israrla ama o kollari hangi sartta olursa olsun cikariyor kendibcikaramazsa morarana kadar agliyor. Sevemedi gitti.
neff1316 bende dis fircalayip sac tarsrsam oo suslendim diyorum :)
Valla benimki.memede uyuyor. Gaz icin uyandirmiyorum. Zaten.ağızdan cikmiyor pek.gazi..genelde.popisten.cikiyor. O.yüzden bende bırakıyorum uyusun.diye.Evet artık çekmiyorm sayenizde. Peki uyukalio bu kez de uykusu bolunmesin die . Gaz çıkarmadan uyutmus oluorum. Zaten uyurken de omzunda mesela gaz çıkaramiyor Sancilanio sonra daçıkamadım işin içinden.
Sagol canim..valla ikinirken emince bu sefer de sutu yutamio boguluo oksuruyor nasil bir celiskiBenimki de.öyle canim.
Hatta emerek çıkarıyor gazi. Alttan. Hem.kaka hem gaz seklinde. Ve muthis kasiliyor.ayrica.acıyla ağlıyor.
Sirtina.vurarak denedim.cikmiyor gazi öyle.bende karnını ovuyorum rahatlasin diye. Ama o agri.çekerken bende.rahatsizim. yapacak birsey yok sanirim.bu.konudagaz sancısı çekmeyen bebek yok.gibi.
Rezene ve anason.cayi.da içiyorum ben. Gaza iyi.geliyor.
Benim.bebegim pisik olmuştu.sik bez.degistirme, islak.pamukla temizleme, sudocrem.iyi.geldi.
Usenme.canim sudocremi.her.bez.değiştirme de.sur. ben artik her.bezde.sürüyorum.
Guzel koruyor
Evet canim bende öyle okumustum. Iste ince tabaka halinde.surun. yok her zaman.surmeyin arada surun diye. Ama kizardi.diyorsun. benim de.bebisin totosu once kizardi.Sagol canim..valla ikinirken emince bu sefer de sutu yutamio boguluo oksuruyor nasil bir celiski( valla emzirmek ezoyete donusuo..
Usenmek diil de cok kalin yapili diyorlar ya kremler icjn..az surun fln diye...o yuzden her bezde surmuodm..iyilesene kdr her bezde sureyim madem
Benim.aldigim.cok.küçük bi yastik. 20.cm ye 30 cm filan. Altinda da kolunu gecirmek icin.lastikli bi.halka.var. sendeki hamile.yastigi. ben evdeki yastiklari kullandım.sonrasında elimde kalacak.diye almadim ondan
Yan yatarak emzirme candir :)
Su anda da oyle yazabiliyorum.size. ellerim rahat.
Ben.zaten sabirsiz rahatina düşkün ve kurtlu bir kadinim. :)
Bana en.cok.uyan pozisyon bu oldu. Eee bebiste uykuya daliyor böyle rahatca. Daha ne.olsun :)
Canim.her.bebek sevmiyormus.kundagi.
Benimki de.basta agliyor biraz ama memeyi dayadimmi susuyor.
Icinde cok rahat uyuyor çünkü cok irkilen bi bebek. Kendini uyandırıyor uykusunda elleri kollari sallayip. Benim cok isime.yaradi.
Bu.arada senin.bebis slingte uyuor olmasin. Yani gunde 20.saate yakin uyumasi lazim. Mutlaka.yoruluyordur
Anne sütüyle beslenen bebeklerin kakaları partiküllü ve sarı olur Can'ım normal suan sadece sıvı olması belkı üşümüş olabilir mi ama pütürlülük ve sarı olması normalGünaydın güzel güzel annelr uykusuz gazlı bir geceden merhababundan 1 hafta kadar önce kızım 3 haftalıkken kakası parçacıklı ve sarı renkteydi ve osurma şeklinde gazları yoktu.son 1 haftadır osurmaya çalışması ıkınmasıyla uğraşıyoruz yapamadıkça ağlamaları var ayrıca kakasında o parçacıklar yok artık sadece sarı bir sıvı var bu değişiklik neden olmuş olabilir gıdayla ilgili bir problem mi acaba gerçi sadece anne sütü alıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?