- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
- 198
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #56.181
60 cd var sütün bugün sağdım ama var mı tk ku daha bilmiyorum dün bırakmıştım ondan önce bi 20 cd geliyodu sağdığımdaCanım sağdığında sütün varsa tamamdır. Hiç Canını sıkma. Daha 4 günlük demişsin. İlk günler çok iyi çekemiyorlar. Çeneleri çabuk yoruluyor. Ama sakın mama verme. Hiç ememiyor uzun süre aç kalıyorsa sütünü sağıp biberonla ver. 2 saatte bir 30-40 ml yetiyordur ona. Hiç pes etmeden emzir sen. Uzun sürer biraz
Yarın ben de baktırayım ne alakası olabilir ki biz daha yeniyiz
valla canım sabah ilk iş wrap siparişini verdim bile.
kızım şu anda koynumda uyuyor. ay çokta güzel uyuyorlar böyle teyzesi.bayılıyorum aslında ama işler de beni bekler..
ya dediğim gibi ben bayılıyorum böyle koynumda uyumasına. eminim bu zamanlarını özleyeceğiz. yakında büyüyecekler ve kucak istemicekler. bagımsızlıklarını ilan edicekler.
yarın öbür gün ergenliklerinde anneleri ile arkadaşları yanında görünmek bile istemicekler, utanacaklar.
şimdi bunun tadını çıkarmak lazım canım bence. şu wrapi edinelim bakalım. hep bir bütün olalım kızımla.
özlemem diyordum asla diyorum ama kimi zaman karnımda olmasını özlüyorum. hep yanımda idi 7/24
canım bırak oglun istediği kadar kalsın memede. ben öyle yok on dk onbeş dk diye ayırmıyorum memeden. hatta memede uyudugunda bile çekecek oluyorum ki yarım saate yakın kalmış oluyor. tam parmagımı dayıyorum cuk cuk etmeye başlıyor ya. o an içim eziliyor kıyamıyorum çekemiyorum memeden. iyice dalınca ancak öyle. bence ilk aylar bebek ne kadar isterse o kadar kalmalı memede..
Şu wrapi denede banada bilgi ver, benimde aklıma yatmaya başladı gerçekten kullanışlı bişey mi acaba
Ay keşke doğru olsa ya.3 4 ay sürecek gibime geliyor benim de
Canım kızım 3440 doğmuştu 3500 olmuş 1 ayda. Boyu uzamış 2 cm ama bilmiyorum niye kilo almıyor. Kilo almazsa mama takviyesi demişti doktor. Bugün nette araştırırken aklıma geldi. Gerçekten de dozu iyi ayarlanmazsa bebekte kilo alımında güçlük görülüyormuş. Yarın kontrole gideceğim endokrinolojiye.
Kızlar biz hastaneden çıkmadan işitme testi yapıldı birde sağlık ocağında topuk kanını aldılar onun dışında başka bişey olmadı. Bi hafta sonra kilo ve sarılık kontrolüne gittik dr bi daha gelmenize gerek yok dedi. Sağlık ocağı da bir ay sonra gelin kontrole dedi. Ama annem kalça cikikligi testi ne zaman olcak dedi. Başka testler yaptıran var mı. Kimse bizi başka test için çağırmadı.
Canım hemşire otribebe tahriş eder demişti 1 yaş altı yapmayın demişti I iremerve1990
Bizim buarada 22. Gün bugün bu sorunlar ilk hafta vardı sadece benim de göğüs ucum büyük bu arada..artık süt sagmiyorum uyumaya çalışıyorum fırsat buldukça .. ilk 10 gün felan hiç uyuyamamistim kalabalıktan.. 15 cc mama veriyodum emzirdikten sonra onu da içinde doyuyodu sanırım uyuyordu çünkü .. 60 cc çok iyi bence bebek doyuyodur merak etme sürekli emzir sen bosaldikca süt yenileniyor çünkü bunlara da kafanı takma moral çok önemli iyi düşün iyi olsunCan'ım benim kesildi ama uyumuyor sanki hiç iki defa 15 cd ne veriyosun mama mı yetiyor mu süt var sma doymuyor ya sağdım 60 cd geldi onu içse doymaz mıydı demek ki ememiyor hiçte bırakmıyor ama göğüs ucum çok büyük ondan heralde öyle düşündükçe hiç veresin gelmiyor sen sağıyor musun
valla canım sabah ilk iş wrap siparişini verdim bile.
kızım şu anda koynumda uyuyor. ay çokta güzel uyuyorlar böyle teyzesi.bayılıyorum aslında ama işler de beni bekler..
ya dediğim gibi ben bayılıyorum böyle koynumda uyumasına. eminim bu zamanlarını özleyeceğiz. yakında büyüyecekler ve kucak istemicekler. bagımsızlıklarını ilan edicekler.
yarın öbür gün ergenliklerinde anneleri ile arkadaşları yanında görünmek bile istemicekler, utanacaklar.
şimdi bunun tadını çıkarmak lazım canım bence. şu wrapi edinelim bakalım. hep bir bütün olalım kızımla.
özlemem diyordum asla diyorum ama kimi zaman karnımda olmasını özlüyorum. hep yanımda idi 7/24
canım bırak oglun istediği kadar kalsın memede. ben öyle yok on dk onbeş dk diye ayırmıyorum memeden. hatta memede uyudugunda bile çekecek oluyorum ki yarım saate yakın kalmış oluyor. tam parmagımı dayıyorum cuk cuk etmeye başlıyor ya. o an içim eziliyor kıyamıyorum çekemiyorum memeden. iyice dalınca ancak öyle. bence ilk aylar bebek ne kadar isterse o kadar kalmalı memede..
Can'ım wrapın kangurudan ne farkı var evde kanguru var Bebek daha bi aylık olduğu için korkuyorum koymayaBen boba wrap sling aldım harika harika, o olmasa yemek bile yiyemiyorum uyumamakta direndiği zaman slingin içine koyup biraz geziyorum tık uyuyor benim huysuz hatun.
Canim benim de hasimato var, tirodim az calisjyir, doktor kan alirken bebekten, her seferinde baktircaksiniz bebegin tiroidlerine dedi. 15.gun bakıldı, normal çıktı. Sen de her kan alisinda bebekte baktir mutlakaCanım kızım 3440 doğmuştu 3500 olmuş 1 ayda. Boyu uzamış 2 cm ama bilmiyorum niye kilo almıyor. Kilo almazsa mama takviyesi demişti doktor. Bugün nette araştırırken aklıma geldi. Gerçekten de dozu iyi ayarlanmazsa bebekte kilo alımında güçlük görülüyormuş. Yarın kontrole gideceğim endokrinolojiye.
Can'ım bende troidim az çalışıyo hamilelikte 22 ye kadar yükseldi Bebek'te etkisi olma ihtimali yüksek dediler doğum yaptığım hast kan aldı sağlık ocağı on gün sonradan kan aldı Bebek'ten çok şükür bebeğimde çıkmadı yoksa ararlardı bugün 32 günlük olduk bebeği nerde her 25 günde bi test yaptırmalıyız acabaCanim benim de hasimato var, tirodim az calisjyir, doktor kan alirken bebekten, her seferinde baktircaksiniz bebegin tiroidlerine dedi. 15.gun bakıldı, normal çıktı. Sen de her kan alisinda bebekte baktir mutlaka
Slm canım benim 2. Doğumun ilk doğum sezeryandı ondan buda sezeryan oldu. Sın zamanlarda hareket alanları daraldığı için eskisi gibi net hissedilmiyo 2700 doğdu. Sende doğum yaptın sanırımMerhaba tarihler aynı seninde son zamanlarda hareket azalmış mıydıgüle güle büyüt geçmiş olsun kaç kilo doğdu sen mi istedin acaba sezeryani:)
Yaptım süt sorunum var anlamıyorumSlm canım benim 2. Doğumun ilk doğum sezeryandı ondan buda sezeryan oldu. Sın zamanlarda hareket alanları daraldığı için eskisi gibi net hissedilmiyo 2700 doğdu. Sende doğum yaptın sanırım
Sağınca geldi 50 sonra 30 geldi sonra mama verdim 30 dan sonra emdi ama giç yetmedi şişip duruyolar anlamıyorum sonra 60 mama verdim hala uyanık anlamadım canım sağışol benimkide büyük o yüzden mi diyorum sarılık olursa diyr korkuyorum ben de teşekkür ederimBizim buarada 22. Gün bugün bu sorunlar ilk hafta vardı sadece benim de göğüs ucum büyük bu arada..artık süt sagmiyorum uyumaya çalışıyorum fırsat buldukça .. ilk 10 gün felan hiç uyuyamamistim kalabalıktan.. 15 cc mama veriyodum emzirdikten sonra onu da içinde doyuyodu sanırım uyuyordu çünkü .. 60 cc çok iyi bence bebek doyuyodur merak etme sürekli emzir sen bosaldikca süt yenileniyor çünkü bunlara da kafanı takma moral çok önemli iyi düşün iyi olsun
Yok canım önce tuzlu su damlatıyorum birer damla sonra yavaşca çekiyorum çolta güzel temizliyo.bi sıkıntı yaşamadık hiç.Canım hemşire otribebe tahriş eder demişti 1 yaş altı yapmayın demişti I iremerve1990
Aynı durumlar canım.bizimde bi gün iyi uyursa gündüz bi gün hiç uyumuyo.malum bide ramazan eşim geçen yarım saat sonra oruç açabildi.tabi bende perişan oluyorum yemek yapcam diye.ramazan boyu annesigile gitcek iftara öyle karar aldık.bizimki felaket gazlı sanırım ondanda uyumuyo.bu ara rezene çayı vermeye başladım.bide gündüz uyurken beşiğinin üstüne yemeni örttüm bugün iyi uyudu.kvdem deyip duruyodu kızım yemeni ört diye ben geceyi gündüzü ayırsın diye örtmüyodum.ama sanırım etki etti bizde canım.Kızlar benim kiz Gündüz bana is mis.yaptirmiyor.
Hadi desem onunla 12 ye kadar yataktayiz. Gece 1 de uyuyor 4 ya da 5 gibi uyanip emiyor bir daha uyuyor, sonra sekiz dokuz gibi bi daha. Bazen.daha.erken ya da gec oluyor bu. Saat gıbı dakik degil elbet. Sonra tabi.bende.emziriyorum yatakta ve onu biraz uzaga yatirip uyuyorum. Geceler daha.düzenli nisbeten. 12 de kalkip karnimi.doyurayim işlerimi yapayim diyorum musade yok zilliden.
Gündüz 1 kac saat suren uzun uykusunu uyursa sansliyim. Yoksa hep kucakta ya da memede.
Evet daha cok.kucuk ana kuzusu ama babasına iftar yemegi hazirlamam da lazim. Kaldi.ki karnimi.bile.o.kucagimda iken?doyuruyorum,
Sizler.neler yasiyorsunuz.Uyku mu evimin minimum da.tuttuğum işi mi.bilemiyorum.
Kucaga alışmış diyeceğim ama bunun içinde erken deniyor.
Daha minicik kuzular bunlar. Tabi ki analarni isteyecekler .değil mi?
En iyi süt pompası bile bebeğin emiş kuvvetinden %30 az sağarmış. Yani 50 CC sağdıysan bir 15CC de en az üstüne ekle bebeğin 1 sefer de emeceği süt yaklaşık 65 CC ederki 1aylık bebekler için tek seferde 60CC olması gereken zaten. Emzirdikçe ve bebek gün aldıkça bebeğin emdiği süt miktarı senin sütünle beraber artacak. İlk hafta her bebek kilo verir çünkü anne karnındaki ödemini atar. 1 hafta sonra bebek doğduğu kiloya yaklaşmışsa kilo almış sayılır. Yani sütün yetiyordur. Kendine kuruntu yapma bence. Bebek sadece aç olunca emmek istemez gazı olunca, güven duygusu için ve daha bir sürü sebepten dolayı emmek ister. İçini ferah tut. Bu arada süt için hurma ile birlikte su içince çok farkediyor nacizane öneririm.Sağınca geldi 50 sonra 30 geldi sonra mama verdim 30 dan sonra emdi ama giç yetmedi şişip duruyolar anlamıyorum sonra 60 mama verdim hala uyanık anlamadım canım sağışol benimkide büyük o yüzden mi diyorum sarılık olursa diyr korkuyorum ben de teşekkür ederim
Canım bende de var ama kızımın kilo alımında bir sıkıntı yok çok şükür. İlaç dozun uygunsa bence bir sıkıntı olmaz.Hipotiroidi olan anneler.. kızımın kilo alma probleminin benim tiroid ilacı dozumdan kaynaklanabileceğini düşünüyoruz. Yarın hastaneye gideceğim ama sizlere de sormak istedim. Hipotiroidi olan anneler sizde durumlar ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?