2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar çok bunaldim gerçekten bana bi yol gösterin ev bebek tecrübesizlik yetiştiremiyorum yardım eden bi kimse yok sadece eşim var benim gibi yalnız olan var mı nasıl yapıyorsunuz
Ben var im ben... hastaneden çıktığımin ertesi kv. Sabahtan gitti zaten hastane de de kalmamıştı eve geldi tek kaldı biz iki gün hastaneydeyken. Yerimden kallamiyirm tüm karnım belim yirtilircasinà agriyor. Sadecé eşim mmm var herseé ye koşuyor . İçim parçalanıyor resmen . Daha bebeğimin altını alamadım. Gazını cikarmdim. Çok bunaliorum ben de

Kızlar ağrılar im için . Dayanamayip majezik içiyorum ağrı kesici yani. Doktor parola yazmıştı o etku etmio. ÇOK zarar verir mi ya bebeğime sütüme falan

Kızlar ağrılar im için . Dayanamayip majezik içiyorum ağrı kesici yani. Doktor parola yazmıştı o etku etmio. ÇOK zarar verir mi ya bebeğime sütüme falan
Bana da Dr ilk doğum yaptığımda apranax vermişti , ama ben ağır diye parol aldım, sadece 1 gün çok Ağrı'm olmştı o Zaman almıştım ; çok mecbur kalırsan kalırsan kullanabilirsin bence ama kullanmasan iyi olur

İyi akşamlar elimde kızım için amerikadan getirtdğim d vitamini var. Bir şişe bir sene gidiyormuş doktorum söyledi günde bir damla veriliyor. Tamamen bitkisel. Bu yüzden iki şişe fazlaya çıktı isteyen olursa satabilirim. Şişesi 90 tl türkiyedekilerde paraben olduğu için doktorum bunu kullanmamı önerdi bu arada

Ay erken göndermişim. Kıyamam sana. Ağrılar çok zor.
Ama majezik kullanma. Bebeğe geçiyor direk. Sütüne etki etmeyen ağrı kesiciler de var. Doktorunu ara. Agrilarima dayanmıyorum de. O gerekli olanı verecektir. Bende ağrı kesicilerim bitince majezik alacak oldum. Dr olan Ablama bi sorayım dedim. İyi ki de sormusum. Sakın alma dedi.

Az sabır kızlar. Ben ameliyattan sonra ki 8. Günümde ilaçsız dayanabildim. Zaten 5. Gunumden itibaren en az bir saat dışarı çıktim her gün. Bugün 9. Günümüz iki gündür hiç ilaç almadım.
Ilacı kesince birden kilom ve odemim de düştü. 3_4 kilo birden gitti. Kilosunda zaten değilim ben de ekstra dolu da... Odemden çok şikayetçiydim. Sağ ayağım davul gibiydi ve aciyodu. Ama şimdi birden geçti.

Isleei de dusunmeyin. Eve yetismeyin. Bırakın dağınık kalsın. Caninizla ve cancağınizla uğraşın. İlk kırk gün böyleyiz. Geçici bir süreç bu. Beğenmeyen eline süpürge alıp evimizi silsin supursun, iki kap yemek yapsın. Boş konuşanı dinlemeyin sakın. Öperim hepinizi. Moraliniz bol olsun.

vorones canım sana bakınıyordum gördüm doğum yapmışsın gözün aydın kuzum,sağlıkla büyüsün inşallah ömer erdi sende biran önce toparlan inşallah
Bir de sevgili mayıs anneleri vorones yazdı mı diye bakınırken birkaç gönderi gördüm,bende şubat annesiyim kızım 4 aylık oldu şükür bebeğiniz şuan çok küçük lütfen emzirirken dakika tutmayın,yeni emdi deyip 2 saati bilmem neyi beklemeyin ne zaman isterse emzirin 3 aya kadar,çünkü yenidoğanlar sadece acıktığı için emmek istemez şuan onun için büyük travma sizden koptu,o karanlık suyla dolu korunaklı karından ayrılıp bir sürü sesin,ışığın,uyaranın olduğu dünyaya geldi tek bildiği tanıdığı sizsiniz korkar emmek ister,sizin kokunuzu ister,uyumak için ister ilk 3 ay zor geçiyor ama dayanın bebeğinizi en güvende hissettiği yerden koynunuzdan ayırmayın varsın ev işi kalsın,yemek geç pişsin 3 aydan sonrası rahatlık.
Uzun yazdım kusuruma bakmayın,kızımı görmeye gelenler bizim uykularımız senin olsun deyip gitmişlerdi çok hoşuma gitmişti o zaman ,bizimde uykularımız sizin olsun güle güle sağlıkla büyüsün yavrularınız

Çok şükür bizde pek gaz sorunu olmadı ama yinede rezene kullanıyorum, bebek yagiyla felan karnına masaj yapsan yada ayaklarını hafifçe karnına itip ceksen belki faydası olur
Yapıyorum canım her ıkınmaya başladığında ohooooo masaja rahatlıyor o zaman.günde bir fincan rezene içiyorum şimdi ona takviye kimyon çayı da icecegim zaten sut olsun diye içtiğimiz takviye caylarda da rezene var.mastil diye gaz damlası kullanıyoruz çok şükür o biraz iyi geldi.şimdilik böyle bakalım.

CANİM is guc yapmayın ilk dönemde ne kadar dinlenme o kadar süt bebisler uyurken sizde uyuyun sütü arttıran en büyük etkenlerden biri stressiz olacaksın uyuyacaksin bol bol dinleneceksin :)

Mazejik içme canım normalde bile mideye çok zararlı. Doktoruna danış farklı bir ağrı kesici verir bence.parol etki etmedi mi hic

Kızlar bu bebeğin doyduğunu nerden anlicaz biz kaka çiş 5 6 yapınca doymuş diyorlar ki fazlasını yapiyo ama bizimki hala meme istiyo anlamadım gazini da cikartiyorum altı da temiz

Sdece ac oldugu icin rmmek istedigini dusunme. Kokun icin korktugu icin sana yakin olmak icin hepsi ivin emmek istiyor. Bebisker daha bir skınti hissettiklerinde emerek cozum bulunacagini dusunme asamasinda. Sana ihtiyaci oldugu icin boyle. Ben de 3. Gunden beri tekim. Disaru cikmaya calis iki gune bir. Esin sen bebis yarim.saat hava alsan bile yeter. Sling alabilirsin boylece daha rahat hareket edebilirsin

e-lactancia . Org diye bi site var oradan hangi ilaclar emzirirken kullanilabilir bakabilirsin. Low risk cikanlar.kullanilabilir kkatagoride. Parol yetmiyorsa baska agri kesici iste doktorundan. Bana baska bi tane yazdi yani baska ilaclarda var.

Merhaba kızlar. Cuma sabahı 7.30da acilden yatışım yapılmıştı. Bebeğimin suyu sınırdaydi ve gelişme pek azdı. Son 20günde 200gr bile almamıştı. 9saat oksitosin verildi açılma 2cmde kaldı ve ben uyudum. Ne sancı ne bişey. Bebek kanala inmedi. Suyumu bile patlatamadilar, zar kalınmış. doktor ebe hepsi uğraştı. Çok güzel ilgilendiler ama olmadı. Idrarimda protein +1 çıkmış. son günler ödemim de vardı. Zaten bebeğin suyu da azdı. Doktora bekleyelim dedim bebeği kaybedebiliriz acil sezeryana alıyoruz dedi. Ben de ağladım. Eşime haber verin tüplerim bağlansın deyiverdim. O da ben de belgeleri imzaladık. 5dk içinde sonda takıldı ve bana biri besmele çek dedi çekerken uyandığımi hatırlıyorum. Bebeğim diye sayıklıyordum. Doktorum konuştu cevap verdim. Gözlerimi araladim bebeğim eşimin kucağındaydi ağlıyordu. Eltim emzirtti hemen. Saat 16.30gibiydi. Görümcem gözlerimin yaşını, çapağını sildi. Sürekli tansiyonuma bakıldı. Devlet hastanesinde oldum. Bebek yoğun bakım ünitesi var diye doktor önermişti. Çok şükür bebeğim iyi görünüyor. 12saat sonra ayağa kalkabildim, sonda çıkarıldı ve idrarimi yaptım. Gazimi 16saat sonra çıkarabildim. Büyük tuvaletimi de 36saat sonra evde yapabildim. Tam 24 saat sonra taburcu oldum.
Telefonumdan resim yükleyemiyorum, pcden denerim. Kızım da oğlum da çok heyecanlı. Oğlum sürekli zipliyor ve little bebek çok tatlı diyerek hep dokunmak istiyor. Evimdeyim. Eşim oğlumla uyuyor. Kızımla ben çocuk odasindayiz. Kızım kapıyı kilitli tutuyor, oğlum ben uykudayken üstümüze atlamasin diye. Ben biraz toparlana kadar böyle olur sanırım. Oğlum hala biberon içiyor ve altı bezli.
Hasta bezi kullanıyorum.

Sizler pede ne zaman geçtiniz acaba ben de geceyim mi cok da fazla kanama olmuyor.

Bir de kahve ictiniz mi narkozun etkisini atmak içi? Bilgi verirseniz sevinirim.

2normal doğumdan sonra sezeryan yaşadım. Çok ağır ve aciz bi süreç oldu benim için ama bebeğimin canı sağolsun. Hepinizi öpüyorum.

CANİM is guc yapmayın ilk dönemde ne kadar dinlenme o kadar süt bebisler uyurken sizde uyuyun sütü arttıran en büyük etkenlerden biri stressiz olacaksın uyuyacaksin bol bol dinleneceksin :)
Aynı şeyi ben demişim sanki önceki mesajımda :))))))

Ben çok şanslıyim şekerim. Annem ta turkiyeden geldi hem de tüm hamileligim boyunca ve bebek üç aylık olana kadar kalıyor yanımda. Ben aylardır ne bulaşık makinasine dokundum ne yemek yaptım. Çamaşır işini de eşim hallediyor. Gerisi için de yardımcım var zaten. Ben bir tek bebekle ilgileniyorum. O da yeterince zahmetli bence. Sukur yardım edenim var. Ama olmasaydı yine de yapmazdım. Yıkılsın dünya bana ne? Kaç defa bebeğim küçücük ve bana muhtaç olacak değil mi ama?

Canım benim yaa gerçekten yalnız olmak zor ama ben hep kendime şunu diyorum bu zamanlar da gecicek yavrularımizla dışarı cikicaz gezicez inşallah Rabbim tez vakitte şifa versin iyi ol da bebeğine rahatça bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…