2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Selam kızlar benim bebişim henüz kanala girmemiş sizlerden son dakkada giren var mı ? 41i bekletti mi doktorlarınız ilk gebeliğim

.brn 41+3 de dogum yaptum. Suni sanci ile baslandi bebek hala kanala inmemisti. Normal dogum oldu. Guzel bir dogumdu darusi basina. Doktoruna guven cunku her kisinin durumu farkli. Bebegin yapisi suyu plesantanin durumu senin durumun hepsi etkili

Canim cok gecmis olsun. Onemli olan saglikla kavusmus olman bebisine

Selam kızlar benim bebişim henüz kanala girmemiş sizlerden son dakkada giren var mı ? 41i bekletti mi doktorlarınız ilk gebeliğim
Benim de karnım çok yukardaydı. Bebek insin diye yapmadığım kalmadı. 39+3 de kendiliğinden saat 1:00 da Nişanım geldi. Hemen ardından sancılarim başladı üç saat sonra da suyum patladı. Öğle 12 ye kadar kendi sancilarimi çektim. 3.5 cm açılmam oldu. Sonra Dr um suni sancı istedi. Açılma çok yavaş bebek de kanala inmemiş dedi. Bir 8 saat daha suni sancı aldım. Açılmam en fazla 5 cm oldu. Bebek kanala hiç bir zaman girmedi. Normal doğum ilerlemedi. Saat 21:00 da sezeryanla bebeğim doğdu.

Bekleyebilen sabırlı biri değilim ama normal doğum için 41 i de beklerdim. Nitekim benim doğumum kendiliğinden başladı kendiliğinden durdu. Kader buymuş sezeryana girmek zorunda kaldım.

Insallah senin kolay bir doğumun olur. Ama herşey nasip kısmet. Canını sikmamaya çalış. Doğum bir şekilde geçip gidiyor.

Öperim kocaman!

.brn 41+3 de dogum yaptum. Suni sanci ile baslandi bebek hala kanala inmemisti. Normal dogum oldu. Guzel bir dogumdu darusi basina. Doktoruna guven cunku her kisinin durumu farkli. Bebegin yapisi suyu plesantanin durumu senin durumun hepsi etkili
Sağolun kızlar dün duydum dizlerinin üstüne çöküp yer silmek de yardımcı oluyormuş bunu denediniz mi hiç

Kızlar bebeklerinizi nasıl giydiriyirsunjz neyle sariyorsunuz ben konyadayim hava 26 derece falan bebisim de 44gunluk surekli usuturmuyum telasindayim zıbın patikli pantolon üzerine de tulum giydiriyirsunjz bide ince bir şeye sariyorim

Merhaba kızlar,
Öncelikle zaman zaman girip okusamda uzun zamandır birşey yazamadım. Cep telimden okumak kolay ama yazmak imkansıza yakın. Bu sebepten özür diliyorum.
Bizi sorarsanız kızımla 15 günlük olduk. Popişinde oluşan - dikkat ettiğimi düşünmeme rağmen- pişik haricinde anormal bir durum yok. Emiyor ve düzenli - düzensiz uyuyor.
Kv dem gitti ve yalnız kaldık. Ama zaten bir kaç günlük yalnız kalma deneyimim vardı. Çokta korkmuyorum. Birbirimize alıştık gibi. Biraz daha büyürse rahatça dışarı da çıkabileceğiz tek başımıza. Ama ben en azından 1 aylık olana kadar çok çıkmama taraftarıyım. Çünkü oto koltuğundan çok küçük oldugu için ne kadar arkaya bişiler ile - kazak vs gibi - desteklesem de kayıyor içinde.

miranda_1986 bu arada devinin fotolarını gördüm. Çok tatlı ve yakışıklı bir melez olacağı belli. Maşallah minişe.
Benim kızımı da aynen bana benzetiyorlar. Babası esmer ama bizim kız süt gibi bembeyaz. Gerçi ben hep hamile iken eşime benzer diye hayal etmiştim ama böyle oldu. Gerçi daha küçük değişir diyorlar.
Yalnız insan yanında iken birini özler mi bilemezdim. Babasına da çok aşığım ama minik aşkım bir saat fazla uyusa özlüyorum.
Uyansa da emzirsem, ilgilensem diye. Oysa uyumasını bekliyorum kimi zaman ben de azıcıkta olsa uyusam diye.

Şimdilik bizden bu kadar. Tüm tatlı anneleri ve bal bebeklerini öperim..

sevgilerimle
Şeri..

Sağolun kızlar dün duydum dizlerinin üstüne çöküp yer silmek de yardımcı oluyormuş bunu denediniz mi hiç
Hareketsiz bir hamileligim olmadi ama bir iki sefer yere okulen biseyler icin mutfagi silmenin haricinde bisi yapmadim onlar ise yaramis olsa dogum baslatildiginda inmis olurdu. Sancjlarim baslayinca suni de yataktan pek cikamiyorsun ben de yatakta dort ayak ya da secde pozisyonu gibi durup kalcami saga sola salladim. Bir sure sonra nst cozulunce dusta comelip kalktim.1 ccm aciklik ve bebisin basi hala yukarida olma durumundan doguma kadar 5 saat var arada. 5 saatin sonunda bebisim dogmustu. Kolay bir dogum oldu ama hic bir zamab negatif dusunmedim. O gun artik beklenebilecek son gun olmasina ragmen ya da suni sanci icin korkutucu seyler ablatilip durulmasina ragmen (ki bence gayet kolay ve dayanilabilecek sekilde. ) ya da sezeryana donebilme ihtinaline ragmen hep kolay guzel bir dogum yapacagimi saglikla bebegimin dogacagini dusundum. Sancilar sirasinda da edebildigim kadar hareket ettimdusa girdim. Ne yazildiysa ne yasayacaksan yasanacak zaten. O yuzden panik olmadim. Bol bol yurudum.dinlendim.esimle vakit gecirip moral depoladim. Sende bedenine bebegine doktoruna inaniyorsan Allaha guven. Konuyu cok saptirdim ama demeden de gecemedim.

Ben de senin aksine evde oturmamak gerektigini dysunuyirum. Anneye iyi gelecek yerlere gitmek disarida hava almak gerektigine inaniyorum. Oto koltugu icin bana da hep oyle geliyordu yinw de kullanjyordum icim rahatlasin diye doktorumuza sordum sen de kullandigin model uygun mu diye sorabilirsin. Bir de icinde kayboldugunu dusunuyorsan bel destegine ihtiyaciniz olabilir ana kucaklari icij bel destegi satiliyor onlara bakabilirsin. nedense ben ev insanindegilim pek bir ay evden cikmasam kafayi yerim :))

Benim bakanim yok ama kendimi çok şanslı hissediyorum, cok korkuyordum ayağa zor kalkarım diye ama çok şükür ameliyattan 8 saat sonra bi kalktım pir kalktım, dr ağrın olursa diye parol verdi ama 1 tane bile kullanmadım. Ameliyatın ertesi günü oğlumu kucağıma aldım, eve geldim dağa dinlenmedim evi topladım, kirlileri makine attım sanki ameliyat olan ben değil kv mdi o hemen yattı gelince, acıya bayagi dayanikliymisim

Canım nasılsın. Bebişinİ de gördüm. Masallahhhhh. .. sezeryan ikimizinde doğum şekli oldu. Nasip. Ben kendim tercih edip güle oynaya gittim doğuma ama tabi sonrasi zormuş. .Senin de adet lerin ağrılı mj .benim sanırım öyle geçen ağrılı adet günlerimin hatrina doğum günü gecesi ölüyordum dedim artık. Hele ilk kalkma anı. .
Neyse şükür rabbim bebişlerimizı sağlıkla verdi. Öpüyorum çok.

Kesinlikle bende evde kafayı yerim aslında ama...
Gecen hafta kızım 11 günlükken (bu arada biz aynı gün dogum yapmıştık seninle :) ) doktora gittik. Yalnizdik. Arac kullanırken hep aklim arkada idi. Gerçi onun keyfi yerinde idi, hep huzurla uyudu ama ilk olmasindan midir nedir biraz.endiseliydim ve eve.geldigimde aslında yalnız çıkabilmis ve sag saglim dönebilmis.olmanin huzur ve gururunu yasamistim.
Sanirim yeni yolculadigim kv nin etkileri.
Zamanla daha rahat olurum,
Kendisi tabiki iyi niyeti ile torununu dusunerek. Onu yeme çocuğa gaz yapar sunu yeme çocuğu ishal eder diye müdAhil olduğu icin ben de extra pimpirik olmusum sanırım:)

Canım bebegine kavuşmuşsun hayırlı olsun çok sevindim :) ben eve geldiğim gün (su geçirmeyen bant vardı dikislerimin üstünde) duş alıp ped kullanmaya başlamıştım gece olandan yinede 2 saatte bir değiştirme ihtiyacı duyuyorum sende geçebilirsin.
Narkozu kafeinle atabiliyomus vucut canım benim omzum tutulmuştu narkozdan dolayı hastanede bulunduğum sure boyunca sürekli içtim günde 5 _6 fincan gibi 2 günde geçti omzum ama en son ayaklardan geçiyormuş ben içmeye devam etmediğim için ayaklarım ara ara agriyor. Eğer kahveyi seviyor san içebildigin kadar iç ama bebeğin huzursuz olabilir canım ona dikkat et.

Kızlar ağrılar im için . Dayanamayip majezik içiyorum ağrı kesici yani. Doktor parola yazmıştı o etku etmio. ÇOK zarar verir mi ya bebeğime sütüme falan
ahh canım ya kıyamam ama majezik kullanma bebeğine geçer annesi sağlık ocağına vs git iğne vurdur cnım dayanılmazsa benim ilk bir hafta çok ağrım oldu inan doğuma giderken o kadar sancım yoktu iğneyle atlattık biz bide minoset allah yardımcın olsun bende çok cektim o sancıyı ama bebeğim için dayanmaya çalıştım dayanamdığın yerde iğne vurdurdum resmen evde bağırıyodum ağrıdan bi kere değil yüz kere doğum yaptım ayyy hatırlaamak istemiyorum o zamnları allah tüm doğuranların ve daoğuracakların yardımcısı olsun

Canimmmm. .çok şükür bugün daha iyiyim. Gun gün iyileşiyor bebeğime zaman ayırıyorm. Artık kendim altını temizeleyebiliyorum. Yerine yatırabiliyrm.
Ay bi de ilk kirli leri için makine bile çalıştırdim teyzosu. Biraz iyi hisseder sem belimi ütüsunu yapıcam birazdan .
Bi emzirme olayı ben de de bi bilinmez. . Bi memeyi emio uykuya kalıo. Iki saatte bi uyandırıp emziriyorum. Uyuyunca memede mümkün ü yok geri tutmuo ben de kalan sütü sagiyorim. Şimdi hem sana sorayım hem de bilen bi adım öne çıksin; ) kalan sütü de o emerken her çekişte şırınga ile mememle onu ağzı arasına sıkıştırıp veriyorum .
Hiç bi yerden duymadım okumadım. Ama mantıklı gelio siringadan geleni memeden geldiğini sanıp coşkuyla emio yutuo o zaman . Bi meme ve 3 şırınga sağılmış süt vermiş oluyorm. Az mı çok mü bilmiöm. Ama böyle yaptıkca kakalar ı nasil artti sarıya dondu anlatamam.
Yanlış mı yapıyorm. .

Kızlar sezeryan sonrasi kaç günde normal yerinizden kalkıp egilmekler yürümek ler yaptınız. 5. Günüm hala yattığım yerde eşim olmadan kalkamiyorum çok acio karnım
Bi de karnını bağlayan var mj. Wc ye giderken falan . Sıkıca bağliyorm karnımı bant kısmına gelmeden . Yatınca çıkarıyorm. Korse almıştım dà çok kullanışsiz oldu. Böyle bi atki ile sıktıryorum . Yanlış mı yapıyorm

Benim sancım çok kısa sürdü canım, sezeryandan 8 saat sonra ayağa kaldırdılar dahada oturmadim, sadece anesteziden ilk uyanırken sancım oldu, başkada sancı cekmedim desem yeridir, bunyem taş gibi çıktı maşallah, biraz bunye meselesi diye düşünüyorum. Korseyi daha hic kullanmadım dr 40 in çıkınca kullan dedi bana öyle yapcam. İnşallah tez zamanda acıların diner de keyifli keyifli bebeğine bakarsın

En iyisini yapıyorsun canım,zaten zamanla yeme düzeni de uyku düzeni de oturacak birbirinizi çok rahat anlayacaksınız biberon kolaylık ama biberon emzik yüzünden emme grevine giren bebek çok oluyor,bebeğin emdikçe çoğalır sütün her fırsatta emzir kuzum
Ağrıların içinde ben 15.gün kendim yatıp kalkmaya,her işimi ağrı acı duymadan yapmaya başladım az daha sabır 10.gün büyük oranda azalıyor ağrılar

Kuzum ben yer silmedim ama günde bazen bir bazen iki kere onarlik squat yaptım. Her gün de yarım saat ile bir saat arası yürüdüm. Suyumun geldiği gün yaklaşık üç saat yürüdüm. Gerçi aralarda oturup dinlendim ama yine de inmeri benim ki. 18 saatlik sanciyla bile inmedi. Ki 8 saatinde suni de eklenmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…