• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
normal dogum istiyorsan baska bir doktora daha gorunmeni tavsiye ederim.normal dogum yanlisi. Benim 41+2 de hala sancu acilma vs yoktu hatta bebisin kafasi yukaridaydi kanala girmemisti sadece bas asagi dogum pozisyonunds duruyorsu baska hic bie dogum belirtisi yoktu. Bas asagida cok erken haftalarda donuyorlar.yani 32 34 de fln. Ve artik beklenmeyecwgi icin suni ile dogumu baslattilar. Cok guzel kolay bir dogum oldu. O yuzden direkt 40 da beklemeye gerek yok sezeryan diyen bir dpktor normal dogum yanlisi degildir.
Sağol canım mesajın için. 40'da randevum var. Biraz daha bekleyip olmazsa sezaryen yerine suni sancı ile başlatmayı teklif edeceğim. En azından deneyelim. Suni ile de olmazsa o zaman sezaryen olsun. Epidural aldın mı?

Sağol canım mesajın için. 40'da randevum var. Biraz daha bekleyip olmazsa sezaryen yerine suni sancı ile başlatmayı teklif edeceğim. En azından deneyelim. Suni ile de olmazsa o zaman sezaryen olsun. Epidural aldın mı?
Yok almadim suni disinda oldukca dogal bir dogumdu

• Beğen
Reactions: 9ay
2-3 aylikken yaptiriliyor cainim. Bende 3 aylikken goturucem
Oglumda da yaptirdik. Cok kisa sureli kolay bi muayene diyebilirim
2-3 aylikken yaptiriliyor cainim. Bende 3 aylikken goturucem
Oglumda da yaptirdik. Cok kisa sureli kolay bi muayene diyebilirim
Ayy basit ve kısa birşey olmasına çok sevindimcanim . Bizim kız çok kıpirdak olduğu için etraftan da biraz olumsuz şey!er duydum tedirgin oldum açıkçası. Tesekkur ederim canım :)

merhaba güzel mayıs anneleri,
bebişine kavuşan tüm anneleri yürekten kutluyor. henüz doğum yapmayanların sağlıkla bebeişlerine kavuşmalarını diliyorum. benim kuzum aryamın cuma günü kırkı dolacak. abimize de yaptığımız gibi kırk uçurmaya gideceğiz. ben ilk bebişimde çok araştırmıştım kırk uçurma adetlerini. bu sebeple ulaştığım bilgileri paylaşmak istedim. bu adetler tabiki yöreden yöreye değişebilir. benim bildiğim şöyle;
kırkı çıkan bebek yakın bir akraba, ahbap, komşu veya arkadaşa götürülür.
Bebeğin kırkını uçurmak için götürülecek kişinin evin mümkünse yüksek katlı ve ev sahibinin hatırı sayılır, zengin olması gözetilir. evin sahibi, Bebeğin ‘Kırklama Annesi’ olacağı için Seremoniyi üstlenir.
misafir olduğunuz evde bebeğe bir banyo suyu hazırlanır. bu su kırk bardakta oluşur içerisine bir tutam tuz(güçlü dirayetli olsun diye) bir tutam şeker(tatlı dilli vazgeçilmez olsun diye) kırk pirinç(bereketli olsun diye) bir nazar boncuğu(kem gözler etki edemesin diye) ev sahibinin gücüne ve tercihine göre bozuk para, gümüş para veya altın para(bolluk zenginlik içinde yaşasın diye) atılır. bu suyla bebek yıkanır.(temsili bir yıkama tabi) suyu çocuğun başına dökerken “Su aşağı, boyu yukarı olsun! Su gibi ömrü uzun olsun!” diye dilekte bulunulur. suyun son bardağı bir şişeye doldurulup anneye teslim edilir. (bu son bardağı anne evinde gusül alıp başından aşağı döker)
kırk yıkamasından sonra çocuğa güzel bir giysi giydirilir. ancak bu giysi mutlaka yeni olmalıdır.
ev sahibi tarafından bir kırk bohçası hazırlanır.

EKMEK : Elinin bereketi hiç azalmasın, annen baban elinin ekmek tuttuğu günleri görsün, seninle gurur duysun.
PAMUK : kalbin pamuk gibi yumuşak olsun.
PİRİNÇ : Sana, evine ve evimize bereket gelsin.
TUZ: Ömrün evin tadı tuzu gibi iyi olsun, ağzının tadı hiç kaçmasın.
ŞEKER : Ağzın hep tatlı olsun, tatlı dilli, güleryüzli bir insan ol ve kimsenin gönlünü kırma.
UN : sağlıklı ve un gibi tertemiz, ak saçlı bir dede/nine olup torunlarını görecek kadar uzun bir ömrün olsun.
ALTIN, GÜMÜŞ VEYA METAL BOZUK PARA(suyun içine atılan) : Ömrün boyunca hep bol kazançların olsun, bu paralardan çok çok daha fazlasına sahip ol.
NAZAR BONCUĞU: kem gözler ömrün boyunca sana değmesin.
YUMURTA: tok gözlü ol, soyun civciv gibi üresin.(Bazı yörelerde yumurtanın dışı boyanıyormuş)
KAHVE: kırk yıl sürecek uzun dostlukların olsun.
ÇÖREKOTU : Bereket getirsin hayatına, sağlık, mutluluk, başarı, aşk, huzur, şans, kısmetin hep en bereketlileri senin olsun, bütün zorluklar senden uzak olsun, hayatın boyunca güleceğin şeyler yaşa.
kırk uçurma bohçasına genelde yukardakiler konularak bebeğe hediye edilir. misafir olunan evden ayrıldıktan sonra 7 kapı gezilir (aile büyüğü ahbap, komşu veya arkadaşlara gidilir) gidilen evlerde annenin sütü bol olsun diye ilk olarak yarım bardak komposto veya su ikram edilmesi adettendir.
benim bildiğim seremoni budur arkadaşlar, eksik veya unuttuğum bir şey varsa yazarsanız sevinirim...

Can'ım ne alaka anlamadım sarılıkta sınır 10 dur ve üzeri risklidir 7 çıkan sarılığı neden ısıkla tedaviye kalktılar kı benim 5. Gunu 8.9 çıkmıştı emzirdim bol bol günde 1 2 de mama vermiştim 1 hafta sonra yine bakıldı düşmüştü o kadarcık değeri tedaviye gerek yok kı anlamadım :KK57:
Yahu bende anlamadım 7 çıkan sariliga ışık verilir mi ya çok kızdım şimdi bak bizim doktorumuz 20 dedi sinir için. 7 de ışık verilir mi yazık yavrum boş yere ışık almış

Kızlar bebisi gaz problemi çeken var mı? Bizim 13.gun ve ilk defa çekmeye başladık 2. Haftada bebislerin huyu degisiyormus daha onceden rahatça yapardı şimdi bağırsak gelişimi falan diye daha çok ağlıyor erken başladık gaz giderme faaliyetlerine

Ca
Kızlar oğlum hiç uyumuyor sürekli ağlıyor . Dr götürdük usutme nedeniyle hırıltı var dedi ılkden ventolin verdi oda yan etki yaptı titreme oldu . Başka Dr götürdük prospan ve burun damlası verdi 1 aylık oldu günde 4 5 saat anca uyuyor surekli emmek istiyor.süt yetersiz.olsa.göğsümden Akmaz ya ne biliyim .ne denediysek uyutamiyoruz .çokda ağlıyor durmadan.anca saç.kurutma makinesi rahatlatiyor .günde 1 saat uyumuyorum bende
Canim gaz sancıları olabilir bebek yağı ile karnına ve ayaklarının altına masaj yap ve ayaklarını one arkaya hareket ettirmek gazı ve kakasini kolay yapmasını sağlıyor.

Merhaba kızlar bir aylık olduk bizde takip ediyorum ama çok fazla yazamıyorum bende.2 3 güne kadar oğlum kakasını her gün 5 6 defa yapıyordu ama son bi kaç gündür yapamıyor kabız değil ama..gazını çıkarıyor fakat kakasını yapamadığı için özellikle geceleri çok kıvranıyor uyarmak istemedim önce ama bugün zeytinyağıyla uyardım belki yapar diye yine yapmadı doktor kontrolümüze bi hafta var o zamana kadar size danışmak istedim aynı sorunu yaşayan oldu mu var mı yada önerisi olan var mı

Kızlar bebisi gaz problemi çeken var mı? Bizim 13.gun ve ilk defa çekmeye başladık 2. Haftada bebislerin huyu degisiyormus daha onceden rahatça yapardı şimdi bağırsak gelişimi falan diye daha çok ağlıyor erken başladık gaz giderme faaliyetlerine
Ben rezene veriyorum bir bir buçuk çay bardağı kadar veriyorum günde ama hepsini bi kere de değil sabah öğle ve akşam yatarken.bende içiyorum işe yarıyor gazını rahat çıkarıyor..doktoruna bi Danış onay verirse içi bence yani bizde ile yaradı inşallah size de iyi gelir..

Merhaba kızlar. Muayeneden geldim. İlk çatı muayenemi de oldum. Uyarıcı muayene yaptı doktor, uzun da sürdü. Bebeğimin yine suyu azalmış o yüzden sabaha yatışım yapılacak ve suni sancı verilecek. Açılma 1buçuk cm dedi doktor. Ebe de sabaha kalmayabilir sancin tutabilir, Yiyebildigin kadar ye de gel dedi :) . gücüm olsun diye mi dedim evet dedi.

Dualarinizi bekliyorum kızlar..
Canım dualarımız seninle inşallah kolayca yavrinu kucagina alırsın Rabbim yar ve yardımcın olsun sende bolca dua et abese suresinde bi ayet var summe sebile diye başlıyor şimdi tam hatırlamıyorum ama o ayeti ezberle ve oku canım benim ben sezeryan oldum ama hep okudum ve suni sancıyi bile hissetmedim sadece karnımın kasilmasini hissettim

Merhaba kızlar.
Kızım sağ göğsümü tutmuyordu, dünden beri çok şükür tutuyor. O kadar mutluyum ki anlatamam. Artık on dakika memeleri tutturmaya uğraşmıyorum, hemen tutuyor. Bu sayede meme uçları da daha az acıyor artık.
Şimdi tek problem evin kalabalıklığı. Kardeşlerimi çok seviyorum ama kızım mevzu olunca varlıkları mutluluk değil stres kaynağı oluyor. Alıp sevmek istiyorlar öpmek istiyorlar hırpalıyorlar ama daha minicik. Ben koklamaya kıyamıyorum..
Anneme de kırkı çıkana kadar yanımda kal demiştim ama şimdi istemiyorum :( ama anneme de git diyemem. Toparlandım işimi gücümlü ben yapıyorum zaten. Ben artık eşim ve kızımla baş başa kalmak istiyorum.

Merhaba kızlar. Muayeneden geldim. İlk çatı muayenemi de oldum. Uyarıcı muayene yaptı doktor, uzun da sürdü. Bebeğimin yine suyu azalmış o yüzden sabaha yatışım yapılacak ve suni sancı verilecek. Açılma 1buçuk cm dedi doktor. Ebe de sabaha kalmayabilir sancin tutabilir, Yiyebildigin kadar ye de gel dedi :) . gücüm olsun diye mi dedim evet dedi.

Bana da uyarıcı bi muayene yapmıştı ama uzun sürdü sancımın başlaması inşallah senin hemen gelir kendi sancınla doğum yaparsın.

Merhaba kızlar.
Kızım sağ göğsümü tutmuyordu, dünden beri çok şükür tutuyor. O kadar mutluyum ki anlatamam. Artık on dakika memeleri tutturmaya uğraşmıyorum, hemen tutuyor. Bu sayede meme uçları da daha az acıyor artık.
Şimdi tek problem evin kalabalıklığı. Kardeşlerimi çok seviyorum ama kızım mevzu olunca varlıkları mutluluk değil stres kaynağı oluyor. Alıp sevmek istiyorlar öpmek istiyorlar hırpalıyorlar ama daha minicik. Ben koklamaya kıyamıyorum..
Anneme de kırkı çıkana kadar yanımda kal demiştim ama şimdi istemiyorum :KK43: ama anneme de git diyemem. Toparlandım işimi gücümlü ben yapıyorum zaten. Ben artık eşim ve kızımla baş başa kalmak istiyorum.

Canım bence tekrar düşün derim ben bugün ilk defa yalnız kaldım 10 gün oldu doğum yapalı. Eşimi aradım artık öğle arasında gel de azcık uyuyum nolur diye :) biraz daha idare et bence cidden zor oluyor

Bana da uyarıcı bi muayene yapmıştı ama uzun sürdü sancımın başlaması inşallah senin hemen gelir kendi sancınla doğum yaparsın.

Canım bence tekrar düşün derim ben bugün ilk defa yalnız kaldım 10 gün oldu doğum yapalı. Eşimi aradım artık öğle arasında gel de azcık uyuyum nolur diye :) biraz daha idare et bence cidden zor oluyor

Amin inşallah. Azıcık yokluyor ama adet ağrısı gibi daha. Çomeliyorum yuruyorum. Insallah çok uzun sürmez. Kızımda 2gün sonra oglumda 5saat sonra oldu. Biri birine benzemiyor

Anneler bebeklerinizi göbeği dustukten sonra hemn yıkadınız mi ? :KK31:

Bebeğimin göbeği biraz önce düştü .

Annem yarın yikariz diye tutturdu.

Nette baktım göbek dustukten sonra 3-4 gün sadece silme banyosu yaptırın falan yaziyo .

Annemde alınıyo :işsiz:

Anneler bebeklerinizi göbeği dustukten sonra hemn yıkadınız mi ? :KK31:

Bebeğimin göbeği biraz önce düştü .

Annem yarın yikariz diye tutturdu.

Nette baktım göbek dustukten sonra 3-4 gün sadece silme banyosu yaptırın falan yaziyo .

Annemde alınıyo :işsiz:
Yok canım biz hemen ertesi gün yıkadık biraz kan gelebilir korkma.fıs fıs verdiyse doktor onu sık canım bişey olmuyo.ayrıca ilk banyosunu yapınca hiç uyanmadan uyuyo gün boyu.

Canım bizim de yeni düştü ama yıkamaya cesaret edemedim mikrop kalmasın diye iyice kurumasını bekleyeceğim doktor bize alkol falan vermedi bebeğe geçiyor alkol kullanmayın dedi o yüzden iyice kurumasını bekliyorum

Back