- 27 Kasım 2012
- 5.626
- 2.895
- 123
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #55.561
Hehehrh aynen ikincilerde anca anlamisiz mevzuyuCanim ilk bebegimde emzirme olayini ben de cozemedim, simdi ikincide daha iyi gidiyoruz.... Bebegin kafasini ve vucudumu dogru konumlamaya calis bebek aglarken panikle hemen memeyi agzina vermeye calisma.. Once yan dondur, agzi da tam memenin ucu hizasina gelsin... Hangi memeyi tutamiyorsa once onu vermeyi dene... Aci icin her seferinde krem sur ama ben lansinoh ve mustela ikisini de kullandim... Aci icin dogru tutarsan en iyi cozum o oluyor
@kzbnvemira @mavitepeneff1316 @flower fairy @golgelericinde vorones @Sherrysherrylady @Lorenaa @somurtkankiz
Taglemeyi unutmuşum yukaridski resim için. Ay insalkah kimseyi es geçmemisimdir. Valla çok uykum var. Taglemediysem de çok seviyom sizi :)
Geciypor canim. Kac gun surdugunu hatirlayamadim ne yazik ki esime sordum onunda aklina gelmedi.saol canım 14 günlük hala devam ediyor inşşalh gecer canım :)
Ben biraz tersimde bu tarz konularda. Hic alttan almayi beceremiyorumanca bu kadar güzel anlatılabilirdi. Kesinlikle katılıyorum, azıcık aşım kaygısız başım demeye başladım, ama gel gör ki yardıma gelmişler aman gönül kırmayalım, aman üzmeyelim diye diye dolanıyoruz ortada. Az daha sabır artık ne diyelim, herşey minik melekler için..
Surekli emmek istemesi acliktan degildir canim.Kızlar oğlum hiç uyumuyor sürekli ağlıyor . Dr götürdük usutme nedeniyle hırıltı var dedi ılkden ventolin verdi oda yan etki yaptı titreme oldu . Başka Dr götürdük prospan ve burun damlası verdi 1 aylık oldu günde 4 5 saat anca uyuyor surekli emmek istiyor.süt yetersiz.olsa.göğsümden Akmaz ya ne biliyim .ne denediysek uyutamiyoruz .çokda ağlıyor durmadan.anca saç.kurutma makinesi rahatlatiyor .günde 1 saat uyumuyorum bende
Niye bilmislik taslamak olsun camimmKızlar alıntı yapmadan konuşulan problemlerle ilgili bir şeyler paylaşmak istiyorum.
1. Benim sol göğsümde gerçekten kötü durumdaydı. Lanolinli kremde hiç işime yaramadı. Göğüs kalkanını da bebeğim tutamadı. Doktorum garmastan pomat diye bir krem verdi. 40 lira iki gündür acım kesildi.
2. Biberona asla girmeyin kızlar avent yenidoğanı oğlumda kullanmıştım 3. ayda tamamen bıraktı memeyi.
3. Göğüslerim ağrıdığında sıcak su torbası yapıp koyuyorum birkaç tekrardan sonra hem sütü arttırıyor hem ağrıyı kesiyor.
4. Doğum yaptığım gün odama bir hemşire geldi. Doğum sonrası masajı yaptı rahatlamak için. Bir de süt masajı öğretti. Duştayken sıcak suyun altında sol el ile sağ omza sağ el ile sol omza yapılıyor. Omuzdan göğse doğru elinizi kaydırıyorsunuz. 10 kere falan. Bir de iki elinizle bir göğsünüzü tutuyorsunuz. göğüs ucu parmaklarınızın arasından dışarı bakacak şekilde ellerinizi geri doğru çekiyorsunuz. sanki göğsünüzü vücudunuza yapıştırmaya çalışıyormuş gibi.
5. Çocuk doktorum galaktago diye bir damla tavsiye etti süt arttırıcı olarak ayrıca günde 5,5 litre sıvı tüketmemi söyledi. Hastanenin diyetisyeni de 5,5 litre sıvı tüket dedi süt için. Ancak şekerli her türlü içecekten uzak durarak. 5,5 litrenin 2 litresi su gerisi çorba ,ayran, şekersiz komposto v.b. dedi. ayrıca bir ay sonra süt için beslenme listesi vereceğini söyledi onu da sizinle paylaşırım inş.
Amacım bilmişlik taslamak değil yanlış anlamayın. Bu bilgilerden bütün bebişlerimiz faydalansın diye paylaşıyorum annişler
Deviinnn o nasil cene ama yaa masallah tatlima benimmm.Selam arkadaşlar!! Bizde herşey yolunda. 3. Gün hastaneden çıktık. 4. Gün emmiyo buyumuyo diye sinir krizleri ağlama nöbetleri geçirdim yeni anne olarak. 5. Gün bugün ise Dr umuz sarılık geçmiş herşey normal dedi de bütün günümüzü uyuyarak geçirdik :) sanırım hüznü de neşesi de tüm kitaplara uygun.
Yeni anne olarak kendimi toparlamaya ve bebeğime bakmaya çalışıyorum. Bazen zorlanıyorum ama uyku su ve nefes herşeyin çaresi. Devin pasanin ilk doğduğu gün ve bugün olmak üzere iki resmini gönderiyorum size. Tam bir melez. Elleri ayakları farklı tonlarda. Anne babasının tam karışması olmuş. Varsa bir masallahinizi alırız taze anneler ve güzel bebekleri
Bizde seni seviyoruz tatlimmm@kzbnvemira @mavitepeneff1316 @flower fairy @golgelericinde vorones @Sherrysherrylady @Lorenaa @somurtkankiz
Taglemeyi unutmuşum yukaridski resim için. Ay insalkah kimseyi es geçmemisimdir. Valla çok uykum var. Taglemediysem de çok seviyom sizi :)
Bunu bendw duydum ama ayva yi nerden bulacazmerhaba taze annişler , bebeklerinin mis kokularını taaa içine çekenler , doğumda olanlar,sancı çekenler,sezeryan olup ameliyat ağrısı yaşayanlar,herkeslere hayırlı uğurlu olsun allahım kolay kurtarsın,sağlıkla bebeklerinizi büyütün inşallah. o kadar güzel dönemlerki bunlar çırpıda geçip gidiyor. bana da allahım hayırlı sağlıklı doğumla oğlumu kucağıma almayı nasip etsin.dualarınızı bekliyorum, daha bana çok var 30. hafta içindeyim ağustosta başı doğum. Bi deneyim paylaşmak isterim ilk bebeğimde göğüs ucu yarasından dolayı çok canım yandı ,ağlamaktan emziremiyordum hiç bir şeyin faydası olmadı sadece bu formül dışında ; Yarım fincan saf suya 5-6 tane ayva çekirdeği koyup 1 gece bekletip,jöle kıvamına gelsin emzirdikten sonra uygulayın. Bebeği yeniden emzireceğiniz zaman ıslak bir pamuk ile meme ucunuzu silin. (bebek için tadı değişik olabileceği için) Allahın izniyle hiç bir şeyiniz kalmaz iki güne geçirir. bebiciklerinizi öpüyorum.
Ayyy maşallah Allah bağışlasın canımSelam arkadaşlar!! Bizde herşey yolunda. 3. Gün hastaneden çıktık. 4. Gün emmiyo buyumuyo diye sinir krizleri ağlama nöbetleri geçirdim yeni anne olarak. 5. Gün bugün ise Dr umuz sarılık geçmiş herşey normal dedi de bütün günümüzü uyuyarak geçirdik :) sanırım hüznü de neşesi de tüm kitaplara uygun.
Yeni anne olarak kendimi toparlamaya ve bebeğime bakmaya çalışıyorum. Bazen zorlanıyorum ama uyku su ve nefes herşeyin çaresi. Devin pasanin ilk doğduğu gün ve bugün olmak üzere iki resmini gönderiyorum size. Tam bir melez. Elleri ayakları farklı tonlarda. Anne babasının tam karışması olmuş. Varsa bir masallahinizi alırız taze anneler ve güzel bebekleri
Tatlimm cok sukur gecti gitti bakk.İyi geceler herkese. . Biz iyi olmaya çalışıyoruz zormuş her şey ! Ama bebeğimmmmmm yetio banà. 2760 gr minnak bi bebem var. Annesi iyileşek ilgilenecek oglusla. Bol dua istiyorum. Öpüyorum hepinizi
Ne kadar kustu canim. Hemsirelere bi haber ver istersen.Kızlar bebişi bıraksam hep uyuyor minnakim. Uyandırıp emzirmeye çalışıyorum göğsümde uyuyor. Neyse baya zorladım. Emdi derken sonra si kustu.. pirt yaptı . Gene uyudu. Doydugu için mj kustu ki. 1 saatte bir uyandırms olmuştum. 2 saat te bi şart mi
Selam arkadaşlar!! Bizde herşey yolunda. 3. Gün hastaneden çıktık. 4. Gün emmiyo buyumuyo diye sinir krizleri ağlama nöbetleri geçirdim yeni anne olarak. 5. Gün bugün ise Dr umuz sarılık geçmiş herşey normal dedi de bütün günümüzü uyuyarak geçirdik :) sanırım hüznü de neşesi de tüm kitaplara uygun.
Cansın sen can!!Bizde seni seviyoruz tatlimmm
Sen bize hep nese kaynagi birde bilgi kaynagi oldun.
Herr animizda hep bizimleydin.
Km lerce mesafe hic yoktu aramizda. Yan yanaydik hep.
Devin inle esinle cok cook mutlu olun emi.
Ah nasil goresim geldi.simdi devin i
Voronescim geldi mi oglannn!! Ay sana geçmiş olsun bebiş de ömürlü olsun. İnşallah analı babalı buyur. Mutlu mesut uzun bir yaşamı olur. Hiç merak etme. Hemencicik buyucek. Biz 3 gün kilo verdik. Bugün 5. Günümüz kilo almaya başladı bileeeİyi geceler herkese. . Biz iyi olmaya çalışıyoruz zormuş her şey ! Ama bebeğimmmmmm yetio banà. 2760 gr minnak bi bebem var. Annesi iyileşek ilgilenecek oglusla. Bol dua istiyorum. Öpüyorum hepinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?