- 6 Mart 2015
- 922
- 1.745
- 63
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #55.541
Canım işte boyle söylememe ben de cok zorlandım ilk bebeğim hemen göğsümü verdim şaşır Şakır süt gelmedi ki sabır ve istek lazım anca anca düzene giriyor benimde bırakmaz Can'ım doğru bıberon aldıysan bırakanların biberonları hep buyuk boy 6 9 aylık bebekler icin bıberon alıp yeni doğan çocuğa bıraktı dıyolar 0+ ve aventse korkma az az akıtıyo o da basta silikon bende kullanamadım ama inan Bebek degıl biz kullanamıyoruz ıstememıstı benim kızımda biraz ısrarcı sok ağzına silikon ucu onu cektıkce göğüs ucun silikonun içine giriyor sut geliyor gerçekten bak
İm benim kızimda 31 günlük oldu ilk günlerde bende sağ göğsümü tutturamamistim üstelik sütum de çok azdı yetmiyordu mama takviyesi yaptık bende awentin yeni doğan biberonunu kullandım herkes seni emmez artık biberona alıştı diye moralimi bozdu ama çok şükür emdirmeye çalıştıkça sütum arttı şimdi mamayı bıraktık arada biberonu veriyorum hiç istemiyor diliyle geri itiyor :)) biberon verin derim kaşıkla yada enjektörle bebekler doymuyor malesef.göğüs yarasına da saf zeytinyağı iyi geliyorCan'ım biz 25 günlük olduk goguslerım hıc yara olmadı benimde tek göğsüm sıkıntı silikon kalkanlardan al oyle ver hem yara varsa göğsünün iyileşmesine iyi geliyor sağıp biberonla ver ama tavsiyem avent olsun benim bebeğim göğsümü de bırakmadı avente alışıp sorun çıkarmadı göğsünü kahverengi yeriyle ve ağzını cok açması lazım yara olmaması icin emer sen hıc sıkıntı yapma ben 2 gün hep sağdım göğsüme ağzı değmemişti bile ama bırakmadı beni emmeyi tekrar emdi kotu düşünme emzırebılmenın tek ama tek yolu kesinlikle bunu cok istemek ve moral kotu düşünürsen olmaz sütun asıl
saol canım 14 günlük hala devam ediyor inşşalh gecer canım :)Hiiicc bisey yapma. Cevrenden masaj yap diyenleri asla dinleme. Aci yapmaz onlar. Benim oglumda da olmustu. Kendilighinden gecti. Hic merak etme gecicektir canim
Hafif iltihap var dedi, parça kalmış yaktıCa
Canim doktor ne dedi
mavitepe @serapyusuf86
Kizlar kesinlikle evde cekirdek aile en makbulu.
Evim daginik olsun aksama bi tabak sadece corbam olsun ama kendi bildgim duzenim olsun.
Ben bi zamn sonra kendi annemle bile anlasamiyuprum rahatsiz oluyorum.
Defne yi emzirmeye ghittigim donemde annem geldi aliko ya bakmaya hep. Cocugumun huyu suyu degosti. Hic soz dinlemeyen asi oturup yemek yemeyen bi cxocuk oldu. Ozellikle yemek kismina cpk sinir oluyorum hic sevmem oyuncaklarinin basinda yemek yiyen cocuk. Ama annem aman ac kalmasin yesin diye habire elinde tabak yemek tasidi. Ne kadar uyarsamda ayni seye devam etti.
Simdi hicbi konuda beni dinlemiyor. Bende anneme soyledim bu boyle olmaz gelme bi sure. Gelsebde 1-2 saatten fazla kalma. Ben kendi karmasamda duzensizligimde kendi duzenimi kuruyorum.
En guzeli arada ugrasin azcik bizi dinlendirsinler ama sonra gitsinler ki ozleyelim
Bizimde şişti geciyo canm ama banyodayken biraz ovustur en azından annem öyle yaptı geçtiCanlarımmm oğlumun göğüsleri şiştisertleştiii ne yapabılırım içim acıyo üstünü değişirken dr gittik ellemeyin diyo ama sanki canı yanıyomuş gibime geliyo benim
dikiş için antibiyotik vermiş miydi doktorunbende baya bi dikiş var, kesi dışında yırtıklar da oluştu. 8. gün dış dikişlerin bir kısmı alındı. Ondan sonra daha rahatladım, ama bugün 2. haftamız doldu hala oturma konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum. Ama çok daha iyi durumdayım, iyileşti gibi bişey. Bir kaç gün daha sabır, geçiyor
Suanlık öyle yapıyorum canım inmeye durdu sanki inşşallh hemencecik gecer bende rahat bir nefes alırım sizede çok geçmiş olsunBizimde şişti geciyo canm ama banyodayken biraz ovustur en azından annem öyle yaptı geçti
yaa kıyamam kuzum ne zordur şimdi senin için allah acil şifa versin inşşlh çok zor bi durumKızlarnormal dogum yapali 10 gun oldu, dilislerim cok agriyordu, doktora gittim. Yeniden dilis atti.bu dikis cok aci verdi plastik dikismis, onceki estetik dikisti. 1hafta yan yaticaksin oturnucaksin dedi. Iyi bakmamissin ishal de olmustum mikrop kapmis dedi. Allahim ins cabuk gecer ama cok ağrılı
kesinlikle katılıyorum zor bi hamılelik geçirdim hayatta özlemem diyordum ama nasıl özledim anlatamam tekmeleri olsun anne ben burdayım demeleri sabah bulantıları ne bilim özledim kuzumu içerdeiyi akşamlar kızlar, mayısın son günü bugün, mayıs anneleri artık bebeklerini kucaklarına aldılar sanırım. Minik meleklerle ilgilenmekten buraya vakit ayıramaz olduk. alışma evresinden sonra yeniden canlanır buralar diye düşünüyorum.
Tüm anneleri ve tüm bebekleri öpüyorum kocaman
gazı oluyodur belki ona dikkat et canım hırıltı içinde çok dikakt et bikere broşite yakalanırsa senin ve bebeğin için çok zor bi süreç başlarKızlar oğlum hiç uyumuyor sürekli ağlıyor . Dr götürdük usutme nedeniyle hırıltı var dedi ılkden ventolin verdi oda yan etki yaptı titreme oldu . Başka Dr götürdük prospan ve burun damlası verdi 1 aylık oldu günde 4 5 saat anca uyuyor surekli emmek istiyor.süt yetersiz.olsa.göğsümden Akmaz ya ne biliyim .ne denediysek uyutamiyoruz .çokda ağlıyor durmadan.anca saç.kurutma makinesi rahatlatiyor .günde 1 saat uyumuyorum bende
Yaa banada verdi antibiyotık verdi hep unuttum içmeyi yadikiş için antibiyotik vermiş miydi doktorun
benim doğum olalı 6 gün oldu normal oturuyorum acım hiç yok.Doktorum dün kontrol etti. dikişlerim çok fazla olmasına rağmen düzelmiş olduğunu söyledi. antibiyotik sayesinde olduğunu düşünüyorum.Yaa banada verdi antibiyotık verdi hep unuttum içmeyi ya
canim buyudukce benimki de değişti. Bazen 8 dk duruyor meme başı. Ama ikisini de alıyor muhakkak. Sadece ağzı güçlendigi için daha hızlı emebiliyor. Dr artık dk sayma dedi bana. O kendi biliyo ne zaman bırakacağıni. Önemli olan dışkısı ve çişi. Eğer yeterincr yapıyorsa seni de günde en az 8 kere emiyorsa koyver gitsin. derken tabi ben geçen gün sinir krizleri geçirip bu bebek büyümucekkkk beni emmiyoo sarılık olcak diye nöbet geçirerek ağladım. :) hayat şimdilik böyle bizim için. Abartılı endiseleniyoruz. Aslında bebeklerimiz iyi :)miranda_1986 canim hayirli olsun devinin gule gule buyut insallah anali babali olsun...emzirmekle ilgili yazdiklarini okufum da...1 memede 15dk digerinde tekrar 15dk tutuyormussun..bunun yoku yontemi nedir? Benimki 15dk birinde dursa digerini katiyen almiyor direkt suratini ceviriyor..memeyi de kendi birakiyor zaten diliyle ucunu cikariyor...bi de bazen max 10dk emiyor...ilk sut/son sut muhabbetleri yuzunden emzirirken keyif alnak yerine dakika kovaliyorum kafayi yicem
Canim cok aciktiginda emmedigi gogsunu ver. Bende oglumda sag gogsumde skinti yasadim. Hatta sag gogsumden parca koptu. O yuzden de emziremedim bi sure. Birde sag gogsumde rahat tutamiyuordum kendimde 1 yasina kadar ite kaka boyle gecti. 1 yasindan sonra hic almadi sag gogsumu.Günaydın kızlar :)
Bol sütlü, bol uykulu, az gazlı, az misafirli (!) ve sağlıklı mutlu bir gün olsun inş hepimiz için.
Bugün 11. Günümüz ve bebişimle hala emzirme olayımız sıkıntı. Bir mememi rahat tutarken diğerini dakikalarca inatla uğraşmama rağmen tutmamaya başladı. Gece boyu o memeyi sağdım ben de. Annem de şimdi emmezse bir daha hiç emmez diyor. Allahım yardım etsin inş. Meme uçlarım ise çok fena. Sütümü sürüyorum krem sürüyorum ama iyileşme yok.
Bu arada bebeğimin gözü çapaklandı sütümle sildim fayda etmedi. Sonra çayla sildim, çok şükür geçti.
Arada aliko cildiriyor. Defneyi yine gobusune koy sen diyorneff1316 canım gözünüz aydın Defne Prenses evine size kavuşmuş. Ali Kaan nasıl tepki verecek diye çok merak ediyordum. Yüce gönüllü abisini yerim ben. Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim eylesin inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?