• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canım işte boyle söylememe ben de cok zorlandım ilk bebeğim hemen göğsümü verdim şaşır Şakır süt gelmedi ki sabır ve istek lazım anca anca düzene giriyor benimde bırakmaz Can'ım doğru bıberon aldıysan bırakanların biberonları hep buyuk boy 6 9 aylık bebekler icin bıberon alıp yeni doğan çocuğa bıraktı dıyolar 0+ ve aventse korkma az az akıtıyo o da basta silikon bende kullanamadım ama inan Bebek degıl biz kullanamıyoruz ıstememıstı benim kızımda biraz ısrarcı sok ağzına silikon ucu onu cektıkce göğüs ucun silikonun içine giriyor sut geliyor gerçekten bak

Tamam canım çok sağol. Deneyeceğim inş aşarız bu problemi. Sütüm var ama emziremiyorum diye kendime kızıyorum. Moralim çok bozuluyor memeyi tutturamayınca. Biberonum yenidoğan. Silikon göğüs ucunu da pes etmeden deneyeceğim inş. Çok teşekkür ederim

Ca
Can'ım biz 25 günlük olduk goguslerım hıc yara olmadı benimde tek göğsüm sıkıntı silikon kalkanlardan al oyle ver hem yara varsa göğsünün iyileşmesine iyi geliyor sağıp biberonla ver ama tavsiyem avent olsun benim bebeğim göğsümü de bırakmadı avente alışıp sorun çıkarmadı göğsünü kahverengi yeriyle ve ağzını cok açması lazım yara olmaması icin emer sen hıc sıkıntı yapma ben 2 gün hep sağdım göğsüme ağzı değmemişti bile ama bırakmadı beni emmeyi tekrar emdi kotu düşünme emzırebılmenın tek ama tek yolu kesinlikle bunu cok istemek ve moral kotu düşünürsen olmaz sütun asıl
İm benim kızimda 31 günlük oldu ilk günlerde bende sağ göğsümü tutturamamistim üstelik sütum de çok azdı yetmiyordu mama takviyesi yaptık bende awentin yeni doğan biberonunu kullandım herkes seni emmez artık biberona alıştı diye moralimi bozdu ama çok şükür emdirmeye çalıştıkça sütum arttı şimdi mamayı bıraktık arada biberonu veriyorum hiç istemiyor diliyle geri itiyor :)) biberon verin derim kaşıkla yada enjektörle bebekler doymuyor malesef.göğüs yarasına da saf zeytinyağı iyi geliyor

mavitepe mavitepe @serapyusuf86
Kizlar kesinlikle evde cekirdek aile en makbulu.
Evim daginik olsun aksama bi tabak sadece corbam olsun ama kendi bildgim duzenim olsun.
Ben bi zamn sonra kendi annemle bile anlasamiyuprum rahatsiz oluyorum.
Defne yi emzirmeye ghittigim donemde annem geldi aliko ya bakmaya hep. Cocugumun huyu suyu degosti. Hic soz dinlemeyen asi oturup yemek yemeyen bi cxocuk oldu. Ozellikle yemek kismina cpk sinir oluyorum hic sevmem oyuncaklarinin basinda yemek yiyen cocuk. Ama annem aman ac kalmasin yesin diye habire elinde tabak yemek tasidi. Ne kadar uyarsamda ayni seye devam etti.
Simdi hicbi konuda beni dinlemiyor. Bende anneme soyledim bu boyle olmaz gelme bi sure. Gelsebde 1-2 saatten fazla kalma. Ben kendi karmasamda duzensizligimde kendi duzenimi kuruyorum.
En guzeli arada ugrasin azcik bizi dinlendirsinler ama sonra gitsinler ki ozleyelim

anca bu kadar güzel anlatılabilirdi. Kesinlikle katılıyorum, azıcık aşım kaygısız başım demeye başladım, ama gel gör ki yardıma gelmişler aman gönül kırmayalım, aman üzmeyelim diye diye dolanıyoruz ortada. Az daha sabır artık ne diyelim, herşey minik melekler için..

Kızlarnormal dogum yapali 10 gun oldu, dilislerim cok agriyordu, doktora gittim. Yeniden dilis atti.bu dikis cok aci verdi plastik dikismis, onceki estetik dikisti. 1hafta yan yaticaksin oturnucaksin dedi. Iyi bakmamissin ishal de olmustum mikrop kapmis dedi. Allahim ins cabuk gecer ama cok ağrılı

merhaba taze annişler , bebeklerinin mis kokularını taaa içine çekenler , doğumda olanlar,sancı çekenler,sezeryan olup ameliyat ağrısı yaşayanlar,herkeslere hayırlı uğurlu olsun allahım kolay kurtarsın,sağlıkla bebeklerinizi büyütün inşallah. o kadar güzel dönemlerki bunlar çırpıda geçip gidiyor. bana da allahım hayırlı sağlıklı doğumla oğlumu kucağıma almayı nasip etsin.dualarınızı bekliyorum, daha bana çok var 30. hafta içindeyim ağustosta başı doğum. Bi deneyim paylaşmak isterim ilk bebeğimde göğüs ucu yarasından dolayı çok canım yandı ,ağlamaktan emziremiyordum hiç bir şeyin faydası olmadı sadece bu formül dışında ; Yarım fincan saf suya 5-6 tane ayva çekirdeği koyup 1 gece bekletip,jöle kıvamına gelsin emzirdikten sonra uygulayın. Bebeği yeniden emzireceğiniz zaman ıslak bir pamuk ile meme ucunuzu silin. (bebek için tadı değişik olabileceği için) Allahın izniyle hiç bir şeyiniz kalmaz iki güne geçirir. bebiciklerinizi öpüyorum.

iyi akşamlar kızlar, mayısın son günü bugün, mayıs anneleri artık bebeklerini kucaklarına aldılar sanırım. Minik meleklerle ilgilenmekten buraya vakit ayıramaz olduk. alışma evresinden sonra yeniden canlanır buralar diye düşünüyorum.
Tüm anneleri ve tüm bebekleri öpüyorum kocaman :anne::KK46::KK36:

Kızlar oğlum hiç uyumuyor sürekli ağlıyor . Dr götürdük usutme nedeniyle hırıltı var dedi ılkden ventolin verdi oda yan etki yaptı titreme oldu . Başka Dr götürdük prospan ve burun damlası verdi 1 aylık oldu günde 4 5 saat anca uyuyor surekli emmek istiyor.süt yetersiz.olsa.göğsümden Akmaz ya ne biliyim .ne denediysek uyutamiyoruz .çokda ağlıyor durmadan.anca saç.kurutma makinesi rahatlatiyor .günde 1 saat uyumuyorum bende

Kızlar alıntı yapmadan konuşulan problemlerle ilgili bir şeyler paylaşmak istiyorum.
1. Benim sol göğsümde gerçekten kötü durumdaydı. Lanolinli kremde hiç işime yaramadı. Göğüs kalkanını da bebeğim tutamadı. Doktorum garmastan pomat diye bir krem verdi. 40 lira iki gündür acım kesildi.
2. Biberona asla girmeyin kızlar avent yenidoğanı oğlumda kullanmıştım 3. ayda tamamen bıraktı memeyi.
3. Göğüslerim ağrıdığında sıcak su torbası yapıp koyuyorum birkaç tekrardan sonra hem sütü arttırıyor hem ağrıyı kesiyor.
4. Doğum yaptığım gün odama bir hemşire geldi. Doğum sonrası masajı yaptı rahatlamak için. Bir de süt masajı öğretti. Duştayken sıcak suyun altında sol el ile sağ omza sağ el ile sol omza yapılıyor. Omuzdan göğse doğru elinizi kaydırıyorsunuz. 10 kere falan. Bir de iki elinizle bir göğsünüzü tutuyorsunuz. göğüs ucu parmaklarınızın arasından dışarı bakacak şekilde ellerinizi geri doğru çekiyorsunuz. sanki göğsünüzü vücudunuza yapıştırmaya çalışıyormuş gibi.
5. Çocuk doktorum galaktago diye bir damla tavsiye etti süt arttırıcı olarak ayrıca günde 5,5 litre sıvı tüketmemi söyledi. Hastanenin diyetisyeni de 5,5 litre sıvı tüket dedi süt için. Ancak şekerli her türlü içecekten uzak durarak. 5,5 litrenin 2 litresi su gerisi çorba ,ayran, şekersiz komposto v.b. dedi. ayrıca bir ay sonra süt için beslenme listesi vereceğini söyledi onu da sizinle paylaşırım inş.
Amacım bilmişlik taslamak değil yanlış anlamayın. Bu bilgilerden bütün bebişlerimiz faydalansın diye paylaşıyorum annişler

bende baya bi dikiş var, kesi dışında yırtıklar da oluştu. 8. gün dış dikişlerin bir kısmı alındı. Ondan sonra daha rahatladım, ama bugün 2. haftamız doldu hala oturma konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum. Ama çok daha iyi durumdayım, iyileşti gibi bişey. Bir kaç gün daha sabır, geçiyor :KK66:
dikiş için antibiyotik vermiş miydi doktorun

Bizimde şişti geciyo canm ama banyodayken biraz ovustur en azından annem öyle yaptı geçti
Suanlık öyle yapıyorum canım inmeye durdu sanki inşşallh hemencecik gecer bende rahat bir nefes alırım sizede çok geçmiş olsun
Kızlarnormal dogum yapali 10 gun oldu, dilislerim cok agriyordu, doktora gittim. Yeniden dilis atti.bu dikis cok aci verdi plastik dikismis, onceki estetik dikisti. 1hafta yan yaticaksin oturnucaksin dedi. Iyi bakmamissin ishal de olmustum mikrop kapmis dedi. Allahim ins cabuk gecer ama cok ağrılı
yaa kıyamam kuzum ne zordur şimdi senin için allah acil şifa versin inşşlh çok zor bi durum

iyi akşamlar kızlar, mayısın son günü bugün, mayıs anneleri artık bebeklerini kucaklarına aldılar sanırım. Minik meleklerle ilgilenmekten buraya vakit ayıramaz olduk. alışma evresinden sonra yeniden canlanır buralar diye düşünüyorum.
Tüm anneleri ve tüm bebekleri öpüyorum kocaman :anne::KK46::KK36:
kesinlikle katılıyorum zor bi hamılelik geçirdim hayatta özlemem diyordum ama nasıl özledim anlatamam tekmeleri olsun anne ben burdayım demeleri sabah bulantıları ne bilim özledim kuzumu içerde
Şimdi yanımda ama içimdeyken bambaşka bişeydi sadece bana aitti :anneadayı:

Kızlar oğlum hiç uyumuyor sürekli ağlıyor . Dr götürdük usutme nedeniyle hırıltı var dedi ılkden ventolin verdi oda yan etki yaptı titreme oldu . Başka Dr götürdük prospan ve burun damlası verdi 1 aylık oldu günde 4 5 saat anca uyuyor surekli emmek istiyor.süt yetersiz.olsa.göğsümden Akmaz ya ne biliyim .ne denediysek uyutamiyoruz .çokda ağlıyor durmadan.anca saç.kurutma makinesi rahatlatiyor .günde 1 saat uyumuyorum bende
gazı oluyodur belki ona dikkat et canım hırıltı içinde çok dikakt et bikere broşite yakalanırsa senin ve bebeğin için çok zor bi süreç başlar

Yaa banada verdi antibiyotık verdi hep unuttum içmeyi ya :KK43:
benim doğum olalı 6 gün oldu normal oturuyorum acım hiç yok.Doktorum dün kontrol etti. dikişlerim çok fazla olmasına rağmen düzelmiş olduğunu söyledi. antibiyotik sayesinde olduğunu düşünüyorum.

miranda_1986 miranda_1986 canim hayirli olsun devinin gule gule buyut insallah anali babali olsun...emzirmekle ilgili yazdiklarini okufum da...1 memede 15dk digerinde tekrar 15dk tutuyormussun..bunun yoku yontemi nedir? Benimki 15dk birinde dursa digerini katiyen almiyor direkt suratini ceviriyor..memeyi de kendi birakiyor zaten diliyle ucunu cikariyor...bi de bazen max 10dk emiyor...ilk sut/son sut muhabbetleri yuzunden emzirirken keyif alnak yerine dakika kovaliyorum kafayi yicem
canim buyudukce benimki de değişti. Bazen 8 dk duruyor meme başı. Ama ikisini de alıyor muhakkak. Sadece ağzı güçlendigi için daha hızlı emebiliyor. Dr artık dk sayma dedi bana. O kendi biliyo ne zaman bırakacağıni. Önemli olan dışkısı ve çişi. Eğer yeterincr yapıyorsa seni de günde en az 8 kere emiyorsa koyver gitsin. derken tabi ben geçen gün sinir krizleri geçirip bu bebek büyümucekkkk beni emmiyoo sarılık olcak diye nöbet geçirerek ağladım. :) hayat şimdilik böyle bizim için. Abartılı endiseleniyoruz. Aslında bebeklerimiz iyi :)

Günaydın kızlar :)
Bol sütlü, bol uykulu, az gazlı, az misafirli (!) ve sağlıklı mutlu bir gün olsun inş hepimiz için.
Bugün 11. Günümüz ve bebişimle hala emzirme olayımız sıkıntı. Bir mememi rahat tutarken diğerini dakikalarca inatla uğraşmama rağmen tutmamaya başladı. Gece boyu o memeyi sağdım ben de. Annem de şimdi emmezse bir daha hiç emmez diyor. Allahım yardım etsin inş. Meme uçlarım ise çok fena. Sütümü sürüyorum krem sürüyorum ama iyileşme yok.
Bu arada bebeğimin gözü çapaklandı sütümle sildim fayda etmedi. Sonra çayla sildim, çok şükür geçti.
Canim cok aciktiginda emmedigi gogsunu ver. Bende oglumda sag gogsumde skinti yasadim. Hatta sag gogsumden parca koptu. O yuzden de emziremedim bi sure. Birde sag gogsumde rahat tutamiyuordum kendimde 1 yasina kadar ite kaka boyle gecti. 1 yasindan sonra hic almadi sag gogsumu.
Simdi kizcede de ayni seyi yasadim. Ama cok acken ilk onu verince aliyor.ikinciye verirsem doymasa bile tutamiyuor hatta tutmaya ugrasmiyor.

Selam arkadaşlar!! Bizde herşey yolunda. 3. Gün hastaneden çıktık. 4. Gün emmiyo buyumuyo diye sinir krizleri ağlama nöbetleri geçirdim yeni anne olarak. 5. Gün bugün ise Dr umuz sarılık geçmiş herşey normal dedi de bütün günümüzü uyuyarak geçirdik :) sanırım hüznü de neşesi de tüm kitaplara uygun.
Yeni anne olarak kendimi toparlamaya ve bebeğime bakmaya çalışıyorum. Bazen zorlanıyorum ama uyku su ve nefes herşeyin çaresi. Devin pasanin ilk doğduğu gün ve bugün olmak üzere iki resmini gönderiyorum size. Tam bir melez. Elleri ayakları farklı tonlarda. Anne babasının tam karışması olmuş. Varsa bir masallahinizi alırız taze anneler ve güzel bebekleri

Eklentiler

• tmp_27277-IMG_20160531_162743-397193153.JPG
    tmp_27277-IMG_20160531_162743-397193153.JPG
    39,2 KB · Görüntüleme: 163
  • tmp_27277-IMG_20160531_1627152132656115.JPG
    tmp_27277-IMG_20160531_1627152132656115.JPG
    40,3 KB · Görüntüleme: 161
neff1316 neff1316 canım gözünüz aydın Defne Prenses evine size kavuşmuş. Ali Kaan nasıl tepki verecek diye çok merak ediyordum. Yüce gönüllü abisini yerim ben. Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim eylesin inş :KK68:
Arada aliko cildiriyor. Defneyi yine gobusune koy sen diyor :KK48:
Ama cokta merhametli. Elini temizlemedebn asla dokunmuyor. Arada oyun oynarken aklina gheliyor hadi defneye bakalim diyor.ona yaptiklarini anlatiyor. Birde ayaklarina cok guluyor :KK48:cok kucuk anne diye.
Allahim insallah az skintili az kiskanmali gecsin alisma surecimiz

Back