2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Destegın ıcın cok tesekkur ederım canım.

Kızlar bende özür dılıyorum sızlerden hem burdan yazdım hemde kötü örnek oldum sizlere gerçekten kusura bakmayın
Kizlar hiç önemli değil sonuçta sevinçler olduğu kadar huzunlerde var .. Paylasmamiz lazim ki rahatlayabilelim . umarim herkes dilediğine kavuşur. Rabbim Gönlünüze gore versin..
 

İnşallah canım sabirsizlikla bekliyorum zaten . bebegimin iyi haberlerini alacagim bnde insallahhh . Neler olduğunu direk aktaririm burada
 
Tesekkur ederimmmmm duami ne kendimden nede isteyen tum anne adaylarindan hic eksik etmiyorum yolunda gidicek hersey inaniyorum ben sadece bazen endise katsayimiz artiyor o kadarcik
Dun haberleselim hcgleri soyleyelim demistim.bugun kanamam basladi ve hcg bakildi hic degismemisti ve kurtaja girdim.kesenin ici bosalmis yani dusmus ya da icinde hic bebek olusmamis.bos keseyi almak icin kurtaj yaptilar. Umarim seninki sorunsuz olur saglikla kucagina alirsin. Herkese rahat hamilelikler dilerim dualarimiza herkesi katalim.ben mart annesi olamayacagim ne yazikki
 
Evet düşük oluyor öncelikle çok şükrediyorum benim daha yeniydi ama yinede çok istediğimden biraz kendimi yedim nerde hata yaptım diye Allah A sığındım vekilimiz o Tevekkül ettim siziN durumu okudum Rabbim size çok sabır versin inş eviniz bebişlerle dolar canım benim....
 
Geçmiş olsun canım Mart anneleri olamıcaz ama Allah'ın izniyle daha sağlıklı bebişlerin annesi oluruz inşallah !!!
 
Oncelikle lyzerg ve denizdenizd cok gecmis olsun, sabirlar dilerim.


Herkese merhaba,

Benim sat 13 Haziran, su anda 6 hafta 5 gunluk oluyorum. Kismetse ben de Mart 2016 annesi olacagim ama daha ona cok var, simdi o kadar heveslenmiyorum.

Cesitli belirtiler geldi gecti, bir haftadir da mide yanmasi ve hafif bulanti var. (Arada cubuk kraker ve galeta cubuklari iyi geliyor). Canim cok cesitli yemekler istiyor ama istahim yok, ne pisiresim var, ne de onume gelince pek yiyebiliyorum. Ama bulantim olmayinca da kotu birsey mi oldu diye korkuyorum.

Benim doktorum 8. haftadan once ultrasona sokmuyor. 6-7 hafta civari bebegi goremezsin, kalp atisi da ya duyarsin ya duyamazsin, bos keseyi gorsen yine 8. haftada cagiracagim, sen yine evhamlanicaksin, diyor. Ustelik tam yumurtlama ve yerlesme tarihlerini bilmedigimiz icin, sat’a gore 6 haftalikken gayet saglikli bir bebek ondan daha buyuk veya kucuk cikabiliyor. 6 haftalik bebek 1mm oluyor, ondan sonra her gun 1mm daha buyuyor. 8. Haftada hem (olculebilecek kadar) 14mm boyu oluyor, yeterli gelisip gelismedigini olcebiliyorlar, hem de kalbinin sadece attigini degil, ne kadar hizla attigini, yeterli mi yetersiz mi oldugunu gorebiliyorlar. Bu yuzden ben de doktora hak veriyor, uslu uslu bekliyorum. 6 Agustos’ta ilk randevum var.

Bundan onceki hamileligimde 8 hafta olmam gerekirken bebek 6 haftada kalmisti, kalp atisi da yavasti, tekrarlanan ultasonda da buyumedi ustelik kalp atisi durdu. Icim rahat etmedigi icin kendiliginden dusmesini bekledim. 10 gun sonra dustu ama, sonunda da tam bitmedigi icin yine kurtaj olmam gerekti.

Uzun lafin kisasi, bu hamileligimde hem meraktan catliyorum, hem de cok kafama takmamaya calisiyorum. Zaten kendime dikkat ediyorum, agir kaldirmiyorum, kafein almiyorum, ilaclarimi ve vitaminlerimi aliyorum, fazladan progesterone da verdi doktor. En iyisi olsun diye umut etmekten baska yapabilecegim bir sey yok.


Iki dusukten sonra bu ucuncu hamileligim, bu arada bayagi bilgi edindim, burada sorulan bazi sorulara cevap olarak paylasayim dedim:

-Aslinda yuzmek hamilelikte tavsiye edilen bir spor (tabi kendinizi alisik oldugunuzdan fazla yormamak sartiyla). Ama denize girmenin mikroplar acisindan tehlikesi olabilir, temiz sularda degilse sahsen girmek istemem.

-Su ana kadar iliskiye girme konusunda hic bir kisitlama vermedi doktor. Eger hersey yolundaysa zaten bir zarari olmaz, rahim agzi kapali degilse de zaten dusuk riski vardir.

- Beta seviyesi basta dusuk olup sonradan yukselebiliyor. Bu hamileligimde adetim geciktikten 1-3 gun sonra ancak pozitif test gorebildim. Dusuk veya dis gebelikten korktum, doktor da ne iyi ne de kotu dedi, testlere bi bakalim dedi. Bir hafta arayla yapilan testlerde beta seviyesi ve yukselmesi gayet normal cikti. Birinci gebeligimde kanamam vardi ve betalar pek iyi durmuyordu, ikinci de de hersey iyi gorunurken ultrasonda kotu surprizle karsilasmistik. Aslinda doktorlar betalara pek ragbet etmiyorlar ama ilk baslarda (6 haftaya kadar) bakabilecekleri baska sey yok. Rakamlar cok dusuk cikarsa dis gebelik, cok yuksek cikarsa da bos gebelige isaret edebiliyor, onun icin bakiyorlar. Bir de kandaki progesteronumuzu olcup azsa takviye veriyorlar.

-kanama veya kahverengi lekelenme varsa betanizi olcturun, progesterone eksikligi varsa recete verirler. Beta yukselmiyorsa progesteronu da etkiler ama yapilacak bir sey yok, beta iyi de sadece progesterone dusukse o zaman ilacin faydasi olabilir. Garanti degil ama deniyorlar. (10-11. Haftada kanamasi olup da saglikli dogum yapan ornek var.)

-beta’nin yeterince artip artmadigini kendiniz de hesaplayabilirsiniz. Su sayfaya (http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator) bilgileri girince doubling time gosteriyor, onun 48 saat gibi olmasi gerek, ama hep ayni hizda artmiyor, ilk baslarda cok hizli, sonradan daha yavas artiyor. (yumurtlamadan kac gun sonra kan verildigini yazmaniz gerek). Zaten beta 10000 civarina geldikten sonra (bu da 6. Hafta gibi oluyor) artik betaya bakarak bebegin gelisimine bakilmiyor, ondan sonra dedigim gibi gunde 1mm buyudugu icin bir sure ona bakiliyor.

-Tek tarafli kasik agrisi kotu birsey olmayabilir. Catlayan yumurtanin kabugu yumurtalikta kalip 13-14. haftaya kadar ostrojen ve projesteron salgilamasini yapiyor, hamilegin devami icin. Bu arada suyla dolup kist olabiliyormus, arada agri yapiyormus ama tehlikeli bir sey degilmis. Zaten isi bittikten sonra kendiliginden yok olacak. Yalniz tek tarafli agriniz siddetliyse, omuz agrisi varsa, kanama varsa, betalar dusukse, en kisa zamanda doktora danisip tuplerde gebelik olmadigina emin olmak gerek. Tup gebeligi varsa ve 8. haftaya kadar anlasilmamissa cok tehlikeli olabiliyor. (Turkiye’deki doktorlarin 6. haftada pek birsey gorulmeyecegini bile bile ultrasona sokmasinin sebebi belki de budur, rahimde kese gorunce en azindan dis gebelik olmadigini biliyorlar).

-hamilelikte bulantinin nedenlerinden biri de hamilelige bagli olarak tansiyonumuzun dusmesi ve kan sekerimizin oynamasiymis. Genelde tatlilari azaltmak iyi bir sey, zaten ileride seker testi yapilinca sekeri tamamen kestirebilirler, hazirlikli olmak lazim. Benzer sekilde kafein (siyah cay, yesil cay, kahve, kola) rahim bolgesine kan gitmesini zorladigi icin tavsiye edilmiyor, iyice birakamiyorsaniz gunde 1-2 kupaya indirin diyorlar.

-gunde 400mcg folik asit (veya icinde bu bulunan multivitamin/hamile multivitamini) almayan varsa, hemen baslasin.


Ben pek vakit bulup buralari duzenli okuyamiyorum, zaten bugunlerde kolay yoruluyorum. Bu da cok uzun bir post oldu ama bugun firsat bulup da mesajlarin hepsini birden okudugum icin. Ayrica tek tek cevap yazamadim ama herkese sakin ve iyi bir hamilelik diliyorum, umarim Mart’ta saglikli bebeklerimizi kucagimiza aliriz. Dusugu veya sikintisi olanlara da sabir diliyorum, umarim en yakin zamanda iyilesirsiniz ve saglikli bir hamileliginiz olur. Yardimci olabilecegim birsey olursa sorusu olanlara ozelden cevap yazarim,
 
Canım teşekkür ederim sizinde beğinizi Allah tamamına erdirsin sağlıcakla , tüm anne adaylarına sağlıklı sıhhatli hamilelikler dilerim ....
 
Bundada bir hayir vardir canim cok gecmis olsun uzuldum sabah sabah kotu habere bugun bizde gidicez dr a bakalim ne soylenicek uzulme dicem sana ama elinden gelmez en azindan bundada hayir vardir diye dusun insllah tez zamanda tekrar hamis kalirsin
 
İnş duyarız birlikte cnm..Uyku tutmadı gece :)Öğleden sonra randevum benim..
 
Kızlar dün çok yorucu geçti benim için öğlen saat 4 civarı akıntı içerisinde igne kadar ince bi pembelik gördüm hatta birdaha çıkmadan baktım birşey yoktu ama genede evham yaptım doktorumu aradım şansıma izindeymiş büyük ihtimal yurtdışında ulaşamadım kaç hasteneyi birden aradım özel olmasına ragmen nçbetçi kadın doğum doktorumuz yok deyip durdular neyse eşimi arayıp gelme dicektimki eşim kaza yaptığını söledi iyice korktum neyse eşim geldi akşam çok şükür onu görünce rahatladım süleymaniye doğum evine gittik acile gitmez olaydım doktor suratsız olmasını geçtim bı baksın yeterki neyse alttan bakıyoruz biz dedi ve baktı bebek iyi kanama gözükmüyor düşük tehliken yok dedi ama igne yazxı kullandığım progestanı ikiye çıkardı sebebini sordum e lekem var diyosunya dedi az önce birşeyin yok diyen her neyse eve bir geldim aşırı bir lekenme korktum ağlamaya başladım sonra bekledim birdaha gittim bu sefer kırmızı olarak geliyor neyse kendi hastemi aradım doktorum olmasada bi özele gidip baktıracağım şuan renginde düzelmeler var ama içim rahatlasın dua edin bişey yoktur inş bir saat sonra gidicem bakalım
 
sahtedny: gecmis olsun. progestan vermesinde bir sebep arama, hic kanamam yokken bana da verdiler seviyem dusuk diye.
ayrica vajinal ultrason da hafif kanama yapabiliyormus, umarim onunla ilgilidir ve gecicidir. Insallah iyi haber alirsin.
 
Yoktur birsey korkma iyidir bebisin insallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…