mayali hamurla yaptigim pogacayi pisirip buzdolabi posetlerine koyuyorum. Cozuldugu zaman ilk koydugun gibi tazecik oluyor.
Ben yemege misafir filan geldigi zamanda ekmek fazla alinip artmissa onuda posetleyip bzluga koyuyorum. Cozuldugu zaman nasil koyduysaniz oyle oluyor. Bunuda soyliyim dedim israf olmasin diye
Kurabiyeleride yapip kavanoza koyup buzdolabinda normal kisminda (yani dondurucu kisminda degil) agzi sıkı kapali sekilde 1 ay bayatlamiyor diye biliyorum.
Boyle ufak tefek seyler bile bebek olunca insanin cok isine yariyor inanin.
Bir sey sorucam. Ben simdiye kadar hic pogaca kurabiye koymadım buzluga. Sadece borek koydum peynirli kiymali fln. 38+3 oldum bugun,daha hicbir sey hazirlamadim. Yarin ogluma yemek yapmak icin pratik olsun diye minik kofteler koyayim diyorum. Pogacayi nasil koyuyorsunuz pismeden mi? Mayali mi kabartma tozlu tariflerden mi? Bu konuda biraz onerilere ihtiyacim var.
arkadaşlar da söylemiş canım pişirip taze taze kaldırıyoorum buzluğa. eğer önceden bilgin olursa önceden çıkartılabilir. ani gelen misafir için de hemen buzluktan çıkarıp tava da ısıtınca da yeni pişmiş gibi oluyor.
küdoğumakadar doğunca daha iyi toparlanıyor diyorlar bakalımhayır işin kötüsü ben 12 kilo aldım kilo bebek 10 kilo göbek
Cok fazla dikisim var agriyoruyku mu tutmuyor anlamadım ben tatlım? bebişi emzirmek dikiş ağrısı falan ondan mı uyuyamıyosun?
Hayırlısı olsun canım.Allah analı babalı büyütsün bol sütun olsunCanlaaarrrr oğlumu kucağıma aldim gece hic uyumadim sabah doktora gittim sezeryan ile cok güzel inşallah sizlerde sağlıkli alırsınız
Ayyy benim kv öyle aynı apt. Oturuyoruz hiç kızım bişeye ihtiyacın varmı demez.gerçi ben mesafeliyim onlara karşı eşim fazla samimi olma sonra kavga çıkar annem nerde nasıl davrancak bilmez diyor o yüzden hiç gidip gelmem ama insan bekliyor bana şimdiye kadar 1 iğnesi yok benimde hiç sevgim saygım yok bu yüzdenCanım seni o kadar iyi anliyorum ki..benim KV gebeligim suresince beni hiç aramadi.gelmedi.sonra geçenlerde kocası oğlunu arıyor.size baya gelmedik yakında gelecez diyor.ya bi dusunsene ben zor hareket ediyorum.sancim var.k.cmi kaldiramiyorim.yaptıklarına bak.e bide gelince yemek yap ver çay yap ver kaldır inan kaç gundur stres yaptım.zoruma gidiyor ya..düğünde bir lira bile takmadilar bana.istemiyorum ne yapayım.hiç gelin olarak simartilmiuorim degerim yok.karşı komsu m yasli Teyze sanki KV o.gibi benle bebekle ilgilenir.birşeyler alır.benim KV robot yaa..sinirlerim bozuldu yine
Yaa bu insanlar bu kadar dusuncesiz olmak zorunda mi ? Birde haber vermeyip dusuncelik ettigini sanan bir kisim var. Habersiz geliyorlar ki bebekliyiz ugrasmayalim diye sozde ama hic demiyorlar bu insan hazirliksiz yakalinir evi musaitmi kendi musaitmi ikrami olmayinca mahcup olacakmi diye. Baskinami geliyorlar bebek gormeyemi o da belli degil ya neysePogacayi denicem inşallah:) biliyorum canim bebekli hal ile bunlarin ne kadar ise yaradığını. Kendim icin istemesem de bebek daha 3-5 gunlukken gormeye gelen oluyor insan bir sey cikaramayinca kendini kotu hissediyor,halbuki gelenlerin bunu dusunmesi lazim. Ilk dogumumda bildigin ac gelen ve bunu soyleyen insanlar olmustu disaridan lahmacun soylemistik dusun yani, ben bebek surekli emmek istedigi icin odamdan cikamiyorum,millet açız diyor. O yuzden bi borek bi pogaca koysam gerekirse yanina bi makarna salatasi vs yapilir cayla beraber verilir diye düşünüyorum.
Gecen bana da geldiler herseyi hazır bisküvi tarzı aldım kusura bakmayın eşim iş yaptırmıyor dedim.onlar düşünüyorsa ben onlar için hiç üzemem kendimi yapma sakin bişeyler canım anlasinlarGünaydın kızlar. Her seferinde bir isyanla yazıyorum. Napim size döküyorum içimi. Ben misafirden bıktım. Diyeceksiniz ki aaa ne kadar ayıp insan evine gelene Böyle mi der. Ya karnım burnumda Bi de iki gün öncesinden haber veriyorlar ki hazırlık yapayım. Üstüne üstlük benim cadı kaynana gelenlere Ekttra Bi kac kisi daha eklemeye çalışıyor. En son patladım hamileyim farkındasın değil mi diye. Kendi akrabalarım dan da var böyleleri. Aaa Can'ım İzne mi çıktın deyip geliyorlar. Sanki tatile çıktım ben. Bunaldım vallahi. Zaten bebişimin kilosu az. Bi de böyle yoruluyorum. Yüzsüzlük edip gelmeyin de diyemiyorum. Ya insan düşünmez mi kızın karnı burnunda. Bi de hizmet bekliyorlar.
Yaa bu insanlar bu kadar dusuncesiz olmak zorunda mi ? Birde haber vermeyip dusuncelik ettigini sanan bir kisim var. Habersiz geliyorlar ki bebekliyiz ugrasmayalim diye sozde ama hic demiyorlar bu insan hazirliksiz yakalinir evi musaitmi kendi musaitmi ikrami olmayinca mahcup olacakmi diye. Baskinami geliyorlar bebek gormeyemi o da belli degil ya neysePogacayi denicem inşallah:) biliyorum canim bebekli hal ile bunlarin ne kadar ise yaradığını. Kendim icin istemesem de bebek daha 3-5 gunlukken gormeye gelen oluyor insan bir sey cikaramayinca kendini kotu hissediyor,halbuki gelenlerin bunu dusunmesi lazim. Ilk dogumumda bildigin ac gelen ve bunu soyleyen insanlar olmustu disaridan lahmacun soylemistik dusun yani, ben bebek surekli emmek istedigi icin odamdan cikamiyorum,millet açız diyor. O yuzden bi borek bi pogaca koysam gerekirse yanina bi makarna salatasi vs yapilir cayla beraber verilir diye düşünüyorum.
Merhaba teyzeleri,sabaha karsi 4 ten aksam 5bucuga kadar suren 13 saatlik zor bi seruvenimiz oldu ama cok sukur kizim normal dogumla dogdu :) 37+6.gunumuzde 3350gram 52cm.ikimizde suan iyiyiz sutumuzde var emiyoruz cok sukur.bu kadar guzel bi kizim olacagini tahmin etmemistim kelimelerin yetmedigi bi mutluluk bu.Rabbim herkese yasatsin insallah.dualariniz icinde cok tesekkur ederiz.toparlandigimizda hikayemizide detayli yazariz insallah:)
oo baya tedariklisin. ben de hamur işi koydym börek yapıp pişirmeden koydum pişmiş kurabiye ve poğaçalar koydum. aniden gelen olursa diye. ddaha yazdan kalanlar bitmeedi benim dolabu boşaltamadım sen herşeyi düşünmüşsün canım eline sağlık haşlanmış kuru fasülye de pratik oluyor bu arada
Hep öndeydi gelişimi. İri olacak diye dert ettim durdum. Normal doğum istediğim için. Şimdi haftasıyla tam uyumlu cıkıyo ama 1 hafta da neden kilo almadı diye de düşünüyorum. Bakalım ne zaman doğar bu yaramazlar :)Benimde ultrasonda bakarken doktor o kadar hareketliki ölçüm alamıyorum dedi gerçekten resmen doktora hareketlerini göstermek için abarti hareket etti ama nst de hep uyudu önemli birşey değildir canım denk gelmiştir ben hiçtakılmadım bu duruma kilo konusuna gelincede zaten öndeydi sanırım senin bebeğin şuanda kilosu iyi stres yapma daha önce hiç kilo almayan bebişler vardı sonraki haftalarda durum değişti içini ferah tut zaten doğcak kadar kiloya ulaşmış
Belden kasıklara doğru inen ve bacak arasına İnen ağrı ya kanala yerleşme ağrısı ya da sancılanma ağrısıdır.Kızlar merhaba, ilk kez yaziyorum ama bilgilerinize ve tecrubenize ihtiyacim var. Suan 38+1 deyim ogleden beri agrilarim var hic dinmedi belim ve bacaklarim da agriyo ama sanci degil adet agrisi seklinde. Acaba doktora gitmem gerekir mi? Yardimci olabilecek var mi banaaa
Boyle bılmıyordum tsk ederım.arkadaşm var epıduralle 3 tane dogurdu bana demıstıkı en fazla 5 tane dogurabılırım epıdural oldugu için sınırlıymış dogum sayısı,bnde gobegı kestklerı ıcın yasak sanmştım ayy ılk olcak benm bıraz cahılızCanim epidural normal dogumda uyaniksin evet ama sezeryan degil normaldogum yapiyorsun belden bi kateral takiyolar oradan ilac vererek agriyi kismen azaltiyo.tamamen degil cunku ikinmayi hissetmek gerekiyo.
Benimki o kadar hareketli ki kilo aliyosa da yaptigi egzersizlerle geri veriyodur:) belki seninki de cok hareket etmistir son zamanlardaHep öndeydi gelişimi. İri olacak diye dert ettim durdum. Normal doğum istediğim için. Şimdi haftasıyla tam uyumlu cıkıyo ama 1 hafta da neden kilo almadı diye de düşünüyorum. Bakalım ne zaman doğar bu yaramazlar :)
Canım bak sende diyorsun normal istediğini çok iri bebeği olanlr korkuyor normal olmuycak diye annesi seni düşünmüştür bebişin çok kilo almayım annem rahat doğum yapsın demiştir :) sen içini ferah tut en kötü ne olur 3 kilo doğar ki insanlar 3 kilo olsun diye neler yapıyor kötü dediğimizde çoğu insanın hayaliHep öndeydi gelişimi. İri olacak diye dert ettim durdum. Normal doğum istediğim için. Şimdi haftasıyla tam uyumlu cıkıyo ama 1 hafta da neden kilo almadı diye de düşünüyorum. Bakalım ne zaman doğar bu yaramazlar :)
anladım tatlım.çok geçmiş olsun. ama şöyle düşünelim çok şükür yavruna kavuştun ya onun mis kokusunu içine çektikçe ağrıların hafifler annesi.sen sezeryan mı olmuştun dikişlerim var demişsin? Rabbim acil şifa versin.Cok fazla dikisim var agriyorgebeligin son gunlerinde bacak agrisi baslamisti oda gecmedi henuz. E bide uzerine emzirme seanslari.uyku yok yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?