Devlette oldum onuda soylim :)
Canım benim de düzken ters olmuştu, 34 haftalıkken, sonra internetten araştırdım tek yaptığım kalçamın altına iki tane yastık koyup 15-20 dk sırt üstü yatmak oldu bi kaç kez. 2 hafta sonra yani bu pazartesi dönmüştü annesinin kuzusu. Belki o sebepten belki kendiliğinden bilmiyorum. Ama yastık koyunca hareketleniyordu. Gerçi benim tanıdığım herkes Bebek sürekli döner stres yapma diyorlar. Eltimin 41 haftalığa kadar çocuk hep doğru pozisyondaymış, doğum için karar vermeye gidince ters dönmüş yani 2 gün sonrasında. Yani bu bebişlerin işi belli olmuyor sanırımGünaydın kizlar kafama bisey takildi benim bebegimi hep sağ tarafimda ve yan yatis pozisyonunda hissediyorum yani sanırım donmedi hala asagi dönmesi icin ne gibi egzersizler yapiyorsunuz siz nette baktim ama size de soriyim dedim zorunlu sezeryan olmak istemiyorum icim rahat değil
Ben bunu yabancı ve deneyimli doktorların sadece doğum esnasında uyguladıklarını biliyorum. Türkiye'de hiç duymadım. Benim doktorum tehlikeli görüyor bu tip şeyleri, çocuğu strese sokup kordonunu da dolayabiliyormuş. Sonuçta kordonu dolanan bi çocuğu normal doğurmak mümkün değil. Ama şunu söyliyim, doğum sancısıyla bile başaşağı pozisyon alan bebekler varmış, ya da son gün dönüveren. Çok araştırdım ben bunları normal doğum çok istediğim için. Bence doğum sancıların gelene kadar çocuğa müdahale edilmemeli. Kendi bi kaç kez dönecek belki daha. Doktorun o kadar tecrübeliyse doğum sırasında çevirebiliyorsa çevirir yoksa çocuğun sağlığı için sezaryense sezaryen olur. Belki benim de ters dönecek. Doğum sancısıyla ters dönenlerde var. Önüne geçemeyeceğimiz şeyler için bebişlere eziyet etmeyelim bence.Gubaydin kizlarr.. herzaman takip edemiyorum ama suan bilgilerize ihtiyacim var. 36+4 um ve dunki kontrolumde bebegimin ters pozisyon aldigini gorduk. Yani kafasi yukarda makat gelisi.. benimle ayni durumda olan varmi ?? Ve doktor bi yontemden bahsetti. Igneyle beni gevsetiyolarmis ve cocugu eliyle cevirmeye calisiyolarmis, tek riski cevirme esnasinda kalp atislari yavaslayabilirmis ve ozamanda acil sezeryana alirlarmis. Yanj biraz erken dogum yapmis olurum. Yada direk sezeryan icin randevu yapalim dediler. Ben cok korkmama ragmen cevirme islemini denemeyi sectim. Sali gunu uyguliycaklar. Siz etrafinjzda boyle bisey duydunuzmu ??
Gozün aydın canım allah analu babalı buyutsun darısı bizim başımızaKizlar hepinize cok tesekkur ederim ayrı ayrı yazmim cok güzel duygu emzirdim oğlumu herşey yolunda minnak bişi yaa ciyakliyoo küçük prensnisanmidir nedir o geldi gece hiç uyuyamadim sanci gelio gidio şiddetli deil karnimin sağ kısmı taş gibi oluyodu agriyla beraber afedersiniz sanki büyük tuvaletiniz gelir ya makatta ağrı meğer oğlum cikmak istemis beni görün hastanede herkez beni sakinlestiriyo agliyorum asistanlar selpakla silio gözümün yaşlarını o derece panik ve heycanliyim diyorum beni niye aliyosunuz napcaksiniz biyandanda allahim napicamm ben dualar ediyorum saolsunlar ameliyat ekibi bile seferber guldurmeye calisiyolar sen ne istersen onu yapicaz sondayi bile bayiltiktan sonra taktilar öyle aman siz benim gibi olmayin güçlü durun kisa ozet gectim dahasi varda anlatmim
Teşekkür ederim cnim bende deniycem yöntemini salı günü kontrol var insallah dönmüş olur benim sipamCanım benim de düzken ters olmuştu, 34 haftalıkken, sonra internetten araştırdım tek yaptığım kalçamın altına iki tane yastık koyup 15-20 dk sırt üstü yatmak oldu bi kaç kez. 2 hafta sonra yani bu pazartesi dönmüştü annesinin kuzusu. Belki o sebepten belki kendiliğinden bilmiyorum. Ama yastık koyunca hareketleniyordu. Gerçi benim tanıdığım herkes Bebek sürekli döner stres yapma diyorlar. Eltimin 41 haftalığa kadar çocuk hep doğru pozisyondaymış, doğum için karar vermeye gidince ters dönmüş yani 2 gün sonrasında. Yani bu bebişlerin işi belli olmuyor sanırım
ben 47yle başladım hedefim 60tı.59um şimdi bakalım sonum ne olacakAynen canim bebis 2kilo kalan 11kilo benim :) birde daha doguma kadar aliriz 2-3 kilo yandik
inşallah canım.benim burda rapor almam zor olmasaydı ben de alırdım inan ki sen en iyisini yapmışsın canım.ben dinlenemeden doğuma gitmekten korkuyorumAz kalmış canım ben 32 de çıktım mayısta 1 ay heyetle dönemi kapatırım diye düşündüm yani mecbur kaldım kasılmalar eskiden çoktu doktorum çalışma dedi inan dinlendikçe huzurlu oldukça daha iyi oldu kızım sanada iyi gelcek inşallah
bana da diyorlar çok şişmişsin diye.ben de 1.52 boy 47 kiloydum,şimdi 59 oldum.aslında 12 kilo çok değil ama milletin gözüne batıyor işteHerkeslere Kocaman günaydınbiz bugün 36yı doldurduuuk 37ye girdik teyzoşları bu arada Eltim her gördüğünde iyice şişmişsin iyice kilo almışsın diyip duruyor. Bu insanlar bu kadar anlayışsız olmak zorunda mı. Benim hamileliğim anca onun normal hali olur. Resmen normal halim zayıf olduğu için onu kıskanıyor kadın ya, acısını hamileliğimle çıkarıyor boy 170 60 kilo normal halim ve şu an 76 kiloyum. Açıkçası hiç kafaya da takmıyorum , 2-3 aya vereceğimi düşünüyorum
Ben bu yontemi duydum ve youtube dan da izledim Yurtdisinda tecrubeli doktorlar yapiyor Senin doktorda kendine guvenmese teklif etmezdi Daha onceden yapmis mi onu sor bence. Bir de bazi egzersizler var evde onlari yap belki kendi dönerGubaydin kizlarr.. herzaman takip edemiyorum ama suan bilgilerize ihtiyacim var. 36+4 um ve dunki kontrolumde bebegimin ters pozisyon aldigini gorduk. Yani kafasi yukarda makat gelisi.. benimle ayni durumda olan varmi ?? Ve doktor bi yontemden bahsetti. Igneyle beni gevsetiyolarmis ve cocugu eliyle cevirmeye calisiyolarmis, tek riski cevirme esnasinda kalp atislari yavaslayabilirmis ve ozamanda acil sezeryana alirlarmis. Yanj biraz erken dogum yapmis olurum. Yada direk sezeryan icin randevu yapalim dediler. Ben cok korkmama ragmen cevirme islemini denemeyi sectim. Sali gunu uyguliycaklar. Siz etrafinjzda boyle bisey duydunuzmu ??
Bebek son haftalarda yan yatis pozisyonunda olamazmis yeei musait olmadigi icin Ben de senin gibi hissediyodum ama gordukki ultrasonda kafa asagidaydi Yan tarafimda hissettigimde karniymis Bence pozisyonundan emin ol ondan sonra dondurme egzersizleri deneyebilirsinGünaydın kizlar kafama bisey takildi benim bebegimi hep sağ tarafimda ve yan yatis pozisyonunda hissediyorum yani sanırım donmedi hala asagi dönmesi icin ne gibi egzersizler yapiyorsunuz siz nette baktim ama size de soriyim dedim zorunlu sezeryan olmak istemiyorum icim rahat değil
Durun ya daha erken değil mi seninle haftalarımız aynı az daha büyüsünler içerde çıkıp kuvözde kalacaklarına içerde kalmaları daha iyidirDün gece bel ağrm tuttu,sonra kalça ve bacaklara indi.dedim doğuruyorum heraldeama sabah hiç bir şey yoktu.ay bu panik beni öldürecek ha bugün ha yarın
Dün gece bel ağrm tuttu,sonra kalça ve bacaklara indi.dedim doğuruyorum heraldeama sabah hiç bir şey yoktu.ay bu panik beni öldürecek ha bugün ha yarın
öyle yapicam inşallah bakalım hayırlısı olsunbaşka bir doktora daha görünseniz, daha net bir karar verirsiniz belki ,hakkınızda hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?