mayali hamurla yaptigim pogacayi pisirip buzdolabi posetlerine koyuyorum. Cozuldugu zaman ilk koydugun gibi tazecik oluyor.
Ben yemege misafir filan geldigi zamanda ekmek fazla alinip artmissa onuda posetleyip bzluga koyuyorum. Cozuldugu zaman nasil koyduysaniz oyle oluyor. Bunuda soyliyim dedim israf olmasin diye
Kurabiyeleride yapip kavanoza koyup buzdolabinda normal kisminda (yani dondurucu kisminda degil) agzi sıkı kapali sekilde 1 ay bayatlamiyor diye biliyorum.
Boyle ufak tefek seyler bile bebek olunca insanin cok isine yariyor inanin.
Pogacayi denicem inşallah:) biliyorum canim bebekli hal ile bunlarin ne kadar ise yaradığını. Kendim icin istemesem de bebek daha 3-5 gunlukken gormeye gelen oluyor insan bir sey cikaramayinca kendini kotu hissediyor,halbuki gelenlerin bunu dusunmesi lazim. Ilk dogumumda bildigin ac gelen ve bunu soyleyen insanlar olmustu disaridan lahmacun soylemistik dusun yani, ben bebek surekli emmek istedigi icin odamdan cikamiyorum,millet açız diyor. O yuzden bi borek bi pogaca koysam gerekirse yanina bi makarna salatasi vs yapilir cayla beraber verilir diye düşünüyorum.