• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

image.webp
Çok teşekkür ederim canım cevabın için eşimde çok beğendi o modeli kesin ondan alacağız bu arada kendini fazla yorma zaman az kaldı dikkat etmek lazım
Şimdiden hayırlı olsun Can'ım haftada 1e düşürdüm temizlik işini normalde eşime geçmiş olsuna gelen gidenler oluyor onun için biraz daha dikkat etmem gerekiyor

Bıraktım zaten ya yapamıyorum artık bugün daha kızımı yıkıycam çünkü malum yarın okul var :)
Bırak canım onlar da kalsın. Sonra da yaparsın dinl3n biraz

Ay kızlar sevgililer günü sebebiyle ameliyatlı Kocacım yavaş yavaş bir yürüyüş yapım diye çıktı evden bana o haliyle gitmiş orkide almış Nasıl Mutlu oldum ya bebeklerimi çok seviyorum çok

Selam annecikler :)
Mide yanmalarınızı sevin, gece bölünen uykularınızı da. Sık sık gelen çişinizi de, karnınızdaki hareketleri söylemiyorum bile :)
Çıkan şey çok tatlı oluyor. Pamuk gibi. Fırından çıkmış poğça gibi :)
Ayy ağlıcam gene :KK43:

Sabaha karşı 3de bacak ağrımla birlikte suyum geldi. Suyum olduğuna inanamadım. Yattım uyudum. Ara ara gelen sancılarıma uyandım. Saat başı geliyordu. Ama sancılarım karın sertleşmesi sandım...
Hastaneye gelen suyun çiş mi yoksa su mu diye baktırmaya ve artık şu enfeksiyon için ilaç verin de bacağıma vuran kasıl ağrısından kurtulayım diye düşünerek gittim.
4-5cm açıklıkla 9da ani bir yatış yapıldı. serumlar lavmanlar nst derken, sancıları keşfettim. Ağrı eşiğim çok yüksek olduğunu anladık.
2-2,5saatlik sancı sonunda 11.30gibi sıcacık poğçamın ağlasam mı ağlamasam mı diye büzüşen dudaklarını gördüm :)

Suni sancı almaya ihtiyaç olmadı. Epidural işi çok sonra aklıma geldi. Zaten epidurali ne zaman yapacaksınız diye sorduğumda 6-7cm açıklık vardı yapılmadı.
Rabbim sizlere benden daha kolay doğumlar nasip etsin inşallah :)

Şuan tek derdim doydu mu, uyuyor mu, uyusam mı, uyanır mı, emiyor ama ne kadar emiyor, memede uyuma alışkanlık yapmasın, ama sarılık da olmasın :KK43: gibi dertlerim var. Ah bir de doymak bilmeyen midem :)
çok gusel maşallah çok imrendim böyle gusel doğum nasip etsin allah bize de allah yavrunla bir omur boyu mutlu olmayı nasip etsin

Tünaydın herkeslere:KK19:
Bana değişik bişeyler oluyor kızlar dün gece yoğun bi kıvamda jöle gibi şeffaf renkte akıntım oldu uyku sersemi çok umursamadım az önce tekrar oldu akıntıdan çok farklı normal akıntı peçeteyi ıslatıyoedu ama bu öyle değil :KK17: noluyor ya nişan açık pembe kahve değilmiydi ki ?
Canım benimde ilk gelen şey öyleydiZ ped koydum pedin içine geçmedi. Hatta ilk gelen o jölemsi akıntı içinde iki damla kan vardı. Hani yumurta alırsın da akında olur ya birşey o gibi.
Sonrasında daha yoğun şekilde gelmeye devam etti.
Su mu nişan mı idrar mı derken :p

Sen kendini takip et lütfen. Hatta telefonu varsa doktorunu bilgilendir ;)

Kizlar anneniz ya da dogumda veya oncesinde kim yanininZda kalcaksa ne zaman gelcek ozellikle gurbette olanlar bn temizlik ve hazirlik icin cagirdim ama daha cok var dimi 18 mart gozukuo suan digum.normal olursa dogum aonrasi da kalsa cok olcak evde dedem babam abim var hizmet bekleyen . Suan isleri bititp geri mi.donse daha mantikli.olur sizce doguma yakin gelse. Ama iste ya erken olursa tek basimayim napcam bilmiorumkafam cok kariisk kendimi hic iyi hissrtmiroum son zamanlarda
canım benimkiyle gurbet gibi bi durumumuz olmadığı için bilemedim nasıl yapmak lazım, o yüzden bi fikir veremiyorum sana..
biz ikimiz de istanbuldayız ama 2 saatlik mesafede benim anacım, senin de Allah yardımcın olsun :KK19:

@czindab biraz internette araştırdım bu jölemsi kütleden sonra nişan gelirmiş yani ömce tıkaç atılır sonra açılmaya başlarmış eğer kahve veya pembe renge dönerse nişan olduğuna emin olabilirim

Hayır canım 2-3 kere geldi kütle gibi bişey düşerken farklı hissettim zaten akıntı değildi... gebe kursundak eveye sordum nişandır dedi sancılarını takip et artarsa drunla konuş dedi ama şimdilik bi ağrım yok hafif sancılar var ama kendimi dinlersem gissediyorum...bi telaşla kalktık evi temizledik :KK69: bakalım neler olcak ilerleyen saatlerde :KK45:

Sen doğurucaksın valla bence 1-2 gün içinde :KK19:
Dinle kendini sürekli canım sancıları kasılmaları takip et, ay hadi inşallah bebiş gelmeye niyetliyse de hayırla sağlıkla gelsin inşallahh :))

Simdi memleketimde olsaydim herkes kosardi burda o kadaf yalnizim ki

37-38 den sonra gelecek olan kişi gelsin yanına bence Can'ım, benim ailem 1 saat uzaklıkta aynı şehirdeyiz, annem gelip kalmak istiyo da ben istemiyorum, sancı olunca haber veririm hemen gelir sonrasında da 1 hafta kalsa yeterli, ben bebeğe alışana kadar kalsın sonra herkes gitsin evine :))
Sizinkilerde 1-2 hafta kala gelsin bence sonrada 1 hafta kalsalar yeter sanada belki canım

Kizlar anneniz ya da dogumda veya oncesinde kim yanininZda kalcaksa ne zaman gelcek ozellikle gurbette olanlar bn temizlik ve hazirlik icin cagirdim ama daha cok var dimi 18 mart gozukuo suan digum.normal olursa dogum aonrasi da kalsa cok olcak evde dedem babam abim var hizmet bekleyen . Suan isleri bititp geri mi.donse daha mantikli.olur sizce doguma yakin gelse. Ama iste ya erken olursa tek basimayim napcam bilmiorumkafam cok kariisk kendimi hic iyi hissrtmiroum son zamanlarda

Benim haftada bir yarim gun duzenli gelen bir yardimci ablam var bu hafta ici tam gun olarak cagirdim buyuk işler epey bitti birkac ufak sey kaldi onu da bu hafta geldiginde yapacak ben de tam 38 olmus olucam. Ben sadece makineye bol bol camasir atiyorum asiyorum utuluyorum dolap iclerimi elden geciriyorum dogumdan sonra bi sure eve hic dokunamayacagim icin her sey duzgun olsun istiyorum zaten bir de oglum var evde, oyle surekli is yapmaya vaktim olmuyor. Dogumdan sonra da sadece esim olacak kayinvalidem simdilik uzakta annem yyakin ama ancak arada bir gelir zaten ben kimseyi istemiyorum da,anne baba ve cocuklar olalim istiyorum.. senin yerinde olsam doguma yakin birini tutar evi komple temizletirdim sen de ugrasmamis olursun hem annen daha uygun zamanda gelebilir geldiginde dde beraber vakit gecirmis olursunuz.

Simdi memleketimde olsaydim herkes kosardi burda o kadaf yalnizim ki
Ben de senin gibiyim canım.KV bana araba olarak beş dakika uzaklıkta.hiç bir faydasını gormuyorum.hatta ne arar beni ne de sorar..gelinim hamile bi ihtiyacı var mi demez.
Memlekette olsaydim annem.teyzemler akrabalar eş dost beni yalnız bırakmazlardi.ben de kendimi çok yalnız hissediyorum.iki gundur evimi temizliuorim.dün de halıları sildim.perdeleri yıkayıp astım..kanepelrleri sildim...annem burada olsaydı her şey daha farkli olurdu... Ne bileyim yaaa ,bazen çok.kötü oluyorum.gelin olarak.hiç mi.degerim.olmaz diyorum...aman Rabbimden dileğim saglila hayırlı gelsin bebeğim.bahtı açık olsun inşallah..Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah...

Ben de nolur nolmaz belki lazım olur diye bi minnak aldım, aventin hem emzik yapısı hem akışı itibariyle doğala en yakın olduğunu iddia ettiği natural serisinden aldım, gazla ilgili de iddialılar, plastikleri de bpa içermiyo ama yine de cam aldım, inşallah biberona hiç gerek kalmaz ama gerekir de kullanırsam Allah korusun çocuğun üstüne düşürüp kafa göz yarmadıktan sonra en güzeli cam bence:KK8: ki zaten küçük minnak bişey çünkü 120ml lik aldım

Ben de aynen bugün senin gibi bitane Avent cam natural serisinden aldım. Dursun kenarda :) ilerde lazım olursa çoğaltırız dediğin gibi. Teşekkürler cnm

Kızlar yarın sezeryan için hazirliklar yapilcak bana bişi demediler kağıt yazdi gelince bu kağıdı göster ilgilenirler dedi ben şimdi aç mi gidim tokmu gidim bilemedim aç da dayanamıyorum mide bulantim oluyo sabahları acaba bana napcaklar ki sezeryan olanlar bilgilendirin beni:KK57:

Kızlar yarın sezeryan için hazirliklar yapilcak bana bişi demediler kağıt yazdi gelince bu kağıdı göster ilgilenirler dedi ben şimdi aç mi gidim tokmu gidim bilemedim aç da dayanamıyorum mide bulantim oluyo sabahları acaba bana napcaklar ki sezeryan olanlar bilgilendirin beni:KK57:
Slm anestezi için önce kan alıcaklardır aç gitmende fayda var bende yarın sabah kan vericem sonuçları çıkınca anesteziden onay alıcam benim bildiğim böyle canım

Q1sezeryana girmeden once en az 6 saat aclik olmasi lazim ona gore git yada hastahanenin telefonu varsa bilgi al bence .sen yaein sezeeyan olucalan anladigim kadariyla saat kacta oldugu bellimi canim.

Hangi doktora gidiyosun canım acaba? Leyla hanım ve sema hanım çok yoğun iyiler ama ilgilenemiyolar diyolar. Doktorun ve hastane hakkında görüşlerini yazarmısın sana zahmet. Doğum ücretlerini biliyorsan bi de onu şimdiden sağol
Leyla sema gercekten ckk yogun randevuyu bile 3 ay sonraya veriyotlar, ben perihan ozden'e gifiyirum aslinda diktorimu cok iyi tanimiyorum ama hastanede calisan bi arkadss tsvsiye etti,ben ilk dogumumuda orada yapmistim memnun kaldim ,oyuzden 2. Icinde burayi tercih ettik doktorum iyi bi kadin doktor iste nasil olsun ,ilgili en azinda dogumdan sonra cocuk dr olarakta enver atalayi oneririm kendisi alaninda superdir,ilk kizimin dr oydu,suan hala medipolde,ucretlere gelince benim muayne ucretim 100 lira,sezeryan 2.900 lira normal dogum sanirim 2000 lira civari,aslanda fiyatlarr biraz pahali ama yapicak bisey yok basladik bi kere,baska merak ettigin bisey varsa sorabilirsin ,canim hayirlisiyla bende 2. Dogumumu sezeryanla burda yapicam insallah ilkindeki gibi 2.sindede memnun kalirim .

Gece 00.00 yani şu saat itibariyle bişey yiyip içmemen lazım sezeryan ise

Back
X