• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Humana still cayi iciyorum hala ben ve bi kutusu 30tl surekli haftada bir onu aliyorum acaba cok ise yariyomu biraksam sutum azalirmiki? Gece cok az emiyo benim kiz hala ya cildircam :KK43: gece sagmiyorumda gozumu zor aciyorum yorgunluktan

Bol su iç ve toz kimyonla çay yap canım. Merak etme sütün suyu bol ictikce yine olacaktir.

Süt= uyku+ su+ mutluluk

Canım ya şu an dublex evde oturuyoruz. Böyle nispeten rahat ama bu ev benim iş yerime uzak olduğu için yakın bir ev aldık. İşe başladığımda taşınmış olacağız kısmetse. Onda 3 oda yan yana. Kreşe 3 yaşından önce vermek istemiyorum ama 3 yıl da eşimin ailesiyle yaşama düşüncesi beni çok geriyor. Zaten senelerce konuşmadık. Eşimin hatırına barışmıştım. Bunlara 1+1 mi tutsak diyorum ama bize yakın olanlar aşırı pahalı. Annem ben gelirim dedi de senelerce anneme de yazık. Bir de o zaman da sorun çıkaracaklar. Annesi orada biz neden gelemiyoruz diyecekler. Bir yandan da dediğin gibi bakıcıdan kat kat iyi. İznim bitene kadar annem kalsın, işe başlayınca dönüşümlü kalırlar diye düşünüyorum. Kreşe gidince nasıl oluyor? Kreşler tam gün mü?

Yalnız zorlandım canım. Annesi ben gelirim dedi onun için gelsin dedim ama şimdi de babası olmadan gelemeyeceğini söyledi. Şimdi idare etsem de işe başladığımda ne olacak onu düşünüyorum. Benim kp o kadar düşünceli değil. Kv de değil. Yanına gideceğim zaman üstümü değiştiriyordum kv ne var canım rahat ol diyordu. Bir garipler.
Sen işe dönünce nasıl yapacaksınız canım?
Dediğin gibi benim onlara ihtiyacım 3-5 gün değil, aylarca kalmaları gerekecek geldiler mi.
Madem onlara ihtiyacin var, ki dedigin gibi bakicidan kat kat iyidir, sana tavsiyem onlar icin guzel bi oda hazirla icine de mutlaka bi tv koy :) yine ayni evde olacaksiniz tabi ama en azindan vaktinin cogunu orda gecirir. Sen de rahat edersin.
Kisin kiyafet konusunda bu kadar zorlanmazsin zaten. Bi de emzirme konusunda gitgide daha pratiklesiyoruz hem aralar uzuyo hem de bikac aya bebegin daha duzenli emecek sut sagma olayi falan kalmayacak belki.
Canini hic sikma firsata cevir. Kv den bol bol yardim al kp i markete saga sola kostur hem sikilmaz. Sonuna kadar faydalan :)
Ben 2 yil ucretsiz izin kullanmayi dusunuyorum dilekcemi verdim. Bakabildigim kadar bakicam. Birak kv yi annemle bile ugrasamam ayol :)

Canım ya şu an dublex evde oturuyoruz. Böyle nispeten rahat ama bu ev benim iş yerime uzak olduğu için yakın bir ev aldık. İşe başladığımda taşınmış olacağız kısmetse. Onda 3 oda yan yana. Kreşe 3 yaşından önce vermek istemiyorum ama 3 yıl da eşimin ailesiyle yaşama düşüncesi beni çok geriyor. Zaten senelerce konuşmadık. Eşimin hatırına barışmıştım. Bunlara 1+1 mi tutsak diyorum ama bize yakın olanlar aşırı pahalı. Annem ben gelirim dedi de senelerce anneme de yazık. Bir de o zaman da sorun çıkaracaklar. Annesi orada biz neden gelemiyoruz diyecekler. Bir yandan da dediğin gibi bakıcıdan kat kat iyi. İznim bitene kadar annem kalsın, işe başlayınca dönüşümlü kalırlar diye düşünüyorum. Kreşe gidince nasıl oluyor? Kreşler tam gün mü?

Yalnız zorlandım canım. Annesi ben gelirim dedi onun için gelsin dedim ama şimdi de babası olmadan gelemeyeceğini söyledi. Şimdi idare etsem de işe başladığımda ne olacak onu düşünüyorum. Benim kp o kadar düşünceli değil. Kv de değil. Yanına gideceğim zaman üstümü değiştiriyordum kv ne var canım rahat ol diyordu. Bir garipler.
Dediğin gibi benim onlara ihtiyacım 3-5 gün değil, aylarca kalmaları gerekecek geldiler mi.
Ben de rahat edemedigimi söylediğim zaman kv,"niye edemiyon, rahat olsana baban bu tarafa bakmaz bile" diyordu.gözüme mi inanayım, sana mı?
Geçenlerde bir günlüğüne memlekete gittik.çocuğu emzireceğim, klimanın başını terkedip de 10dk çıkmadı dışarıya.aman şeker ya erimesin

Madem onlara ihtiyacin var, ki dedigin gibi bakicidan kat kat iyidir, sana tavsiyem onlar icin guzel bi oda hazirla icine de mutlaka bi tv koy :) yine ayni evde olacaksiniz tabi ama en azindan vaktinin cogunu orda gecirir. Sen de rahat edersin.
Kisin kiyafet konusunda bu kadar zorlanmazsin zaten. Bi de emzirme konusunda gitgide daha pratiklesiyoruz hem aralar uzuyo hem de bikac aya bebegin daha duzenli emecek sut sagma olayi falan kalmayacak belki.
Canini hic sikma firsata cevir. Kv den bol bol yardim al kp i markete saga sola kostur hem sikilmaz. Sonuna kadar faydalan :)
Ben 2 yil ucretsiz izin kullanmayi dusunuyorum dilekcemi verdim. Bakabildigim kadar bakicam. Birak kv yi annemle bile ugrasamam ayol :)
Kesinlikle haklisin

Tabi ki kesinlikle bakıcıdan iyidir ama aynı evde sürekli olmaz pahalı da olsa yakında bir ev tutun derim herkes akşam kendi evine gitsin benim sadece annem geliyor haftaiçleri ptesi geliyor cuma gidiyor babam gelmiyor kendi babam ama yine de sürekli kalmasını istemem hele ki kp mümkünü yok aynı evde yaşayamam benim evim de dubleks annem akşam yemeğinden sonra çıkıyor odasına banyosu Da ayrı. Eşimin rahatsız olduğunu düşünmüyorum yanı inşallah olmuyordur. Mesela kp ile aynı banyoyu mu kullanacaksınız ? Olmaz yanı kendisi bunları düşünmeli

Toz kimyonla cay nasil oluo canim nekadar koymam lazim kimyonu

Ben göz karari koyuyorum. 2bardak kadar su kaynayinca 2çay kaşığı tepeleme gibi atiyorum. Cezvenin agzini cay tabagiyla kapatiyorum.
Dibine kimyon cokunce suzuyorum iki ayri bardağa
Şekersiz içebiliyorum istersen sen şeker atabilirsin. Bu çay bebeğe de iyi geliyor gaz ve uyku için. Ben vermedim benden ona geçiyor diye. Istersen 1-2çay kaşığı ona da verebilirsin

Nasil gidiyo tatilin cnm
Canim iyi simdilik cok sukur. Oglumu havuza soktuk bugun. Swimava sisme boyunluk almistim Onla yüzdu :) simdi yoruldu uyuyor. Otel pek beklediğim gibi cikmadi ama odanin onunde havuz olmasi cok rahatlatti bizi
Odadan pek cikmiyoruz böylece. Havada asiri sıcak degil ama oglum babasi gibi cok terliyor :(

Ağzına sağlık.
Tv, market iyi fikir gerçekten.
Benim kv annemden hem daha rahat ettirir, kahvalti yemek hazirlar, hem de titizdir. Annemin bile bende kalmasini istemiyorum. Ben de calisamiyorum işte çocuklarım için. Canlari sağolsun. Sonra çalışırım inşallah sağlığım yerinde olsun yeter ki

HK77 HK77 A Alwayshappygirl ayrı ev harika olur maddi imkan olursa

Canım işe başlayana kadar dublexte rahat edersin.
Değişik kiyafetler almayı denemelisin.
Kolsuz gömlekler içine emzirme tişörtü veya bluzu giyilebilir yelek gibi oluyo,
Hele desenli süslü bişey olunca altına tek bluz giyilio belli etmiyo yani atletsiz sutyensiz durulur.

Annen gelince de eşin rahat edemiyo ya bi de onu düşün. Dönüşümlü rahatsız olunacak, evlenirken aileler de evleniyor.

Kresler tam gün de oluyo yarım da sen nasıl istiyorsan ona göre buluyorsun. Sabah 9akşam 19 verenler oluyor.

@history1985 herkesin şartları farklı canım senin kv sevmeye geliyor, biraz bencil ya da gelişmek istemeyen bi tip olabilir, o yüzden rahatsız oluyorsundur. Sen de bencilsen gururuna dokunuyordur. Bencil degilsen biraz fazla yoruluyorsundur. Kv elini surmeyince. Bu duygulari yaşaman normal.
Biraz iş vermeyi çocuk baktırmayı hangi dille yaptıracağını çözmen gerekiyor

@9ay arkadaşımızın kv bakmaya geliyor. Belki kv yemek yaparken, anne işteyken bebeği kp e tutturur. 9ay arkadaş işe erken dönerse yönetici olarak döneceğini söylemişti. Bu yüzden yeni bir düzen oluşabilir diye düşünüyorum. Şimdi tek çocuk, ikinci de arkasına olursa (adet olursa hamile kalması gerektiğini yazmıştı) çok yardıma ihtiyacı olacak.
Niye çocuk yoğun sevgi ve şefkatten mahrum kalsın ki?
Beyni daha güzel gelişir, geleceği daha güzel şekillenir.
Çocuk olunca özel hayat pek az oluyor zaten

Kafası bozulursa 5-10dk kitler kendini uzanır sakinlesir.
Başka bir psikoloji mümkün yani.

Herşey yolunda diye kendine telkin etmek gerek. Zeka ve mantık kullanarak bi yol bulunur. Insanlar zamanla birbirine alışır.
Onlar da insan.
Superselma senin bu yapıcı bakis acina bayılıyorum. Iyiki tanisimisiz seni. Bide herseyi nasil aklinda tutuyorsun masallah sana yaa.. Benim hafiza sıfır

Kızlar bu arada ben dünden beri sadece kendi istediğinde emziriyorum ve çok daha iyi doyuyor ve uyuyor. Doktorun dediği doğru çıktı. Eğer kilo alımı düşmezse böylesi benim için de çok rahat. Emzirdikten hemen sonra da sağıyorum. Pek çıkmıyor ama süt artarmış böyle yapınca.
Artar sütün sağ Can'ım peki meme istediğini nerden anlıyorsun ağlayınca mı mızırdayınca mı ?
3yaşını 3ay geçti. Bi de emdikten sonra "anne lezzellit" diyor. (lezzetli)
Yeni konuşan çocuklar çok tatlı oluyor. İzin vermesen küser mi ki sana acaba

Superselma senin bu yapıcı bakis acina bayılıyorum. Iyiki tanisimisiz seni. Bide herseyi nasil aklinda tutuyorsun
masallah sana yaa.. Benim hafiza sıfır

Sağol canım bizimki irsi. Bazı şeyleri iyi tutuyorum.
0 hafızayla da doktor olunmaz ama
Senin hard disk de farklı seyleri kaydediyordur :)
Anadolu ve fen lisesi okudum
Belki tekrar etmekten hafizam gelişti

Bu cocuk hep boyle uzun uyuyor ya. Yerine yatirsam uyaniyor aninda. Bende bi is yapamiyorum o uyudugunda. Ustumde uyuyor çünkü :KK43:
Ay ben bunun topidik ayaklarını yerim :) aynı durum bendede var, hele gece3 ten 7 ye kadar böyleyiz , gündüz baZen salıncağa yatırıyorum yarım saat otomatik rölantide sallanıyor eğer durursa Uyanıyor hemen tekrar basarsam bi yarım saat daha uyuyor :)

Ben de rahat edemedigimi söylediğim zaman kv,"niye edemiyon, rahat olsana baban bu tarafa bakmaz bile" diyordu.gözüme mi inanayım, sana mı?
Geçenlerde bir günlüğüne memlekete gittik.çocuğu emzireceğim, klimanın başını terkedip de 10dk çıkmadı dışarıya.aman şeker ya erimesin
Ya bazi seyleri dan dun soylemek gerekiyo heralde ben onu anladim. Insanlar bebek emzirmeden emzirmenin ne kadar ter bosaltan bi is oldugunu gercekten bilmiyolar. Soylemek lazim. O kayinpederin de gozune memeyi bir defaya mahsus kocaman sokmak lazim ki belki bidahakine utanir. Tobe yaa..

Artar sütün sağ Can'ım peki meme istediğini nerden anlıyorsun ağlayınca mı mızırdayınca mı ?

Yeni konuşan çocuklar çok tatlı oluyor. İzin vermesen küser mi ki sana acaba

Benimki erken konuştu da kelimeler karışık. Hiperleksi olmasından şüpheleniyorum. Bazi yazıları okuyor çünkü.

Evet izin vermezsem küsuyor. Bana değil hayata küsuyor. Çok duygusal. Bu şekilde Çok mutlu oluyor ve hızla gelişiyor herseyi etkileniyor. İştahı uykusu oyunu. Zaten azcik emiyor. Gebe kalamasam hala emziriyor olacaktım belki de.

zeyzey3428 zeyzey3428 canım sma ve hipp ingiltere maması diye biliyorum , bence benzerdir , organik yazıyor ya hippte organik değilmiş sadece :) ablam hipp kullandı , hiç sıkıntı yaşamadı , kabız yapmıyordu yani ... Kızıda zehir gibi aşırı zeki ve aşırı yaramaz :)

Back
X