OMRUMMMM ,
L llally ,
PembeLokum kızlar yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Bir müddet yazmadım çünkü kendimi dinlemeye ihtiyacım vardı. Hem sizin yazdıklarınız, hem de araştırdıklarım hem de yuvadan aldığım bilgiler birbirini teyit etti. Oğlum tamamen yapması gerekeni yapıyor, sorun bende :) Oğlum 3 yaşına uygun davranıyor ama ben çok kolay tetikleniyorum ve ondan beter sinir krizlerine giriyorum. O yüzden oğlumu rahat bırakmaya ve kendime odaklanmaya karar verdim. Bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir kaç kitap okudum ve tekrar günlük yazmaya fırsat yaratmaya başladım. Günlük yazmak bana hep iyi gelmiştir, kendi muhasebemi yapınca daha net görebiliyorum pek çok şeyi..
Neticede ben rahatlayınca enteresan bir şekilde oğlum da rahatladı. Kızım da aynı şekilde.. Hatta gece uykuları filan uzamaya başladı kızımın :) Eşime bir güler yüzlü hal geldi. Dedim gerçekten bu evin sorunu benmişim..
Ben sabırsızlığımı, öfkemi kabul edip tahammül sınırımı yükselttikçe eşim de çocuklara karşı daha sabırlı oldu. Biz sabırlı ve sakin olunca çocuklar sakinleşti.
Evet, oğlumun öfke krizleri yaşı gereği tabi ki var. Olacak da. Ama bence hasarsız ve daha az şiddetle atlatıyoruz sanki.
İlerleyen dönemle ne getirir bilemem. Ama anne olmak kendinden bambaşka biri olmaya evrilmekmiş bunu ilk kez bu kadar net anladım.
Sizlere de yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar :) Yalnız olmadığımı, herkesin benzer süreçlerden geçtiğini bilmek bazen çok iyi geliyor