2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Merhaba, öncelikle geçmis olsun. Canım sen öyle davranirsan o daha da inat eder. Vurursan da amiyane tabirle arsız cocuk derler ya öyle olur ya da bı o kadar pisirik olur.

Benimki inatlaşma da çığır açtı. Çorabını giydiriyorum ben sağı önce giydirmek istiyorsam o solu giydir diyor, solu giydirirken de sagi :) aslında ben buna inatlaşma olarak bakmıyorum. Bizi zorluyor ama "Ben" diyebilmeyi öğreniyor bebeklerimiz :) eğer buna izin vermezsek ne istediğini bilmeyen kendini tanımayan birinin çekirdeğini atmış oluruz! Surda ne kaldı sabır

Bu arada biz de tuvalet eğitimine başladık. Bugün 7.gundeyiz. ilk 5 gün neydi oyle, aman Allah'ım ya... Şükür şuanda daha iyi. Bezden kurtulmak ona da iyi geldi alıştı bile rahatlığa :))
 
Tebrik ederim canım bir hafta çok iyi birsüre harikasınız anne kız. Gece nasıl yaptın , ne kadar arayla uyandırıp götürdün tuvalete? Ben gün içinde korkmuyorum çalışmadığım için sürekli yanındayım ya uğraşırım ama gece nasıl yaparım bilmiyorum henüz.
Benimki inatlaşma çığır açtı yapma dememeye çalışıyorum ama düşersin öyle yaparsan diyorum düşmem ben diyor şundan ye diyorum beğenmedim diyor, çorabını kadar kendisi seçiyor ayılı çorap giydir, beğenmedim penyeyi değiştir vs vs işim var yaramazla
 
Ya inatlasma Derken nasıl anlatsam bilmiyorum ki elbise istiyorsa elbise giydiriyorum sonra anlatıyorum isterse değiştiriyorum bu konuda çok inat değiliz seçimlerini yapma hakkı veriyorum uyumadigi zaman sürekli istediği herşeyi ağlayarak istiyor yemek yapıyorum bende yapicam diyor kahveyi birlikte yapalım diyorum puding yaptırdım salata yapicam malzemesini yikamasina izin veriyorum ben yanindayken tezgaha oturtuyorum ama büyük tencerede anlatsam da inatlasiyor su sıcak yanarsın diyorum israrla elini sürmeye çalışıyor yani zararlı şeylere daha çok ısrar ediyor yada ben hastayken tahammul sınırların düşüyor bana öyle geliyor yoksa akıllı sözümü dinler yani bı çocuğa göre yaptıkları çok normal yaramaz denecek kadar değil bu dönemimde duymamaya calisiyorum kulak tikiyorum yani bilmiyorum biraz tuhaf ama çocukta değil tuhaflık bende sanırım hamilelik hastalık stres şuan kansızlıkta üzerine çabası
 
G
Gece tutuyordu benim kızım. Bezi kuru oluyordu. Şimdi de tabii bezini hiç takmiytakm. İlk iki gün uyandırdım 3 saate bir. Çok sinirlendi, yapmadı. Sonra uyandirmadim baktım ki tutuyor yapmiyor hiç uyandirmadim. Uyandigi gibi tuvalete gidiyor ama...
 
Bizde o sıkıntı işte canım o yüzden başlamadım eğitime. Bir ara kuru kalkıyordu yada az yapıyordu şimdi doluyor bez resmen bazen sızdırılan bile hala beklemedeyim belki gece uyandırınca yapmamaya başlar bilemedim
 
Her çocuk aynı olmaz. Bı ara kuru oluyorsa demekki kasları gelişmiş. Bezi çıkarınca bı iki defa yapar, rahatlariz olunca tutmaya başlar. Artık zamanı, ne kadar ertelersen o kadar zor ogrenir.
 
Her çocuk aynı olmaz. Bı ara kuru oluyorsa demekki kasları gelişmiş. Bezi çıkarınca bı iki defa yapar, rahatlariz olunca tutmaya başlar. Artık zamanı, ne kadar ertelersen o kadar zor ogrenir.
Canım çok sağol haklısın bir an önce başlayayım bende artık. Bir kerede başarırız inşallah
 
herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun kızlar.
biz bayramda köydeydik. allahım ne kadar pis bir çocuk oldu size anlatamam. sabah gözünü 7'de açar açmaz tavukların yanına. kaç kere horoz daladı çocuğu. sırtına çıktı gagasıyla sırtına vurdu. yine gitti yanlarına yine gitti. ilk gün anneannem uyardı bu sene çekirge istilası var dedi. ben de oğluma gösterdim bak annem bunlar çekirge eline alabilirsin ama ağzına sokmak yok tamam mı dedim. ıh (tamam) dedi. sonra ne yapsa beğenirsiniz. hadi eve gir artık uyku vakti veya yemek yicez çabuk gel dediğimde elinde çekirge ile bağırarak gelip ağzına sokmakla beni tehdit etti defalarca. keşke ağza sokmak yok demeseydim. hiç söz dinlemedi. akşam yatana kadar sokakta oynadı. toprak, böcekler, tavuk kakaları size anlatamam. tırnakların içi bildiğiniz tavuk kakası doluydu. o çok eylendi. hiçbir hayvandan korkmadı ilk kez görmesine rağmen inek sağdılar. yerde ezilmiş arı bulmuş getirip bana verdi. ben çığlık çığlığa :) bir o kadar da sinirli oldu sebebini bilmiyorum. herşeye kaşları çatık cevaplar veriyor kendince tabi. istanbula geldik babasını unutmuş :) babaannesi öpmeye kalktı ona vurdu. eltimin kızı geldi ayağına dokundu diye ona vurdu. niye çorabını çıkardım, primayı çıkardım ve neden primayı yine giydirmiyorum diye bana vurdu. bi çıkardık diye kızıyo bi de neden giydirmiyoruz diye kızıyo. köyden gelince huyları değişti.
 
pcfl nasıl başardın ya ben üç gündem fazla sabredemeyip bıraktım Eğitimi
Aaa o kotu olmuş. Bir başlayıp bırakınca ne yasadiysan bı sonrakinde biraz daha fazlasını yaşarsın canım . Zaten ilk 3- 5 gün zor olur. Kararli olunca anlar ve bir haftada bu iş kolaylasir. Senin durumun başka sabrın bana göre az olabilir. Normalde de sabırlı biriyim.

Sen neler yaşadın detaylı yazarsan değerlendiririm, buradan olduğu kadar. Bu arada benim kızım kendi gidip oturuyor artık. Bugün 8. Günümuz maşallah. Allah'a bin şükür...
 
Maşallah Allah'ım nazarlardan kirusun bizde babaannemiz iyi olsa baslayacaktik aslında akşamlar iş çıkışı yatana kadar alıştırma evresini denemek istiyorum nasıl olur bilmiyorum
 
Canım uzman değilim ama tecrübelerime ve okuduklarıma bakarak diyebilirim ki görmezden gelince daha çok ağlıyor ve hırçınlaşıyorlar. İhtiyacının tam olarak ne olduğunu anlamaya çalışmak işe yarıyor bizde. Bazen anlayamasam bile çabalıyorum, o bile sakinleştiriyor biraz.
 
pcfl canım çok sevindim bez olayına :) ben de niyetlendim, alıştırmalara başlamıştım. Lazımlığa oturup çiş diyordu bezi altında olmasına rağmen ama enteresan bir şekilde tepkiliydi lazımlığa. İlk başta oturmak istemedi..
Pepeye çiş yaptırdık. Ben oturdum filan alıştı öyle. İçine hiç çiş yapmadı ama çıplak oturmaya başlamıştı ki.. İki hafta boyunca düşmeyen, ne olduğunu bilmediğimiz ateşli bir hastalığa yakalandık. Gerçekten zor geçti iki hafta. Tabi bütün alıştırmalar dondu haliyle..

Bugün itibariyle yuvaya tekrar göndermeye başladım, lazımlık için de yeniden alıştırmalara başlayacağım. Bakalım.. Öğrendiği 5.kelime de çiş oldu oğlumun :))
 
Kızlar birşey soracağım. Oğlumun ateşini 2 hafta boyunca kontrol altına almaya çalıştık. Ateş düşürücü kullanmadığım takdirde 40lara kadar çıkıyordu. Doktor kontrolünde kullandık tabi ilaçları. Salı günü ilk kez ateş düşürücü olmadan günü atlattık ama bu sefer de 35 derece ateşi.. Doktoru değeri beğendi aslına ama hipotermi başlamış dedi. Artık ateş takibi yapmayı bırakın dedi, vs. Ama hipotermi ile ilgili okuduklarım beni tedirgin etti.

Yani ciddi bir durum olsa doktorumuz yine bizi yönlendirirdi biliyorum ama yine de tedirgin oldum. Var mı başına böyle birşey gelen??
 
Canım kullandığınız ilaçlardan olmustur. Şuanda nasıl atesi? Sarıp sarmalamak gerkiyor hipotermide. Eğer müdahale sonrası normale dönmüş ise korkma. Ama ilaç verme sakin artık!

Lazimliga ilk kızimda tepkili idi. Oyun ile alisti. İlk yapmıyor evet ama bi yapınca devamı geliyor. Bezi çıkart canım. Ben bez artık yok anneciğim dedim ve hiç bağlamadim. Gece özellikle bağlama aman... Benim şuan 9. Gün ve çok güzel gidiyor. Cisi gelince kendi gidip oturuyor ve yapıyor. Bugün de klozete yapmak istemiş, bakıcım yaptırmış :) bu arada ilk bir hafta ben izin aldım yanindaydim...
 
Yok canım, kesinlikle ilaç vermiyorum şu an. Bugün yuvada tam bilemiyorum durumunu ama bir problem olsa bana muhakkak ulaşırlardı. Doktor müdahelelik görmedi durumunu ama benim aklımın kenarında dönüp duruyor mevzu.

Ben ilk önce lazımlığa arada çiş yapmaya başlasın diye düşündüm. Temmuz ayında belki 1 hafta izne ayrılabilirim, o zaman bezini komple çıkarırım diye düşündüm ama gündüz de yuvada. Nasıl olacak bilemedim..
 
Be
Bence ilk hafta anne ile olmalı canım...
 
Çok geçmiş olsun canım. Doktorunuz tahlil yapmıştır nasıl olsa. Müdahalelik bir durum görse zaten yatırıp tedavi ederdi. Zor tabi hasta olunca kıyamıyorum hiç çocuklara dertlerini anlayamıyorlar ki kuzular ama anlatırsınız inşallah biran önce
 
Ben de seninle aynı fikirdeyim aslında ama organizasyonu tam kafamda oturtamadım :)) Biraz da gözümde büyütüyorum sanırım.

Var mı verebileceğin tüyolar?? :)
Canım asla kizma, sinirlendigini belli etme. Belki zorluğu bir hafta sürecek ama emin ol daha fazla değil. Benimki 6.gun bitti, kolaylaştı. Sen anlayışlı oldukça hızlı ilerleyeceksin. Çok yorulup zorlanacaksin ama en fazla bir haftacik. Ve sonu çok güzel.

İkinci olarak her şeyi tanıt. O hiç bir şey bilmiyor. İdrarını çıkarken dokunmak bile isteyebilir. Anlat ne olduğunu. Kullandığınız gereçleri, organlarını, her şeyi...

Bezi çıkartma zamanında bı konusma yap ve asla takma bezi...gece de takma. İlk gece 3 saatte bı uyandırman yeterli olacak. Benimki ilk uykusunda yaptı, rahatsız olunca sonrasında tutmayı uyumayı tercih etti. Utanmıyor. Uyandirdiginda gitmek istemeyebilir. Üçüncü gün alisacaktir.

Son olarak tüm bunları oyun ile yap. Benim kızımın bı ayicigi var. Tüm tuvalet rituelini onunla yaptım. Kızım hamur oynuyordu. Ona seslenmedim kendim sanki ayiciga tuvaletini öğretir gibi şarkı ile tiyatral bı şekilde oyun oynadım. Zaten koşarak gelip izlemeye başladı. Sonra ayicigi kıskandı kendi ayıcık olmak istedi :) sonrası zaten kolay oldu...

Baslayinca yaz canım, merak ederim... Ha bu arada bizimki artık kendi gidip oturuyor. Tuvalete gitmek isyiyis falan
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…