- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #57.881
benm oğlum da testteki şeyleri yapıyor aslında. orada yabancı biri yaptırdığı için doğal olarak yapmamış. 4lü puzzle bile birleştirip yapabiliyor oğlum. pedal çevirmek(ayaklarıyla ittiriyo pedala basınca ofof diyip vaz geçiyor), giyinmek (alıp kıyafetini kendisi giyinmesi lazımmış) böyle birşey yok. 2 yaşında bir çocuk kıyafetini dolaptan alıp giyinemez ki. tek ayak üstünde destek almadan yetişkin bir insan bile duramazken 2 yaşında bir çocuk destek almadan nasıl dursun, anlamış değilim. :) rutin gittiğimiz doktor ile birlikte kata çıktık. verilen komutları yapıyor mu dedi. söylenen her şeyi yapıyor dedim. nörolog kendisi bekleyin dedi. o yüzden hala bir nörologa götürmedim. kabul etseydi o gün kontrol ettirmek istiyordum. erkek çocuğu için 36 aya kadar bekleme taraftarıyız dedi. ayak üstü kapıda, anne baba nerede diye sordu, kaç yaşındasın dedi, anneyi babayı ne kadar seviyorsun dedi. gösterdi elleriyle. bekleyin siz dedi. bilmiyorum. dışarıdan biz aile fertlerinin izleminde kimse bir problem varmış gibi duruyor da demiyor aslında. komşular da yok yok bekleyin benm oğlumda 3 yaşında konuştu diye örnek veriyor. çocuk suyunu bile pompalayarak kendi mutfaktan alıyor. anlamış değilim.Canım bildiğim kadarıyla aynı doktora götürüyorsun sürekli ne bileyim o şüphe etse zaten yönlendirildi herhalde diye düşünüyorum. O tür testler bu aydaki çocukların genel olarak yapması beklenenleri kapsiyor tabi. Her çocuk bir değildir tabiki ama bisiklet pedali Çevirmek(ki bunu ogrenmedigi icin henüz ayağıyla kendisini ittirerek biniyor) ve kendisi giyinmek ( bununda yarım yamalak yapabiliyor dogal olarak) dışında bu testte yazanların hepsini fazlasiyla uyguluyor benim oğlum. Yanlış anlama çocuk kıyaslamak değil yaptığım ama Allah korusun ne kaybedersin ki görürsen nöroloğa. İçin rahatlar, otizm olmasa da farklı bir sıkıntısı olabilir çünkü algıda değil de uygulamada zayıf gibi biraz oglun ama maşallah yaramazlıkları forumda bir numara. Yani için içini yiyip birde insanların lafını çekeceğine götür doktora sen rahat ol
bayram sonrası farklı bir hastanenin nörolog bölümüyle görüşeceğim. bakalım onlar ne diyecek.