Kızlar anlaşılan iki yaş sendromlu erken başlamış çoğunuzda. Yaptıkları yaramazlıklar tehlikeli ama bir okadar da komik
Bir taraftanda gözüm korktu. Bizde şu an sadece yapmak istemediği birşey olursa ı ıh (hayır) demeler başladı. O durumlarda da üzerine gitmemeye çalışıyorum. Benimki ev eşyalarıyla oynamaya meraklı engellemeyi denedim kibarca baktım olmuyor güvenli hale getirip bıraktım özgür ne istiyorsa onu yapıyoruz. Yüksek yer olarak sadece yatağa çıkıp bambam diyerek yere atlıyor ve oyun yapıyordu anlatsam anlamıyor dikkat dağıtmak mümkün olmuyordu kendisi yaptığı her işi pür dikkat yapar çünkü. Birgün yeni yemek yedi ve bambam yaparken zıplayınca kustu o gün bu gündür yapmıyor arada hatırlıyor ve kendisi bırakıyor kustu deyip. Tabiki bir kaza atlatmadan bıraksalar çok daha iyi ama o ders oldu bizimkine.
L llally canım tükürük olayı kötüymüş gerçekten görmezden gelmeye çalışın yaptığının sizde hiç bir farkındalık uyandırmadığını hissederse bırakır belki o anda yokmuş gibi davranıp deneyin birde denemediyseniz eğer.
Ama derdini anlatamayan çocukların vurma olayı doğru olabilir katılıyorum. Komşumun oğlu var 3 ay büyük oğlumdan oda senin anlattığın gibi davranıyor konuşma olayı yok pek çocukta oda annesi dahil vuruyor ara ara eline geçirdiği oyuncakları atıyor karşısındakine. Benim oğlumda kazara bile bize birşey olsa gelip öper birde geçti der :) ben ona öyle yapıyorum acısı geçmesede geçiyormuş gibi susuveriyor :) çok duygusal sanırım.
Ağlayarak yaptırma var malesef onu aşamıyorum. Ben yapmamaya çalışıyorum elimden geldiği kadar ama büyükler kıyamıyor ağlamasına ne kadar anlatsam da anlamıyorlar o yüzden alıştı tabi baktı ağlayınca oluyor kolayına geliyor tabi basıyor yaygarayı. Çocuğa atıştırırım belki de dedeler ve babaanne anneanne içinde bir öneri varsa hemen uygularım :)