2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Cok zor canim ya, neler hissettigini yasadigini tahmin edebiliyorum sadece.. oglunun durumuyla ilgili ne diyor doktorlar, ne zaman cikabilecegini soyluyorlar??
 
Cok zor canim ya, neler hissettigini yasadigini tahmin edebiliyorum sadece.. oglunun durumuyla ilgili ne diyor doktorlar, ne zaman cikabilecegini soyluyorlar??

Net bir şey söylemiyorlar bu haftasonu belli olacakmış beni çağırtacaklarmış emzirme denemesine omu bekliyorum sürekli elimde telefon her çaldığında heyecanlanıyorum

Diğer bebişler küçücük Allah yardımcıları olsun hepsi erken doğmuş benim 38 haftalık doğan kilosu boyu iyi olan oğlum orda yatıyor yavrum dedim damağını nerde unutttn geldin güzel evladım niye damaksız doğdun benim bal oğlum ya çenesi çok küçük ya of oğlumun görüntüsünü etkileyecek mi konuşmasını etkileyecek mi ben nerde hata yaptım ya
 
Canim benim, oncelikli olan bebeginin hayati riski atlatmasi. Cigerler toparlandiysa damak problemi illa ki halledilir. Bir tanidigimizin bebegi neredeyse yuzu olmadan dogdu, beterin beteri var.

Seni anlamaya calisiyorum, ben de kahrolur cok endiselenirdim. Cok uzulurdum. Anneyiz biz uzulmemek mumkum mu..

Gorunus vs.. bak gor hepsi yoluna girecek. Iyice bir toparlasa bebegin, memeyi emebilse nasil da guzel toparlayacak. Hersey yoluna girecek.

Anne karninda hic bir belirti vermedi mi rahatsizliklari canim?
 
PembeLokum canım ne denir ki tabiki annesin ne desek üzüleceksin Allah sabır versin.senin ne hatan olabilir ki düşünme öyle yaşanması gerekiyormuş demekki İyi olacak inşallah. Sütünü içmeye bir başlasın bak gör nasıl düzelecek herşey. Öncelik sağlığı eve çıkacak duruma gelsin oğluşun gerisi düzelir yavaş yavaş.
 
PembeLokum öyle düşüncelere girmen normal ama sen de biliyorsun ki seninle ilgili bir şey değil bu olanlar. Şuan güçlü ve sabırlı ol her zaman olduğun gibi. Sen sağlam durdukça sorunlar yıkılır karsinda. Azimli ol ve aşacağız biz bunları de canım! Aştığınizda en güçlü aile siz olacaksınız :)
 
canım bildiğim kadarıyla 30 mayıs 2016 doğumlu olarak en büyük biz varış yanlış hatırlamıyorsam dün akşam baktım baya kapanmış 17 bitti 18. ayın içindeyiz Ekim ayı başında dr sordum bende normal olduğunu söyledi biz hiç vitamin kullanmadık aynı zamanda et süt yumurta diyeti de yaptı ben geç kapanışını ona bağlıyorum ama 18 ay dolana kadar kapanır normal diyorlar.
biz tv de sadece ankara havaları iziliyoruz ve oynuyoruz zararlı görmediğim için engellemiyorum (oda gün içinde babaanne oynamadığı için öyle vakit geçiriyor) ben evdeyke kitap resimlerine bakıp hikaye uyduruyoruz oyun oynuyor ama reklam çıkarsa pür dikkat gözünü kırpmıyor ozaman da kapatıyorum çok tv aramıyor şu aralar bira telefon meraklısı eline alı aloo aloo diyor bide kendi resim ve videolarını izliyor onun dışında bişey izletmiyorum eline alıp gezdiriyor telefonu koruya bildiğim yere kadar korumaya çalışıyorum
 
geçecek canım Allah'ın izniyle bu günlerde geçecek sabırlı ve dik durmalısın sana ve senin gücüne ihtiyacı olan bir bebeğin daha var hem oğluşun toparladığı zaman sütüne daha çok ihtiyacı olacak stres üzüntü sütünü etkileye bilir biz ne dersek diyelim senin hissettiğinin anca yarısı hissedebiliriz Allah'ım tez zamanda evladına kavuştursun sağlık sıhhat versin
 
Evde sıkılıyorlar canım hepsi aynı çok normal. Yazın hep alıştılar disarilarda olmaya. Bebeğin dışarı çıkmaya da ihtiyacı var, seninki gibi evini özleyip koşa koşa gelmeye de :) tıpkı bizim gibi. Kreş bu yaş için nasıl olur bilemiyorum henüz bağışıklık sistemleri kendilerini yeterince koruyabilecek seviyede olmayabilir. Oyun grubu daha mantıklı. Ben aradım fakat bulamadım. Gymboree var burda, fakat o kadar pahalı ki verilir mi emin değilim. Ben de nerde çocuklu arkadaşım var onlarla takılıyorum napiyim :) akran etkileşimi diye bir şey var ve bizim anlamaz gibi görünen bebeklerimiz bile arkadaşlarından çok şey öğreniyor.
 
Ben de aynı şeyi düşündüm.. Bir de oyun grupları genelde haftalık oluyor, hani değer mi gerçekten bilemedim. Parasından da ziyade dediğin gibi hastalık olayı var. haftada 2 saat oynayacak sonra ben 2 hafta çocuk iyileştirmeye çalışacağım..

Ben çalışıyorum ve ne yazık ki hiç akranı yok etrafta. Arada yeğenimle (3 yaşında) bir araya geliyorlar, o zaman bile nasıl heyecanlanıp ellerini çırpıyor çocuğum :) İnşallah kardeşini de böyle sever ya..
 
Canım ne prematüre bebekler yaşam mücadelesini kazanıyor senin oğluşun zamanında kilosunda doğdu inşallah bu günleri atlatacaksiniz. Yapabileceğimiz tek şey çokça dua etmek allah bebeğini sağlıkla sana getirsin. Bu süreçte hep tevekküllü ol biliyorum hiç kolay değil fakat miniginin gelince sana çok ihtiyacı olacak bol bol enerji topla. Emzirme konusunda başta sıkıntı çıksa bile hemen pes etme Doç. Dr guliz onat emzirme danışmanı kendisi damaksız doğan bebeklerde emzirme olayını çözebiliyor aklında bulunsun.
 
Canım kesinlikle cok erken kreş için. Zaten sen cok güzel gözlemlemişsin. Eve sevinçle geliyor diyorsun. Şuanda temel gereksinim anne ve baba. Ee bizde bir de bakıcı var artık. Onlar da ailenin bir ferdi gibi oldu artık. Çocuklarda oyun çağı 36 aydan sonradır. Fırsat buldukça parkta vs çocuklar ile oynasın yeter. Ben hiç çocuk bulamadım alış veriş merkezindeki çocuk eğlence yerlerine, hatta ebebek gibi çocuk mağazalarına götürüyorum
 
Sağol canım, evet sorun olcak mevzu değil şu durumda anladığım kadarı ile. TV yi iptal ettik canım. 2 yaşına kadar hatta 3, ne kadar zarar verdiğini bilerek açamam. Ruh sağlığı bağışıklıgina zarar vermek istemiyorum.
 
Bak çok mantıklı, benim hiç aklıma gelmemişti.. Alısveriş merkezlerinde dolu oyun alanı ve çocuk var. Gündüz parka gidemediği zaman alıp götürebilirim. Adım başı avm zaten heryer..

Bazen cidden duruyor kafam..
 
Zaten oradakiler bizim gibi ya hemen anne babalar izin veriyor arkadaşlığa. Hem de her yaşta çocuk var. Yarım saat takılmak yetiyor.

Ben yanımda saklama kabına çeşitli meyve dilimleyip götürüyorum. Elinde meyve hem yiyor hem koşturuyor :)

Estağfurullah canım sen iyi olsun tam olsun endişesi ile öyle düşünuyosun bence.
 
Aynı ben canım baktım sıkılıyor hooop Ali veriş merkezine orda tren araba felan bı kaç oyuncak var yarım saat vakit geçiriyor sonra dönüyoruz iş çıkışı parka götürmek isterim amma en erken 6..30 da eve varabiliyorum
 
Ne güzel maşallah size.
Ben her gün götürdüm yazın şimdi evde patlıyor. Kapalı oyun alanı var onların yaşına uygun oyuncaklar falan ama yok başka çocuklarla oynamıyor. Ne yapsam olmuyor. avm deki oyuncakları çok seviyor ama kendisi oynuyor hep ne yapacağımı bilmiyorum. Bak kardeşler top oynuyor sende git diyorum elimi tutup benimle gidiyor. Dışarıda karşıdan gelen birilerini görürse hemen bacaklarıma yapışıyor kucağıma gelmek istiyor. Galiba biraz yabancılık çekiyor. Zaten bir yaşına kadar daha önce görmediği biri eve gelirse ağlardı hemen
 
Sağol canım. Ben ilk 7 ay evden dışarı cikamadigim gibi eve biri de gelemiyordu. Bizim fıstık kıyameti kopariyordu. Şimdi de aşırı sosyal. Mesela dün şu getiren adama öpücük attı konuştuk tabii ki bunu hanfendi ile zamanla sever canım merak etme...ilk olarak eve birilerini davet ederek başlayabilirsiniz...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…