2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Evet o bakımdan katılıyorum ben bile bu yaşımda açıp açıp 1 yaş doğum günü fotoğraflarına bakıyorum bazen :)
Ben asıl bebeği o saatte nasıl uyanık tutarım onu düşünüyorum. Bizimki gitgide havanın erken aydınlanmasıyla akşam da 19.30da uyuyor:uykucu: iftar 20.30da. Yemek yendi pasta kesildi olacak 21.30 22.00 artık o uyur biz kendi kendimize takiliriz :KK70: Ya bu uyku saati konusuna acayip takıntılıyım 1 gün bile aksatsam düzeni bozulacakmis gibi geliyor.

Haziranın kaçında doğdu bebeğin?
Benim kız gece 12de uyuduğu için mübarej öyle bşr derdim yok
Bizimkinin huyu akşam 7de uyuyp 8de uyanmak o nedenle geri çok geç uyuyor

Kızlar bu arada yazmaya doğru düzgün fırsat bulamıyorum.benim kız mn gözünde kayma vardi.geçici olduğunu ümit ederek bekledik ama maalesef geçmeyince dok.gisterdik.arastirma hastenesine gittik.
Şaşılık bölümüne sevk etti.10 gün sonra randevu verdi.bakalim ne diyecek . Üzülüyorum inşaallah geçer.
Sizlerde varmı böyle bir durum
Geçmiş olsun canım çözümsüz değil artık rahatlıkla tedavi ediliyor. Tabiki anne olarak üzülmemek mümkün değil ama Rabbim dermansız dert vermesin buda anlatılır inş

O saatte uyuyup bir saat sonra uyanması çok sıkıntı canım. Benimkide yapıyordu bir ara. Birkaçgün uğraştırdı beni amabaşardım. Saat 21.00- 3 arası uyku çok önemli onlar için. O yüzden birkaç gün ne kadar yorulsada saat 9 A kadar uyumadım oynadık uykusunu dağıttık vs. Şimdi alıştı saat 5 ten sonra uyumuyor saat 9-10 arasında direk gece uykusu

kendi hallerine bıraktığımız da da bişey yapmıyolar. :) erkek çocukları temmel oluyo biraz, misal benimki. :)
9.ayını ayın 22sinde tam doldurdu. inanınki ben zorlamasam yürümicek bile. son 17 gündür zorlaya zorlaya çabalarımın neticesini aldım. koltukta sıralama yapıyor. ellerimizi bıraktığında uzun süre kıpırdamadan duruyor. ayaklarının içi yere net basıyor. ilk sağ ayağını kullanıyo onu fark ettim. ellerimizi bıraktığında kıpırdamadan dururken sağ ayağını atmaya cesaret ediyor ama sol ayağı atmadan düşüyor. Annem 1 ay içinde yürür böyle giderse dedi. inanınki ben zorlamasam yürüme hayali 18.i aylara kalacak :) Biz de emekleme de yok. yerde tekerleniyor. Doktor illaki yapacak yürüyecek ama niye şu anda yapması gerekenleri geç yapsın dedi. Bir nevi antreman yaptırarak öğretebilirsin dedi. Yoksa bize kalsa hiç zorlamazdım. ama şu anda 2 haftada tek başına durup ilk sağ ayağını atacak kdr ilerledi. işaret parmağımızı tutup istediği yöne doğru bizi yönlendiriyor. sevdiği bir şeye yaklaşınca elimizi bırakıp duruyor kıpırdamadan. Bizde ters tepme olmadı çok şükür. paylaşmak istedim.
Teşekkür ederim paylaşımınız için.. benimki de başladı son 1 haftadır emeklemeye, elinden tutunca da yürüyor hatta koşuyor :) Ama korkak biraz düşmekten korktuğu için tek başına hareket edemiyor hemen beni tutmaya çalışıyor :)

Merhaba arkadaşlar,

Bebeğim 10 aylık oldu, benim sütüm de azalmaya başladı artık.. işyerinde 2 kere sağıyorum ama her seferinde 20-30cc den çok süt sağamıyorum.. Sizce sağma işini 1 kereye düşürsem nasıl olur?

17 sinde doğdu. Sizinki gece kuşu belli ki :) Kimi bebek erken uyur erken uyanır kimisi de geç uyur geç uyanır. Bizimki akşam 7 buçukta uyuyor ama sabah da 6 buçuk en geç 7de kalk borusu öter bizde :) Tabi bir de geç uyuyup erken uyanan bebekler var onlara hiç girmiyorum çok ayıp bişey yaptıkları :)

Kızlar bu arada uyku demişken. Malum çoğumuzun muzdarip olduğu bir konu :) muzun uyku kalitesine çok olumlu etkileri varmış. Bi arkadaşımdan duydum sonra araştırdım gerçekten muzun uyku getirdiğinden bahsediliyor. Yatmadan önce banyo sonrası 2 defa bebeğime muz yedirdim. Gecenin ilk yarısında saat başı sonra iki saatte bir uyanan oğlum ikisinde de 6 saat deliksiz uyudu. Fakat bünyesi alışır olayın büyüsü bozulur diye korkumdan her akşam yapamıyorum :) Bu arada sadece muz yedirmek veya sadece banyo yaptırmak bu kadar etki etmedi. Bakalim arada uykusuzluk başıma vurunca yine patlatırım bi banyo muz :KK70:

O saatte uyuyup bir saat sonra uyanması çok sıkıntı canım. Benimkide yapıyordu bir ara. Birkaçgün uğraştırdı beni amabaşardım. Saat 21.00- 3 arası uyku çok önemli onlar için. O yüzden birkaç gün ne kadar yorulsada saat 9 A kadar uyumadım oynadık uykusunu dağıttık vs. Şimdi alıştı saat 5 ten sonra uyumuyor saat 9-10 arasında direk gece uykusu
Biz de ayni sekilde uyutuyoruz, 5 bucuk gibi kalkiyor oglen uykusundan sonra 8bucuk 9 gibi geri yatiriyoruz. Yoksa canimiza okuyor :)

Merhaba arkadaşlar,

Bebeğim 10 aylık oldu, benim sütüm de azalmaya başladı artık.. işyerinde 2 kere sağıyorum ama her seferinde 20-30cc den çok süt sağamıyorum.. Sizce sağma işini 1 kereye düşürsem nasıl olur?
Benim de sutum eskisine nazaran azaldi ama inatla 2 kere sagiyorum. Cok sukur ek gida ve mama konusunda sorunumuz yok ama en istahli tukettigi sey sutum.

Bence sen de devam et sagmaya, 1 damla bile kardir :)

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba, genel kanı azalır şeklinde ama sağmak için koşulların uygun değil ve çok zorlanıyorsan bence bi kaç gün bir defa sagarak test edebilirsin. 10 aylık olmuş minigin yaşına ne kalmış ki...sonrasında zaten ilaç niyetine emzirecegiz, doyurmak için degil. Ayrıca suna inanıyorum: her bebegin ihtiyacı neyse o miktarda annede süt oluyor.

Benim de çok sutum oluyor, olmaması ayrı dert çok olması ayrı dert! 1,5 yaşında ayırmak istiyorum ama o zaman da böyle olursa mastıt olacağım kesin :KK43: ki annem her ayırmada hastanelik olurmuş...

17 sinde doğdu. Sizinki gece kuşu belli ki :) Kimi bebek erken uyur erken uyanır kimisi de geç uyur geç uyanır. Bizimki akşam 7 buçukta uyuyor ama sabah da 6 buçuk en geç 7de kalk borusu öter bizde :) Tabi bir de geç uyuyup erken uyanan bebekler var onlara hiç girmiyorum çok ayıp bişey yaptıkları :)

Ben bebeğim 6da 7de uyansa dayanamam bir de hamileyim ua şimdi zor uyanıyorum

17si madem ramazan bitince kutlama yapın gündüz? 1 hafta sonra bitiyor ramazan

Ben bebeğim 6da 7de uyansa dayanamam bir de hamileyim ua şimdi zor uyanıyorum

17si madem ramazan bitince kutlama yapın gündüz? 1 hafta sonra bitiyor ramazan
Oyy hamilelikte çok daha zor. Bir de geç uyuyormuş bebeğin o saatte hiç uyanamazsin ben hamileyken akşam 7 sabah 7 uyuyordum :anneadayı: :oha:
Bayramdan sonra doğum günü kutlaması süper fikir böylece hem bebeğimizin hem bizim hem aile büyüklerinin gönlü olmuş olur kimse üzülmez :KK66:

Merhaba, genel kanı azalır şeklinde ama sağmak için koşulların uygun değil ve çok zorlanıyorsan bence bi kaç gün bir defa sagarak test edebilirsin. 10 aylık olmuş minigin yaşına ne kalmış ki...sonrasında zaten ilaç niyetine emzirecegiz, doyurmak için degil. Ayrıca suna inanıyorum: her bebegin ihtiyacı neyse o miktarda annede süt oluyor.

Benim de çok sutum oluyor, olmaması ayrı dert çok olması ayrı dert! 1,5 yaşında ayırmak istiyorum ama o zaman da böyle olursa mastıt olacağım kesin :KK43: ki annem her ayırmada hastanelik olurmuş...
Doğru diyorsun benim kuzenim operasyon geçirecek o sorundan, bebeği çok emmesine rağmen çok kötü hale geldi :KK43:

9. Ay asisi yapildiniz mi ?

Benimki 1 temmuz doğumlu. Aşısı 4 nisanda. Hala kararsızım. Yaptıran arkadaşlar fikir verse güzel olur benim için de...
Kizlar 9 ay aşısı derken erkene alınan kızamık asisindan mi bahsediyorsunuz? O uygulama sağlık bakanlığı tarafından yavaş yavaş sonlandiriliyor. Bazı sağlık ocaklarına yazı ulaşmış bazılarına ulaşmamış. Kızamık vakaları bitmiş bütün göçmenler aşılanmis bu yüzden sonlandiriliyormuş.
Meningokok aşısını diyorsanız ben yaptırdım. Yaptiracaklar için bu aşıdan sonra bebeğin aşı yerinde biraz fazla şişlik ve kızarıklık oluyor. Normalmiş. Oğlumun bacağı davul gibi şişti dokununca yanıyordu ama iki güne hiç kalmadı. Ateş vs olmadı sadece ilk gün biraz istahsizdi.

Bakalım bir 15 gün daha sabredeceğim nasıl olacak :KK43:
Isin aslini istersen benim oglum sadece uyumadan once emiyor ya da biberonla sut aliyor. Gunluk yaklasik 160-180 ml cikiyor benden iki kerede. Sirf mamayla uyumasin diye. Bazen cok cok daha az sutum oluyor o zaman mecbur mama veriyorum. Yasini doldurduktan sonra da kesecegim memeden. Ama o zamana kadar sutumden mahrum kalmasin diyorum.

Oyy hamilelikte çok daha zor. Bir de geç uyuyormuş bebeğin o saatte hiç uyanamazsin ben hamileyken akşam 7 sabah 7 uyuyordum :anneadayı: :oha:
Bayramdan sonra doğum günü kutlaması süper fikir böylece hem bebeğimizin hem bizim hem aile büyüklerinin gönlü olmuş olur kimse üzülmez :KK66:

Evet hem de bebeğinin düzeni bozulmaz :)

Ben de hamileykrn sabaha karşı uyur akşama doğru uyanırdım çünkü uyuyamazdım hamileyken uyuyamama sıkıntım vardı bebekler hamileyken kendini belli ediyor sanırım :)

Evet o bakımdan katılıyorum ben bile bu yaşımda açıp açıp 1 yaş doğum günü fotoğraflarına bakıyorum bazen :)
Ben asıl bebeği o saatte nasıl uyanık tutarım onu düşünüyorum. Bizimki gitgide havanın erken aydınlanmasıyla akşam da 19.30da uyuyor:uykucu: iftar 20.30da. Yemek yendi pasta kesildi olacak 21.30 22.00 artık o uyur biz kendi kendimize takiliriz :KK70: Ya bu uyku saati konusuna acayip takıntılıyım 1 gün bile aksatsam düzeni bozulacakmis gibi geliyor.
çok erken uyku değil mi yani gece uykusu 19.30. sonra sabah kaça kdr kesintisiz uyuyor ki cnm.

bizimki sabah 7 de kalkıyor 10 da uyuyor. 14te uyuyor. 18.00 de uyuyor. sonra 21.30 gece uykusu. sabah 8e kdr hiç uyanmadan uyuyor.

X