- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 38
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.301
yok canim benim doktor kivi çilek iCin 1 yasindan once verme demisti. Benimki meyve yemiyor hazir pure yiyor nedense herseyi denedim. Bugun armut suyu karistirdim kasik mamasina onda bile ayirdi yemedi bir kasik aldiktan sonra. Cok ilginc geliyor ama nasil ayiriyorsa ayiriyor yaramazKizzlar kivi veriyormusunuz bebeklerinize ?
Meyve olarak ne vericegimi sasirdim
elma ayva muz mandalina veriom ama baska ne verebilirim ki??
Off canım Allah korumuş, al al odasınaKızlar dün gece bebeğim yataktan düştü.. Çok şükür bir şey olmadı biraz ağladı korktuğundan ama olayın daha vahim bir tarafı var.
Ben bebeğimi beşiğinden yanıma aldığımı hatırlamıyorum. Sabaha karşı yanıma aldığımda eşimle aramıza yatırıyorum ama bu sefer en son hatırladığım şey oğlumun ağlaması, eşimin onu pışpışlayıp uyutması.. Sonra da bebeğimin yere düşmesi. Arası resmen yok.
Eşim çok ağır uyuyorsun son zamanlarda bak dikkat et diyordu ama ben onu abartıyor zannediyordum. Abartmıyormuş meğer.
Artık odasında yatıracağım oğlumu, en azından odasına git gel yaparken ayılmama şansım yok diye düşünüyorum.
Hoşgeldin canım :) blw terk bir anne olarak ben sana özetleyeyimBLW yapan Kızlaaaaar, ben de niyetliyim. Nasıl başlayayım, hangi besin ne kadar kesilecek ne kadar haşlanacak falan, bir el atın bana :)
Bakicimiz genelde kendi besliyor oglumu ama ben besledigim zaman muhakkak onun da kendi yemesini destekliyorum :) bu haftasonu krep gibi birsey yapmak niyetindeyim ilk kez. Peynir, yumurta sarisi biraz tam bugday unu. Karistirip tavada yapacagim. Bakalim yiyecek mi :)Hoşgeldin canım :) blw terk bir anne olarak ben sana özetleyeyimkıvam konusunda biz ne dersek diyelim zamanla kendin kesfedeceksin. Çünkü ocağın alevinden tencereye, sebze çeşidinden kalınlığa kadar pek çok faktör etki ediyor.
Havuç veya balkabagi ile başlayabilirsin renkli oluşu ilgisini ceker. Patates olmasın mesela.
1.5 cm kalınlıkta 5-6 cm uzunlukta doğarsan güzel tutar. Yumurtayı da omlet yapıp şerit şerit kes. Veya rulo yapıp ver. Elmayı armutu ortasını oyup çıkarıp halka halka doğrayıp firinda yumusatabilirsin. Muzu direkt yer. Elinden kayarsa kabuğuyla ver.
Mücver yapıp verebilirsin sebzeleri. Nasıl olsa tadimlari yapmıştır artık karistirilabilir.
Aklıma gelenler bunlar. Bu arada blw terk dedim ama hala azimle devam ediyoruz bir öyle bir böyle olsak da :) başarılar dilerim.
Bugun odasindaki ilk gecesi.. oglum fosur fosur uyuyorAllah yardımcın olsun melekler korusun yavrularımızı çok yorulmuşsun demek ki
Ben de geçen bebeğimi sabaha karşı sallanan anakucağına koyup kendim de halı üzerine yatmışım bebeğime kemer fln takmamışım eşim bizi o halde bulup yatak odasına götürdü
Bazen de bebeğim gece uyanmasına rağmen ben kalkamıyorum ve kendi kendine uyuyor geri yani sabah uyandığımızda garibim kendi kendine geri uyumuş demek diyorum (ağlamıyorsa tabi ağlarsa uykum açılır)
Okuyor böyle şeyler
Aldim da.. ben yine uyuyamiyorum gozum kamerada, ne anladim ben bu isten?! Anne olunca hic bi turlu uyunmuyor galiba..Off canım Allah korumuş, al al odasına
Havucu boydan ikiye ayırsam yeterli olur mu, yumuşak ama tutulacak kadar diri olmalı di mi. Bi de löp diye koparmıyorlar mı merak ediyorumHoşgeldin canım :) blw terk bir anne olarak ben sana özetleyeyimkıvam konusunda biz ne dersek diyelim zamanla kendin kesfedeceksin. Çünkü ocağın alevinden tencereye, sebze çeşidinden kalınlığa kadar pek çok faktör etki ediyor.
Havuç veya balkabagi ile başlayabilirsin renkli oluşu ilgisini ceker. Patates olmasın mesela.
1.5 cm kalınlıkta 5-6 cm uzunlukta doğarsan güzel tutar. Yumurtayı da omlet yapıp şerit şerit kes. Veya rulo yapıp ver. Elmayı armutu ortasını oyup çıkarıp halka halka doğrayıp firinda yumusatabilirsin. Muzu direkt yer. Elinden kayarsa kabuğuyla ver.
Mücver yapıp verebilirsin sebzeleri. Nasıl olsa tadimlari yapmıştır artık karistirilabilir.
Aklıma gelenler bunlar. Bu arada blw terk dedim ama hala azimle devam ediyoruz bir öyle bir böyle olsak da :) başarılar dilerim.
Ay ewt o fincan olayına çok gülüyorum, bi de dişler çıt çıt çarpmıyor mu ne komik cüceler bunlarBakicimiz genelde kendi besliyor oglumu ama ben besledigim zaman muhakkak onun da kendi yemesini destekliyorum :) bu haftasonu krep gibi birsey yapmak niyetindeyim ilk kez. Peynir, yumurta sarisi biraz tam bugday unu. Karistirip tavada yapacagim. Bakalim yiyecek mi :)
Bir de bizimki fincandan birsey icmeye bayiliyor :) buyuk adam gibi bir kupa rezene cayi iciyor sasiriyorum.
Aynen :))) sanki o sesi çıkarmak için fincana saldırıyorlar :))Ay ewt o fincan olayına çok gülüyorum, bi de dişler çıt çıt çarpmıyor mu ne komik cüceler bunlar
Koparıyorlar :) en azından benimki koparıyor. Sonra fazlasını ağzından dışarı atıyor.Havucu boydan ikiye ayırsam yeterli olur mu, yumuşak ama tutulacak kadar diri olmalı di mi. Bi de löp diye koparmıyorlar mı merak ediyorum
Havuç çok çok uzun değilse ikiye bölmek yeterli oluyor evet. Sen biraz diri tutsan bile o ilk eline aldığında deneme amaçlı sıkacak parçalayacak ama zamanla daha narin şekilde ağzına götürecek. Löp diye kopardığı oluyor evet ama yumuşak olduğu için ağzında ezebilir fazla gelirse de çıkarır merak etme. Ben şimdiye kadar hiç müdahale etmedim. Sadece bi kere kayısıyi komple ağzına sokmuştu emiyodu onu aldım elimle. Çünkü o parçalanmiyor tehlikeli.Havucu boydan ikiye ayırsam yeterli olur mu, yumuşak ama tutulacak kadar diri olmalı di mi. Bi de löp diye koparmıyorlar mı merak ediyorum
Bizi taklit etmek istiyorlar canım. Benimki de suyu hep bardakla içiyor başka türlü içmez. Oksuruyor tıkanıyor ama yine de ille bardaktan içecek sıpa.Bakicimiz genelde kendi besliyor oglumu ama ben besledigim zaman muhakkak onun da kendi yemesini destekliyorum :) bu haftasonu krep gibi birsey yapmak niyetindeyim ilk kez. Peynir, yumurta sarisi biraz tam bugday unu. Karistirip tavada yapacagim. Bakalim yiyecek mi :)
Bir de bizimki fincandan birsey icmeye bayiliyor :) buyuk adam gibi bir kupa rezene cayi iciyor sasiriyorum.
Canım açıkçası rezenenin direkt etkisi gözlemleyemedim çünkü kahvaltıdan sonra 1 saate yakın keyif uykusu olur oğlumun sabahları. Önceden 9 gibi emdikten sonra en geç 10a kadar uyumuş olurdu. Yine aynı şekilde devam ediyor, o yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim.Bizi taklit etmek istiyorlar canım. Benimki de suyu hep bardakla içiyor başka türlü içmez. Oksuruyor tıkanıyor ama yine de ille bardaktan içecek sıpa.
Rezenenin uykuya bi faydasını gördün mü? Ben bi ara verdim güzel uyudu ama iki günden sonra yine bozdu. Şimdi papatya deneyeceğim.
Maşallah küçük pancar motorunaCanım açıkçası rezenenin direkt etkisi gözlemleyemedim çünkü kahvaltıdan sonra 1 saate yakın keyif uykusu olur oğlumun sabahları. Önceden 9 gibi emdikten sonra en geç 10a kadar uyumuş olurdu. Yine aynı şekilde devam ediyor, o yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim.
Ama gaz çıkarmasına gerçekten faydası var. Kahvaltıdan sonra oyun halısında ya da zıpzıpta oynarken pancar motoru gibi gidiyor çocuğum :))
Benim bebem de aynı senin ki gibj ama. Çılgın gibi döner vurur ısırır tekmeler sinirlenir ağlar. Hep miz miz. Ve çok yorucu yıpratıcı. Canı sagolsun tabiİyi geceler kızlar saat biz biraz yoguniz bu aralar bulunduğum yerde pek çevrem yok babizda sınavlardan dolayı akşam gelir 1 saat kadar yemek yer derse gider o yüzden kızımla yalnız ilgileniyorum annem var iki haftadır biraz rahatlattı beni Allah razı olsun yoksa uyku düzeninin değişti sürekli gezmek yürümek istiyor sabah 8.00 9.00 gibi kalkıyor 11-12 arası yarım saat uyuyor 2 gibi yarım saat 6-7 arası yarım saat sonrası 23'e kadar kıpır kıpırgece iki üç kere uyanıyor emip uyuyor diş hala yok emekleme dönme bı haber oturt yürüt
Çok şükür ısırma yok bizde vurmada pek olmaz yatır tekmeler durur ama bı gülüşü bı bakışı ne yorgunluk bırakıyor nede başka bişey sağlıkları yerinde olsunBenim bebem de aynı senin ki gibj ama. Çılgın gibi döner vurur ısırır tekmeler sinirlenir ağlar. Hep miz miz. Ve çok yorucu yıpratıcı. Canı sagolsun tabi
Benim ki neden öyle acaba. Evde k.p k validé var. Onlara birakiom günlük saat ondan mı ki yaaa. Altını degismeme izin vermez kaçar. . Bişi elinden al.basar cigligi . BÖyle değildi neyapmam lazimÇok şükür ısırma yok bizde vurmada pek olmaz yatır tekmeler durur ama bı gülüşü bı bakışı ne yorgunluk bırakıyor nede başka bişey sağlıkları yerinde olsun