2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Çok geçmiş olsun, şükür ki dermanı varmış... bu günler geçecek inşallah. Hatta ben geçen lohusa fotolarimiza baktim, kızım ne kadar büyümüş dedim :) o vakit 9.ay aşını yaptirmayacak mısınız?
çok şükür evet.
yok aşıları erteleyin demedi doktorumuz sadece rotayı yaptırmasaydınız dei.bizim rota 3 dozdu 3. dozu yaptırmadıkk biz de. kızım daha 7 aylık. kontrole gidince sorayım 9. ay aşılarını. iyi ki hatırlattın.

evet bizde de alerji var. tepki bağırsakta. aylarca günde 5 kere kaka yaptı kustu hep normal dediler. sonra kakada kan görmeye başladık araştırma hastanesine gittik gastroya sevk ettiler. istanbuldayız gastroentrolojiye gidiyoruz. 3 aydır süt ve süt ürünleri,domates,susam, et,yumurta,domates diyeti yapıyorum. çok şükür bir aydır kan yok kakada.mukus bazen oluyor ama dr çok olmadıkça önemsemeyin dedi. kandan alerji testi de yapıldı negatif çıktı ama dr cocukta alerji olmadığı anlamına gelmez dedi. ayrıca mevsim dışı sebze meyve de tüketmiyorum. bir aydır ek gıdaya başladık. kendi yediklerimi liste yaptım dr o listeden yiyecekleri işaretledi onları 3 gün kuralıyla deniyoruz. bir de kuzu etini dene dokunmazsa ye dedi. onu yiyorum. haftaya kontrole gideceğiz sanırım yumurta ye diyecek bana. yavaş ama emin gidiyor doktorumuz memnunum durumdan.mesela ilk gittiğimizde 1 aydır diyet yapıyordum bir ay daha devam et öyle gel dedi gerçekten de bir ay daha devam edince kakalar da düzelmeye başladı. offf ne çok yazmışım :)) daha da yazacaktım ama gevezeliğe girmesin:KK70: :ukala:
Geçmiş olsun cnm ya ben çok doktor gezdim dediğin gibi anlamadılar kakada kan olur vs dediler sonra katı diyet yaptım pişman oldum diyetimi açamıyorum Ankara da Özge hoca çok iyi diyorlardı gittik onun diyet listesini uyguluyoruz Özge hoca bize çok iyi geldi, ben sadece 6 çeşit tüketiyorum inşAllah dua edin artar yiyecek sayımız, alerji çok zor imiş

çok şükür evet.
yok aşıları erteleyin demedi doktorumuz sadece rotayı yaptırmasaydınız dei.bizim rota 3 dozdu 3. dozu yaptırmadıkk biz de. kızım daha 7 aylık. kontrole gidince sorayım 9. ay aşılarını. iyi ki hatırlattın.
Bizim doktor da aşıları yaptırın rota yaptırmayın demişti rotayı ilk dozunu yaptırmıştık bebeğim mahvolmuştu
9. Ay aşısını alerji anneler çoğu yaptırmıyor 1 yaş aşısı ile aynı imiş normalde 9. Ay aşısı yokmuş Suriyeliler gelince 9. Ay aşısı eklenmiş 1 yaş aşısı ile aynı olduğu için 1 yaş aşısını yaptıracağım hastane kontrolünde yapılmalı imiş çünkü içinde yumurta var

teşekkürler canım.amin. yok hem eşimin hem de benim aileyi bırak sülalede alerji diye bişey yok. bende laktoz intoleransı var süt içince biraz gaz yapıyo o kadar yani. kızımda niye oldu anlamadık. kan tahlilinde alerji çıkmadığı için dr dedi ki 1 yaşına kadar alerjiniz geçer. %85 ihtimalle geçer dedi geçmezse 2 yaşına kadar %100 geçer dedi. nedeni belli değil kimi aşılar diyo kimi hormonlu gıdalar diyo kimi genetik diyo bilemiyorum gerçekten. ama dr umuz rota aşısını keşke yaptırmasaydını fln dedı belki de rota aşısı tetikledi bilmiyorum.Allah dermansız dert vermesin. çok şükür zorlansam da diyetle düzeliyor kızım.
Aynen bizde de yok ailede de alerji yok ben bebeğimde ilk kez duydum bizde de hiç bir testte çıkmadı deri ve kan testinde alerji yok ama alerjisi yok anlamında değilmiş senin dediğin gibi, et süt yumurtaya kesin var pekmeze de var deneme yanılma yöntemi ile gidiyoruz bakalım onun yediğini ben yiyorum, acım ya 5 aydır katı diyetteyim
İnşaAllah bugünlerde geçecek Allah ın izni ile Rabbim tüm Bebişlere şifa versin
Duydun mu ilk Bebek alerji olunca ikincide alerji olurmuş

Çok sağol cnm. Evet çok doğru söylüyorsun . Dediklerini hemen not edeceğim...
Senin bebeğin hareketlendi mi? Benimki bu çarşamba 7 aylık olacak (30 haziranda doğması beklenirken 1 temmuzda normal doğum ile doğdu.) ve emeklemeye gayret bile etmiyor. Hatta yüzüstü bırakınca söyleniyor, bizimkinin dili kuvvetli :)
Maşallah bebeğine oda direk yürüyecektir belki annesi. Neredeyse bir ay var canım aramızda 6 haziran doğumlu. Emekliyor hatta koltuklardan tutunup ayağa kalkıyor sayesinde kiloları vereceğim inşallah peşinde dolaşmaktan:KK66:

Maşallah bebeğine oda direk yürüyecektir belki annesi. Neredeyse bir ay var canım aramızda 6 haziran doğumlu. Emekliyor hatta koltuklardan tutunup ayağa kalkıyor sayesinde kiloları vereceğim inşallah peşinde dolaşmaktan:KK66:
Kocaman bir maşallah da senin bebeğine cnm :) ben kendim tutturuyorum öyle sıralıyor. Sanki emeklemicek, yürüyecek gibi, benim gözlerim de o yönde . Her bebek kendine özgü, nasıl ki biz birbirimizden farklı isek...bebeklerde bir gün bile önemli o da ayrı tabii... 9- 10 aylık olup emeklemeyen, sıralamayan bebekler var maşallah senin bebeğinin gelişimi demek ki güzel :)
Kilo konusunda ben şanslı olanlardanım. Belki normal doğum yaptım o yüzden bilmiyorum. Gebe kaldığım kilonun altındayım 51 kiloyum şuan. Tek dert kilo olsun verilir inşallah...

Maşallah cnm benim kız da 6 haziran doğumlu ya daha emeklemiyor ve tutunup kalkmıyor ikisine de çabası var ama henüz başaramadı :))

Kocaman bir maşallah da senin bebeğine cnm :) ben kendim tutturuyorum öyle sıralıyor. Sanki emeklemicek, yürüyecek gibi, benim gözlerim de o yönde . Her bebek kendine özgü, nasıl ki biz birbirimizden farklı isek...bebeklerde bir gün bile önemli o da ayrı tabii... 9- 10 aylık olup emeklemeyen, sıralamayan bebekler var maşallah senin bebeğinin gelişimi demek ki güzel :)
Kilo konusunda ben şanslı olanlardanım. Belki normal doğum yaptım o yüzden bilmiyorum. Gebe kaldığım kilonun altındayım 51 kiloyum şuan. Tek dert kilo olsun verilir inşallah...
Aynen canım hepsi yeni birşey öğretiyor bize. Hamilelikte 30 ayağın kilo alıp birde sezaryen olunca kaldı benimkiler:)

Maşallah cnm benim kız da 6 haziran doğumlu ya daha emeklemiyor ve tutunup kalkmıyor ikisine de çabası var ama henüz başaramadı :))
Başarır canım merak etme ben kendimde erken yürümüşüm sanırım bana çekmiş:KK66: senin Kızında minnoş daha çabuk ayağa kalkıyorlar yakında başlarsın sende koşturmaya

Kizlar ben farkettim ki uykusuz ve cok yorgun dusersem ben kilo veriyorum. Yedigim ictigim seylerde ve miktarlarda bir fark yokken belli donemlerde kilo vermem duruyor belli donemlerde kilo veriyorum. 55kiloya indim. Ama hic birsey yapmadim. 60la hamile kalmistim 82.5la doguma gittim.. yani toplamda 27 kilo vermisim.

Gecen hafta annemin ve kayinvalidemin zoruyla doktora gittim kan verdim. Tutturdular senin vitaminin eksik, sen kansizsin, tiroidin mi var.. sadece yorgunum diyorum anlatamiyorum..

Artik kapip gibi saglam belgelerim var, hepsinden saglam ciktim :))

Benim kilo sorunum yok ama inanılmaz saclarim dökülüyor. Kel kalmaktan korkmuyorum, durum o kadar vahim! Ayrıca disim kırıldı ve tırnaklarım çok gucsuzlesti. Ki ben inanılmaz dikkat ederim beslenmeme. Kızıma sut veriyorum diye gebelikte ki gibi dikkat ediyorum. İğneden ipliğe tahlil yaptık bakalım sonuçlar çıksın muhtemelen bi şeyler yazar doktorum... @miumao iyi olmuş yaptırdığın, bu dönemde kaybettiklerimizi yaslilikta yoğun yaşarız. Yaşlılar ile çalıştığım için edindiğim gözlemler çok!

Benim kilo sorunum yok ama inanılmaz saclarim dökülüyor. Kel kalmaktan korkmuyorum, durum o kadar vahim! Ayrıca disim kırıldı ve tırnaklarım çok gucsuzlesti. Ki ben inanılmaz dikkat ederim beslenmeme. Kızıma sut veriyorum diye gebelikte ki gibi dikkat ediyorum. İğneden ipliğe tahlil yaptık bakalım sonuçlar çıksın muhtemelen bi şeyler yazar doktorum... @miumao iyi olmuş yaptırdığın, bu dönemde kaybettiklerimizi yaslilikta yoğun yaşarız. Yaşlılar ile çalıştığım için edindiğim gözlemler çok!
Canım aynı problemler ne yazık ki bende de var. Tırnaklarım felaket durumda ve saçlarım inanılmaz dökülüyor. Hatta önlerde hafif açılmalar başlamıştı. Yalnız farkettim ki açılan yerlerde minik saçlar çıkıyor, babam da normal doğum sonrası dedi. Babam kuaför :)

Benim de yağıma tuzuma hormonuma vitaminime her birşeyime bakıldı. Herşeyim olması gerektiği gibi. Biraz d vitaminim eksik, o da sınırlar içinde ama alt limite yakın.

İnşallah sende de birşey çıkmaz. Sanırım bu da bir süreç..

Canım aynı problemler ne yazık ki bende de var. Tırnaklarım felaket durumda ve saçlarım inanılmaz dökülüyor. Hatta önlerde hafif açılmalar başlamıştı. Yalnız farkettim ki açılan yerlerde minik saçlar çıkıyor, babam da normal doğum sonrası dedi. Babam kuaför :)

Benim de yağıma tuzuma hormonuma vitaminime her birşeyime bakıldı. Herşeyim olması gerektiği gibi. Biraz d vitaminim eksik, o da sınırlar içinde ama alt limite yakın.

İnşallah sende de birşey çıkmaz. Sanırım bu da bir süreç..
Ayy bu iyi haber işte :) yaa çok üzülüyordum. Çok sağol cnm iyi dileklerin icin, inşallah dediğin gibi çıkar :)

Kizlar ben farkettim ki uykusuz ve cok yorgun dusersem ben kilo veriyorum. Yedigim ictigim seylerde ve miktarlarda bir fark yokken belli donemlerde kilo vermem duruyor belli donemlerde kilo veriyorum. 55kiloya indim. Ama hic birsey yapmadim. 60la hamile kalmistim 82.5la doguma gittim.. yani toplamda 27 kilo vermisim.

Gecen hafta annemin ve kayinvalidemin zoruyla doktora gittim kan verdim. Tutturdular senin vitaminin eksik, sen kansizsin, tiroidin mi var.. sadece yorgunum diyorum anlatamiyorum..

Artik kapip gibi saglam belgelerim var, hepsinden saglam ciktim :))
Maşallah canım hen senin nerdeyse iki katınım. 105 ile doğuma girdim, bir ay sonra 93 oldum, şimdi 102 yim :KK43:

Maşallah canım hen senin nerdeyse iki katınım. 105 ile doğuma girdim, bir ay sonra 93 oldum, şimdi 102 yim :KK43:
Canım belki sen de bir genel tarama testi yaptırmalısın? Benim anne tarafı komple tiroid bozukluklarından muzdarip. Kimisinin ki çok çalışıyor kimisininki çalışmıyor vs.. Annemin tiroidleri çalışmıyordu mesela o dönem hızla kilo almaya başladı. Ne zaman tedaviye başladı o zaman metabolizması yeniden düzeldi ve kilo verdi.

Gebelik ve doğum sonrası bütün metabolizmamız değişiyor, yeni yeni toparlanıyoruz. Belki sende de böyle bir durum vardır?

Kızlar ben eridim bittim valla. 48-49 larda geziyorum. Bebeğim o kadar hareketli ki bazen günü tek öğünle bitiriyorum. Dişlerim felaket durumda. Doğumdan hemen sonra 2 tane çekilmişti, şimdi 2 tane de sallantıda. Saç dökülmem de var. Hiç bitmeyen yorgunluğum olmasına rağmen gece geç saatlere kadar uyuyamıyorum. Bir de bu aralar o kadar huysuz ki ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim :KK43:

Kilo veremeyen anneler üzülmeyin. Ayaklanmaya başladığı an kilolar su gibi akıp gidecek.

X