2016 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
S sinkar MarV-el kizlar hic kendinizi suclamayin nasip boyleymis. Ben de evlenmeden 1 ay önce basladim yasmine 1.5 yıl kullandım bıraktığım ay hamile kaldım. Yani doğum kontrol haplari etkilemiyor bence. Sadece bebisler vaktini bekliyor. Vakti gelince gelecekler insallah

Benimki doğum kontrol hapı değildi ertesi gün hapıydi yaa çok fena onlar bi kerede yüklü bi hormon giriyor yaa vücuduna yoksa doğum kontrol hapları hele de yasmin adet düzenleyici zararlı değil zaten bildiğim kadarıyla

Ewt canım bende öyle düşünüyorum... ama işte insanız muhakkak olur olmaz birşeylere bağlıyoruz olumsuz bir durumla karşılaşınca ... ilk defa bu ay yorulduğumu hissettim daha yolun başındayım , ümitliyim ama yoruldum ; her ay aynı döngüyü yaşamaktan acaba hamilemiyim yoksa değilmiyim diye... zihnimi tam boşaltamıyorum... eğer Rabbim kısmet eder de ilk gebeliğim gerçekleşirse ikinci için hiç korunmayacagım, beklemeyecegım de Rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman hamile kalayım.... hemen hamile kalınmayacagını acı bir sekılde öğrendim... gerek çevrem de gerekse topikler de görüyorum ... korunupta daha sonra korunmayı bırakıp ikinci çocuk için uğraşanları... bir daha o stresi yaşamak istemiyorum... o yüzden oluruna bırakacagım

Önceki düşüğüm de böyle lekelenme ile başladı. Çok endişelenmiştim. İnş bu öyle bir lekelenme değildir.

Adetlerim düzenliydi , kansızlıktan dolayı kullandım ve hayatımın en iyi 6 ayını geçirdiğim diyebilirim... ne adet sancısı ne de yoğun bir şekilde kanama, damla damla ve sadece 3 gün sürüyordu adetim... o bakımdan cok memmun kaldım

En güzelini düşünmüşsün evet korunmayı bişey sanıyoruz istersek hemen olabiliyormuş gibi ben spiralli 4 yıl geçirdim.
2 yıl doğum kontrol hapı şimdi diyorum ne gerek vardı aşırı kendine güven bu. Halbuki Allah'ın takdiri. Borç vardı okul bitmedi yeni eve taşınayım bilmem ne o dertler hiç bitmiyor ki hele kendimi hazır hissetmiyorum diyenlere daha çok kızıyorum. Kendini hazır hissetmemek şımarıklık gibi geliyor Bebek ana Rahmi'ne düşünce o seni hazır hissettiriyordu zaten.

Haklısın canım dertler hiç bitmiyor... en azından iki çoçuğa kadar korunmamak lazım , sonra istediğin kadar korun... hem ne var yane çocukların yaşları birbirine yakın olsun daha iyi destekci olurlar birbirine ... benım kardeşimle aramda 1,5 yaş var ve iyikide yaşlarımız birbirine çok yakın... birbirimizi daha iyi anlıyor ve destekci oluyoruz... bende annemım yolundan gitmek istiyorum hayırlısı tembelanne

Önceki düşüğüm de böyle lekelenme ile başladı. Çok endişelenmiştim. İnş bu öyle bir lekelenme değildir.
Gebelik hep başka başka oluyor diyorlar birinde lekelenme olur diğerinde olmaz birinde bulantı olur olmaz. Sen hep pozitif düşün Allah nasibine yazdıysa zaten gelir. Ben de ilk gebeliğimde hep kanama geçirmiştim. 8 haftalık falanken gece hastaneye kaldırıldım kanamam pijama yatak döşek batana kadardı. Herkes teselli etti kvaldem o kadar emindikki düştüğünden bebeğin. Ben hep ağlıyordum korkumdan wc ye gidemez olmuştum. Doktora gidiyorduk Bebek sapa sağlam. Adet gününün ilk günü gibi yoğun kanamalar geçirdim. Doktora acilde ağlamaktan halimi anlatamazdım. Ultrasonu bi koyardı karnıma Hilal şeklinde kanama var rahimde ama bebeğin olduğu kısımda yok düşün ki Rahmi'n 4/3 ü kanama halinde. Günde 6 doz progestan aldım ve iğne vuruldum hormon iğneleri yerimden kalkmadım ilk üç ay. Diyeceğim o ki üzülme Hakkı'nda hayırlısı olsun ama pozitif düşün. Ben şimdi kızıma her baktığımdA o acile gidişlerimi kanamalarla uyanıp ağladığımı hatırlarım.
Her hikayenin sonu aynı bitmiyor. Kötü başlasa da iyiye gidebilir yeter ki Rabbim nasip etsin

Ben evlenir evlenmez istiyordum ama daha 3 sınıftan ders alabilmistim şimdi çok dersim yok diye 14 aydır karar verdim :)onda da sipam inatçı işte gelmiyor :) babası kilikli :) ne olacak :)

O biraz annenin tavrıyla ilgili S sinkar . Misal biz 3 kardeşiz bir abla bir abi var bende aramız 1 er yaş. Benim çocukluk anılarım çok berbat. Yani annem çalışırken 3 çocuk 2si Bebek hep ihmal hep kırgınlık düşünüyorum annem bu işi idare edememiş çünkü üçümüzde okuduk iş sahibi olduk evlendik anne baba olduk ama çok yaralıyız çocukluktan kalma yaralar. Bu sebeple yaşları yakın olmasın istedim ben. Her çocuğum anne ilgisine sevgisine doysun istedim. Şimdi anne olunca annemin yaptığı hatalarla sekillendiruyorum anneligimi. Ben her gun zaman ayiriyorun kizima sohbet Ediyirum fikrini soruyorum duygusal anlamda tamamlanmış olsun eksik kalmasın anne baba Sevgisine doymuş olsun istiyorum.
Çocukluğunu Mutlu hatırlaması benim için çok çok çok önemli.
Bir yerde okumuştum Mutlu geçirilen bir çocukluk insanın anavatanı gibidir diye.

Haklısın aslında. Kısmeti varsa yaşar biliyorum. Mantıken rahatım. Bakalım hayırlısı.

Kızlar bence birazda çok şey bilmekten biz stres yaşıyoruz. Ben bundan önceki gebeligimde hic bir sey bilmiyordum ve hemen olabilecegine ihtimal vermiyordum. Ne yumurtlama hesabi yaptim ne adet gunu bekledim... Bi baktim ki hamileyim. Hamile kaldigimi ogrendigim gibi elimde surekli telefon arastir arstir uzmsn oldum resmen :) sonra bebegimi kaybedince bu sefer daha fazls aratirmaya basladim her seyi bildigim icinde artik stres yapiyorum. Acaba yumirtladim mi acaba bebek tutanabildin mi vs vs..
Col bilmekten paronayak oldum resmen ya. Keske hic bir sey bilmeseydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…