- 21 Mayıs 2014
- 4.222
- 3.183
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar normal doğum düşünenler epidural mi normalmi istiyorsunuz ben epidural istiyorum ama korkuyorum bel ağrısı falan yapabiliyormus uff kafamda sorular sorular kızımda normal doğurdum çok zordu
Anladım canım teşekkür ederim, ya herşeyi takıyoruz işte kafamıza millet nelerle uğraşıyo diye utanıyorum bazen ama insan endişesine merakına da engel olamıyor ki :)Bana cihaz vermislerdi 32. Haftamda girdim nst ye ve nerdeyse surekli cihaza bastim benim pasa baya hareketli de. Bi sknti cikmamisti
Ben elimden geldiği kadar epiduralsiz gitmeye çalışacağım. Dayanamadığım noktada ve gerekli açılma sağlandığında epidural ciddi rahatlama sağlıyor. Anestezi konusunda da ekip uzmansa sıkıntısız şekilde atlatılıyor. Zaten normal doğumda sezeryan gibi yüksek doz epidural yapılmıyor, ıkınabilmek için biraz sancı hissedebilmek gerekiyor. O yüzden belde boyunda ciddi hasarlar yaratacağını sanmıyorum.Kızlar normal doğum düşünenler epidural mi normalmi istiyorsunuz ben epidural istiyorum ama korkuyorum bel ağrısı falan yapabiliyormus uff kafamda sorular sorular kızımda normal doğurdum çok zordu
benim ki hareketli ama hep aynı yerde hareketleri sizinde böyle miydi? birde kalça çkıklığı neden görülüyor onu anlamadm sebebini yaniArkadaslar bebegi ters olanlar varmis biraz okudum etiketleyemedim. Bende kizimi 2010 yilinda makat gelisli oldugu icin 40.haftada sezeryan dogum yaptim. Benim kizim hep ayni yerdeydi ve hic hareket etmiyordu kv moralimi bozuyordu cocuk hareket etmiyor özürlü mu falan diyordu. Cok zor bi gebelik gecirmistim oturamiyordum ve surekli kusuyordum çünkü kafasi midemin altindaydi kafasini tutabiliyordum o dereceydi yani. Eger surekli hareket halindeyse donebilir lakin biz gibi hareketsiz bir bebekse dönmez biz bekledik donmedi onun icin cati muayenesi de olmamistim. Kizimda hicbir problem yok aksine cok zeki bir cocuk. Ayni donem ayni problemleri yasadigimiz arkadasimin kizinda kalça cikikligi vardi. Makat gelisli bebeklerde ve ozellikle kiz bebeklerde daha cok görünüyor. İçinizi ferah tutun onun da testi var İnşallah hicbir sey olmaz. Benim kizimin kafasi da büyük degil bu arada. Kafa büyüklüğü de genetik bence esimin de benim de kafasi kucuk kizimin da öyle.
Benim kizim sadece kafasini hareket ettiriyordu hiç dönmedi ve hep ayni yerdeydi. Makat gelisli kiz bebeklerde daha çok oluyormus kalca cikikligi. Ama bizde yoktu neden oldugunu bende bilmiyorum. Ama illa ki ters bebeklerde olmuyor benim arkadasim normal dogum yapmisti onda da olmustu. Makat gelisli bebeklere özgü bi durum degil yani.benim ki hareketli ama hep aynı yerde hareketleri sizinde böyle miydi? birde kalça çkıklığı neden görülüyor onu anlamadm sebebini yani
bizimde ilk günden beri konumumuz aynı.haftaya kontrolümüz var.dr a bi soruyum bu kalça çıkıklığı olayını,ondan tırstım.çünkü kardeşimdede vardı baya çektik.Benim kizim sadece kafasini hareket ettiriyordu hiç dönmedi ve hep ayni yerdeydi. Makat gelisli kiz bebeklerde daha çok oluyormus kalca cikikligi. Ama bizde yoktu neden oldugunu bende bilmiyorum. Ama illa ki ters bebeklerde olmuyor benim arkadasim normal dogum yapmisti onda da olmustu. Makat gelisli bebeklere özgü bi durum degil yani.
Canim o igne batmasi bende de olmaya basladi uc gundur. Bugun dr kontrolum vardi nst de bisey cikmadi. Idrar yolu iltihabi olabilirmisKizlar dunden beri ara ara igne batar gibi sancilarim oluyor ama duzensiz sadece sag tarafimda ilk cocuk olmasa da gercekten kasilmami sancimi anlasilmiyor![]()
Canım üzülmesene son ana kadar herşeyi yolunda gidip sezaryene alınanlar var hiiiçç takma insanların ne dediğini sizin için hangisi sağlıklı hayırlıysa o olsun her normal doğum mükemmel diye bişey de yok sen içini ferah tutbugün ki takvimimde bile baş aşağı yerleşir diyor. boş boş konuşan olur diye çevremde kimseye de söylemedim . yaaaa keşke dönseler
Kalça çıkıklığı genetik faktörlere daha çok bağlı. Ben de kalça çıkıklığıyla doğmuşum. Kardeşim iki bacağı çıkık doğdu. Hatta doktorum tıbbi geçmişimi oluştururken kalça çıkığım var deyince bebeğin 4 kat daha çok risk taşıdığını öğrendim. Doğumsal kalça çıkığının tedavisi çok kolay. Çift bezle bir iki ay bezlenince düzeliyor. Benim zamanımda ameliyat olmak zorunda kalınmış. Hatta 1 yaşında yürüteçte farkedilmiş bir bacağın kısa olduğu. Kardeşim bezle düzeldi mesela çift bacak olmasına rağmen. Kafana takma her şeyin hayırlısı olsun.kalça çıkıklığı mı o niye ki makat gelişi olduğu için mi aman ya bu bir ay nasıl geçecek
Canım bende öyle düşündüm ama açılma sınırı var sanırım 4 yada 5 santimden sonra epidural yapilmiyormus bazı tanıdıklarım epiduraldn sonra bel kısımlarda ciddi ağrılar olduğunu söylüyorlar bu biraz korkutuyo beni bakalım belkim hemencecik açılmamız olur da bunlara hiç gerek kalmaz ben tek dileğim sürecin çok hızlı ilerlemesi 3 saatte falan doğuranları duyuyorum çok özeniyorum Rabbim öyle kolay doğumlar hepimize nasip etsin inşallahBen elimden geldiği kadar epiduralsiz gitmeye çalışacağım. Dayanamadığım noktada ve gerekli açılma sağlandığında epidural ciddi rahatlama sağlıyor. Anestezi konusunda da ekip uzmansa sıkıntısız şekilde atlatılıyor. Zaten normal doğumda sezeryan gibi yüksek doz epidural yapılmıyor, ıkınabilmek için biraz sancı hissedebilmek gerekiyor. O yüzden belde boyunda ciddi hasarlar yaratacağını sanmıyorum.
Niye canım bebiş dönmedimi henüzben epidural istiyorum fakat benim şimdilik sezeryan gibi gözüküyor
Canim yazmistim arkadasim normal dogum yapti onda da oldu. Doktorlar ters gelen bebeklerde daha cok dikkat ediyorlar bir de genetik yatkinlik da var. Düşünme bunlari herkes de olan bisey degil
Canim allah yardimcin olsun inşallah dualarim seninleKızlar dünden beri bel agrim gecmeyince bizim eve yakın devlete gittim şimdi nst ye bağladı sancim çıktı orada. Bu dr erken doğum gecmisim olduğundan seni hastaneye yatırmaları lazım kendi Dr ile konus dedi şimdi Dr attim nst sonucumu bekliyorum dua edin aynı acıları bir daha yasamayayim