• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kızlar benim de bugün kontrolüm vardı. Bebeğimin gelişimi haftasıyla uyumlu çok şükür. Ama nst işlerin çok da yolunda olmadığını gösterdi. Kasılmalar 55-70 arasıydı ve ben bişey hissetmedim. Sanırım biraz daha kendimi dinlemem gerekecek. Doktorum serum+fitil+iğne verdi. Tüm bunların bitmesi 11i buldu. Eve gelince hemen uyudum, ama 3 kere uyandım. Dördüncü de tekrar uyku tutmadı.
Evim çok dağınık. Taşınacaktık, sıkıntı çıktı. Herşey her yerde. Yardımcım da rahatsızlandı gelemiyor. Daha doğum çantam bile hazır değil. Çok korkuyorum:(

Gunaydin kizlar dün doktora gittim.benim ilk cocugum sezeryandi buda sezeryan olacak .Bebeğim tersmis dün internetten bakınca ters olma nedenlerini biraz korktum açıkçası.daha önce bebeği ters olupta sağlık sorunu kalp ,kas,zeka ,kalca sorunu yaşayan anneler varmi.yada bu konu ile ilgili doktorundan veya etrafından bilgi alan var mi?

Kızlar benim de bugün kontrolüm vardı. Bebeğimin gelişimi haftasıyla uyumlu çok şükür. Ama nst işlerin çok da yolunda olmadığını gösterdi. Kasılmalar 55-70 arasıydı ve ben bişey hissetmedim. Sanırım biraz daha kendimi dinlemem gerekecek. Doktorum serum+fitil+iğne verdi. Tüm bunların bitmesi 11i buldu. Eve gelince hemen uyudum, ama 3 kere uyandım. Dördüncü de tekrar uyku tutmadı.
Evim çok dağınık. Taşınacaktık, sıkıntı çıktı. Herşey her yerde. Yardımcım da rahatsızlandı gelemiyor. Daha doğum çantam bile hazır değil. Çok korkuyorum:KK43:

Canim Allah kolaylik versin. Dogum cantani hazirla bir an once. Ins bebecik bekler biraz daha. Ailenden yanina gelebilecek varsa cagir canim

Evim çok dağınık. Taşınacaktık, sıkıntı çıktı. Herşey her yerde. Yardımcım da rahatsızlandı gelemiyor. Daha doğum çantam bile hazır değil. Çok korkuyorum:KK43:
Haklisin insan herseyi hazir olsun herseyini kendi yapsin istiyor ama bukadar sıkma,uzme kendini hastane cantani bugun yavas yavas hazirla koyacaklarinin listesini yap cantaya koydukca uzerini ciz
benimde cantam yarim hazir :) Ve giyim disinda digerlerinide almadim daha
ve kucuk bir oglum oldugu icin evim hicbir zaman cokta derli toplu olmuyor ama bende kafaya takmiyorum cunku;taktikca gozumde buyutuyorum
dua et yeterki yavrun saglikla vaktinde gelsin gerisi kolay halledilecek seyler
bu arada bebisin donmusmu normal dogum icin yolunda mi hersey?

Ya söylemeyi unuttum haftaya nst yapalım dedi doktor, 32+ larda olcam burda hiç bu kadar erken olanınız var mı? İnternette baktım bu haftalarda yapılabileceği yazıyor ama kimseden duymayınca acaba dedim birşey mi var :KK43:
bir de öncesinde tok gitmek gerekiyor galiba değil mi?
Ayrıca ele verdikleri o cihazı düzgün kullanabildiniz mi? Tekmeleri hissedermiyim dalıp gider miyim hepsini yakalayabilir miyim yoksa o sırada uyuyor olursa falan süreyi mi uzatacaklar acaba?:KK17:
amaaan kafamda birsürü soru :skandal:

Gunaydin kizlar dün doktora gittim.benim ilk cocugum sezeryandi buda sezeryan olacak .Bebeğim tersmis dün internetten bakınca ters olma nedenlerini biraz korktum açıkçası.daha önce bebeği ters olupta sağlık sorunu kalp ,kas,zeka ,kalca sorunu yaşayan anneler varmi.yada bu konu ile ilgili doktorundan veya etrafından bilgi alan var mi?
Günaydın benmm bebiş de hala dönmedi yan yatıyor cok net hissediyorum doktorumla konuşacağım bu konuyu zaten sezaryen düşünüyorum ama bu saydığın riskleri hiç duymamıştım :((

BU ARADA pp polikarbonat mı cam biberon mu ondada kararsız kaldım cam agır olurdiyorum zor olurdiye düşünüyorum

polikarbonat pek parlak olmayan bi plastik cesidi ama guvenlidir. kucuk ml de cam kullanabilirsin surekli kullanilacaksa ama buyuklerde cam kullanimi cok zor. bebek kendi tutmaya baslayacagi icin cok da kullanisli olmuyor.

Son düzenleme:

canim sancilar her zaman bu sekilde devam etmez. oglumda 31. haftada bu sekildeydi ama 38de dogdu. bol bol su ic en onemli olan bu. herkesin agri esigi farkli ben de hissetmezdim. hatta sezeryandan onceki gece baya sancilanmisim doktorumun dedigine gore rahim duvari cok incelmis ama bana sorsan misil misil uyuyodum :)

hastane cantani icini rahat ettirecek kadar basitinden hazirla dursun yavastan. inceleme cok hicbiseyi hersey oldugu kadar. ev olayi cok zordur bilirim ama kafana takip stress yapma hic. toplanir bi ara. once sen bi sakinles ki islere zaman kalsin. saglikla zamaninda gelsin minik kus..

bebegin ters durmasi derken neyi kastettigini tam anlamadim? ama makat gelis diyosan onlarin hicbiri karindayken bu saydiklarina sebep olmaz diye biliyorum. dogum esnasinda kafanin son cikmasi, dogum kanalinda uzun kalmak vs neden olabilir bunlara ancak. belki yanlis ifade edilmistir o yazida.

Canim dogumumuza az kaldi boyle seyler okuma moralin bozulur. Ben hic cevremde sezaryenlerde boyle bisey duymadim.

Ya söylemeyi unuttum haftaya nst yapalım dedi doktor, 32+ larda olcam burda hiç bu kadar erken olanınız var mı? İnternette baktım bu haftalarda yapılabileceği yazıyor ama kimseden duymayınca acaba dedim birşey mi var :KK43:
Ayrıca ele verdikleri o cihazı düzgün kullanabildiniz mi? Tekmeleri hissedermiyim dalıp gider miyim hepsini yakalayabilir miyim yoksa o sırada uyuyor olursa falan süreyi mi uzatacaklar acaba?:KK17:
31 de girdim ben. Elimdeki cihazi duzgun kullanabildim mi ben de bilmiyorum cunku sabahlari bebis pek sakin oluyor :110:

Kızlar selam geçmişi okumaya pek fırsatım olmuyor ama mutlaka girip bikaç sayfa da olsa okumaya çalışıyorum. HErkes iyi mi ? Biz dün doktora gittik. 35+0 ken değerlerimiz 36 hafta büyüklüğünde çıktı. sadece biraz kalp atışı hızlı çıktı. bir serum yedim tekrar nst çekildi düzelmişti sanırım yorgunluk açlık bebeğimi sinirlendirdi :) kalbi hızlıydı ve çok aşırı hareketliydi. Bugün de halsizim midem ekşiyor yanıyor. 1 hafta daha çalışayım diyorum ama bilemiyorum zorlanacak gibiyim de.

ha bu arada bebiş 48 cm 2800 gr çıktı baş geliş dönmüş gelişimi ve suyu gayet iyi dedi doktorumuz :)

Teşekkür ederim kizlar cevaplar için makat gelişi nedenlerini okuyunca anneye bağlı nedenler vardı o nedenler bende yok bebeğe ait neden lerde olumsuz şeyler yazıyordu baya arastirdim.Aslında herşey nasip kanama ikili testin kötü çıkması felan baya gerildim.son döneme girince stres yaptim.neyse yapacak bişey yok zaten kapalı kutu.Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize

valla canım ben 30.haftada girdim 32,33,34 ....diye herhafta gircekmişim.aç tok diye bişey denmedi.benim elime bi cihaz vermediler.o kendi sayıyo kalp atımını

Sakin olmaya kalmaya çalış bak bebeğin için dinlenmen stres olmaman lazım. Gönül ister herşey tamam olsun Bebek öyle gelsin
Ama herşey kader kısmet böyle düşün
Önceliğin bebeğin sağlıkla doğması geri kalan herşey halledilir
Yeter ki sen stres olma kendini darlama

Ben lansinoh 2li elektrikli aldım, genelde pahalı parça gerek olmazsa diye doğum sonrasına bırakanlar var ama almayıp ilk günleri sıkıntıyla geçiren de var, ben riske edemedim, lansinoh normal akışı sağladığı, süt miktarını arttırdığı söyleniyor, inşallah memnun kalırım ben de.

Çok iyi yapmışsın cnm. Benim kurtarıcımda ilk doğumumda. Bunda da hastane çantama ilk koyacağım şey. Ben çok memnun kaldım.

Back
X