• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Canım günlük ped sakın kullanma çantanda yedek çamaşır taşı iç çamaşırlarının ağ kısmını ütüle saf zeytinyağlı sabunla yıkıyosun kırmızı kantaron yağıyla siliyosun duştan sonra hiçbirşey kalmıyo hamileliğimin başında çıldırcak gibiydim daha önce de hiç başıma gelen bişey değildi ama teyze tavsiyeleri işe yarıyor:KK48: bir de çok fazla yıkama ph dengesini bozuyosun normalde orası kendi mantarları yok edebilen bi yer ama biz fazla temizlikten mafediyoruz

Zaten bu mantardan dolayı neredeyse 1 senedir çok afedersiniz bez kullanıyorum. Her seferinde de çamaşır suyuyla yıkayıp ütülüyorum.doktor özel sabun verdi onu da kullanıyorum :))) ama inat ettim geçicek başka yolu yok :))

Zaten bu mantardan dolayı neredeyse 1 senedir çok afedersiniz bez kullanıyorum. Her seferinde de çamaşır suyuyla yıkayıp ütülüyorum.doktor özel sabun verdi onu da kullanıyorum :))) ama inat ettim geçicek başka yolu yok :))

SiZe tavsiyem önce ilaçları bırakın. Sonra her gün iki, üç defa ılık sirkeli ve karbonatlı suyla o bölgeyi yıkayın. Kısa sürede geçer.

Kese, kalp atışı muhabbeti yaparken doguma yaklaştık. 33 haftalık oldum. Artık ağırlaştıgımı hissediyorum.
Karnım vs acıyor yahu

Kızım evde çok sıkıldıgı için her gün parklarda oturmaktan kemiklerim agrıdı.

Dün eminöne alişverişe gittim. Fıyatlar uygun güZel şeyler vardı ama tabi ilk bebekten kalanlar var diye almadım.
Şimdi kızımın pempeli Zıbınları vs ogluma giydirsem çok mu tuhaf olur. Bu arada kızım onları çok kısa giymişti. Hemen küçüldüler.
Ayrıca dışarı çıktıkça alırım dogum sonrası diye de fazla almadım. İlkinde en büyük hata her begendiğimi almak olmuştu.
Bu hafta doğum yapmak istediğim doktora ilk kez gidecegim. Artık doğum planı yapacagız. Benim ilk bebek sezeryandı, ikinciyi normal istiyorum. Ayrıca heycanlıyım. İnşallah olur.

Bu arada çok uykusuzluk var. Gece hiç uyku tutmuyor. Zor uyuyorum

Kese, kalp atışı muhabbeti yaparken doguma yaklaştık. 33 haftalık oldum. Artık ağırlaştıgımı hissediyorum.
Karnım vs acıyor yahu

Kızım evde çok sıkıldıgı için her gün parklarda oturmaktan kemiklerim agrıdı.

Dün eminöne alişverişe gittim. Fıyatlar uygun güZel şeyler vardı ama tabi ilk bebekten kalanlar var diye almadım.
Şimdi kızımın pempeli Zıbınları vs ogluma giydirsem çok mu tuhaf olur. Bu arada kızım onları çok kısa giymişti. Hemen küçüldüler.
Ayrıca dışarı çıktıkça alırım dogum sonrası diye de fazla almadım. İlkinde en büyük hata her begendiğimi almak olmuştu.
Bu hafta doğum yapmak istediğim doktora ilk kez gidecegim. Artık doğum planı yapacagız. Benim ilk bebek sezeryandı, ikinciyi normal istiyorum. Ayrıca heycanlıyım. İnşallah olur.

Bu arada çok uykusuzluk var. Gece hiç uyku tutmuyor. Zor uyuyorum
uykusuzluk bende de var :( deriksiz uyumak hayal oldu desem yeridir..ben de ilki sezeryan ama ikinciyide oyle istiyorum senin iki cocuk arasinda kac yas var normal dogum olur mu ki...benim de ilk kizimdan kalma cok guzel cicilerim var ikincide kiz oldugu icin rahatlikla giydirebiliyorum ;) ama erkek icin bise diyemiyecem hani ic atlet belki pembeli olabilir gorulmeyecek sekilde ama ben olsam durum musaitse yeni alirdim ;)

Kasıklarımdan vajinama dogru sızlama şeklinde bi agrı var dalga dalga geliyo resmen belimde sürekli olan bi agrıma var sancı böylemi oluyo bekliyimmi gideyimmi acile şaşırdık ne yapıcagımızı doktorda uyuz cvp vermiyo

Günaydınlar herkese uykusuz bi gecenin sabahına ağrılı sızılı bol tepikle merhaba dedim :)
Çok şükür bebeğin odası ufak tefek tadilatlar ve evin temizliği bitti ama bende bittim artık arkama yaşlanıp bi süre dinlenebilirim ( mobilyası gelene kadar):KK46::anne::halay::KK48:
Yarın inşallah kontrolümüz var 5 te ve çalışamaz raporumu alıcam bakalım bizim prensin gelişimi ne durumda bu aralar doğru düzgün ne kahvaltı ne yemek yiyebildim inşallah zayıf kalmamıştır

Kasıklarımdan vajinama dogru sızlama şeklinde bi agrı var dalga dalga geliyo resmen belimde sürekli olan bi agrıma var sancı böylemi oluyo bekliyimmi gideyimmi acile şaşırdık ne yapıcagımızı doktorda uyuz cvp vermiyo
Dalgalanmalarının aralarını say eğer düzenli geliyorsa 5 dk 10 dk da bir doktorunu ararsın. Bir de bulunduğun pozisyonu değiştir, ayaktaysan otur, oturuyorsan yürü mesela. Bol sıvı al, yanına ekstra meyve suyu tüketebilirsin. Tüm bunlar 1 saat içinde yanıt vermiyorsa ve halen düzenli aralıklarla gelmeye devam ediyorsa doktorunla görüş mutlaka. Bir de herkesin doğum dalgalanmaları farklıdır ama ortak olarak anlatılan dalgaların 50-60 sn süreyle gelip gittiği oluyor. Sürekli yaşadığın bir ağrıysa kas ağrısı da olabilir. Bende öyle olmuştu.

Ben de öyle biliyodum :KK48: yazık kadıncağız da rahatlatmaya çalışıyo heralde aklınca bakalım görücüğüz pamuk hanımın tesellileri dolu mu boş mu :KK73:@yapayalniz1
:)))benim oglumdada son ayda cok midem bulanmisti ve teyzecikler sac olayina bahlamislari :))oglum kafasi kadife gibi dogdu ziyerete gelenlerden geldigi yerde berber yok muydu falan diye dalga gecmislerdi bayagi saci vardi
bundada hic bulantim yok "okadar toka sac bandi aldim kizim keltos olcak" diye dertleniyorum esime :)

Umarım karıştırmıyordum canım, Konya'ya gelecek olan sendin değil mi? Bahsetttiğim Dr.Dürdane Nil Okur nihayet özel Selçuklu Hastanesine geçmiş, muayene ücreti 78,5 tl, hastanenin yeni doğan yoğun bakımı var, doğum ücretlerini sormadım , doktor arayışın olursa gözüm kapalı tavsiye ederim kendisini, daha önce de söylemiştim, ben bu saatten sonra doktor değiştirmek istemiyorum ama hala aklımda da o var.
Evet cnm yarın yola çıkıyorum cumartesi konyadaym inşallah.. Teşekkür ederim bi araştıraym

uykusuzluk bende de var :KK43: deriksiz uyumak hayal oldu desem yeridir..ben de ilki sezeryan ama ikinciyide oyle istiyorum senin iki cocuk arasinda kac yas var normal dogum olur mu ki...benim de ilk kizimdan kalma cok guzel cicilerim var ikincide kiz oldugu icin rahatlikla giydirebiliyorum :KK66: ama erkek icin bise diyemiyecem hani ic atlet belki pembeli olabilir gorulmeyecek sekilde ama ben olsam durum musaitse yeni alirdim :KK66:

6 yaş var ikisinin arasında. Ama sezeryan sonrası normal dogumu 15 ay arayla yapan bile. Bir çok doktor uğraşmak istemedigi için yapmıyor. Önemli olan doktoru bulmak.
Hatta face ssvd diye grup var. Orada epey bilgi var. Tavsiye ederim.

dilanbade dilanbade nasil oldun canim, gittin mi acile?Umarim iyisinizdir. Bu sancilarin nasil oldugunu ben de anlayabilmis degilim. Seninkiler de hazirlik agrilari filandir insallah.Cok gecmis olsun.
dilanbade dilanbade hepimizin sıkıntısı bu galiba nasıl anlayacağız gelen sancıları. bu sıcakta terliyorum o bölgede ıslaklık oluyor acaba su mu geldi diyorum.onu bile nasıl anlıcam diyorum. bugün sabah kalktım ve ilk dediğim bu 39 gün bu sorularla nasıl geçecek :KK12::KK12::KK12:

Canım günlük ped sakın kullanma çantanda yedek çamaşır taşı iç çamaşırlarının ağ kısmını ütüle saf zeytinyağlı sabunla yıkıyosun kırmızı kantaron yağıyla siliyosun duştan sonra hiçbirşey kalmıyo hamileliğimin başında çıldırcak gibiydim daha önce de hiç başıma gelen bişey değildi ama teyze tavsiyeleri işe yarıyor:KK48: bir de çok fazla yıkama ph dengesini bozuyosun normalde orası kendi mantarları yok edebilen bi yer ama biz fazla temizlikten mafediyoruz

Ben de mantardan muzdaribim. Sirkeli su falan fayda etmedi bana. Acaba bebege zarari olur mu? Bilginiz var mi bu konuda

bu konuda da hazırsın cnm hayranım gerçekten sana. elektrikli makinelerin gece çok gürültü yaptığını söyledi deneyimli arkadaşlar. gündüz farkedilmiyor ama gece sorun oluyor sesi dediler. hiç çalıştırdın mı cnm nasıl sesi.
Teşekkür ederim canım:KK200: önceden hazırlanmasaydım, bu günlerde hazırlanamazdım galiba,sürekli bir iş yoğunluğu var ve her gün bir yerim ağrıyor, ağustos ayında da iş temposu böyle olacak, bakalım ufaklık bekleyecek mi içeride.:halay:lansinoh çalıştırdım canım, sesi çok az geldi bana, dediğin gibi gece sessizliğinde rahatsız edici olur mu bilemedim ama oldukça az sesi.

canım ben anne sütü konusunda elimden geleni yapacağım. bebeğin midesi küçük hemen doyuyor gerekirse kaşıkla damla damla ağzına dökecem ama biberon kesinlikle vermicem. arkadaşım normal doğumla on gün sütü gelmedi ve bu şekilde yaptı sonra emzirdi. tabi bu dönem içinde meme vermeye çalışacaksın ki süt gelsin. bebek emdikçe süt gelir. hazır biberondan gelen süte alıştımı bebek meme den süt gelmesi için boş memeyi hiç emmez. ki ablamda öyle oldu. gördüğüm bütün tecrübelere bakılınca biberon vermemek canım. umarım sütümüz hepimizin gelir sağlıkla kal
Canım inşallah bol bol gelir sütlerimiz ama en kötü senaryoya bakacak olursak , diyelim ki sütümüz gelmedi, o zaman sarılık olmasın diye mecbur mama veriliyormuş, onu da mecburen biberonla vermeyecek miyiz, süt az da olsa gelirse sağıp kaşıkla filan olabilir ama hiç gelmezse ne yapacağız?

Ben ogretmenim dogum oncesi iznimi aktaramiyorum yaz tatili oldugu icin. Yani dogumdan 8 sonra isbasi ve bebegim de bakiciya mecburen
Bakıcı buldunuz mu peki ,araştırıyor musunuz, eşim de bakıyor şimdilerde, yardımcı şeklinde şimdiden başlasın, hem de gözlemleme şansımız olur diye, kreş baktık, ilk 6 aydan sonrası için daha uygun gibi, en azından ek gıda sürecine geçildiği dönemi atlatmak lazım, bir de kış mevsimini tabii. Bir doğsun ilk 3 ayı beraber geçirelim sonrası Allah kerim diyorum, bir taraftan da şimdiden ayarlamak mı lazım diyorum, kafam karışık o konuda. 45 yaş üstü, kendi evinde oturmaktansa, başkasının evinde oturup bebek bakıp para kazanmayı amaç güden, bebeğin başında sadece gözetmen bir kadın da içime sinmiyor, adaylara bakıyorum 16-19 yaşında olanlar bile var, çocuk gelişimi mezunları, o yaştaki birisine nasıl emanet edilir ki bebek? kreşler bu yönden daha sosyal, daha çok hoşuma gidiyor ama onun da en büyük olumsuz yanını bebeğin çok sık hasta olması şeklinde söylüyorlar, bilemiyorum ne olacak, ben taaa 4-5 aylıkken telaşına düşmüştüm , bugünlere geldik, doğunca bir yol buluruz herhalde:KK43:

Bakıcı buldunuz mu peki ,araştırıyor musunuz, eşim de bakıyor şimdilerde, yardımcı şeklinde şimdiden başlasın, hem de gözlemleme şansımız olur diye, kreş baktık, ilk 6 aydan sonrası için daha uygun gibi, en azından ek gıda sürecine geçildiği dönemi atlatmak lazım, bir de kış mevsimini tabii. Bir doğsun ilk 3 ayı beraber geçirelim sonrası Allah kerim diyorum, bir taraftan da şimdiden ayarlamak mı lazım diyorum, kafam karışık o konuda. 45 yaş üstü, kendi evinde oturmaktansa, başkasının evinde oturup bebek bakıp para kazanmayı amaç güden, bebeğin başında sadece gözetmen bir kadın da içime sinmiyor, adaylara bakıyorum 16-19 yaşında olanlar bile var, çocuk gelişimi mezunları, o yaştaki birisine nasıl emanet edilir ki bebek? kreşler bu yönden daha sosyal, daha çok hoşuma gidiyor ama onun da en büyük olumsuz yanını bebeğin çok sık hasta olması şeklinde söylüyorlar, bilemiyorum ne olacak, ben taaa 4-5 aylıkken telaşına düşmüştüm , bugünlere geldik, doğunca bir yol buluruz herhalde:KK43:

Canım bence en az 3 yaşına gelene kadar kreş dusunmemelisin gerçekten ilerde çocuğun okuldan soğumasınaki en büyük neden. Bide çok minik olacak dusunsene senin tek onunla ilgilenmen yada bakicinin sadece bebisle ilgilenmesi gibi olmaz ki :(

Back
X