• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kese, kalp atışı muhabbeti yaparken doguma yaklaştık. 33 haftalık oldum. Artık ağırlaştıgımı hissediyorum.
Karnım vs acıyor yahu

Kızım evde çok sıkıldıgı için her gün parklarda oturmaktan kemiklerim agrıdı.

Dün eminöne alişverişe gittim. Fıyatlar uygun güZel şeyler vardı ama tabi ilk bebekten kalanlar var diye almadım.
Şimdi kızımın pempeli Zıbınları vs ogluma giydirsem çok mu tuhaf olur. Bu arada kızım onları çok kısa giymişti. Hemen küçüldüler.
Ayrıca dışarı çıktıkça alırım dogum sonrası diye de fazla almadım. İlkinde en büyük hata her begendiğimi almak olmuştu.
Bu hafta doğum yapmak istediğim doktora ilk kez gidecegim. Artık doğum planı yapacagız. Benim ilk bebek sezeryandı, ikinciyi normal istiyorum. Ayrıca heycanlıyım. İnşallah olur.

Bu arada çok uykusuzluk var. Gece hiç uyku tutmuyor. Zor uyuyorum
Canım bence evde giydir nolcak pijama falan alma bence dışarda giyeceği şeyleri oğluna göre alırsın bir iki takım alırsın hastanede ilk giydirmek için misafire faln oldu bitti inşallah ben de saklıcam ikinciye çiçekli pijamaları:KK70:

Kasıklarımdan vajinama dogru sızlama şeklinde bi agrı var dalga dalga geliyo resmen belimde sürekli olan bi agrıma var sancı böylemi oluyo bekliyimmi gideyimmi acile şaşırdık ne yapıcagımızı doktorda uyuz cvp vermiyo
Ayy bel ağrısı dyolardı belirtilerde ihmal etme canım sakın

:)))benim oglumdada son ayda cok midem bulanmisti ve teyzecikler sac olayina bahlamislari :))oglum kafasi kadife gibi dogdu ziyerete gelenlerden geldigi yerde berber yok muydu falan diye dalga gecmislerdi bayagi saci vardi
bundada hic bulantim yok "okadar toka sac bandi aldim kizim keltos olcak" diye dertleniyorum esime :)
Ahh o teyzelerrr ne bilmişler onlar:KK70:olsun canım sonradan çıkar kel kafasına takarsın bantları onlar saçsız da piremses :KK200:

Kasıklarımdan vajinama dogru sızlama şeklinde bi agrı var dalga dalga geliyo resmen belimde sürekli olan bi agrıma var sancı böylemi oluyo bekliyimmi gideyimmi acile şaşırdık ne yapıcagımızı doktorda uyuz cvp vermiyo
Geçmiş olsun canım, şiddetine göre karar ver, çok sıkıştırıyorsa git doktora bence, kaç saattir bu şekilde?

Bakıcı buldunuz mu peki ,araştırıyor musunuz, eşim de bakıyor şimdilerde, yardımcı şeklinde şimdiden başlasın, hem de gözlemleme şansımız olur diye, kreş baktık, ilk 6 aydan sonrası için daha uygun gibi, en azından ek gıda sürecine geçildiği dönemi atlatmak lazım, bir de kış mevsimini tabii. Bir doğsun ilk 3 ayı beraber geçirelim sonrası Allah kerim diyorum, bir taraftan da şimdiden ayarlamak mı lazım diyorum, kafam karışık o konuda. 45 yaş üstü, kendi evinde oturmaktansa, başkasının evinde oturup bebek bakıp para kazanmayı amaç güden, bebeğin başında sadece gözetmen bir kadın da içime sinmiyor, adaylara bakıyorum 16-19 yaşında olanlar bile var, çocuk gelişimi mezunları, o yaştaki birisine nasıl emanet edilir ki bebek? kreşler bu yönden daha sosyal, daha çok hoşuma gidiyor ama onun da en büyük olumsuz yanını bebeğin çok sık hasta olması şeklinde söylüyorlar, bilemiyorum ne olacak, ben taaa 4-5 aylıkken telaşına düşmüştüm , bugünlere geldik, doğunca bir yol buluruz herhalde:KK43:
Canım çalışan bi anne çocuğu olarak en iyisi bakıcıların orta yaşlı olanları daha anaç oluyolar daha tecrübeli tabi eğitmli olması da çok önemli ama artık eskisi gibi değil lise mezunu orta yaşlı bi bayan bulabilirsen ilk yaşlarında öyle tercih et derim çünkü o ev ortamını çok özlüyosun okuldan kreşten soğuyosun sabah biyerlere gelip gitmek anneyle birlikte sen de mesai yapıyosun benim annem baktı kreş olmuyo komşumuza teklif etmişti görgülü düzgün bi kadındı hiç değilse annemin yolunu evimde gözlüyodum inşallah gönlüne göre birini bulursun

Ben de mantardan muzdaribim. Sirkeli su falan fayda etmedi bana. Acaba bebege zarari olur mu? Bilginiz var mi bu konuda
Yok canım hepsi doğal şeyler zaten öyle kas gevşetici falan aşırı bi özelliği de yok ama hakikisini bulmaya çalış iyi bi aktardan beni börtü böcek çok ısırır çok da kaşınırım kırmızı kantaron yağını ısırıkların üstüne de sürüyorum çok rahatlatıyo o hararetini alıyo cildi temizleyen ve iyileştiren bi özelliği var ben hamilelik dönemimde de sık sık kullandım tabi derine uygula sadece içme de :)) bi de mesela zeytinyağlı sabunla bikini bölgeni yıkarken sakın oranı çitileme :)) narin narin hemen bi kere yıkıyosun

Canım inşallah bol bol gelir sütlerimiz ama en kötü senaryoya bakacak olursak , diyelim ki sütümüz gelmedi, o zaman sarılık olmasın diye mecbur mama veriliyormuş, onu da mecburen biberonla vermeyecek miyiz, süt az da olsa gelirse sağıp kaşıkla filan olabilir ama hiç gelmezse ne yapacağız?
evet o en kötü senaryoda var yaaaa . onu aklıma bile getirmek istemiyorum canım.ama bu şekilde olan arkadaşlarım biberona alışmasın diye fincanla vermişlerdi mamayı nette de bu konuda bilgi var. ablamın iki gün sütü gelmedi biberon verdiler sonra süt geldi bebek memeyi almadı. makineyle sağıp verdik ama git gide azaldı sütü. çok az anne sütü aldı. çok korkuyorum o konu da büyük bir sabırla çalışmak lazım.biberon verildikten sonra meme tutan da var ama risk ben o riski göze alamam gibime geliyor.umarım hepimizin bol bol sütü olur canım

Ama siteyi dsha tam kullanmayi ögrenemedim.umarim bana yardimci olursunuz.mesela hamileligimin kacinci haftasinda oldugumun görunmesi icin ne yapmaliyim
canım hoşgeldin aramıza. hamilelik takvimi için sağ üstten üyelik adının olduğu bölüme girip kişisel bilgileriniz kısmından hamilelik takvimi kısmını doldurman yeterli. sat'a göre bebeğinin doğum tarihini gün-ay-yıl şeklinde yazıyorsun.

Canım inşallah bol bol gelir sütlerimiz ama en kötü senaryoya bakacak olursak , diyelim ki sütümüz gelmedi, o zaman sarılık olmasın diye mecbur mama veriliyormuş, onu da mecburen biberonla vermeyecek miyiz, süt az da olsa gelirse sağıp kaşıkla filan olabilir ama hiç gelmezse ne yapacağız?

hemen mama verıyorlar sut yoksa ben mamasını önceden alıp hastaneye götüreceğim kızlar birde biberonla değilde şırınga ile verdirmeyi düşünüyorum bana alışana kadar

bırakırsa diye çok korkuyorum o durumda

Bakıcı buldunuz mu peki ,araştırıyor musunuz, eşim de bakıyor şimdilerde, yardımcı şeklinde şimdiden başlasın, hem de gözlemleme şansımız olur diye, kreş baktık, ilk 6 aydan sonrası için daha uygun gibi, en azından ek gıda sürecine geçildiği dönemi atlatmak lazım, bir de kış mevsimini tabii. Bir doğsun ilk 3 ayı beraber geçirelim sonrası Allah kerim diyorum, bir taraftan da şimdiden ayarlamak mı lazım diyorum, kafam karışık o konuda. 45 yaş üstü, kendi evinde oturmaktansa, başkasının evinde oturup bebek bakıp para kazanmayı amaç güden, bebeğin başında sadece gözetmen bir kadın da içime sinmiyor, adaylara bakıyorum 16-19 yaşında olanlar bile var, çocuk gelişimi mezunları, o yaştaki birisine nasıl emanet edilir ki bebek? kreşler bu yönden daha sosyal, daha çok hoşuma gidiyor ama onun da en büyük olumsuz yanını bebeğin çok sık hasta olması şeklinde söylüyorlar, bilemiyorum ne olacak, ben taaa 4-5 aylıkken telaşına düşmüştüm , bugünlere geldik, doğunca bir yol buluruz herhalde:KK43:

Ben kres dusunmuyorum canim arkadaslarimin bakicilari arasindan bakmaya basladim en azindan onlar memnundu. Benim icin en onemli sey temiz ve merhametli olmasi zaten. Bakici sorunum olacagini dusunmuyorum bulurum herhalde

Arkadaslar emzirme esnasinda gogus uclari yara olan bir cok arkadas var..bunun onune simdiden gecemezmiyiz? Krem falan kullanmaya baslasak mi acaba?

kızlar arada sizleride takip ediyorum herkese hayırlı dogumlar diliyorum , heyecan dorukta emiinim bebşler sagiılka gelsin :KK200::KK200: sizlere bi sorum olucak cünkü sizler alışverislerinizi baya bi tamamladınızbiberon dr borwns dusunuoyurm dogal akış standartmı almak gerek yoksa dar agızlı mı almak gerek ? bunda avent gibi yenidoganı ayırt edemedim

Ben son aylarda limon kolonyasi sıkmanin iyi oldugunu duymustum.gögüs ucundaki deriyi kalinlastiriyormus ve emzirince yara olmuyomus.gerçi bence pekte saglikli bisey degil.sonucta icinde alkol var:KK43:

kızlar arada sizleride takip ediyorum herkese hayırlı dogumlar diliyorum , heyecan dorukta emiinim bebşler sagiılka gelsin :KK200::KK200: sizlere bi sorum olucak cünkü sizler alışverislerinizi baya bi tamamladınızbiberon dr borwns dusunuoyurm dogal akış standartmı almak gerek yoksa dar agızlı mı almak gerek ? bunda avent gibi yenidoganı ayırt edemedim
ben avent baktım hiç dr brown dan bakmadım biberon zaten aventide ufak boy cam aldım ne olur ne olmaz yanımda bulunsun diye yoksa almıcaktım :)

Back
X